Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Προκήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού για Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιϊας, Δημοτικής Ενότητας Κυθήρων


Παλιά Τσιριγώτισσα γύρω στα 1930.

Πηγή Eleni Harou facebook.com

Εργασίες καθαρισμού προτομών στα Κύθηρα!

Σε εργασίες καθαρισμού των προτομών στις πλατείες Ποταμού,Χώρας,και Καραβά προχώρισε ο Δήμος Κυθήρων την Δευτέρα 11 Μαίου 2015.
Μετά απο Πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου κ.Παναγιώτη Ζαντιώτη και του Αντιδημάρχου κ.Γεωργίου Κομηνού ο Δήμος προέβη με εξειδικευμένο συνεργείο απο την Νεάπολη,στις εργασίες καθαρισμού,εργασίες απαραίτητες μια που παρόμοιες έχουν να γίνουν αρκετά χρόνια.



Ελληνική Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Λακωνίας.

Φωτογραφία της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας.
Η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης παράρτημα Λακωνίας, κατόπιν κλήσης για έρευνα και εντοπισμό 2 αγνοούμενων ορειβατών στον Ταΰγετο την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ανταποκρίθηκε άμεσα με 8 Μέλη-Διασώστες του Τμήματος Ορεινής Διάσωσης του παραρτήματος.
Σε συνεργασία με τον κ. Χρήστο Νικολέτο, Αναπληρωτή Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, επικεφαλή του κλιμακίου των Πυροσβεστών και συντονιστή της επιχείρησης, σε συνεχή επαφή με τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Σπάρτης Βασίλη Γεωργιάδη, την βοήθεια μελών του ΕΟΣ Καλαμάτας που βρίσκονταν στην περιοχή έρευνας και την υποστήριξη των μελών του ΕΟΣ Σπάρτης και διαχειριστών του ορειβατικού καταφυγίου Ταϋγέτου, Βαγγέλη Αντωνόπουλου και Δήμητρας Κωστάκου, εντοπίστηκαν έγκαιρα οι 2 αγνοούμενοι ορειβάτες και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο ορειβατικό καταφύγιο από τους Πυροσβέστες και τους Διασώστες της ΕΟΔ Λακωνίας.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την άψογη και απόλυτα συντονισμένη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.
Για το ΔΣ
Πολυτίμη Σταθάκου

πηγή
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας

Φωτογραφία της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας.

ΚΥΘΗΡΑ "Ο Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς"

Ο Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς, είναι ένα εκκλησάκι κοντά στη Μονή της Μυρτιδιώτισσας, το οποίο ένας καλός λόγος για να το επισκεφθείτε είναι το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που προσφέρει η θέση όπου βρίσκεται. Το εκκλισάκι Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, πολύ κοντά στη μονή Μυρτιδίων. Η ιστορία λέει πως για το χτίσιμο της εκκλησίας... Σε κάποια καταιγίδα, ο καπετάνιος Νικόλαος Κασιμάτης, που κινδύνευε δυτικά των Κυθήρων, στ' ανοιχτά με το σκάφος του φορτωμένο κρασιά επικαλέστηκε την βοήθεια του Αγίου Νικολάου και έκανε τάμα , όπου βρει μέρος να προσορμιστεί,γλιτώνοντας απο την άγρια θαλασσοταραχή  να του χτίσει μια εκκλησιά, ανακατεύοντας τη λάσπη με το  κρασί του φορτίου αντί για νερό.Βρήκε λοιπόν ένα απάνεμο σημείο και γλίτωσε.Ετσι έχτισε την εκκλησία σε εκείνο το μέρος χρησιμοποιώντας για τη λάσπη,το κρασί που είχε στα αμπάρια αντί για νερό. Η επίσκεψη του ναού το απόγευμα χαρίζει ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα.ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΟΥ Κ.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι Κυθήρων,απο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/05/15 εως και ΚΥΡΙΑΚΗ 17/05/15. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 6972921099--2102633228.

ΚΥΘΗΡΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Ζωγραφική απο τον αξέχαστο Μιχάλη Στράλεκ...Ένα απο τα πολλά έργα του.Δεκαετία 1980

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ"


Εκδρομή Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου "Μυρτιδιώτισσα"


ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΕΜΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5/2015

ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ,ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ.

Τι σημαίνει να είσαι Τσιριγώτης;

H Νταϊάνα είναι μισή Τσιριγώτισσα (Κυθήρια) και μισή Παλαιστίνια, μας αφηγείται με τρόπο απολαυστικό το πώς είναι η ζωή στα όμορφα Κύθηρα 
Το Τσιρίγο, γνωστό ώς Κύθηρα, είναι ένας επίγειος παράδεισος που πλέει ανάμεσα στο Αιγαίο, το Ιόνιο, και το Κρητικό Πέλαγος.

Τσιρίγο το φωνάζουμε όσοι το αγαπάμε και εύχομαι στο τέλος αυτού του κειμένου να έχουμε γίνει περισσότεροι. 


Αστυνομική επιχείρηση με τέσσερις συλλήψεις και μία εξιχνίαση κλοπής

Αστυνομικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν από την Τρίτη 5/5 έως και την Παρασκευή 8/5 στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αργολίδας και Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.165 άτομα και σε 965 οχήματα. Προσήχθησαν 196 άτομα, ενώ συνελήφθησαν τα 76.
Στο νομό μας πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συλλήψεις, από τις οποίες οι δύο αφορούν σε καταδικαστικά έγγραφα, μία σε παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και μία σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, εξιχνιάστηκε μία περίπτωση διάρρηξης σε αποθήκη στα Χρύσαφα, για την οποία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ρομά.
πηγή http://laconialive.gr