Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μονεμβάσια: Ο λαμπρός εορτασμός της Χρυσαφίτισσας

eortasmos (1)
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά την πολιούχο και προστάτιδα της Μονεμβάσιας, Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο.
Την Κυριακή 19 Απριλίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Εν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

eortasmos
Τη Δευτέρα 20 Απριλίου και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας στον ιερό μητροπολιτικό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο κ. Ιωσήφ συλλειτουργούντος του κ. Ευσταθίου.
eortasmos (3)
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον ιερό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο παναγιώτατος μητροπολίτης μας ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.
eortasmos (2)
Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν μεταξύ των άλλων με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο βουλευτής και τ. υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η τ. βουλευτής κ. Φεβρωνία Πατριανάκου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του ΚΕΕΜ και εκπρόσωποι της αστυνομικής, λιμενικής και πυροσβεστικής αρχής.
πηγή: monemvasianews.gr
(φωτό: Παντελής Μαστραποστόλης, βίντεο: Μιχάλης Καρούνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου