Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗΣ - Ο Τσιριγώτης ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ μα πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ( Αφιέρωμα στο Αρχιπέλαγος)


Ο πλοίαρχος της Άγονης Γραμμής
Βιώματα, εμπειρίες, συναισθήματα
από θαλασσινά ταξίδια που κράτησαν
36 ολόκληρα χρόνια


Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καπετάν-Βασίλη Λεονταράκη από το Τσιρίγο για όλα όσα μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας σε αυτό το μοναδικό δίωρο ταξίδι αναδρομής στο χθες και το σήμερα της ζωής του στις γέφυρες των καραβιών του. Συναισθήματα, βιώματα, εμπειρίες, όνειρα. Μια ζωή πραγματική, μια ζωή ποτισμένη μέχρι το μεδούλι από την ευλογημένη θάλασσα. Αξιωματικός σε γκαζάδικα και φορτηγά, ύπαρχος και πλοίαρχος στο «Ιόνιον», πλοίαρχος στο «Μάρθα» και το «Θησεύς», πιλότος στους πλοηγούς, μα πάνω από όλα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ». «Μια τσιμινιέρα στον κόσμο τον όρισε και σφυρίζει». Αναμνήσεις και υποχρεώσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ για τον καπετάν-Βασίλη.


Μια αναδρομή στο χθες και το σήμερα.
Μια μεγάλη πορεία στο χθες και το σήμερα της ελληνικής ακτοπλοΐας.
Μια εποχή που ελάχιστα μοιάζει με τη δική μας σύγχρονη εποχή.
Άλλα ήθη, άλλες εποχές.
Πλοίαρχος στο «Ιόνιον», το «Μάρθα» και το «Θησεύς»,
πιλότος στους πλοηγούς,
μα πάνω από όλα «ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Εκποίηση κατασχεθέντων απο το Λιμεναρχείο Γυθείου…

1

Ανακοινώνουμε ότι την 6η του μηνός Απριλίου του έτους 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, στο Λιμενικό κατάστημα Γυθείου θα πραγματοποιηθεί πρόχειρος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκποίηση κατασχεθέντων από την Υπηρεσία μας αλιευτικών εργαλείων: α) παραγαδιών «ανετάριστων», β) ψαροντούφεκων και γ) ειδών εξοπλισμού υποβρύχιας αλιείας και κατάδυσης.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον εν λόγω  διαγωνισμό θα πρέπει να βρίσκονται στο Λιμενικό κατάστημα την ανωτέρω ημέρα και ώρα φέροντας μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και τον Α.Φ.Μ._

 Ο Λιμενάρχης
Πηγή http://www.report24.gr
  Πλωτάρχης Λ.Σ. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗΣ Χρήστος

Γερμανοί χάρισαν πυροσβεστικό όχημα στο Δήμο Ευρώτα Λακωνίας

Ένα όχημα πυρόσβεσης, για την ενίσχυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού που λειτουργεί στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας, προσέφερε, ο Πυροσβεστικός Σταθμός από το δήμο Haldensleben της Γερμανίας.
Το πυροσβεστικό όχημα παρέλαβε ο δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, κατά την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δήμο Haldensleben, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Norbert Eichler.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχαν οι δύο δήμαρχοι, συμφώνησαν σε σειρά δράσεων με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς.
Ειδικότερα, συμφώνησαν να κατατεθεί, από πλευράς του δήμου Haldensleben, πλαίσιο σχετικό με την ενεργοποίηση ειδικού γραφείου προώθησης των αγροτικών προϊόντων του δήμου Ευρώτα, που θα περιλαμβάνει και την συμμετοχή συνεταιρισμών με μηνιαία παρουσία στην αγορά της Γερμανικής πόλης, για την προώθηση και πώληση των προϊόντων του Λακωνικού κάμπου, όπως λάδι, κρασιά και πορτοκάλια.
Συμφώνησαν επίσης σε συνεργασία των σχολείων, που θα λάβει χώρα από τον Ιούνιο, με πρώτη συνάντηση γνωριμίας των σχολικών μονάδων μέσω Skype, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, αλλά και την συνεργασία τους μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus.
Αποφάσισαν ακόμη – μεταξύ άλλων – να πραγματοποιούν την προετοιμασία τους αθλητικά σωματεία νέων του δήμου Ευρώτα, σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Haldensleben. Την λειτουργία ειδικού διαδικτυακού χώρου για την εύρεση εργασίας ανέργων στην Γερμανία.
Επίσης, την εκχώρηση ενός ακόμα πυροσβεστικού οχήματος στους εθελοντές και παράλληλα οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων των εθελοντικών ομάδων στο πρότυπο κέντρο εκπαίδευσης εθελοντών του δήμου Haldensleben, την φιλοξενία υπαλλήλων του δήμου Ευρώτα, για γνωριμία και συνεργασία με υπαλλήλους των υπηρεσιών του δήμου Haldensleben, για την ανταλλαγή υπηρεσιακών απόψεων σχετική με την στελέχωση κι οργάνωση υπηρεσιών, όπως τεχνικής και οικονομικής, καθώς και τη ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών των δύο δήμων.
Τέλος, ο δήμαρχος Ευρώτα, την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην Γερμανία, επισκέφθηκε το Βερολίνο και είχε επαφές στο πλαίσιο προώθησης των αγροτικών προϊόντων του δήμου του, όχι μόνο στην κεντρική αγορά του Βερολίνου, αλλά και σε λαϊκές αγορές, για την απ’ ευθείας πώληση από συνεταιριστικές ομάδες.Πηγή http://www.aftodioikisi.gr

