Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Έκθεση των προτάσεων του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με θέμα:"Μελέτη ανάπλασης της χερσαίας και παράκτιας ζώνης και αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίων στο παραλιακό μέτωπο Νεάπολης"

Έκθεση των προτάσεων του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με θέμα:"Μελέτη ανάπλασης της χερσαίας και παράκτιας ζώνης και αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίων στο παραλιακό μέτωπο Νεάπολης"
Στο “παλιό” Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης καθημερινά από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ. ημέρες: Μεγάλη Τετάρτη 8/4 έως Σάββατο 18/4 εκτός από την Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.πηγή


Theo Drv

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2015 από κ. Σπύρο Σπυρίδωνα


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων σχετικά με προσλήψεις προσωπικού


ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ "ΕΥΧΕΣ"


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ "ΕΥΧΕΣ"


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ "ΕΥΧΕΣ"


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "ΒΑΨΙΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ"


Προπολεμικά στο Καψάλι Κύθηρα

Πηγή
Manolis Daponte

Έλεγχοι σε πλοία της ακτοπλοΐας από τις υπηρεσίες αντιπεριφέρειας Πειραιά

Ploia
Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε πλοία της ακτοπλοΐας από στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης κατά τις ημέρες του Πάσχα.
Οι έλεγχοι διενεργούνται από κλιμάκια των Διευθύνσεων Εμπορίου και Υγειονομικών Ελέγχων κυρίως στους χώρους εστίασης, στα κυλικεία και σε κοινόχρηστους χώρους.
Ειδικότερα, τα στελέχη της Διεύθυνσης Εμπορίου ελέγχουν τους τιμοκαταλόγους στα κυλικεία των πλοίων για τα είδη, που υπόκεινται σε διατίμηση αλλά και για το περιθώριο κέρδους ενώ εξετάζεται εάν υπάρχει επάρκεια προϊόντων χαμηλότερου κόστους, όπως είναι π.χ. το μικρό μπουκάλι νερό.
Επίσης, εξετάζεται εάν υπάρχει κουτί παραπόνων για παρατηρήσεις επιβατών.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 8/4/2015

Επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης προς τους Δημάρχους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Καλαμάτας, Κισσάμου και Μονεμβασίας προτείνοντάς τους συνάντηση και συνεργασία με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της περιοχής.   Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Οι περιοχές ευθύνης των Δήμων μας συνιστούν μία ενιαία γεωγραφική ενό
τητα με
κοινά χαρακτηριστικά, προβλήματα και προκλήσεις.
Η υπάρχουσα
περιφερειακή
ακτοπλοϊκή σύνδεση που ενώνει τις περιοχές μας, λήγει τον Αύγουστο του 2016,
σύμφωνα με τη σύμβαση της αναδόχου εταιρείας ΛΑΝΕ με το Δημόσιο.
Όπως είναι σαφές, οι σημερινές
δημοσιονομικές, κοινωνικές και οικονομικές
συνθήκες είναι
τελείως
διαφορετικές από εκείνες του 2008, όταν σχεδιάστηκαν οι
υπάρχουσες επιδοτούμενες γραμμές δημόσιας υπηρεσίας. Θεωρείται βέβαιο ότι ο
σχεδιασμός  των  νέων  γραμμών  από  το  2016  και  μετά,  θα  είνα
ι  τελείως
διαφορετικός αφού θα πρέπει να λάβει υπόψη του τα νέα δεδομένα.
Από το σχεδιασμό αυτό, που αφορά άμεσα το παρόν και το μέλλον των Δήμων
μας, δεν μπορεί να απουσιάζει η γνώμη
των τοπικών κοινωνιών και αρχών,
όπως έχω τονίσει και στον αρμόδιο Υπο
υργό κ. Δρίτσα, ο οποίος τυγχάνει
άριστος
γνώστης των θεμάτων της ακτοπλοΐας και εκτιμώ ότι θα συμβάλει θετικά
στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού του ακτοπλοϊκού χάρτη στη Χώρα. 

