Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ! "ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ" 10/5/2015


ΚΥΘΗΡΑ "Τρύπια Πέτρα"


Το επόμενο αυτοκίνητο του Αντώνη Βλαντή, που μόλις πέρασε την "Τρύπια Πέτρα". Το πρώτο, ίσως, οδικό τούνελ της Ευρώπης. Κατασκευάστηκε το 1825 για να ανοίξει ο δρόμος και να χτιστεί το προσκύνημα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα ΚΥΘΗΡΑ.

πηγή Kosmas Megalokonomos

Μαυροβούνι: Σύλληψη 61χρονου για ναρκωτικά και όπλο

10-5-2015 lakonia-narkotika,oplo. (2) (Custom)
Στη σύλληψη ενός 61χρονου έλληνα στο Μαυροβούνι προχώρησε η αστυνομία το Σάββατο 9/5, καθώς σε έρευνα που έγινε σε σπίτι και ελαιώνα ιδικτησίας του βρέθηκαν 83,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 14 δενδρύλλια κάνναβης και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια είχε λήξει.
10-5-2015 lakonia-narkotika,oplo. (3) (Custom)
Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και 125 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.πηγή http://laconialive.gr
10-5-2015 lakonia-narkotika,oplo. (Custom)

Βάλτε το κρίταμο στο τραπέζι σας! Φτιάξτε φυσικό αλάτι.

valte-to-kritamo-sto-trapezi-sas-ftiaxte-fisiko-alati
Έντονα αρωματικό βότανο, συμβάλει στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων, προσφέρει λάμψη και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.
To Crithmum maritimum ή Κρίθμον το παραθαλάσσιον, είναι κοινώς γνωστό ως κρίταμο. Πρόκειται για ένα εδώδιμο άγριο φυτό που απαντάται στις χώρες της Μεσογείου και των δυτικών ακτών της Ευρώπης όπως η Ελλάδα και οι Κανάριοι Νήσοι αντίστοιχα, στις νότιες και δυτικές ακτές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Αφρική και στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι ένα πολυετές φυτό με μπλε – πράσινα κλαδιά και φύλλα και κίτρινα – πράσινα λουλούδια. Το κρίταμο κατατάσσεται στα αλόφυτα διότι ευδοκιμεί σε εδάφη με πολύ υψηλή αλατότητα. Έχει αναπτύξει συστήματα άμυνας και προσαρμογής προκειμένου να επιβιώσει στα σκληρά οικοσυστήματα όπου αναπτύσσεται.
Μυθολογία
Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Δίας θύμωσε τόσο πολύ με τον Προμηθέα, ο οποίος είχε το θράσος να του προσφέρει ένα πιάτο γεμάτο κόκαλα με λίπος αντί για ένα καλό κομμάτι κρέας, ώστε αφαίρεσε τα προνόμια της φωτιάς από τη Γη τιμωρώντας έτσι τους ανθρώπους πολύ σκληρά. Στη συνέχεια, ο Προμηθέας με πονηριά κατόρθωσε να κλέψει τη φωτιά πίσω από τον Όλυμπο, κρύβοντάς την στο εσωτερικό μιας σχισμής ενός κρίταμου, και να τη δώσει πίσω στην ανθρωπότητα. Για τις ενέργειές του τιμωρήθηκε αυστηρά από το Δία, ο οποίος τον έδεσε σε ένα βράχο, ενώ ένας αετός έτρωγε το συκώτι του κάθε μέρα. Έκτοτε το κρίταμο συνδέεται με τον άνθρωπο και τη χρήση της φωτιάς για να επιβιώσει και να εκπολιτιστεί.

Ο ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ''ΚΕΥΘΟΣ'' ΣΤΟΝ ''ΠΑΡΝΑΣΣΟ''

Για δεύτερη συνεχή χρονιά,ο Κ.Σ.Α  προσκάλεσε την χορωδία ''Κεύθος'' των Κυθήρων,για μια κορυφαία εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου ''Παρνασσός'' στην Αθήνα.
    
Η πρώτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2014,όταν ο Κ.Σ.Α με τα άλλα Επτανησιακά Σωματεία της Αθήνας,οργάνωσαν τη μεγάλη εκδήλωση στο Ηρώδειο,για τα 150 χρόνια(1864-2014),από την ένωση της Επτανήσου.

    
Τότε τα Κύθηρα μπήκαν στο Ηρώδειο, χάρη στην πολύμηνη προετοιμασία της χορωδίας ''Κεύθος'' και στις άοκνες προσπάθειες του Μαέστρου κ.Τίμου Λιγνού.
 Τώρα η χορωδία ''Κεύθος'' ανταποκρίθηκε και πάλι στην προσκληση του Κ.Σ.Α και ήλθε στην Αθήνα, για μια εκδήλωση αφιερωμένη σε Κυθηρίους καλλιτέχνες και δημιουργούς, τον Αττίκ (που ως γνωστόν είναι Κυθήριος εκ μητρός), το Νίκο Φατσέα από τα Φατσάδικα Κυθήρων, το Γιάννη Πρινέα από τα Μητάτα Κυθήρων και τον Παναγιώτη Λευθέρη από το Λιβάδι Κυθήρων.
    
Χρειάσθηκε ξανά πολύμηνη προετοιμασία αλλά το αποτέλεσμα στις 9 Μα'ί'ου το βράδυ ήταν εξαιρετικό. Για μιά ακόμη φορά φάνηκε, ότι η χορωδία ''Κεύθος'' έχει μέλη με ξεχωριστές ικανότητες, με ταλέντο και ευαισθησία. 

ΝΕΑΠΟΛΗ ! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Αγαπητά μου παιδιά, σε πολύ λίγο θα καταθέσετε στα τετράδια σας τους κόπους από τα διαβάσματά σας και τις γνώσεις που αποκτήσατε κατά την προετοιμασία σας για τις Εξετάσεις. Θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι η τοπική μας Εκκλησία και προσωπικά, βρίσκονται κοντά σας. Προσευχόμαστε για σας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την δύναμη του Θεού ο καθένας και η καθεμιά από σας θα δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας.
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς, τις εξετάσεις τις βλέπετε ως μια στιγμή κρίσης της όλης πορείας της ζωής σας. Ο περίγυρος σας επίσης θεωρεί ότι στα γραπτά σας θα αποτυπωθεί η ικανότητα σας να ανταποκρίνεστε στις δυσκολίες της ζωής και να ανοίγετε δρόμους για το μέλλον σας, ενώ οι γονείς σας και οι οικείοι σας μέσα τους θα θεωρήσουν την όποια επιτυχία σας ως και δική τους καταξίωση. Ανθρώπινες οι σκέψεις και κατανοητές.

ΚΥΘΗΡΑ: ΤΣΙΡΙΓΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΓΕΥΣΕΙΣ & ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ

Τα Κύθηρα γνωστά και ως Τσιρίλο, διαθέτουν σημαντικό φυσικό πλούτο συνθέτοντας ένα ιδιαίτερο. πολυμορφικό μωσαϊκό. Ποικιλία εναλλασσόμενων τοπίων, μέσα σε μικρή σχετικά έκταση. Πευκοδάση, φρύγανα και θυμάρι τα οποία δίνουν την θέση τους σε ελαιώνες, καταπράσινα φαράγγια, ρεματιές. Βράχια άγρια γυμνά και πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά.
Η ίδια η ζωή των ανθρώπων του νησιού, είναι μία μαγική συνύπαρξη της παλιάς με την σύγχρονη παράδοση.

Γιορτή της μητέρας 2015: Χρόνια πολλά, μαμά...

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι μια ευκαιρία να της δείξουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, την αγάπη του υιού ή της κόρης στη μητέρα μας. Η Γιορτή της μητέρας. Αυτό είναι κάτι που καλό θα είναι να το θυμόμαστε και να το κάνουμε όχι μόνο εκείνη την μέρα, όπως εκείνη μας δείχνει την δική της αγάπη κάθε στιγμή. Σήμερα η Google τιμάει με το Doodle τις μητέρες όλου του κόσμου.

Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη.
Εγκαθιδρύθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" 10/5/15