Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ότι δεν κάνει το κράτος το κάνει ο Δήμαρχος.. Νέο Πυροσβεστικό όχημα στον Δήμο Ευρώτα…

0 Παραλαβή νέου Πυροσβεστικού οχήματος από τον Γερμανικό Δήμο Haldensleben στον Δήμο Ευρώτα πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη στο Γερμανικό έδαφος.

21 Η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας απο πλευράς Δημου Ευρωτα με τις διαπραγματεύσεις που δρομολόγησε ο Δήμος Βερδος υπεύθυνος της λειτουργίας του πρώτου Πυροσβεστικού σταθμού στον Δημο, απο πλευράς Πυροσβεστικής του Γραφακου Κώστα και Δαμηλακου Τζανετου του Κουρλα Βαγγέλη και όλων των Εθελοντών.

Το όχημα θα παραδοθεί στον Δήμο Ευρώτα το Σάββατο. Πηγή http://www.report24.gr

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 20/3/2015

Συνάντηση διάρκειας 1 ώρας είχαν το πρωί της Παρασκευής 20/3 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ο Δήμαρχος της Ελαφονήσου κ. Χαράλαμπος Λιάρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Χάρος με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. Συζητήθηκε διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του ΥΝΑ όπως:
- το μείζον θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον Όρμο Βατίκων, για το οποίο ο Υπουργός έχει ζητήσει επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και κανονισμών ελλιμενισμού
- η συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας από πλευράς της ΛΑΝΕ για την οποία έχει ήδη γίνει εξώδικη δήλωση από το Δήμο Κυθήρων. Αναφορικά με την ακύρωση του δρομολογίου της περασμένης Δευτέρας ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι η βλάβη ήταν υπαρκτή, ενώ η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων θα προβαίνει σε προληπτικούς τεχνικούς ελέγχους στα πλοία για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την εθνική επέτειο

Ο Χορευτικός Όμιλος Σκάλας προσκαλεί όλους στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγώνα του 1821 η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 18.00′ στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη.
Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από τις παιδικές, εφηβικές και ομάδες ενηλίκων του ομίλου. Συμμετέχουν επίσης χορευτικές ομάδες από τη Γλυκόβρυση, τα Νιάτα και τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας.πηγή http://laconialive.gr

Συνάντηση Δρίτσα με τους δημάρχους Ελαφονήσου και Κυθήρων


Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα είχαν το πρωί της Παρασκευής 20/3 ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο δήμαρχος Ελαφονήσου Χαράλαμπος Λιάρος και ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Χάρος. Συζητήθηκε διεξοδικά μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του ΥΝΑ όπως:
- Το μείζον θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον όρμο Βατίκων, για το οποίο ο υπουργός έχει ζητήσει επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και κανονισμών ελλιμενισμού.
synantisi- Η συνέπεια στην εκτέλεση των δρομολογίων δημόσιας υπηρεσίας από πλευράς της ΛΑΝΕ, για την οποία έχει ήδη γίνει εξώδικη δήλωση από το δήμο Κυθήρων. Αναφορικά με την ακύρωση του δρομολογίου της περασμένης Δευτέρας, ο υπουργός ενημέρωσε ότι η βλάβη ήταν υπαρκτή, ενώ η Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων θα προβαίνει σε προληπτικούς τεχνικούς ελέγχους στα πλοία για την αποφυγή ανάλογων φαινομένων.
- Η εξέταση της δυνατότητας πραγματοποίησης θερινών δρομολογίων μεταφοράς τουριστών από την Ελαφόνησο προς την Αγία Πελαγία, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί επουδενί η γραμμή της Νεάπολης, για την οποία συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί.
- Η προώθηση του ζητήματος της δημιουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Ελαφόνησο, που έχει “παγώσει” από το 2011.