Που θα γίνουν 32.433 προσλήψεις – Αναλυτικοί πίνακες για όλους τους δήμους


Ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 27 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 32.433 θέσεις σε δήμους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Όσοι προσληφθούν θα εργαστούν για διάστημα πέντε μηνών σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ. Πηγή .aftodioikisi.gr

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ <ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ>

Η φιλαρμονική μας συνεχίζοντας την παράδοση 50 χρόνων σας καλεί στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ποταμό την Μεγάλη Παρασκευή.

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά. Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ"

! Πάσχα στα Βάτικα Κατανυκτική η ατμόσφαιρα ! Πλυμμυρισμένη από χρώματα ,αρώματα ,από όπου και να περάσεις . Ο τόπος, μας προσκαλεί να ζήσουμε κοντά του και να βιώσουμε τις Άγιες ημέρες αυτές, στα όμορφα χωριά του και στο κέντρο των Βατίκων την Νεάπολη, ένα αξέχαστο Πάσχα . Από τις πιο όμορφες εποχές που μπορεί να επισκεφθεί κανείς αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο, τον ευλογημένο, είναι το Πάσχα . Την άνοιξη κάθε χαραματιά των βουνών φιλοξενεί κι ένα αγριολούλουδο, κάθε σπιθαμή γης μοιάζει σαν χαλί κεντημένο με πολύχρωμα χρώματα .Μπουκαμβίλιες και πολύχρωμα γεράνια κάνουν σοκάκια , μπαλκόνια , αυλές μια ξεχωριστή εικόνα ομορφιάς . Από τα Βελανίδια , Κάβο Μαλιά μέχρι Ελίκα και Αρχάγγελο ,από Ελαφόνησο ,Φαρακλό, Μεσοχώρι Λάχι Άγιο Νικόλαο και Παλιόκαστρο αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο του Λακωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους !! Στις εκκλησιές και στα διάσπαρτα ξωκλήσια, φροντισμένα με πολύ αγάπη σε όλο τον τόπο, οι όμορφες ψαλμωδίες χαρίζουν γαλήνη και ηρεμία ψυχής! Στα Βάτικα σας περιμένουν φιλόξενα τουριστικά καταλύματα ,γραφικά ταβερνάκια ,μπαράκια , καφέ και ουζερί με τον παραδοσιακό μεζέ ,χταποδάκι στα κάρβουνα και όχι μόνο. Η επιλογή να κάνετε Πάσχα στα Βάτικα θα κάνει το ταξίδι σας μέσα από όλα αυτά να είναι απλά <<μαγικό>>.

Σε εφημερία το Περιφερειακό Ιατρείο Μονεμβασίας Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

DSC01059
Σας ενημερώνουμε ότι εκτός από το Νοσοκομείο Μολάων και το ΚΥ Νεάπολης,τα οποία καθημερινώς βρίσκονται σε εφημερία,το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα το Περιφερειακό Ιατρείο της Μονεμβάσιας θα είναι σε εφημερία για την αντιμετώπιση έκτακτης παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στους κατοίκους καθώς και στους επισκέπτες της πόλης.
Εκ μέρους των εργαζομένων και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Για το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας
-Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων

Ο Α.Διοικητής
Παναγόπουλος Δημήτρης Πηγή http://pakialakonias.gr

Οι μαθητές του Κυρίου κατέκριναν την πράξη.

Ο Ιησού την επιδοκίμασε. (Ματθαίος 26, 6-13 και Μάρκος 14 3-9) Συμπέρασμα: Το Πνεύμα του Θεού ανώτερο των ανθρώπων. Σε ελεύτερη μετάφραση: Μη αποζητάς μόνο την ανθρώπινη κρίση για το τι πρέπει να πράττεις. Προσέγγισε του Δημιουργού τη διάνοια. Προς τούτο ένας τρόπος υπάρχει. Χρησιμοποίησε το μοναδικό εργαλείο που μεγαλόψυχα ο Ίδιος σου έχει προσφέρει. Τη ΝΟΗΣΗ ΣΟΥ! Πηγή
Kosmas Megalokonomos .facebook.com

Δαβάκης: τι γίνεται με τις αποζημιώσεις και τον εμβολιασμό για τον καταρροϊκό πυρετό;


