Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΚΥΘΗΡΑ Γυναίκα του μόχθου στα Μητάτα περί το 1980.

Η γυναίκα της φωτογραφίας είναι η Μαρία Φυρού από τα Μητάτα και η τοποθεσία είναι στα Κερωμυτιάνικα πίσω από τους Ανεμόμυλους! Την περίοδο εκείνη είχαν επισκευάσει τον Μύλο τους, κυκλοφορούν φωτογραφίες, ο μύλος ήταν όπως παλιά μπορούσε να αλέσει σιτάρι. Δυστυχώς η φωτιά εκείνου του καλοκαιριού τον έφερε στην σημερινή τους μορφή!
Πηγή 
Eleni Harou

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 25ης & 26ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τό  Σάββατο 25 Ἀπριλίου 2015 στό Πνευματικό Κέντρο Ποταμοῦ καί τήν Κυριακή 26 Ἀπριλίου 2015 στό Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτοῦ, περί ὥραν 7 μ.μ., ἔγινε ἡ μηνιαία Σύναξις τῆς Σχολῆς Γονέων καί Κηδεμόνων. 
Ὁμιλήτρια ἡ Παιδαγωγός Προσχολικῆς Ἡλικίας
κ. Ἀγγελική Λεονταράκη - Στάθη
μέ θέμα:
Ὁ ρόλος τῶν παππούδων καί τῶν γιαγιάδων στήν ἀνατροφή παιδιῶν 
Μετά τήν ὁμιλία ἀκολούθησε ἐνδιαφέρουσα συζήτησις ἐπί τοῦ θέματος.

  

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές των γονέων είναι όταν τα παιδιά τους παντρευτούν και κάνουν δικά τους παιδιά. Αυτομάτως οι γονείς γίνονται γιαγιάδες και παππούδες και βρίσκονται στο πλάι των παιδιών τους στηρίζοντάς τα ως αναπόσπαστο κομμάτι της νέας αυτής οικογένειας και συμμετέχοντας στην ανατροφή των εγγονιών τους.
 

Σε αυτά τα νέα δεδομένα, δηλαδή στις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ γονέων παιδιών και εγγονιών, οι ρόλοι του καθενός πρέπει να είναι ξεκάθαροι. Εάν όλοι γνωρίζουν το ρόλο και την θέση τους σε αυτή τη μορφή της οικογένειας, τότε μόνο μπορεί να δημιουργηθεί μια υγιής σχέση προς όφελος όλων.
 

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ

Υπενθυμίζουμε ότι κλειστή παραμένει η διαβάση του δρόμου Λιβάδι (από σούπερμάρκετ Βάρδα) έως Τσικαλαρία (έως σούπερμάρκετ Αφοι Λουράντου), λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης οδοστρώματος, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΝΕ 09.05.2015


ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ !!!




Ευρωπαική ημέρα καθαρισμού σήμερα και ο Δήμος Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων -Διαμερισμάτων "Ξένιος Ζευς" οργάνωσαν την καθαριότητα της  ακτής Πούντας και Παυλοπέτρι στα Βιγκλάφια. Από τις 10.00 έως τις 14.00 έπεσε ¨σκούπα¨στην κυριολεξία .Μαζεύτηκαν όλα τα σκουπίδια σε σακούλες απορριμάτων ,φορτώθηκαν στο φορτηγάκι του Δήμου Ελαφονήσου και η Πούντα μαζί με το Παυλοπέτρι  περιμένουν όλους τους λουόμενους επισκέπτες και ντόπιους σε καθαρό και λαμπερό περιβάλλον.  Μοναδική παραλία της Πούντας 400 μέτρα από τα Βιγκλάφια  στις είκοσι πρώτες στον κόσμο  σας υπόσχεται ονειρεμένες στιγμές και όλοι μας οφείλουμε να την διατηρούμε καθαρή. Συγχαρητήρια στο Δήμο Ελαφονήσου και στο Σωματείο Βατίκων "Ξένιος Ζεύς " για την πρωτοβουλία τους
.ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ: Η ΚΡΙΣΙΜΗ μέρα - Η απόφαση

Σε νέο έκτακτο Δ.Σ., με σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων, θα αποφασίσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για το αν θα μεταφερθούν ή όχι τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην ΤτΕ, εκτός εάν «κατηγορηματικά η Κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα, η επίλυσή του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, τότε δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα κι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των Δημάρχων. Και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο, το σύνολο του πολιτικού προσωπικού», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην απόφαση, που ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία, πριν λίγα λεπτά, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του τριήμερου ετήσιου τακτικού Συνεδρίου της, που διεξήχθη στη Χαλκιδική.

46χρονος στην Σκάλα εξέδιδε 48χρονη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο

Συνελήφθη ένα (1) άτομα για διευκόλυνση ακολασίας άλλων στη Λακωνία

Συνελήφθη, σήμερα (9.5.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.

Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 46χρονου, κατά την οποία προέκυψε ότι, μία (1) 48χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αγίου Δομίνικου, εργαζόμενη στο κατάστημα, συνευρίσκονταν ερωτικά έναντι αμοιβής με τους πελάτες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.

Κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

Ο συλληφθής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ σε βάρος της 48χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων».

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.   

Πηγή .report24.gr

ΚΥΘΗΡΑ:1923

1923: Σε αυτή τη Mercedes του Ναυτικού έμαθε ο Δημήτρης (Μήτσος) Μεγαλοκονόμος να οδηγεί και έλαβε το υπ' αριθμό 3 δίπλωμα αυτοκινήτου στην Ελλάδα.Πηγή


Αδαμαντία Τζανετέα Μήνυμα για την Γιορτή της Μητέρας!

Η αγάπη της μάνας δεν έχει τέλος, αλλά μόνο αρχή.
Η  μητέρα είναι το φως της ζωής , η πηγή της δημιουργίας. Είναι ο οδηγός και συμπαραστάτης μας στα δύσκολα της ζωής.
Η  δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι αφιερωμένη  στις Μητέρες όλου του Κόσμου. Είναι η γιορτή της παντοτινής αγάπης, της αφοσίωσης, της στοργής και της θυσίας. Ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς της μάνας στην οικογένεια και στην κοινωνία.
Η μητέρα που με την καθημερινή προσπάθειά της ανταποκρίνεται με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει. Ειδικά σήμερα, που ο θεσμός της οικογένειας δοκιμάζεται μέσα από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ο ρόλος της μητέρας γίνεται διαρκώς πιο δύσκολος και απαιτητικός. Σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι τεράστιες η μάνα είναι εκείνη που δίνει ελπίδα και στήριγμα στα παιδιά της αλλά και στην ίδια την κοινωνία.
Αυτήν τη μάνα τιμούμε, καταθέτοντας την αγάπη , τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου.
πηγή  lakoniapress.g

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία και Λακωνία


Συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα, προσήχθησαν εκατόν ενενήντα έξι (196) και έγινε έλεγχος σε χίλια εκατόν εξήντα πέντε (1165)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εννιακόσια εξήντα πέντε (965) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες πενήντα εννέα (459) παραβάσεις

Εξιχνιάστηκε  μία περίπτωση διαρρήξεως-κλοπής σε αποθήκη στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν πιστόλι, φυσίγγια, μαχαίρι, οχήματα κ.α

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 5.5.2015 έως και σήμερα (8.5.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εκατόν εξήντα πέντε (1165) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια εξήντα πέντε (865) ήταν ημεδαποί και τριακόσια (300) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εννιακόσια εξήντα πέντε (965) οχήματα.

Βιβλιοθήκη Κυθήρων Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (1925)

undefined
Μία αξιοσημείωτη πρωτοπορία που σχετίζεται με το Γυμνάσιό μας και ιδιαίτερα με την διδασκαλία της Φιλολογίας είναι και η εξής: Το 1925 και ενώ μαίνεται ο ποιητικός πόλεμος μεταξύ της παλαμικής Αθήνας και της καβαφικής Αλεξάνδρειας ο έγκριτος φιλόλογος και γυμνασιάρχης Σπύρος Στάθης αποφασίζει να εντάξει στην διδακτέα ύλη τον Καβάφη. Πρέπει να αναλογιστούμε ότι εκείνη την εποχή το έργο του αλεξανδρινού δεν ήταν ολοκληρωμένο, δεν ήταν εκδομένο, δεν ήταν αναγνωρισμένο και ασφαλώς δεν ήταν πρόσφορο για την επίσημη εκπαιδευτική διαδικασία. Παρ’ όλ’ αυτά ο Κυθήριος καθηγητής τολμά! Ζητάει από τον Καβάφη να του αποστείλει ποιήματά του για να τα διδάξει στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Και ο σοφός αλεξανδρινός τού απαντά.
Πηγή Kythera Library facebook

Ένταξη της Πράξης "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ"

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Ρένας Δούρου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και ύστερα από μια μακρά διαδικασία και συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και κατασκευής των έργων διαχείρισης στους ΧΥΤΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 7.650.350€ με το Φ.Π.Α.

Η αρχική μελέτη ήταν προϋπολογισμού 5.477.000€, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή ζήτησε να συμπεριληφθούν και συγκεκριμένες προμήθειες, όπως 2 νέα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας 16 και 10 κυβικών, σύγχρονη μονάδα κομποστοποίησης και μηχάνημα φόρτωσης, τα οποία και εντάχθηκαν.


Απομένει η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής και η ανάδειξη του μειοδότη που θα προχωρήσει στην κατασκευή του συνολικά (1 εργολαβία).

Μια σημαντική περιβαλλοντική και νομική εκκρεμότητα επιλύεται μόνιμα και οριστικά αποδεικνύοντας και στον πλέον δύσπιστο ότι οι νέες ηγεσίες του Δήμου Κυθήρων και της Περιφέρειας Αττικής έχουν τη γνώση και τη μέθοδο να επιλύσουν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που παρέλαβαν και να δημιουργήσουν στις τοπικές κοινωνίες συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης αλλά και καθαρού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας, επαυξάνοντας και υλοποιώντας τη σχετική προετοιμασία για το συγκεκριμένο έργο.






Μονεμβασία 1797

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Castellan επισκέφτηκε την Μονεμβασία το 1797, όταν πια είχε παρακμάσει, ύστερα από την μακρόχρονη Τουρκική κατοχή και τις τρομερές καταστροφές από τους τουρκαλβανούς μετά τα Ορλωφικά το 1770. Εντούτοις αναφέρεται στους Έλληνες κατοίκους (σε αντίθεση με τους Τούρκους) με κολακευτικά λόγια. Αναφέρεται στην φιλοπατρία τους, στην πίστη τους, στην αγάπη τους για την τέχνη και στην ομορφιά τους. Στα σχέδια που φιλοτέχνησε βλέπουμε ένα βοσκό σε σπήλαιο της περιοχής, μια κατοικία στα περίχωρα, τα τείχη της αρχαίας Επιδαύρου και ένα πλανόδιο μουσικό που θα τραγουδήσει και θα αφηγηθεί μια ιστορία για τον έρωτα της Μονεμβασιτοπούλας Melica με έναν Ενετό άρχοντα. "... είναι ο πιο αξιαγάπητος και δραστήριος λαός. Έχουν ποιητές, ζωγράφους, μουσικούς, διαβάζουν Όμηρο, ενώ τα ονόματα των αρχαίων προγόνων, τους κάνουν να ριγούν από υπερηφάνεια... " λέει μεταξύ των άλλων ο Castellan για τους Έλληνες κατοίκους της Μονεμβασίας, αυτή την περίοδο της μεγάλης παρακμής της πόλης. Φανταστείτε.πηγή
Νεκτάριος Μαστορόπουλος
Φωτογραφία του Νεκτάριος Μαστορόπουλος.

Παρέμβαση στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ του Δήμαρχου Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη.