"Η Ώρα της Γης": Το Σάββατο 28 Μαρτίου σβήνουμε τα φώτα

Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30, και για μια ώρα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις "δυνάμεις" τους, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η Γη σε περιμένει να δώσεις για άλλη μία χρονιά το δικό σου μήνυμα μέσα από μία συμβολική πράξη και να ενώσεις τη φωνή σου με εκατομμύρια άλλους πολίτες παγκοσμίως
Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας. Ας μην το ξεχνάμε!
Κι αυτό με μια απλή πράξη: Σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ...

Την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 7η εθελοντική καθαριότητα Καλάμου. Με μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη φορά καθαρίστηκε η είσοδος του χωριού αλλά και οι παράπλευροι δρόμοι.
Θέλω να εκφράσω την χαρά μου και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χωριανούς και φίλους μου Καλαμίτες καθώς και στο σύζυγό μου Μανωλάκη που παρόλα τα 80 χρόνια του με στηρίζει συνέχεια και με βοηθάει στην πρωτοβουλία μου να καθαρίσουμε τους δρόμους του Καλάμου.

Αποκολλήθηκε το «Βιτσέντζος Κορνάρος» και κατευθύνεται στο λιμάνι της Κάσου

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς πριν από λίγα λεπτά η προσπάθεια αποκόλλησης του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» από το λιμενοβραχίονα της Κάσου, εκεί όπου βρίσκεται από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμήθηκε μετά την αυτοψία που έκαναν οι δύτες, ότι το πλοίο μπορεί να αποκολληθεί με ιδία μέσα, κάτι το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία ο καπετάνιος του πλοίου.
Πλέον κατευθύνεται στο λιμάνι της Κάσου, δίνοντας προσωρινό τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών.
Σε δηλώσεις του πριν από λίγο στην "Ροδιακή" ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, τόνισε ότι τρεις τόνοι τρόφιμα τα οποία ζήτησε η Δήμαρχος της Κάσου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, είναι έτοιμα και περιμένουν το "πράσινο φως" από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να μεταφερθούν έτσι με ελικόπτερο στο νησί.
Δείτε φωτογραφίες από την διαδικασία της αποκόλλησης:

«Βιτσέντζος Κορνάρος»: Κρύβεται ο καπετάνιος του πλοίου - Απειλούν υπάλληλο πως θα τον δέσουν


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ - «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Κρύβεται ο καπετάνιος του πλοίου - Απειλούν υπάλληλο πως θα τον δέσουν
Πριν από λίγο μέσα στο πλοίο μια ομάδα κρητικών επιβατών του πλοίου προπηλάκισαν τον υπάλληλο στη ρεσεψιόν και τον απείλησαν πως «αν δεν κατεβεί τώρα ο καπετάνιος θα σε αλυσοδέσουμε».Μετά από  τρεις ημέρες ο καπετάνιος εμφανίστηκε  μπροστά στους επιβάτες.

Τότε μίλησε στους επιβάτες οι οποίοι έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους από την τρίτη το βράδυ μέσα στο πλοίο στις 6.30 μμ που επιβιβάστηκαν.
Οι κάτοικοι της Κάσου έφεραν νωρίς το πρωί μπειμπιλινα τροφές, γιαουρτά, κρέμες, γάλατα, ψωμί και φάρμακα για τους ηλικιωμένους.

Οι επιβάτες έδωσαν προθεσμία στον καπετάνιο μέχρι τις 18.00 σήμερα να έχουν κατέβει απο το πλοίο επιτέλους, είναι ακριβώς στους κυματοθραυστες και δεν μπορούν να τους βγάλουν.

Οι μαρτυρίες τους συγκλονίζουν «Έλεος βοηθήστε κάποιος να μας μιλήσει να μας εξηγήσει, δεν έχουμε να φάμε να κάνουμε ένα μπάνιο, υπάρχουν μικρά παιδιά εδώ. Πρέπει να πνιγούμε για να μας βοηθήσουν, τι πράγματα είναι αυτά; Μας έχουν σπάσει τα νεύρα εδώ μέσα, κοιμόμαστε στους καναπέδες και στις καρέκλες, τα παιδιά κλαίνε, υποφέρουν»

Ένας κύριος από το λιμάνι της Κάσου περπάτησε όλο τον κυματοθράυστη για να μιλήσει στην γυναίκα του και στο μόλις 18 μηνών παιδάκι του για να τους δώσει κουράγιο.

Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές που με λόγια δεν περιγράφονται!
Πηγή: magdasblog.gr

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ *ΔΙΑΔΡΟΜΗ* ΒΕΡΟΙΑ -ΒΕΡΓΙΝΑ-ΝΑΟΥΣΑ-ΒΕΡΜΙΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ 26/03/2015


Κραυγή αγωνίας από τους επιβάτες του πλοίου που προσάραξε στην Κάσο


Κραυγή αγωνίας από τους επιβάτες του πλοίου που προσάραξε στην Κάσο
Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι επιβάτες του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που το βράδυ της Τετάρτης προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου.
Μάλιστα, η σύζυγος ενός επιβάτη μιλώντας στο kontranews.gr δήλωσε: «Ο άνδρας μου είναι άνεργος ηλεκτρολόγος και πήγαινε για δουλειά στην Κάρπαθο και τώρα κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά. Χρωστάμε νοίκια και λογαριασμούς, βρισκόμαστε σε κακή οικονομική κατάσταση. Και εγώ είμαι άνεργη και έχουμε μεγάλη ανάγκη τα χρήματα».
Ακόμα, τόνισε πως δεν είναι ο κακός καιρός ο λόγος που τα ρυμουλκά δεν έφτασαν στην Κάσο. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν τα βρήκε στο οικονομικό με την εταιρεία με τα ρυμουλκά. Επίσης, τονίζει πως έχουν κοπάσει κάπως οι άνεμοι στην Κάσο και μπορούν να προσεγγίσουν το νησί ρυμουλκά.
Οι 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» βρίσκονται για τρίτη ημέρα στο πλοίο.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Μήλο – Θήρα - Ανάφη-Σητεία - Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη -Ρόδο.
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.
Τρόφιμα και ρούχα στους επιβάτες του πλοίου
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής και ενέκρινε τη δαπάνη ύψους 35.000 ευρώ για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000 ευρώ για τα είδη διατροφής και 15.000 € για την μεταφορά τους στο νησί, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την 95 ΑΔΤΕ.
Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον Δήμο της Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Μάλιστα, καταβάλλονται προσπάθειες, η μεταφορά τους να γίνει σήμερα, ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έκρινε επιβεβλημένη τη μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά.Πηγή http://www.kontranews.gr

Πρώτο Πανελλήνιο βραβείο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας

Μια σπουδαία διάκριση κέρδισε το 1ο Δημοτικό σχολείο Σκάλας καθώς έλαβε το πρώτο βραβείο   στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Κύπρος: 1974-2014. Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ”, στην κατηγορία της σχολικής εφημερίδας.
Για την δημιουργία του μαθητικού εντύπου εργάσθηκαν οι μαθητές των τμημάτων Γ2,Ε1 και Ε2 υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ.κ. Χανδόλια Σπ., Καραμούζη Παν., Μάρκου Κων. και Κωστόπουλου Ανδρ..
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 420 σχολικές μονάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και πάνω από 20.000 μαθητές με 3.000 περίπου μαθητικές δημιουργίες.
Η εκδήλωση βράβευσης των δημιουργιών θα γίνει την Τετάρτη 13 Μαίου 2015 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και πιθανότατα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον οποίο ζητήθηκε να υπογράψει τα βραβεία καθώς ο Διαγωνισμός ήταν υπό την αιγίδα του.
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ο Δημοτικού σχολείου Σκάλας επίσης συγχαίρουν το 1ο και το 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης για τις διακρίσεις τους σε άλλες κατηγορίες του Διαγωνισμού.
Πηγή  http://www.lakoniapress.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ 04 ΚΑΙ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/04ΑΠΟ ΩΡΑ 16.00 Μ.Μ ΕΩΣ 21.00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/04 ΑΠΟ ΩΡΑ 09.30 Π.Μ. ΕΩΣ
14.00 Μ.Μ

