Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Ανείπωτος πόνος για τις δύο κόρες του θύματος




Τραγικό πρόσωπο ο σύζυγος της θανούσης, ο οποίος καλείται να αναλάβει την ψυχολογική στήριξη των παιδιών του - Ο δράστης που εγκατέλειψε το θύμα του τα ξημερώματα του Σαββάτου είχε εμπλακεί και πριν από πέντε χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα

Δυο κόρες άφησε πίσω της η άτυχη 44χρονη που έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα του Σαββάτου στην εθνική οδό Σκάλα-Βλαχιώτη Λακωνίας. Τραγικό πρόσωπο ο σύζυγος της θανούσης, ο οποίος καλείται να αναλάβει την ψυχολογική στήριξη των παιδιών του και παράλληλα να διαχειριστεί το δικό του πένθος, καθώς ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον άδικο χαμό της συζύγου του.



Η 44χρονη Σοφία Δημητρίου ασχολούνταν με τα οικιακά και την ανατροφή των δυο κοριτσιών που είχε αποκτήσει με τον σύζυγο της, γνωστό οδοντίατρο στην περιοχή Βλαχιώτη και ιδιαίτερα αγαπητό στους συγχωριανούς του.

Τόσο τα παιδιά της όσο και ο σύζυγος της δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι  έχασαν τον άνθρωπο τους τόσο ξαφνικά, μόνο και μόνο επειδή ένας οδηγός ΙΧ έτρεχε στην εθνική οδό με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο που επέβαινε η άτυχη 44χρονη 



Η εγκατάλειψη του θύματος από τον δράστη ήταν άλλο ένα « χτύπημα» για την οικογένεια της Σοφίας Δημητρίου, που εν τέλει έμαθε την ταυτότητα του χάρη στην παρατηρητικότητα των αυτόπτων μαρτύρων.

Το ακριβό αυτοκίνητο μάρκας BMW που οδηγούσε ο δράστης ήταν γνώριμο στους κατοίκους της περιοχής, αφού ο οδηγός του οχήματος είναι γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής.

Οι αυτόπτες μάρτυρες τον κατονόμασαν αμέσως, καθώς αναγνώρισαν το όχημα του. Βέβαια, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη του δράστη, αφού από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή για τη σύλληψη του οδηγού της BMW.

Η αστυνομία είχε ήδη συλλάβει στα πλαίσια του αυτόφωρου τον συνοδηγό της BMW, ο οποίος έδωσε και τις απαραίτητες εξηγήσεις για τα αίτια του ατυχήματος.

Η άτυχη γυναίκα με τις δύο κόρες της



Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος πριν από πέντε χρόνια είχε εμπλακεί σε ακόμη ένα τροχαίο δυστύχημα, με θύμα έναν ηλικιωμένο στους Μολάους Λακωνίας, και μόλις πριν από ένα μήνα εκδικάστηκε η υπόθεση. Ο δράστης αναμένει από στιγμή σε στιγμή την απόφαση του δικαστηρίου για το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα.

Η απάντηση που έδωσε στην αστυνομία όταν ρωτήθηκε γιατί έφυγε μετά το ατύχημα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας.

«Φοβήθηκα την κατακραυγή του κόσμου, γι' αυτό εγκατέλειψα τα θύματα», δήλωσε στις αστυνομικές αρχές ο γνωστός έμπορος που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

 Η κηδεία της άτυχης γυναίκας έγινε στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας όπου πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν στο κοιμητήριο του χωριού για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους την οικογένεια της.

Η οδηγός του αυτοκινήτου μάρκας ATOS  και φίλη της θανούσης νοσηλεύεται με ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Σπάρτης, ενώ ο δράστης το απόγευμα της Κυριακής, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σπάρτης, προκειμένου να απολογηθεί και να οριστεί δικάσιμος.

Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν  η άτυχη γυναίκα, μαζί με μια φίλη της επέστρεφαν στο σπίτι τους, ενώ ο δράστης που οδηγούσε το αυτοκίνητο του στη εθνική οδό και ευρισκόμενος πίσω από το όχημα τους, ανέπτυξε  μεγάλη ταχύτητα και «πέρασε» από πάνω τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι  διερχόμενοι οδηγοί, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του τροχαίου, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου μάρκας BMW, στο οποίο επέβαινε ακόμα ένα άτομο,  έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, χτύπησε στο πίσω μέρος το όχημα (μάρκας ATOS). Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το όχημά τους και εξαφανίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους τις δυο γυναίκες.

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη του τόπου όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.
Πηγή  http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου