Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Έκθεση Πολιτιστικής και Λαϊκής Τέχνης στον Καραβά

Ο σύλλογος μας “Ο Όμορφος Καραβάς” με το εργαστήρι του “Μάθε με να σε Μάθω” διοργανώνει έκθεση με θέμα Πολιτιστική και Λαϊκή Τέχνη στην αίθουσα του συλλόγου μας στο κάτω Δημοτικό σχολείο Καραβά.

Ημερομηνία έναρξης έκθεσης, στις 17/05/2015 και ώρα 18:00 με Αγιασμό παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κυθήρων – Αντικυθήρων.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μια εβδομάδα. Οι ώρες λειτουργίας της θα τις ανακοινώσουμε αργότερα.
-----------------------------
Ο Πρόεδρος
Μηνάς Εμμ. Σουρής

Συμμετοχή της Κυθηραϊκής ομάδας Ed Parker 's Kenpo Karate

Το Σάββατο14/03/2015 η ομάδα  Ed Parcer`s Kenpo Karate Κυθήρων έλαβε μέρος στο OPEN CHAMPIONSHIP FREE STYLE MARCIAL ARTS , που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό στάδιο πυγμαχίας " Γ. Στεφανόπουλος" στο Περιστέρι.
Για άλλη μια φορά οι Κυθήριοι αθλητές διακρίθηκαν κατακτώντας 4 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλια.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σας ευχαριστώ θερμά για την από 21/3/2015 επιστολή σας, που καταδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο αθλητισμός συνιστά σημαντική παράμετρο για τους κατοίκους του νησιού, παρά το γεγονός ότι πράγματι ουδέποτε μέχρι σήμερα στηρίχθηκε και προωθήθηκε από τις επίσημες αρχές του τόπου μας.
Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός (τα θεωρώ αλληλένδετα) απουσίαζαν πλήρως από την αυτοδιοικητική πολιτική στο νησί μας και ό,τι έγινε στους τομείς αυτούς αποτελούσε αποκλειστικά και μόνο πρωτοβουλία ευγενών ιδιωτών, που είτε χρηματοδότησαν υποδομές, είτε διοργάνωσαν σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, με τον όποιο Δήμαρχο να περιορίζεται στην απονομή των επάθλων.

"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 22/3/2015


21 Μαρτίου 1800 : Ιδρύεται η Επτάνησος Πολιτεία!

Επτάνησος Πολιτεία.

Με την συνθήκη του Καμποφόρμιο στις 17 Οκτωβρίου 1797 και την διάλυση της Δημοκρατίας της Βενετίας από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη τα Επτάνησα παραχωρήθηκαν στην Γαλλία, τερματίζοντας έτσι την μακραίωνη κατοχή τους από την Γαληνότατη. Οι ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης διαδόθηκαν στα νησιά του Ιονίου, η αριστοκρατική διοίκηση παύθηκε και σχηματίστηκαν κοινοτικά συμβούλια από ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων για την διοίκηση των νησιών. Όμως μετά την καταστροφή του Γαλλικού στόλου στο Αμπουκίρ της Αιγύπτου, η Ρωσία και η Τουρκία με την συγκατάθεση της Αγγλίας αποφάσισαν να συστήσουν Ρωσοτουρκική συμμαχία εναντίον των επεκτατικών βλέψεων του Ναπολέοντα στην Ανατολή. Εκμεταλλευόμενες την υποκινούμενη από την Αριστοκρατία δυσαρέσκεια των κατοίκων των Ιονίων Νήσων για τους Γάλλους, ο Ρωσοτουρκικός στόλος ξεκίνησε από τα Κύθηρα, τον Σεπτέμβριο του 1798, την κατάληψη των Επτανήσων, που συμπλήρωσε στις 20 Φεβρουαρίου 1799. Έτσι αφαίρεσαν από την Γαλλία την σημαντικότατη αυτή ναυτική βάση στην ανατολική Μεσόγειο. Μετά από μακρόχρονες προτάσεις, συζητήσεις και αντιρρήσεις των Αυλών Ρωσίας και Τουρκίας υπογράφτηκε στην Κωνσταντινούπολη Συνθήκη στις 21 Μαρτίου 1800, στην οποία αποφασίστηκε η αυτονόμηση της Επτανήσου Πολιτείας, υπό την επικυριαρχία της Υψηλής Πύλης και η ανάθεση της προστασίας των Θρησκευτικών δικαιωμάτων των κατοίκων της, στον Αυτοκράτορα της Ρωσίας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε το πρώτο ημιαυτόνομο Ελληνικό κρατίδιο τριακόσια πενήντα περίπου χρόνια, μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Επτάνησος Πολιτεία.

Ο "ΠΑΤΕΡΑΣ" στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ!...

...Και στο 31ο Φεστιβάλ Ερασιχνικού Θεάτρου. Μια μεγάλη επιτυχία για τη βατικιώτικη θεατρική ομάδα "ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ", που πέρασε στους 8 φιναλίστ του θεσμού και την Τρίτη, 24 Μαρτίου, θα διαγωνιστεί για την 1η θέση!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
*Εδώ όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ: http://www.karditsalive.net/…/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%B…

Τα τελευταια αρθρα του συνταγματος της Επτανησου πολιτείας Το Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 181 - 212

Ακυρωτικό Δικαστήριο
181. Στη Πολιτεία λειτουργεί ένα Ακυρωτικό Δικαστήριο συγκροτούμενο από επτά Δικαστές, που εκλέγονται από το Νομοθετικό Σώμα.
182. Στο Ακυρωτικό Δικαστήριο πρόσκειται ο Γενικός Εισαγγελέας που εκλέγεται από το Νομοθετικό Σώμα.
183. Συγκροτούμενοι σε σώμα, οι επτά Δικαστές εκλέγουν με μυστική ψηφοφορία και από τους κόλπους του Δικαστηρίου έναν Πρόεδρο. Ομοίως εκλέγουν Γραμματέα, που δεν προέρχεται από το Δικαστήριο.
184. Το Ακυρωτικό Δικαστήριο εδρεύει εκ περιτροπής ανά διετία στις Νήσους Ζάκυνθο και Κεφαλληνία. Δια κλήρου προκύπτει η αρχική τοποθέτηση. Το έτος 1814 η Νήσος της Αγ. Μαύρας εξομοιώνεται με τις προαναφερόμενες Νήσους στη διαδικασία εκ περιτροπής ανά διετία εγκατάστασης του Ακυρωτικού Δικαστηρίου.[σ94]
[σ94] Η σημασία της προήγησης δια κλήρου έγκειται στο ότι μεταξύ 1804-1814 μεσολαβούν 5 διετίες, οπότε (αν το 1814 το Δικαστήριο πρόκειται να εδρεύσει πρώτη φορά στη Λευκάδα) ο πρώτος στη προνομιακή σειρά Κεφαλληνία-Ζάκυνθος παίρνει 3 θητείες έναντι 2 του δεύτερου.

Συνεχεια..... Το Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 151 - 180

151. Στις Νήσους Κέρκυρα, Αγ. Μαύρα, Κεφαλληνία, και Ζάκυνθο λειτουργούν Εμποροδικεία με αρμοδιότητα επί υποθέσεων εμπορικής ναυτιλίας. Στις ελάσσονες Νήσους λειτουργούν Εμποροδικεία με εκ του νόμου απονεμημένες αρμοδιότητες κατ’ αναλογίαν.
152. Τα Αρχοντεία της Υγείας υποκαθίστανται στη λειτουργία των Αστικών Δικαστών, σε περιπτώσεις αντιδικίας μεταξύ ατόμων σε προληπτικό υγειονομικό περιορισμό.[σ88]
[σ88] “[…] quando v’ insorgono controversie tra individui che sono in riserva”: εννοείται η (ιστορικά, 40ήμερη: “quarantina” ή καραντίνα) προληπτική παραμονή των επισκεπτών στα ανά τις Νήσους λοιμοκαθαρτήρια ή «Λαζαρέττα».
Εσφαλμένη η απόδοση του 2008: «…όπου εγείρονται αντιδικίες μεταξύ ατόμων που η εκδίκαση της υπόθεσής τους εκκρεμεί».

Συνεχεια.... Το Σύνταγμα της Επτανήσου Πολιτείας.Αρθρα 121 - 150

121. Η Αυτοδιοίκηση ανά τις Νήσους απόκειται στο Πρυτανείο και σε θεματικά Αρχοντεία, τον αριθμό και αρμοδιότητες των οποίων ορίζει ο νόμος.
122. Τα συλλογικά σώματα των Πρυτανείων ή των Αρχοντείων δεν δύνανται να τροποποιήσουν ή να αναστείλουν την εφαρμογή οποιουδήποτε νόμου ή την εκτέλεση οποιασδήποτε κυβερνητικής απόφασης, ούτε νομιμοποιούνται να παρεμβαίνουν στις δικαστικές υποθέσεις.
123. Η Γερουσία διατηρεί δικαίωμα εξαφάνισης πράξεων των Πρυτανείων και Αρχοντείων που παραβιάζουν τη νομιμότητα, είτε κυβερνητικές πράξεις ή διαταγές, αιτιολογημένα και κατόπιν σχετικής αναφοράς των Υπουργείων. Σε περίπτωση συνεχιζόμενης απείθειας η Γερουσία μπορεί να αναστείλει, πάντοτε αιτιολογημένα, τις εξουσίες οποιουδήποτε Μέλος των τοπικών αρχών, και να το παραπέμψει σε δίκη.