Η "ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΗ ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ" ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ένα συνηθισμένο και προσφιλέστατο θέμα στα κεντήματα των κοριτσιών κάποτε ήταν "η ερωτευμένη ψαροπούλα". Τα κορίτσια που άλλοτε μάθαιναν την τέχνην του βελονίου από 6 χρονών, ονειρεύονταν να φτιάξουν ένα κάδρο με θαλασσινό τοπίο και ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ήταν το ναυτάκι και η ερωτευμένη ψαροπούλα. Αυτά τα κεντήματα συνήθως με ριζοβελονιά, σήμερα στολίζουν σαλόνια και κρεβατοκάμαρες αυτών που εκτιμούν την αξία των παλαιών εργόχειρων που φτιάχνονταν με αγάπη, με όνειρα και με το λιγοστό φως της πετρελαιόλαμπας. Πηγή
Eleni Harou
https://www.facebook.com

Το Τσιρίγο του παρελθόντος.

Πηγή φωτό Nikos Desillas https://www.facebook.com

Άγνωστος ο χρόνος αποκόλλησης του «Βιτσέντζος Κορνάρος»!



Στην Αστυπάλαια, λόγω των ισχυρών ανέμων, παραμένει το ρυμουλκό « Αρμαδόρες 1» το οποίο επρόκειτο να φθάσει στην Κάσο και να αποκολλήσει το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που έχει προσαράξει από το βράδυ της Τετάρτης στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού Φρυ του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σ' αυτό 227 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα.
Το «Αρμαδόρες 1» το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο από τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» για παροχή συνδρομής, ξεκίνησε τα ξημερώματα της Πέμπτης για Κάσο, αλλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών κατευθύνθηκε προς την Αστυπάλαια για να βρει ασφαλές αγκυροβόλιο και μόλις οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν θα συνεχίσει το πλου προς Κάσο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πλοίαρχο για την άμεση ενημέρωση της κατάστασης του πλοίου, του πληρώματος και των επιβατών. Επίσης έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες στον πλοίαρχο για συνεχή ενημέρωση των επιβατών, σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο πλοίο, καθώς και την παροχή σίτισης.

Βλήμα από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στη λεωφόρο Κυθηρίων

Ένα βλήμα 75 χιλιοστών από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στο οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Κυθηρίων με την οδό Χρυσανθέμων, στον Άλιμο. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, παλιότερα, κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση οικοδομής, είχαν βρεθεί αρχαία.
Την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ανασκαφών από την αρχαιολογική υπηρεσία, εντοπίστηκε η οβίδα. Ειδοποιήθηκε ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος και το παλιό βλήμα απομακρύνθηκε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ-27/03/2015 - ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ


Πειραιάς   27-3-2015
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ :  Α)   ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ./  ΔΘΣ Β                
               Β)  ΥΕΝ/ ΓΕΜΜΕ
               Γ)  ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ                                               
               Δ) Πρακτορεία  ΑΝΕΚ   :  ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ,  ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ


Η ΛΑΝΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι λόγω των  δυσμενών καιρικών συνθηκών , το Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» παραμένει στον λιμένα της ΚΑΣΟΥ και ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-3-2015 (απόγευμα)έως ΔΕΥΤΕΡΑ 30-3-2015 (πρωϊ), θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
 
Τα κατά λιμένα πρακτορεία ΛΑΝΕ , παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας.
ΚΟΙΝ:  Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ  « ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ»

Σούπερ πούμα προσγειώθηκε στην Κάσο για βοήθεια στο Βιτσέντζος Κορνάρος

Ελικόπτερο σούπερ - πούμα προσγειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στο νησί της Κάσου, μεταφέροντας ειδικούς εμπειρογνώμονες του λιμενικού σώματος καθώς επίσης και εξειδικευμένους δύτες οι οποίοι αύριο το πρωί θα βουτήξουν περιμετρικά του "Βιτσέντζος  Κορνάρος" για να εκτιμήσουν επακριβώς την κατάσταση και ανάλογα να αποφασίσουν πως θα γίνει η μεταφορά των επιβατών.
Εν τω μεταξύ μέσα στο πλοίο που παραμένει προσαραγμένο από χθες στις 10 το βράδυ, κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, βρίσκονται οι 227 επιβάτες, οι οποίο εκ των πραγμάτων είναι κουρασμένοι και καταπονημένοι από την περιπέτεια αυτή, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για το πως τελικά θα καταφέρουν να βγουν στην στεριά.
-------------------------
Πηγή: rodiaki.gr
-------------------------