Συνεχεια...... Το Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 91 - 120

ο Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 91 - 120
91. Εφόσον η Γερουσία εμμένει στη κύρωση ή εκτέλεση κυβερνητικής απόφασης στην οποία εναντιώνεται, ως αντισυνταγματική, η Τιμητεία, καταθέτει στη τελευταία αιτιολογημένη ένσταση επί της κρίσεώς της.
Στη περίπτωση αυτή το Τιμητειακό Κολλέγιο δύναται να συγκαλέσει εκτάκτως, με διαδικασία κατεπείγοντος που πρέπει να αιτιολογηθεί, το Νομοθετικό Σώμα, ή να επιφυλαχθεί προκειμένου η διαφωνία των δύο Αρχών να αχθεί ενώπιον της επόμενης τακτικής Συνόδου της Νομοθετικής Αρχής.
Η έκτακτη σύνοδος δεν συγκροτείται νόμιμα αν δεν παρίστανται τα δύο τρίτα των Αντιπροσώπων.
92. Το Κολλέγιο των Τιμητών, αιτήσει του Νομοθετικού Σώματος, αν συντρέχει άμεσος λόγος δημοσίου συμφέροντος και υψίστης σοβαρότητας, δύναται να συγκαλέσει τις ανά Νήσο Συγκλήτους μέσω των Τοπικών Τιμητειών. Τέτοιες έκτακτες σύνοδοι των Συγκλήτων δεν επιτρέπεται να διαρκέσουν περισσότερο από δεκαπέντε ημέρες, ούτε να ασχοληθούν με θέματα εξαιρουμένου εκείνου για το οποίο έχουν συγκληθεί.

Το Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 61 - 90

 61. Το Νομοθετικό Σώμα εκλέγει τους Επτά Πρυτάνεις από ισάριθμα ψηφοδέλτια με διπλές υποψηφιότητες ανά Νήσο που του διαβιβάζουν, δια των Αντιπροσώπων τους, οι Σύγκλητοι. Τα ονόματα των εκλεγέντων διαβιβάζονται από το Νομοθετικό Σώμα στη Γερουσία, που τα κοινοποιεί στις Επτά Νήσους αφού πιστοποιήσει ότι κανείς τους δεν κατάγεται ή δεν διαμένει νόμιμα στη Νήσο όπου πρόκειται να πρυτανεύσει.
Αυτή η μέθοδος επιλογής[σ55] τίθεται σε εφαρμογή το έτος 1806, οπότε και άρχεται η δεύτερη Νομοθετική Περίοδος. Έως τότε οι εν ισχύει Πρυτάνεις νομιμοποιούνται να παραμείνουν στα αξιώματά τους από το παρόν Σύνταγμα εξομοιούμενοι με τους Συνταγματικούς Πρυτάνεις – εφόσον δεν θα αναδειχτούν σε άλλο αξίωμα από την εν ισχύει πρώτη Νομοθετούσα Αρχή. Στη τελευταία αυτή περίπτωση, το Νομοθετικό Σώμα αναπληρώνει τον εκλεγέντα από ψηφοδέλτιο με δύο υποψηφιότητες που του υποβάλλει η Γερουσία.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 26η Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.00



ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ                                               
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ               
ΑΡΙΘ. ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ:   05/2015                                Μολάοι  20 Μαρτίου  2015

 

 

 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

                                    
ΠΡΟΣ:                                 
1.
2.




1.

2.
3.

4.
5.
6.
7.

Κύριο Δήμαρχο
Κυρίες & Κυρίους Δημοτικούς Συμβούλους
κ.κ. Προέδρους Δ. & Τ. Κ. : Νεάπολης, Παπαδιανίκων, Λαχίου, Αγ. Γεωργίου, Αγ. Αποστόλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προέδρους λοιπών Τοπικών Κοινοτήτων & Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων.
Προέδρους Νομικών Προσώπων του Δήμου.
Εμπορικούς Συλλόγους & Λοιπούς Τοπικούς Φορείς (Μέσω των Δημοτικών Ενοτήτων).
Τοπικές Εφημερίδες.
Τοπικούς Ρ/Σ & Τ/V.
Ενδιαφερομένους.
Εσωτερική Διανομή.
          

Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα στους Μολάους (αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου) την  26η  Μαρτίου    τ.ε.    ημέρα Πέμπτη και ώρα   17.00    για συζήτηση και λήψη απόφασης  για τα πιο κάτω  θέματα  της ημερήσιας διάταξης.

Εκφοβισμός. Θύτες και θύματα

Ο χαρακτηρισμός ενός ανθρώπου ως θύτης ή θύμα μπορεί να γίνει ένα στίγμα, μια ταμπέλα που μπαίνοντας πάνω σε κάποιον δύσκολα μπορεί να βγάλει από πάνω του.
Ειδικά στην περίπτωση του στιγματισμού ενός παιδιού και μάλιστα από το /στο σχολικό περιβάλλον, οι αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις στη ζωή του μπορεί να είναι έντονες και καθοριστικές. Σαν να φοράμε στο παιδί μια μάσκα, την οποία βλέπουν οι άλλοι όταν το κοιτούν και μέσα από την οποία βλέπει αυτό τους άλλους και κυρίως το καθρέφτισμα του σε αυτούς.
Όταν μάλιστα τη φοράει για πολύ καιρό, υπάρχει ο κίνδυνος τόσο όλοι οι γύρω όσο και, δυστυχώς, το ίδιο να ξεχάσει ότι είναι μάσκα αυτό που φορά....
Διαβάστε στο παρακάτω Link την συνέχεια του Άρθρου των Ψυχολόγων του Οργανισμού μας--->http://www.hamogelo.gr/4…/2306/Ekfobismos-Thytes-koi-thymata
πηγή 
Το χαμόγελο του παιδιού

 

Λύκειο Κυθήρων 25/03/1971.

Πηγή φωτό Petros Kominos https://www.facebook.com

Συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες συνδράμουν στην εκπαίδευση εθελοντών, συμπολιτών και μαθητών.

Ο μοναδικός τρόπος για την αντιμετώπιση του ΠΑΝΙΚΟΥ είναι η διαρκής εκπαίδευση και η κατοχύρωση γνώσης και δεξιότητας!!!
Αυτή την άποψη υποστήριξε έμπρακτα το κατάστημα Κωτσόβολος της Σπάρτης και συγκεκριμένα ο Διευθυντής κ. Κονιδιτσιώτης Κωνσταντίνος, που μετά από επικοινωνία με τον Διοικητή μας Πυραγό κ. Γραφάκο Κωνσταντίνο, μας παραχώρησε 14 πυροσβεστήρες διαφόρων τύπων προκειμένου να χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια πρακτικής εκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Υπηρεσία μας σε εθελοντές πολίτες και μαθητές την περιοχής ευθύνης μας.
Με νέες δυνατότητες και αυξημένη διάθεση συνεχίζουμε το έργο μας, που δεν είναι άλλο, από την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνανθρώπων μας και φυσικά, μέσα από την διαρκή ενημέρωση και πρακτική εκπαίδευση, αυτό μπορεί να επιτευχθεί !


!!

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ 20/3/15


21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ

Συναγωνιστές Επτανήσιοι
Φίλοι της κίνησης ''Επτάνησος Πολιτεία''
Ο εορτασμός της μέρας αυτής συμπίπτει με τα 4 χρόνια παρουσίας μας,στο διαδίκτυο.
Στα χρόνια αυτά έγιναν πολλά.
Δημιουργήσαμε ιστολόγιο,ομάδα,σελίδα.
Κυρίως όμως κάναμε ένα πράγμα με απόλυτη συνέπεια:


ΦΕΡΑΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ!!!


Από τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο,προχωράμε στην Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Κάλαμο, Καστό,


Μεγανήσι και φτάνουμε στην Κέρκυρα την πρωτεύουσα της Πολιτείας μας,και συνεχίζουμε στους Παξούς,Οθωνούς και Ερείκουσα!

Συνεχεια.......... Το Συνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 31 - 60

31. Οι ψηφοφορίες αυτές και οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αρμοδιότητας της Συγκλήτου καταχωρίζονται σε Ημερήσια Διάταξη,[σ19] συντεταγμένη και υπογεγραμμένη από τον Πρόβουλο, τον Πρύτανη, και τον Πρόεδρο του τοπικού Τιμητειακού Κολλεγίου, και ανθυπογεγραμμένη από τους Γραμματείς.
Η Ημερήσια Διάταξη αναρτάται από τη προηγουμένη της κάθε συνέλευσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων, και αναγιγνώσκεται κατά την έναρξη της – έπειτα από τη καταμέτρηση των παρισταμένων Ευγενών και την ανάγνωση των Πρακτικών της προηγούμενης συνέλευσης. Απόφαση επί οιουδήποτε αντικειμένου που δεν συμπεριλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη θεωρείται αντισυνταγματική και λογίζεται ανυπόστατη.
[σ19] “Questo numero [ενν.: delle elezioni] e ogni altro argomento… si riportano in un indice compilato e segnato…”: αχρείαστα σχολαστική η μετάφραση του 2008 «αναγράφεται καθημερινά σε έναν Πίνακα».
32. Οι Σύγκλητοι εκλέγουν:
(1) Τους Αντιπροσώπους του Νομοθετικού Σώματος και τα μέλη της Εκτελεστικής Εξουσίας, ή άλλως Γερουσίας, κατά τις ακόλουθες αναλογίες σε αντιστοιχία προς τις Νήσους.
Νομοθετικό Σώμα
Κέρκυρα Αριθμ. 10.
Κεφαλληνία » 10.
Ζάκυνθος » 10.
Αγία Μαύρα » 4.
Κύθηρα » 2.
Ιθάκη » 2.
Παξοί » 2.
____

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 19/3/2015 - Περιοδείες Δημοτικής Αρχής


Την περιοδεία του στους οικισμούς της Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων ολοκλήρωσε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Κομηνό και τους συνεργάτες τους.

Αρχικά έγινε επίσκεψη στο Άνω και το Κάτω Στραπόδι καθώς και στο Μανιτοχώρι.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Κάλαμο, όπου οι κάτοικοι επεσήμαναν τα βασικά προβλήματα του οικισμού, ενώ ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους κατοίκους του χωριού για τη συνεχή εθελοντική δραστηριότητά τους.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Καψάλι, όπου ο τοπικός Σύλλογος ενημέρωσε για τις κύριες ελλείψεις σε υποδομές και ζητήματα ευπρεπισμού, ενώ ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας, επισημαίνοντας συγκεκριμένες ελλείψεις και προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Απαγορεύονται οι selfies την ημέρα της έκλειψης

Απαγορεύονται οι selfies την ημέρα της έκλειψης 


Ελλοχεύει κίνδυνος τύφλωσης

Ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φαινόμενο πρόκειται να συμβεί την ερχόμενη Παρασκευή, το οποίο παρακολουθήσαμε τελευταία φορά το 1999. Έκτοτε μέχρι και σήμερα βέβαια η εντυπωσιακή πρόοδος της τεχνολογίας καθώς και η θεαματική είσοδος των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινότητα μας έχει εν μέρει αλλάξει τους νόμους του παιχνιδιού.

Για το λόγο αυτό, μαζί με την ανακοίνωση από πλευράς επιστημόνων, του σπάνιου φαινομένου, έρχεται και η υποσημείωση για την προστασία των πολιτών. Η προσπάθεια κάποιου να αποθανατίσει τον εαυτό του σε ευθεία γραμμή με το φαινόμενο μπορεί να αποβεί μοιραία...