00

Σε μια «ύποπτη» περίοδο για την επανεμφάνιση της νόσου του καταρροϊκού πυρετού, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,  επαναφέρουν το ζήτημα της αντιμετώπισής του από τους αρμόδιους, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Ζητήματα όπως η καταβολή των αποζημιώσεων του 2014 στους παραγωγούς που έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο, καθώς επίσης και το θέμα του εμβολίου για την αντιμετώπιση της νόσου, είναι τα βασικά ερωτήματα αυτής της κοινοβουλευτικής παρέμβασης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτησή του αναφέρει:

Η προστασία του ζωικού κεφαλαίου από ζωονόσους συνιστά ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για τον κτηνοτροφικό κόσμο. Ιδιαίτερα σε εκείνες τις περιοχές όπου έχει χαθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν πολύτιμο ζωικό κεφάλαιο, λόγω του καταρροϊκού πυρετού, η ανησυχία των κτηνοτρόφων είναι έκδηλη για το τι μέλλει γενέσθαι τη φετινή χρονιά. Ο Νομός Λακωνίας ήταν δυστυχώς μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της Χώρας.

Οι φόβοι που εκφράζουν οι Λάκωνες κτηνοτρόφοι συνίστανται στο ότι εάν φέτος εμφανιστεί ξανά η ασθένεια -πράγμα σχεδόν σίγουρο για αυτούς- δεν θα έχουν τα μέσα και τον απαραίτητο χρόνο για να την καταπολεμήσουν, χωρίς να χάσουν ζώα. Καθώς οι καιρικές συνθήκες θα είναι σύντομα ευνοϊκές για την εξάπλωση του φορέα της νόσου, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος. Επιπροσθέτως, η εμπειρία που αποκομίστηκε και η ενημέρωση που υπήρξε το προηγούμενο έτος, μπορούν να αποτελέσουν εφαλτήριο για την έγκαιρη αντιμετώπιση  του προβλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου στις 4 Μαρτίου 2015, το ενδεχόμενο εμβολιασμού των ζώων για τον καταρροϊκό πυρετό θα κριθεί από τα αποτελέσματα ορολογικής έρευνας, όπως άλλωστε και ο τότε αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Π. Κουκουλόπουλος, με είχε διαβεβαιώσει στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτησή μου που συζητήθηκε στις 25/09/2014. Μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας ζώων λόγω ενδεχομένων καθυστερήσεων στη λήψη μέτρων, οι κτηνοτρόφοι αναμένουν από την αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα των αποφάσεών της σχετικά με την χρήση ή όχι εμβολίου για την εν λόγω ασθένεια.

Παράλληλα ζητούν ενημέρωση για την έγκαιρη προμήθεια και εφαρμογή των προληπτικών μέτρων (παροχή εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών).

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Πότε θα έχετε στη διάθεσή σας τα αποτελέσματα που θα επιτρέψουν τη λήψη της απόφασης για τη χρήση του εμβολίου; Εάν τελικά αποφασιστεί η χρήση του, πότε υπολογίζετε ότι θα είναι εφικτός ο εμβολιασμός του ζωικού κεφαλαίου;

  2. Το κόστος του εμβολιασμού θα βαρύνει τον κτηνοτρόφο ή θα καλυφθεί από Κοινοτικούς και Εθνικούς πόρους;

  3. Ποια τα μέτρα που έχετε πάρει ώστε να μπορούν οι κτηνοτρόφοι να προμηθευτούν έγκαιρα τα κατάλληλα σκευάσματα για την προληπτική προστασία από το φορέα της νόσου;

  4. Τι αποζημιώσεις έχουν δοθεί έως σήμερα σε κτηνοτρόφους για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου και ποιες οι εκκρεμείς περιπτώσεις για το 2014;

  5. Υπάρχει σχεδιασμός για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, η οποία σηκώνει το βάρος κάθε φορά σε αντίστοιχες περιπτώσεις;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Πηγή www.report24.gr

Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας Κυθήρων *ΠΑΣΧΑ 2015*


Δήμος Μονεμβασίας: Ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις

Ο δήμος Μονεμβασίας ανακοίνωσε τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26/5/2015, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.
Στον ανωτέρω νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση η 26η Μαΐου 2015.
Συγκεκριμένα:
α. Στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των οφειλών (τέλη ύδρευσης, τέλη διαμονής παρεπιδημούντων, τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων, τέλη κοινοχρήστων χώρων κλπ) που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26/5 προς ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών.
β. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
γ. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα εσόδων του δήμου (κ. Κυριακή Μέντη, τηλέφωνο 27323 60529).

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!


Η Διοίκηση, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, και όλο το Πυροσβεστικό προσωπικό της Υπηρεσίας μας...

Πρόσκληση για τo Δημοτικό Συμβούλιο της 8-4-2015


ΚΥΘΗΡΑ 1941

Πηγή
Nikos Desillas

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 8.4.15 "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ ΩΡΑ 20.30

Καλεσμένος μας θα έιναι ο κ. Παναγιώτης Πρωτοψάλτης παλαίμαχος στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώην πρόεδρος Κοινότητας Ποταμού πριν τον Καποδίστρια, και μετέπειτα Δημοτικός Σύμβουλος.Θα συζητήσουμε για ΟΛΑ.....

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ



Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.

"ΓΙΑΣΜΙΝ" ΕΥΗ ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗ

Στη Νεάπολη η μόδα η ποιότητα και το γούστο έχουν όνομα <<ΓΙΑΣΜΙΝ>>!!! Για μια σίκ εμφάνιση επισκεφθείτε το κατάστημα μας και αποκτήστε επώνυμες τσάντες ,παπούτσια ,πορτοφόλια ,αξεσουάρ και ρούχα για όλες τις ώρες !! Όλα μας τα είδη σε τιμές που θα σας εκπλήξουν !! Ανανεώστε και δώστε άλλον αέρα στη γκαρνταρόμπα σας με ιδιαίτερα Φο Μπιζού,φουλάρια ,ζώνες και κάντε την διαφορά. Οι εκπτώσεις μας συνεχίζονται σε μπότες μποτάκι γόβες τσάντες πορτοφόλια της εποχής .Επίσης ξεκινήσαμε μεγάλες προσφορές σε ανοιξιάτικα είδη υπόδησης !! Για σας που θέλετε να ξεχωρίζετε για το γούστο σας σε μας εδώ θα βρείτε αυτό που ζητάτε !! Η μόδα και η ποιότητα έχουν όνομα <<ΓΙΑΣΜΙΝ>> στη Νεάπολη Κολοκοτρώνη 15 δίπλα στο Δασαρχείο .Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6971561131 Εύη Κοντάκου




Επιστολή του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας προς υπουργό εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη


Αύριο καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ σε 693.000 νοικοκυριά

Αύριο καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ σε 693.000 νοικοκυριά

693.299 οικογένειες, θα πάρουν αύριο τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ. Όπως αποφασίστηκε, από την διοίκηση, θα πληρωθεί κανονικά η δόση του πρώτου τριμήνου του 2015 των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών,  όπως διαμορφώνονται, με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων του σχετικού εντύπου Α21, του έτους 2014. Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΓΑ, αναφέρεται πως η πληρωμή αφορά 693.299 δικαιούχους και η δαπάνη ανέρχεται συνολικά, στο ποσό των 139.689.207,02 ευρώ. Μετά από σχετική εντολή της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώς Φωτίου, η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων γίνεται εφέτος νωρίτερα.
Ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης  δηλώνει πως, ο έλεγχος των  τροποποιημένων αιτήσεων Α21 συνεχίζεται και οι ενδιαφερόμενοι, για όσες εγκριθούν, θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής με νεότερη ανακοίνωση. Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, καταβάλλονται ανά τρίμηνο και η προκαταβολή δίνεται μετά την επεξεργασία των στοιχείων του προηγούμενου έτους, τα οποία περιλαμβάνονται στην αίτηση Α21.
Πηγή  .kontranews.gr