Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Ε.Π.Σ 2015

gs 2015 Grafakos

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΕΕΠΣ η οποία φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «STANLEY» στο κέντρο της Αθήνας.

Στις εργασίες της Συνέλευσης παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος, ο οποίος και τιμήθηκε από την ΠΕΕΠΣ με αναμνηστική πλακέτα, τόσο για την έμπρακτη υποστήριξη του στο θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, όσο και για το ειδικότερο έργο που έχει επιτελέσει στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου, με την δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα και την ίδρυση ενός ακόμα στην περιοχή της Πετρίνας.


gs 2015  Stamoylis


Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο μεν κος Σταμούλης τόνισε την αμέριστη συμπαράσταση και συμπόρευση της ΕΑΠΣ για την επίτευξη της επίλυσης των ζωτικών προβλημάτων του πυροσβεστικού εθελοντισμού, όπως αυτό της χορηγήσεως Μέσων Ατομικής Προστασίας, ο δε κος Γραφάκος αναφέρθηκε στην υψηλή προσφορά των Εθελοντών Πυροσβεστών και στο πως πρέπει να την διαχειριστεί το Π.Σ. προς όφελος των επιχειρησιακών της αναγκών.

Με βάση την ημερήσια διάταξη το Σώμα της Γ.Σ. προέβη:
1. Σε ομόφωνη ψήφιση του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού του 2014.
2. Στην εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για την επεξεργασία τροποποίησης του καταστατικού.
3. Στην έγκριση παράτασης του υπάρχοντος Δ.Σ. για ένα επιπλέον έτος θητείας, με σκοπό την διευθέτηση τρεχόντων ζητημάτων επείγουσας μορφής και την διενέργεια εκλογών εντός του πρώτου τριμήνου 2016.

Επιπλέον θέματα, τα οποία συζητήθηκαν στην Γ.Σ. και για τα οποία το Σώμα έδωσε εντολή στο Δ.Σ. να τα διεκδικήσει με κάθε πρόσφορο, ήσαν:

Η χορήγηση στολής σε όσους Ε.Π. έχουν αποφοιτήσει από την 3η εκπαιδευτική σειρά τον Μάρτιο του 2014 και δεν τις έχουν παραλάβει ακόμα, καθώς και στο σύνολο των Ε.Π. της 4ης εκπαιδευτικής σειράς.

Η άσκηση πίεσης για άμεση ολοκλήρωση των διεργασιών της επιτροπής του Α.Π.Σ. για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα καθορίζει τα είδη και τις προδιαγραφές των χορηγούμενων Μ.Α.Π. σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4029/21011).

Η έκδοση απόφασης από το Α.Π.Σ. σχετικά με την λειτουργία του Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Εθελοντών Πυροσβεστών, η οποία κωλυσιεργεί  με αποκλειστική ευθύνη του Αρχηγείου.

Η χρήση κάθε νόμιμου μέσου, με σκοπό την χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολο του εθελοντικού προσωπικού, όπως αυτό ρητά ορίζεται από την νομοθεσία.

Η νομοθετική διευκρίνηση του θέματος της μοριοδότησης των Ε.Π. για την εισαγωγή τους στις σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, με αίτημα την δημιουργία ειδικής κατηγορίας ποσοστιαίας εισαγωγής στις πανελλήνιες εξετάσεις.  



  • Απο το Γραφείο Τύπου
της Π.Ε.Ε.Π.Σ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου