Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ! ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ [Φωτορεπορτάζ ]


 Το ναυτικό Μουσείο στη Νεάπολη άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Μια προσπάθεια χρόνων του δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς ,έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν την ναυτική ταυτότητα των Βατίκων μέσα από προσωπικά αντικείμενα δωρητών που έχουν σχέση με την θάλασσα. 
 τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου Νεάπολης έγιναν στις 21 Αυγούστου 2015  απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ευστάθις ο οποίος συγκινημένος χαρακτηριστικά είπε ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μας μαύρισε την καρδιά ,ένα στολίδι του τόπου εγκαινιάζετε σήμερα και μας δίνει μεγάλη χαρά. 
Με την παρουσία τους τίμησαν οι βουλευτές του νομού ο κύριος Αραχωβίτης, ο κύριος Δαβάκης η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα, ο Πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας "Παρνωνα", η εκρόσωπος του δήμου Ελαφονήσου κυρία Αλεβίζου οι οποίοι έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό .
Παρόντες οι τοπικές αρχές, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ,πολλοί ακόμα επίσημοι εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.Στο παλιό δημοτικό σχολείο που πλέον φιλοξενεί το Ναυτικό μουσείο στεγάζεται και η φιλαρμονική Νεάπολης και μελλοντικά στην αίθουσα που έγιναν  τα εγκαίνια θα την διακοσμούν τα έργα ζωγραφικής ¨"Βαρβαρέσου".


  Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη, επιτυγχάνεται: Η διατήρηση, η προβολή και η διάδοση του Ναυτικού πνεύματος και της Ναυτικής μας παράδοσης στις νέες γενιές. Η συγκέντρωση, συντήρηση, έκθεση και προβολή πάσης φύσεως αντικείμενων και κειμήλιων που σχετίζονται με την Ναυτική μας παράδοση. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και η καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τη θάλασσα, γεγονός που εκπληρώνει και την παιδαγωγική αποστολή του Μουσείου.
            
Ευχαριστούμε τον κ.Γεωργουδή Πρόεδρο τοπικής κοινότητας Νεάπολης για την συνέντευξη που μας παραχώρησε για τις ανάγκες του <ρεπορτάζ>
Ακολουθεί σε λίγες ώρες και το video !



Το ωράριο Λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου έινε

Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή
10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι
6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ

































































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου