Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ" ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ 3/5/15


ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ "ΚΟΡΝΑΡΟΣ"

Η βλαβη του ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα χρειαστεί περίπου 1 μηνα για να επισκευαστει μετα την προχθεσινή σοβαροτατη βλαβη. Τη νυφη πληρωνουν φυσικά παλι οι πολιτες. Ζητησα ηδη απο τον αρμοδιο υπουργο κ. Δριτσα αμεση λυση για να μην χαθουν ακομα περισσότερες κρατήσεις καθως κ το τριήμερο του Αγ.Πνευματος. Αυριο θα του στειλω τις προτάσεις μου και γραπτως. Με διαβεβαιωσε οτι εξαντλει καθε δυνατοτητα προς εξομαλυνση της καταστασης.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ

Σ’ αυτόν τον τόπο όμορφες, σεβάσμιες κυράδες
κεντάνε περιμένοντας να φτάσουν Κυριακάδες

Ν’ ανέβουνε στον Ποταμό, να ρίξουν στο παγκάρι
της Παναγιάς Λαριώτισσας κι αμέσως στο παζάρι

να σεργιανίσουν και να δουν απ’ τα μικράτα χρόνια
γνωστούς παλιούς, συμμαθητές με τα μαλλιά στα χιόνια

Δροσιά των πεύκων να ρουφούν μαζί με τον καφέ τους
να θυμηθούν, της Παναγιάς, βραδιά… του τάδε έτους

μες στην Πλατεία, στο χορό, να! κάπου εκεί… πιο πέρα
ματιές καυτές αντάλλαξαν σαν να περνούσαν βέρα
……………………………………………………….
Ανάθεμά σε ξενιτιά… πώς άλλαξες τα πλάνα
Μα η Πλατεία δεν γερνά, ξαναζυμώνει άλλα!

Από τις "μικρές αλήθειες"

Πηγή 
Kosmas Megalokonomos

ΒΑΤΙΚΑ ! Παλαιόκαστρο !!! Οδοιποροκό του ADELIN 107,3 FM WEB TV

Τρία (3) περίπου χιλιόμετρα από το Λάχι βρίσκεται το
Η χερσόνησος του Παλαιοκάστρου είναι χώρος αρχαιολογικής σημασίας στην οποία, όπως αναφέρουν οι Ιστορικοί, το έτος 1100 περίπου π.χ. (Μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου) ο Αινείας έκτισε την Πόλη ΗΤΙΣ.Παλαιόκαστρο το επίνειο του Λαχίου, μικρός φυσικός λιμένας στον οποίο υπάρχει και αλιευτικό καταφύγιο. Δίπλα στο Παλαιόκαστρο οι μικρές πεντακάθαρες παραλίες, της Αμίτσας, του Μαραθιά, του Φονιά το Αυλάκι, του Λά, το Γαβρό προσφέρουν απολαυστικό κολύμπι και ξεκούραση.





SOS - Ειδικός Κανονισμός Λιμένα Νεάπολης.‏

Χαιρετώ όλους

Υπάρχουν πολύ σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της αγκυροβολίας των πλοίων στον όρμο των Βατίκων. Το Λιμεναρχείο Νεάπολης κατήρτισε Ειδικό Κανονισμό Λιμένος (ο οποίος επισυνάπτεται), με τον οποίο στην ουσία νομιμοποιεί ό,τι παρατύπως και παρανόμως λαμβάνει χώρα εντός του όρμου τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή, αντιμετωπίζει τον Όρμο των Βατίκων ως Πέραμα, έναν χώρο όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν ακόμα και καθαρισμοί προπελών, κτλ, ενώ ορίζει την αγκυροβολία στα 800 μέτρα από την ακτή των Βατίκων, στο ένα μίλι από το Παυλοπέτρι. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, τα όρια αυτά εξαρτώνται κάθε φορά από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (μπορούν δηλαδή να ελαχιστοποιούνται κατά περίπτωση). Επιπλέον, μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου ΕΚΛ, κατοχυρώνεται ο όρμος των Βατίκων ως "Λιμένας Καταφυγής". 

Κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο Νεάπολης ζήτησε τις προτάσεις των φορέων και συλλόγων της περιοχής επί του ΕΚΛ. Ωστόσο, μόνον επιλεκτικά έχει σταλεί σε κάποιους συλλόγους το σχετικό έγγραφο (π.χ. δεν έχει αποσταλεί στην Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική και πολλούς άλλους συλλόγους), ενώ μέχρι σήμερα δεν είχαν ενημερωθεί ούτα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μονεμβασίας, παρότι είχε πρωτοκολληθεί το σχετικό έγγραφο από το Λιμενικό Ταμείο εδώ και 10 ημέρες. Πιθανολογούμε ότι δεν έχουν ενημερωθεί ούτε οι δήμοι Ελαφονήσου και Κυθήρων, που έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα. 

Οι απαντήσεις - σχόλια - επισημάνσεις των φορέων - συλλόγων της περιοχής αναφορικά με το σχέδιο του ΕΚΛ που έχει καταρτίσει το Λιμεναρχείο θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 21 Μαϊου. 

Παρακαλείσθε να κάνετε γνωστό το παρόν, όπου κρίνετε απαραίτητο. https://dub125.mail.live.com/mail/ViewOfficePreview.aspx?messageid=mg-mi6aCDz5BGVnxBgS7Li_A2&folderid=flinbox&attindex=0&cp=-1&attdepth=0&n=10574205


ΚΥΘΗΡΑ K.T.E.O ΣΥΝΕΧΕΙΑ.‏..

Μετά από την άρνηση των υπαλλήλων του υπουργείου συγκοινωνιών Πειραιά, την πέμπτη 30/04/2015 ώστε να ολοκληρώσουν την αλλαγή στοιχείων, (ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ)  Κυθηρίου ιδιοκτήτου ι.χ χωρίς χαρτί  Κ.Τ.Ε.Ο , και αφού πρώτα ενημερώθηκε την ίδια μέρα ο διευθυντής  κ. Ράπτης , άμεσα ενημερώσαμε και τον Δήμο Κυθήρων, όπως και με ανάρτηση στο διαδίκτυο. Σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή,  και με παρέμβαση της προς το υπουργείο, το θέμα αυτό λύθηκε προσωρινά. Δηλαδή εως και την 09/06/2015 (τελική ημερομηνία παράτασης τεχνικού ελέγχου) θα εξακολουθήσουν   να γίνονται μεταβιβάσεις όπως και πριν. Μετά την  ημερομηνία αυτή η  θα πρέπει να εχει  γίνη  νέα  παράταση της με αρ.πρωτ.οικ.109389/28324/04-6-13 από την περιφέρεια αττικής, η (αν δεν υπάρξει παράταση) θα ισχύουν ξανα τα   οσα γράψαμε σε προηγούμενο πόστ. ( για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί ο Δήμος Κυθήρων.)
Παπαδόπουλος Ανδρέας.

Στο «κόκκινο» με Προεδρικό διάταγμα για τις πυρκαγιές και η Αργολίδα


 Στο «κόκκινο» της επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, βρίσκεται και ο νομός Αργολίδας, όπως έχει καταγραφεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και απεικονίζεται σε σχετικό χάρτη με περιοχές δασών και δασικών εκτάσεων ευαίσθητων σε πυρκαγιές που έχουν κηρυχθεί ως επικίνδυνες με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα.
Σύμφωνα με τον χάρτη απεικόνισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι Νομοί Ηλείας και κάποιες εκτάσεις της Αχαΐας από τη Δυτική Ελλάδα καθώς και οι Νομοί Κορινθίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και εν μέρει Λακωνίας, καταγράφονται στο κόκκινο των δασικών πυρκαγιών.πηγή argolikeseidhseis.gr

"ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΑΠΟΨΕ ΤΡΙΤΗ 5/5/15 ΩΡΑ 20.30

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ <ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ> ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ 3/5/15


ΒΑΤΙΚΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΟΠΡΙΑ

 Διατίθεται  κοπριά από πρόβατα και φουσκί, σε συσκευασία σακιών κατάλληλη για όλες τις χρήσεις. Στην περιοχή των Βατίκων η μεταφορά είναι δωρεάν. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973797452.

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής".Όλοι Μαζί μπορούμε καλύτερα!!!

Φωτογραφία του χρήστη Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής".

Συνάντηση ουσιαστικής συνεργασίας με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης
Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους αρμόδιους για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας καθώς και με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων είχε ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας στα πλαίσια των δράσεων για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο 2015.
Κατά την συνάντηση αυτή, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικές με την ουσιαστική εφαρμογή του Σχεδίου Επέμβασης Δασικών Πυρκαγιών 2015 στην πράξη, τον σχεδιασμό της Υπηρεσία μας, την εκπαίδευση και διαχείριση των συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου για την πυροπροστασία και φυσικά την σημαντική αξία της ΠΡΟΛΗΨΗΣ και τους απλούς και εύκολους τρόπους που μπορεί να επιτευχθεί.
Η Συζήτηση αναπτύχθηκε με πολύ ενδιαφέρον σε απόλυτο επίπεδο συνεργασίας και συναίνεσης με αποτέλεσμα να προκύψουν μέσα από αυτή, νέες συναντήσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών σε τοπικές κοινότητες του Δήμου που η επικινδυνότητα είναι αυξημένη.
Ο Διοικητής μας δέχτηκε φυσικά την πρόσκληση και καταλήγοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι με την ίδρυση του νέου Εθελοντικό Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πετρίνα και με την ήδη άριστη συνεργασία θα έχουμε ένα καλό Πυροσβεστικό καλοκαίρι.

Ημερίδα για τον αθλητισμό και την υγεία στο Κλειστό Βλαχιώτη

athlitismos
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου και ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας, υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ευρώτα, διοργανώνουν ημερίδα αθλητισμού στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18.30΄.
Τα θέματα σχετίζονται με τον αθλητισμό και την υγεία, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών. Η ημερίδα απευθύνεται σε ένα γενικό ακροατήριο ασχολούμενο με τον αθλητισμό, όπως αθλούμενους πολίτες, αθλητές συλλόγων, προπονητές, γυμναστές, διοικητικά στελέχη ομάδων/συλλόγων και προσωπικό αθλητικών εγκαταστάσεων.πηγή http://laconialive.gr

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη


kalesma
Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 6/5 από τις 18.00′ έως τις 20.00′ στο Κεντρο Υγείας του Βλαχιώτη. Λίγα λεπτά απο τη ζωή μας, ΖΩΗ για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη! πηγή http://laconialive.gr

Ημερίδα Αθλητισμού στον Δήμο Ευρώτα…

00000000000“Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου και ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Σκάλας  σας προσκαλούν στην Ημερίδα Αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη Δήμου Ευρώτα, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30μμ

Η θεματολογία της Ημερίδας  αφορά τον Αθλητισμό – Υγεία και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους αγωνιστικούς χώρους του Δήμου Ευρώτα. Η ημερίδα απευθύνεται σε ένα γενικό ακροατήριο πολιτών του Δήμου Ευρώτα που ασχολούνται με τον Αθλητισμό, όπως αθλούμενοι πολίτες, αθλητές συλλόγων, προπονητές, Γυμναστές, Διοικητικά στελέχη ομάδων-συλλόγων, προσωπικό αθλητικών εγκαταστάσεων.

Θέματα Ημερίδας:

Αθλητισμός για όλους

Ο Αθλητισμός στον Δήμο Ευρώτα, Παρουσίαση Αθλητικών Συλλόγων και Αθλημάτων.

Άσκηση και Υγεία στο Γενικό Αθλητισμό.

Ο Αθλητισμός στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Αθλητικές Κακώσεις, πρόληψη και αντιμετώπιση τους από τον ιατρό,ορθοπεδικό-φυσιοθεραπευτή-προπονητή-Γυμναστή.

Πρώτες βοήθειες σε τραυματισμούς μέσα στον Αγωνιστικό χώρο.

