Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΚΑΡΑΒΙΣΙΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ

Α/Π Λακωνία [πρώην Ομόνοια, Ιουλία, Θεσσαλονίκη, Κέα]
Φωτογραφία του χρήστη Αronis bungalows.Μια μάτια στο παρελθόν για τους νεοτερους και μια αναμνηση για τους παλιούς.. ξυπνάει μέσα απο της εικόνες φορτωμένες με χρονιά ιστορίας και χρώματα μιας άλλης εποχής.Ταξίδια που άφησαν εποχή.... και μας ταξιδευουν παλι εκει.......
Το δρομολόγιο που έκανε το 1922 ως ΚΕΑ – για την «Εθνική Ατμοπλοΐα» του Εμπειρίκου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρων. Κάπως έτσι θα ήταν η ακτοπλοΐα αν είχε μείνει κάποιο μέρος της «Μεγάλης Ελλάδας» στην επικράτεια μας. Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα έκανε μια γραμμή Πειραιά-Τσεσμέ-Χίο-Μυτιλήνη-Αϊβαλί, τα πλοία της γραμμής της Λήμνου θα πήγαιναν και Ίμβρο-Δαρδανέλλια, και της Σάμου ως τη Νέα Έφεσο. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν από τα πρώτα ακτοπλοϊκά που έφτασαν στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος μαζί με το αδελφάκι του, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ. Και τα δύο πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίας για δεκαετίες, η πορεία του ΟΜΟΝΟΙΑ όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Μετά από καιρό ταξίδεψε για την «Ατμοπλοΐα Ερμουπολέως», ως ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ως ΙΟΥΛΙΑ και ως ΚΕΑ για την «Εθνική Ατμοπλοΐα», μέχρι που το πήραν οι Μπιλίνης & Τσέγκας της «Λακωνικής Ατμοπλοΐας» και το ονόμασαν ΛΑΚΩΝΙΑ.
Ταξίδεψε μέχρι που το έπιασε το όριο ηλικίας του 1932 οπότε και υποχρεωτικά έδεσε. Το τέλος του ήρθε 2 χρόνια πιο μετά.

Δρομολόγια του στις 31 Οκτωβρίου 1919 και μια φωτογραφία του πλοίου.Πηγή

Αronis bungalows

Άρης Τσαραβόπουλος, πρεσβευτής των Κυθήρων και των Αντικυθήρων

Άρης Τσαραβόπουλος, πρεσβευτής των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, μονίμως περιοδεύων στην Εσπερία και την Ανατολία...

Πέρυσι ήταν στην Αλεξάνδρεια, στην Πολωνία (Γκντάνσκ), στη Ρουμανία (Βουκουρέστι). Πάτρα, Γιάννενα, Καλαμάτα δεν τα λογαριάζουμε καν.
Τώρα, τον περιμένουμε να γυρίσει από την Τουρκία (Εσκί-Σεχίρ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη). Θα φύγει αμέσως για Ελβετία κι ύστερα για έναν μήνα στους αδελφούς Κυθηρίους στην Αυστραλία (Σύδνεϋ, Μπρίσμπεην, Μελβούρνη, Καμπέρα).
Παντού προσκεκλημένος και με τα έξοδα (και μόνον αυτά) καλυμμένα από τα πανεπιστήμια που τον μετακαλούν να μιλήσει για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, για την ανασκαφική του εργασία και για τα πορίσματά του.

Και μετά πίσω στην Ελλαδίτσα μας. Να περιμένει από τον κάθε κουρασμένο καρεκλοκένταυρο να βάλει την απαραίτητη σφραγίδα για την συνέχιση του ανασκαφικού του έργου στα αρχαία Αίγιλα.

Ενός έργου εξαιρετικού και αναγκαίου αφού αυτό είναι που τροφοδοτεί με ζωή τον ηρωικό βράχο των Αντικυθήρων, την επιστήμη με καινούργιο υλικό που διαρκώς έρχεται στο φως, τις κοινότητες των ομογενών που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον την πορεία των ερευνών.
Ως πότε άραγε θα παλεύει με το θηρίο της γραφειοκρατίας, της μισαλλοδοξίας, της εμπάθειας των αδιάφορων και της απάθειας των ενδιαφερομένων;
-------------------------------
Πηγή: Kythera Library
-------------------------------

Ο Ναός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας μέσα στην παλιά πόλη της Μονεμβασιάς

Φωτογραφία του Stratos Charchalakis.
Αυτές τις μέρες που η Ιερή Εικόνα της Μυρτιδιώτισσας περιδιαβαίνει τους Ναούς και τα χωριά των Κυθήρων, είναι επίκαιρη μια αναφορά σε έναν ιστορικότατο και σημαντικό ναό της Μυρτιδιώτισσας εκτός Κυθήρων. Ο λόγος για το Ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας μέσα στην παλιά πόλη της Μονεμβασιάς. Πρόκειται για έναν από τους 26 σωζόμενους Ναούς της Κάτω Πόλης Μονεμβασίας που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του οικισμού, δίπλα από τον κεντρικό Ναό του Ελκομένου Χριστού. Τη λατρεία της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην περιοχή της Μονεμβασίας έφερε ο Επίσκοπος Κυθήρων Φιλόθεος Δαρμάρος που καταγόταν από τη Μονεμβασία και θεωρείται κτήτωρ του Ναού. Ο Ναός ονομάζεται και "Παναγία των Κρητικών" καθώς σχετίζεται με τη συνοικία των Κρητών προσφύγων που κατέφυγαν στη Μονεμβασία μετά τη Β΄Ενετοκρατία (1690-1715). Πρόκειται για Ναό μονόχωρο με τρούλο, επιχρισμένο εσωτερικά και εξωτερικά. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η πλήρης αποκατάσταση και η λειτουργική απόδοση του μνημείου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που κόστισε 600.000€. Έγιναν εργασίες συντήρησης, ανάδειξης και αποκατάστασης, ενώ συντηρήθηκε και το τέμπλο του Ναού, που είναι το παλαιό τέμπλο που υπήρχε στον Ελκόμενο. Παράλληλα, η αρμόδια 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων έχει εκδώσει ένα εξαιρετικά καλαίσθητο οδηγό - βιβλίο για το Ναό και τη συντήρησή του, ενώ εντύπωση προκαλεί η έκδοση του ιδίου βιβλίου και σε γραφή για τυφλούς. Εξάλλου στην Μονεμβασία μπορεί να παρατηρήσει κανείς εξαιρετικές σημάνσεις μνημείων τόσο στα ελληνικά και αγγλικά, όσο και στην γραφή για τυφλούς που καθιστά προσβάσιμα τα μνημεία στους στερούμενους όρασης συμπολίτες μας. Ο χώρος αποπνέει μια μαγεία, καθώς απουσιάζουν όλα τα υπέργεια δίκτυα και κάθε αντιαισθητική επέμβαση. Χώρος πρότυπο που μας δίνει ιδέες και προτάσεις και για τα Κύθηρα...
— στην πόλη Μονεμβασιά.πηγή

Stratos Charchalakis

Η Αγιογράφησης της Ιλαριώτισσας στον Ποταμό

Φωτογραφία του Kosmas Megalokonomos.
Η Αγιογράφησης της Ιλαριώτισσας έγινε στην αρχή της 10ετίας του 30 από τον Αγιορείτη Ι. Βουτσίδη. Δεν έχουμε δώσει σημασία στην ποιότητα της αγιογράφησης, ίσως γιατί την έχουμε συνηθίσει. Είναι υψηλής τέχνης. Αξίζει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες και τα χρώματα.

Έρευνα κόλαφος για τον τουρισμό στη Λακωνία, ως νούμερα είμαστε η ντροπή της Ελλάδας...

Προς τουρίστες: Η Σπάρτη είναι μια επαρχιακή πόλη που δεν έχει τίποτε αξιόλογο να δείτε, καλύτερα να πάτε αλλού...