Αξιολόγηση της πορείας της «Λευκής Βίβλου» του 2011 για τις μεταφορές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ)

Κεντρικός εισηγητής για την αυτοδιοίκηση της Ευρώπης Σπύρος Σπυρίδων
Οι μεταφορές αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. 
Τα αποτελεσματικά, αποδοτικά και βιώσιμα συστήματα μεταφορών έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομική ανταγωνιστικότητα των πόλεων, των περιφερειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της. 
Η κινητικότητα έχει επίσης ζωτική σημασία για την ποιότητα ζωής των πολιτών, διότι απολαμβάνουν ελευθερία μετακινήσεων, και η ελεύθερη κυκλοφορία αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών και κατευθυντήρια αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών ανέκαθεν θεωρούσε τις μεταφορές βασικό τομέα πολιτικής, με δυνητικό αντίκτυπο στη χωρική συνοχή, στο περιβάλλον και στην περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο κος Σπύρος Σπυρίδων.
Στη Λευκή της Βίβλο του 2011 με τίτλο «Χάρτης πορείας για έναν Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Μεταφορών – Για ένα ανταγωνιστικό και ενεργειακά αποδοτικό σύστημα μεταφορών» (COM(2011) 144 final), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια φιλόδοξη μελλοντική στρατηγική για ένα ανταγωνιστικό σύστημα μεταφορών, στο οποίο λαμβάνονταν υπόψη ορισμένες νέες προκλήσεις για τον τομέα των μεταφορών όπως η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οικονομική κρίση, η αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου, καθώς και ο ρόλος των μεταφορών ως μιας από τις κυριότερες πηγές εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

Λακωνία: Δεκαεπτά συλλήψεις για διάφορες παραβάσεις


21-3-2015 lakonia epixeirhseis
Από τους αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου προέκυψαν πενήντα έξι συλλήψεις, εκ των οποίων οι δεκαεπτά στη Λακωνία.
Πιο συγκεκριμένα, με χειροπέδες βρέθηκαν ένας έλληνας για ναρκωτικά, δεκατέσσερις ημεδαποί ρομά για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο ακόμη έλληνες που παραβίασαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.Πηγή http://laconialive.gr
facebooktwittergoogle_plusmail

Η έκλειψη Ηλίου στα Κύθηρα 20/3/2015






---------------------------------------
Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Σάμιος
---------------------------------------
Πηγή  http://kithiraikanea.blogspot.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ



Κύθηρα, 21 Μαρτίου 2015
Ερώτηση- ανοιχτή επιστολή
προς τον Δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη
Θέμα: Δημοτικός Αθλητισμός: Στόχοι και στρατηγικές.

Αγαπητέ Δήμαρχε.
Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση για την πρόσληψη 184 γυμναστών σε διάφορους Δήμους της χώρας, από τους οποίους απουσίαζε ο δικός μας,  μέσω του προγράμματος «Αθλητισμός για όλους», καθώς και το άρθρο-κατάθεση ψυχής του δρομέα  Κώστα Μπέλμπα, ο οποίος μοιράστηκε την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής του στο μαραθώνιο δρόμο του Ναύπλιου (16/3/2015, στα Κυθηραϊκά Νέα), πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή ώστε να ανοίξει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τον δημοτικό αθλητισμό στο νησί μας. Έξι μήνες, μετά την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από την παράταξή σας, και ενώ οι προθέσεις σας εξαρχής φάνηκαν θετικές, εξακολουθούμε να μην έχουμε διατυπωμένους με σαφήνεια τους στόχους και τις στρατηγικές σας σε σχέση με τον τομέα αυτόν. 

Θεωρούμε πως έχει γίνει αισθητό τοις πάσι, ότι οι συνθήκες και η ζήτηση για ένα οργανωμένο πλαίσιο που θα αγκαλιάσει και θα ενθαρρύνει την αθλητική δραστηριότητα, έχουν ωριμάσει εδώ και καιρό. Αρκεί να σας παραπέμψουμε σχετικά, στις διάφορες ζωντανές και ελπιδοφόρες ομαδικές προσπάθειες που υφίστανται αυτή τη στιγμή πάνω στο νησί, όπως,