Η επίδραση της άθλησης στην ψυχολογία των παιδιών κ.α

Επιδείξεις Capoeira,Shotokan Karate, Ζίου Ζίτσου, Παγκράτιο κ.α.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τη Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Ευρώτα.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη συνεργασίας σας

Με εκτίμηση
Γεωργία Βλαχάκου
Γραμματέας ΓΑΣ ΣΚΑΛΑΣ
Πηγή  .report24.gr

Τόπος εξοικείωσης δημοσιογράφων ο Δήμος Μονεμβάσιας

ΜΟΛΑΟΙ. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας, μέρος του οποίου αποτελεί η φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), φιλοξενία δηλαδή δημοσιογράφων άλλων χωρών, που ουσιαστικά ταυτίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών αλλά και με τις εικόνες, τις γεύσεις, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα ακούσματα του τόπου που επισκέπτονται.

Σε αυτό το ταξίδι εξοικείωσης, στο Δήμο Μονεμβασίας φιλοξενήθηκε η  δημοσιογράφος, κα Silvia MATRAS, από την Αυστρία η οποία επελέγη από το Γραφείο ΕΟΤ, Αυστρίας, ως έγκριτη και πολυγραφότατη, με μεγάλη απήχηση σε Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία.
Στη διάρκεια της τριήμερης διαμονής της, η κα Matras επισκέφθηκε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, ξεκινώντας από την Μονεμβασία, τον Άγιο Στέφανο, τα Τάλαντα και τη Νεάπολη. Αφιέρωσε τη δεύτερη μέρα στο Κάστρο και τους ανθρώπους του και ολοκλήρωσε την εμπειρία της στα χωριά του Ζάρακα, με έμφαση στο Κυπαρίσσι και τον Γέρακα, κλείνοντας την τρίτη μέρα σε Πλύτρα, Αρχάγγελο, Βιγκλάφια, Άγιο Γεώργιο, Κρυόβρυση, Κουλέντια και Λιρά. Εστίασε τόσο στο τοπίο όσο και στην επικοινωνία με τους κατοίκους.
Δήλωσε ενθουσιασμένη από τη φιλοξενία και δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που πολλές φορές αποθανάτισε στη διάρκεια της διαδρομής, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία και τα προϊόντα της περιοχής. Πολλά σημεία μάλιστα τα χαρακτήρισε ανεξερεύνητα.
Η ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών τού Δήμου ήταν υποδειγματική, κάνοντας την δημοσιογράφο να νιώσει σαν στο σπίτι της.  Τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασίας φρόντισαν για την καθημερινή δραστηριότητα της δημοσιογράφου, τις μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις.
Ο Δήμος Μονεμβασίας ευχαριστεί το σύνολο των Επιχειρηματιών του Δήμου, που προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν στις επιχειρήσεις τους την κα Matras, να της ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, να της προσφέρουν τα προϊόντα τους, να συζητήσουν μαζί της για τα όνειρα και τις αγωνίες τους, να την κεράσουν και δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει κάθε ενεργή συμμετοχή τους.
---------------------------------
Πηγή:  notospress.gr
---------------------------------

"Προμηθεύς": Πλήρως εξοπλισμένο πλοίο προσφέρει περίθαλψη σε κατοίκους μικρών νησιών

Από απλές μικροβιολογικές εξετάσεις ως μικρές επεμβάσεις μπόρεσαν να κάνουν οι κάτοικοι σε μιρκά νησιά του ανατολικού Αιγαίου με την βοήθεια κλιμακείου γιατρών που επέβαιναν σε ειδικά σεξοπλισμένο πλοίο.

Στα Ψαρά βρέθηκε χθες και την Κυριακή  το πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθεύς», στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων των μικρών νησιών.
 
 
Το «Προμηθεύς» διαθέτει μια  πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο, και όλες τις αντίστοιχες ιατρικές ειδικότητες.
 
Το κλιμάκιο των γιατρών που επιβαίνει στο πλοίο, επισκέφθηκε πρώτα τον Άγιο Ευστράτιο και στη συνέχεια στις 2 και 3 Μαΐου κατέπλευσε στις Οινούσσες. Οι γιατροί εξέτασαν κατ’ οίκον όσους δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στο αγροτικό ιατρείο του νησιού..
 
Το ίδιο συνέβη και στα Ψαρά ενώ χθες μετέβησαν στους Αρκιούς και στην συνέχεια στην Δονούσα.
-----------------------------------------------
Πηγή: iatropedia.gr- Μαρία Τσιλιμιγκάκη
-----------------------------------------------