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Στο Δια Ταύτα» της Τασίας Κανελλοπούλου είναι οι «ειδικοί» για τον τουρισμό Αντώνης Παπανικολάου και Σταυρούλα Μπορέτου. Μια εκπομπή αφιερωμένη στα θέματα του τουρισμού καθώς ο κ. Παπανικολάου ασχολείται με εναλλακτικό τουρισμό και είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στα Τζίτζινα (Πρυτανείο), ενώ η κα. Μπορέτου είναι καθηγήτρια και ερευνήτρια για τον πολιτιστικό τουρισμό του Δήμου Σπάρτης.

 
Η κα. Κανελλοπούλου αρχικά τόνισε πως παρά του ότι έχει καλέσει 2 ή 3 φορές τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σπάρτης Χρήστο Αλεξάκο, το ίδιο και την σύμβουλο για θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ματούλα Μπελεγρή, εν τούτοις και οι δύο δεν έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, παρόλο που τους έχει τονιστεί και στους δύο από την παραγωγή, πως η εκπομπή μπορεί να γυριστεί όποια μέρα το επιθυμούν. Προφανώς αποφεύγουν να μιλήσουν για κάτι που τελικά ίσως δε γνωρίζουν, αλλιώς γιατί;

Στη σημερινή τώρα εκπομπή, ο κ. Παπανικολάου ως ένα παράδειγμα για νέους ανθρώπους να γυρίσουν πίσω στην ύπαιθρο και να αναπτύξουν δραστηριότητες καθώς ο ίδιος άφησε την Αθήνα για να γυρίσει, κινήθηκε από το μεράκι του και βίωσε τα επενδυτικά κίνητρα, λέει για την δουλειά αυτή πως πρέπει να δώσεις το συναίσθημά σου, και πως η καλύτερη διαφήμιση είναι ο πελάτης που θα φύγει ευχαριστημένος, αλλά «δεν μπορείς να μένεις ούτε χωρίς να πληρώσεις διαφήμιση, ούτε με τον ευχαριστημένο πελάτη μόνο, το 99% είναι ίντερνετ» και προτρέπει όλους να προλάβουν να προσαρμοστούν σε αυτούς τους κανόνες.

Ειδική αναφορά κάνει και σε ένα παλαιότερο γεγονός, όταν είχε βγει ένας τουριστικός οδηγός, ο οποίος δεν βγήκε ΠΟΤΕ ιντερνετικά και σχολιάζει: «Το λέω και το ξαναλέω και έχω πέσει από τον ουρανό, δεν γίνεται να μην έχω εγώ αυτό τον οδηγό της Σπάρτης και της Λακωνίας για να τον βγάλω και στο δικό μου site, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σαν υποδομή», ενώ προσθέτει πως δρόμοι και ίντερνετ είναι αυτά τα οποία θα εκτοξεύσουν τον τουρισμό. Αναφορικά με την επιχείρησή του και το τι προσφέρει για να μείνει ο πελάτης ευχαριστημένος απαντά: «Ένα μεγάλο σπίτι στο βουνό που έχουμε κάθε σαβ/κο γιορτή», και προσθέτει πως μέσα στον ξενώνα του Πρυτανείου πουλιούνται και τοπικά προϊόντα.

Παίρνοντας τον λόγο η κα. Μπορέτου εκμυστηρεύεται πως η καταγωγή της, ήταν ο σημαντικότερος ρόλος να ασχοληθεί με τον τουρισμό.

Η ίδια συμφωνεί με μια δήλωση τουριστικού πράκτορα της Αθήνας του κ. Χριστιανάκη, ο οποίος λέει ότι η Σπάρτη είναι κρανίου τόπος και μια επαρχιακή πόλη, όπου δεν έχει να δει ο τουρίστας τίποτα και πως προωθούν μόνο την Καστροπολιτεία του Μυστρά.

Έπειτα η κα. Μπορέτου κάνει ανάλυση της έρευνας και της κίνησης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της στατιστικής αρχής όπου σημειώνει μεταξύ άλλων: « Ντρεπόμαστε και μέσα από τα νούμερα καταλαβαίνουμε την επισκεψιμότητα της περιοχής μας, ο δικός μας ο Μυστράς δεν είχε να παράσχει νερό μέχρι πρότινος, ούτε τουαλέτες, είναι αστείο να μιλάμε για πολιτιστικό τουρισμό», ενώ όσον αφορά το Μουσείο Σπάρτης δηλώνει πως «είναι ανύπαρκτο, δεν υπάρχει πουθενά, αν και το αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης είναι το δεύτερο κτίριο με ελεύθερο το Ελληνικό Κράτος μετά το Αρχ. Μουσείο της Αθήνας».

Ένα επιπλέον πρόβλημα στη Σπάρτη που αναφέρει η κα. Μπορέτου είναι ο διερχόμενος τουρισμός, όπου για να καταπολεμηθεί θα πρέπει να έχει υποδομές. Κάποιοι από το Σπάρταθλον έμεναν στο Γύθειο γιατί δεν μπορούσαν να καλυφθούν εδώ όπως μας λέει η ίδια, ενώ τονίζει μεταξύ άλλων «δεν υπάρχει συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή δεν ξέρουν τι κάνει ο καθένας, στα "μπαούλα" της περιοχής μας υπάρχουν ακατέργαστα διαμάντια, ο πολιτιστικός τουρίστας ζητά ολοκληρωμένη βίωση».

Σχετικά με τις διάφορες εκθέσεις που διαφημίζεται ο νομός μας, με παρέμβασή της, η κ. Κανελλοπούλου αναφέρει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι θεσμικοί οι ντόπιοι τρέχουν στις διεθνείς εκθέσεις, ένα σωρό έξοδα, πάνε άνθρωποι οι οποίοι δεν ξέρουν τι κάνουν, τι μπορούν να κάνουν εκεί πέρα, αν μπορούν να πουλήσουν προϊόν γιατί είναι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι κλπ., δεν είναι επαγγελματίες, ξοδεύουν χρήματα τσάμπα και βερεσέ. Δεν έχω καταλάβει τι πάνε και πουλάνε στο Βερολίνο η στη Philoxenia, ένα περιπτεράκι στο χάος του Βερολίνου είναι ικανό να κατακτήσει το Βερολίνο;», ενώ προσθέτοντας ο κ. Παπανικολάου για την διαφημιστική καμπάνια λέει πως πρέπει πριν από το περίπτερο και την έκθεση να έχουν γίνει όλες οι πολλές δουλειές από εξειδικευμένο κόσμο και απλά επικυρώνονται εκεί με ένα φλας...

Περισσότερες αλήθειες για τον τουρισμό στη Λακωνία, μπορείτε να παρακολουθήσετε στην παρακάτω εκπομπή.



--------------------------------------
Πηγή: apela.gr
--------------------------------------
Σχόλιο Σελίδας: Και εάν όντως τα νούμερα του τουριστικού ρεύματος προς Λακωνία είναι χαμηλά και εάν υποθέσουμε ότι βασιζόμαστε μόνον στην υπάρχουσα σίγουρη επικοινωνία με την Λακωνία και "ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΜΕ" για την σύνδεση με Πειραιά, τότε ποια θα είναι τα νούμερα των τουριστών και ιδιαίτερα των ξένων για τα Κύθηρα ;;;;;
Ακόμη και βρέφη πιστεύω ότι μπορούν να απαντήσουν, εκτός ίσως από κάποιους "γραφικούς" που ακόμη μασάνε την τσίχλα τους και βρίσκονται στην δική τους νιρβάνα.....


__________________
Αντώνης Λαμπρινίδης

Μεγάλη έρευνα για την Υγεία στην Πελοπόννησο: Τι αποκαλύπτουν οι γιατροί – Τι απαντά το υπουργείο

Μεγάλες ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου διαπιστώνει μεγάλη έρευνα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τους γιατρούς που συμμετείχαν σε αυτή να χαρακτηρίζουν “άχρηστο” και “γραφειοκρατικό” οργανισμό που πρέπει να καταργηθεί, την ΥΠΕ.
Το υπουργείο Υγείας που γνωρίζει την κατάσταση δεσμεύεται ότι θα ενσκύψει στο πρόβλημα των ελλείψεων στα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και ότι στον άμεσο σχεδιασμό του είναι το άνοιγμα των κλειστών κλινικών των ΜΕΘ και στην Πελοπόννησο .

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε στο υπουργείο και ζήτησε απαντήσεις για τις ελλείψεις σε προσωπικό στην Πελοπόννησο, όπως προκύπτουν από την έρευνα στα νοσοκομεία της περιοχής. Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου επισήμαναν ότι “γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα. Γι αυτό και προκηρύσσουμε στο επόμενο διάστημα 4.500 μόνιμες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικοί και παραϊατρικού προσωπικού με διετή θητεία”. Παράλληλα αναφέρουν ότι στον άμεσο σχεδιασμό του υπουργείου είναι το άνοιγμα των κλειστών κλινικών ΜΕΘ και στην Πελοπόννησο. Οσον αφορά στην έλλειψη σε υλικά, το υπουργείο επισημαίνει ότι “η ροή χρηματοδότησης προς τα νοσοκομεία είναι απολύτως κανονική”.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ"

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ               ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ, ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΠΑΝΚΥΘΗΡΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΙΣ 18:00.
                                                      

                                                          ΜΕ ΘΕΜΑ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ,.ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ.   

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΝΕ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΝΕ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ           
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ  ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ Β
ΚΟΙΝ: α) ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
            β) ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για τα δρομολόγια σύνδεσης με Κύθηρα Αντικύθηρα από την ΛΑΝΕ .

Κύριοι
Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι αυτή την περίοδο, επιβαρύνεται δραματικά από την αντιεπαγγελματική, αλλά και ανθρώπινα προσβλητική αντιμετώπιση, την οποία  επιφυλάσσει η ΛΑΝΕ    στους επαγγελματίες του Τουρισμού αλλά και όλους τους κατοίκους των  Κυθήρων και Αντικυθήρων.
Δυστυχώς   τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Η ΛΑΝΕ  έχει τη δική της πραγματικότητα που την επιβάλει – με ποιόν τρόπο άραγε και με ποιών τις πλάτες;;;;- με τεράστιο κόστος για τα νησιά μας.

Η τακτική να πραγματοποιεί δρομολόγια, σπανίως πλέον, κατ`επιλογή χωρίς καμία σταθερότητα και προγραμματισμό, χωρίς έγκαιρες ανακοινώσεις και συνεχείς ακυρώσεις, μόνο ως μνημείο ανευθυνότητας, υπηρεσιακής –μόνο;;- ανεπάρκειας, και πολιτικής ατολμίας μπορεί να εκληφθεί. 

Κρίμα γιατί περιμέναμε περισσότερα από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Δυστυχώς η αυτονόμηση κάποιων, μέσα στο υπουργείο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εκμεταλλευόμενοι  αυτή τη μεταβατική περίοδο αποθρασύνονται περισσότερο.

Σημασία έχει ότι σιγά –σιγά βυθιζόμαστε στο τέλμα.
Καμιά τουριστική δραστηριότητα δεν μπορεί να προγραμματιστεί με απρόβλεπτες πλέον συνέπειες !

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Στο Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων πέφτει το βάρος να οργανώσει την ηθική, διοικητική και νομική προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας και στο ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!
Ζητάμε τέλος να εξαντληθούν όλα τα μέσα για την αναζήτηση ευθυνών και να υποχρεωθεί η  εταιρεία, να εφαρμόσει  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις νομικές και συμβατικές της υποχρεώσεις.

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΟΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!!
Αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ η ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδος, θα  εξελιχθεί σε τραγωδία για όλους μας!!
                                                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                 ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