Παρέμβαση στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στη Χαλκιδική έκανε ο
Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης, όπου ανέπτυξε τα βασικά ζητήματα των μικρών νησιωτικών δήμων, αποσπώντας εξαιρετικά θετικές κριτικές από τους συναδέλφους του και τους παριστάμενους συνέδρους και παρατηρητές.
Συγκεκριμένα ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά:
1. Στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την άρση του φαινομένου πληθυσμιακής συρρίκνωσης των μικρών νησιών, ζήτημα στο οποίο πρέπει να παρέμβει δυναμικά η ΚΕΔΕ.
2. Στην πρόταση παροχής συγκεκριμένων κινήτρων για τη στελέχωση των αγροτικών ιατρείων, όπως το κίνητρο της ειδικότητας.
3. Στην ανάγκη πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού στους νησιωτικούς Δήμους και στην αύξηση των θέσεων ειδικών Συμβούλων και Συνεργατών με δικαίωμα υπογραφής και ιεραρχικής εξέλιξης.
4. Στα προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών Δόμησης.
5. Στα ακτοπλοϊκά ζητήματα και στην ανάγκη παρέμβασης της ΚΕΔΕ στη διαμόρφωση του νέου πλαισίου αγόνων γραμμών.
6. Στο θέμα του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά που δεν παρέχεται στην περίπτωση των Κυθήρων.
7. Στην ανάγκη παροχής τεχνικής βοήθειας στους Δήμους για τη σωστή προετοιμασία μελετών και τεχνικών δελτίων για το νέο ΕΣΠΑ.
8. Στην πρόταση να υποχρεώνονται οι ηπειρωτικές Περιφέρειες που διαθέτουν νησιωτικούς Δήμους (π.χ. Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία κ.λπ.) να διαθέτουν υποχρεωτικά το 10% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για έργα και δράσεις στους νησιωτικούς αυτούς Δήμους, ώστε η χρηματοδότηση των νησιών να μην εξαρτάται από τη θέληση των προσώπων αλλά να προβλέπεται από το Νόμο.
9. Στην ανάγκη συνολικής επίλυσης του ζητήματος χωροταξικού σχεδιασμού στα νησιά και στην υποβοήθηση των Δήμων για τη σύνταξη Τοπικών Χωροταξικών Σχεδίων.
10. Στην ανάγκη κατάργησης του κωδικού "προβλέψεις μη είσπραξης" στους δημοτικούς προϋπολογισμούς, που χωρίς λόγο δεσμεύει μεγάλα ποσά από την εκτέλεση σημαντικών έργων.
11. Στα ζητήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων και πολιτικής προστασίας.
12. Στην αναίτια υποχρέωση διπλής ανάρτησης των ίδιων πράξεων και αποφάσεων στη Διαύγεια και στο Μητρώο Συμβάσεων, γεγονός που επιβαρύνει γραφειοκρατικά τις υπηρεσίες των Δήμων, τη στιγμή που η νομική και ηθική υποχρέωση για την πληροφόρηση των δημοτών καλύπτεται με την ανάρτηση μόνο στη Διαύγεια.
13. Στην ανάγκη συνολικής επίλυσης του ζητήματος νομιμοποίησης των λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων για όλα τα νησιά.
14. Στη διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου λειτουργίας για τα καταστήματα όχλησης και υγειονομικού ενδιαφέροντος για όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας και στην άρση του φαινομένου της αντιμετώπισης ομοίων περιπτώσεων με εντελώς διαφορετικό τρόπο ανάλογα με τον οικισμό ή την περιοχή.
Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα τη νησιωτική πολιτική και να κληθούν να αναπτύξουν τις απόψεις τους όλοι οι Δήμαρχοι των νησιωτικών Δήμων, προκειμένου να υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ για την επίλυση θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών ζητημάτων των νησιών.

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής κας. Ρένας Δούρου που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και ύστερα από μια μακρά διαδικασία και συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής το μεγάλο έργο της αποκατάστασης και κατασκευής των έργων διαχείρισης στους ΧΥΤΑ Κυθήρων και Αντικυθήρων, συνολικού προϋπολογισμού 7.650.350€ με το Φ.Π.Α. Η αρχική μελέτη ήταν προϋπολογισμού 5.477.000€, αλλά η νέα Δημοτική Αρχή ζήτησε να συμπεριληφθούν και συγκεκριμένες προμήθειες, όπως 2 νέα απορριμματοφόρα τύπου πρέσας 16 και 10 κυβικών, σύγχρονη μονάδα κομποστοποίησης και μηχάνημα φόρτωσης, τα οποία και εντάχθηκαν.
Απομένει η δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής και η ανάδειξη του μειοδότη που θα προχωρήσει στην κατασκευή του συνολικά (1 εργολαβία).
Μια σημαντική περιβαλλοντική και νομική εκκρεμότητα επιλύεται μόνιμα και οριστικά αποδεικνύοντας και στον πλέον δύσπιστο ότι οι νέες ηγεσίες του Δήμου Κυθήρων και της Περιφέρειας Αττικής έχουν τη γνώση και τη μέθοδο να επιλύσουν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που παρέλαβαν και να δημιουργήσουν στις τοπικές κοινωνίες συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης αλλά και καθαρού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας, επαυξάνοντας και υλοποιώντας τη σχετική προετοιμασία για το συγκεκριμένο έργο.
Ανάρτηση Πράξεων στο Διαδίκτυο | Πρόγραμμα Δι@ύγεια -
DIAVGEIA.GOV.GR