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Κ. ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Το δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη στο οποίο προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας ούτε με εξέπληξε ούτε φυσικά με εντυπωσίασε, εξάλλου είμαι ένας από τους χιλιάδες που εδώ και πολύ καιρό δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από τον κύριο Πρωτοψάλτη και τις απόψεις του. Προφανώς δεν έχει κατανοήσει πλήρως ότι δεν ασκεί πλέον την πολυπόθητη για εκείνον εξουσία και του είναι αφάνταστα δύσκολο να συνηθίσει στα έδρανα της αντιπολίτευσης, τους κατόχους των οποίων επί 8 χρόνια περιφρονούσε. Προφανώς είναι δύσκολο για κάποιον που επί 8 χρόνια δημάρχευε ως τοπικός Αυτοκράτωρ ξαφνικά να παίρνει τόσες απαντήσεις και τόσα επιχειρήματα όσα ποτέ του δεν άκουσε κατά πρόσωπο μέσα στο Δ.Σ., κάτι που ομολογούν πλέον οι πάντες. Φυσικά, τα όσα προσβλητικά γράφει για εμένα ο κ. Πρωτοψάλτης απαντώνται από το ίδιο το βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ. που έχει καταγράψει την αλήθεια και τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν (ευχαριστώ πολύ Βαλέριε που είσαι ΠΑΝΤΑ εκεί). Θα ήθελα ωστόσο να σταθώ στην πάγια επιλογή του κ. Πρωτοψάλτη να κατηγορεί ως αλαζονεία την προσπάθειά μας να εφαρμόσουμε το Νόμο, όπως μας υποδεικνύεται από τους ειδικούς και όχι όπως εμείς νομίζουμε. Μια προσπάθεια που σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία του δυτικού και όχι μόνο κόσμου είναι επαινετή, δεδομένη και επιβεβλημένη, αλίμονο εξάλλου αν διαπραγματευτούμε τη νομιμότητα! Το διαρκές και αέναο πρόβλημα της παράταξης του κ. Πρωτοψάλτη ήταν και είναι ότι εφήρμοζαν τους Νόμους όπως εκείνοι «θεωρούσαν», αντίληψη για την οποία 30 συμπολίτες μας έχουν κάνει μέχρι σήμερα πάνω από 10 ταξίδια στην Αθήνα (και ποιος ξέρει πόσα ακόμα) για να δικαστούν για τις πασίγνωστες υποθέσεις, που ειλικρινά εύχομαι να αθωωθούν. Θεωρούσε λοιπόν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι όλα τα έκανε σωστά και όταν βρισκόταν κάποιος να της υποδείξει ότι η νόμιμη οδός είναι διαφορετική, λάμβανε τη γνωστή απάντηση ότι οι Νόμοι εφαρμόζονται μόνο όταν μας βολεύουν ή την ακόμα καλύτερη «και ποιος είναι ο Εισαγγελέας». Πόσο πίσω είναι ο κ. Πρωτοψάλτης και οι αντιλήψεις του! Πόσο αναχρονιστικές είναι αυτές οι πρακτικές που γύρισαν τον τόπο μας σε εποχές Μαυρογιαλούρων! Πόσο υποτιμητικό είναι να εξαρτάς την μικροπολιτική σου ύπαρξη από μεταθέσεις φαντάρων και ρουσφετάκια «made in Piraeus». Πόσο οξύμωρο είναι να κατηγορεί το Δήμαρχο για αλαζονεία εκείνος του οποίου η αλαζονεία και ο εγωισμός διέλυσαν ένα Δήμο και ένα νησί! Όμως δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί σε λίγες μέρες θα προβώ σε αναλυτική ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την κατάσταση στην οποία παραλάβαμε το Δήμο.

Μερική έκλειψη Ηλίου αύριο

Μερική έκλειψη Ηλίου αύριο Το φαινόμενο θα συμπέσει με τη Σούπερ Σελήνη, όπου το φεγγάρι θα έχει πλησιάσει πολύ τη Γη


Ορατή και στη χώρα μας θα είναι τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο η μερική έκλειψη Ηλίου. Μερικές ώρες αργότερα, στις 00:45 ώρα Ελλάδος μετά τα μεσάνυχτα θα λάβει χώρα η εαρινή ισημερία και έτσι η 21η Μαρτίου θα είναι και τυπικά η πρώτη ημέρα της Άνοιξης στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Τέλος, στις 20 Μαρτίου θα υπάρχει σούπερ Σελήνη, δηλαδή το φεγγάρι θα έχει πλησιάσει πολύ τη Γη (στο λεγόμενο περίγειο), όμως λόγω της Νέας Σελήνης δεν θα είναι ορατό, απλώς θα μπλοκάρει σχεδόν τον μισό Ήλιο προκαλώντας την μερική έκλειψη.