Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πέτυχε ο σχεδιασμό Γενικού Γραμματέα, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, όσον αφορά την απεγκατάσταση των προσφύγων από την Πλατεία Βικτωρίας.

ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ !!!

ΑΔΕΙΑΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ !!!
                                       Πέτυχε ο σχεδιασμός                                                       του Ειδικού Γενικού Γραμματέα, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ,                   όσον αφορά την απεγκατάσταση των  προσφύγων                                               από την Πλατεία Βικτωρίας.
  Εγκρίθηκε η πρόταση του Ειδικού Γενικού Γραμματέα, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ  από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου ΤΟΣΚΑ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη ΜΟΥΖΑΛΑ, η οποία υλοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία  με την άμεση παρακολούθηση , το συντονισμό και την εποπτεία του κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ.
  Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ  συνεργάστηκε άψογα με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής , κ.  Βασίλη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ  και την Γενική Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Πέτυ ΠΕΡΚΑ  για την αποσυμφόρηση της Πλατείας Βικτωρίας. Σημαντική ήταν και η βοήθεια όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Υπηρεσιών με την διακριτική και ουσιαστική συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με ευθύνη της Φυσικής  Ηγεσίας  του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.


  Το σχέδιο περιελάμβανε σταδιακά και σε  τακτά χρονικά διαστήματα  την μεταφορά των προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (1/10/2015) με λεωφορεία του ΟΑΣΑ  από την Πλατεία Βικτωρίας στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Γαλατσίου και του Ελληνικού, με αποτέλεσμα να  απομακρυνθούν και τα 1800 άτομα που είχαν κατασκηνώσει στην Πλατεία και την είχαν μετατρέψει σε άτυπο καταυλισμό.  Το σχέδιο περιελάμβανε και την ενημέρωσή τους από ξενόγλωσσους διερμηνείς και Αστυνομικούς που τους ενημέρωναν για την προσωρινή στέγασή τους στις Ανοιχτές δομές Φιλοξενίας του Γαλατσίου και του Ελληνικού.


  Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ σήμερα το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πλατεία Βικτωρίας, προκειμένου να διαπιστώσει προσωπικά την διαμορφωθείσα κατάσταση και δήλωσε ότι « Ήδη η Πλατεία Βικτωρίας έχει καθαριστεί πλήρως από το Δήμο και ξαφνιάζει ευχάριστα με την εμφάνισή της, καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη ασφυκτική εικόνα που παρουσίαζε ». Εν συνεχεία επεσήμανε ότι « Η Πλατεία Βικτωρίας επιτηρείται σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τοποθέτησης νέων σκηνών και εγκατάστασης προσφύγων και παράτυπων μεταναστών. Αντιμετωπίστηκε ένα μείζον πρόβλημα με τον πιο αποτελεσματικό  τρόπο και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία που με την άψογη συμπεριφορά της βοήθησε στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού, χωρίς να δημιουργηθούν έκτροπα και εντάσεις». Παράλληλα εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όλους όσους συνέβαλαν στο να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό. Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ πρόσθεσε ότι «Οι  πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες που διαβίωναν κάτω από αντίξοες συνθήκες και ήταν  εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα, από τα οποία πλήττονταν κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, έγκυες , ηλικιωμένοι, δέχθηκαν με ανακούφιση την εξέλιξη αυτή ». Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι  «  Η Κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι έχει τη βούληση και μπορεί να ανταποκρίνεται στη διαχείριση τέτοιων προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά ».
  Κάτοικοι και επιχειρηματίες έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟ , κατά την σημερινή του πρωινή επίσκεψη στην Πλατεία Βικτωρίας και να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Κυβέρνηση για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και ειδικότερα τέτοιων φαινομένων. Άλλωστε και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης ΜΟΥΖΑΛΑΣ είχε δηλώσει «Έχουμε υποσχεθεί  ότι θα φροντίσουμε σαν Κυβέρνηση να απαλύνουμε το βάρος από αυτό το τεράστιο προσφυγικό ρεύμα και την εναπόθεσή του στην Κοινωνία, η οποία στέκεται αλληλέγγυα. Θέλουμε λίγο χρόνο για αυτό, πρέπει να δείξετε λίγη κατανόηση». Σε παρόμοιο κλίμα δηλώσεων κινήθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος ΤΟΣΚΑΣ.
  Θερμά συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε σε όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις που βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, καταδεικνύοντας  σε κάθε περίπτωση το ανθρώπινο προφίλ μιας πολιτισμένης κοινωνίας.
  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σήμερα το πρωί περίμεναν στην Πλατεία Βικτωρίας μόνο 10 πρόσφυγες, για να μεταφερθούν  στο χώρο φιλοξενίας του Γαλατσίου.
  Αξίζει να επισημάνουμε για ακόμη μία φορά την ικανότητα και τον άψογο συντονισμό του Ειδικού Γενικού Γραμματέα, κ. Τζανέτου ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, ο οποίος είναι πάντα άνθρωπος χαμηλών τόνων και δεν του αρέσει να προβάλλεται σε προσωπικό επίπεδο, αλλά πάντα λειτουργεί συλλογικά και με ομαδικό πνεύμα και να του ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει.
ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: BOXNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου