Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΟΡΥΦΗ"


Ανακήρυξη Προέδρου της Δημοκρατίας σε ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ του Δήμου Κυθήρων



Ομιλία Γρηγοράκου για το Σ/Ν: “Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση”

ΟΜΙΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Ο. ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΠΑΣΟΚ, ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ:
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ,
ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015
Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί,
Δεν θα συνεχίσω στον τόνο της κυρίας Φωτίου. Το μόνο που
θέλω να της πω, επειδή μίλησε για τον Υπουργό, είναι ότι η γνώση
δεν καθορίζεται από τις ορέξεις καμίας κυβέρνησης και κανενός
αρμοδίου Υπουργείου ούτε Υπουργού. Η γνώση κατακτιέται. Είναι
δύναμη. Η ίδια η παιδεία έχει μέσα της αυτό το φιλοσοφικό να
φτιάχνει καλούς ανθρώπους, χαρακτήρες, πολιτισμούς. Ο
Υπουργός είναι άνθρωπος του πολιτισμού. Πιστεύω ότι σήμερα
ανέβασε τους τόνους πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα

Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ" ΤΟΥ 4Ε ΣΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΒΑΤΙΚΑ !

Φίλες και φίλοι από την Νεάπολη της Λακωνίας έτοιμο το πρόγραμμά των Γυρισμάτων της επιτυχημένης εκπομπής  ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ  
Τα γυρίσματα ξεκινούν τέλος του Μήνα με ένα πλούσιο πρόγραμμα γυρισμάτων στα πανέμορφα Βάτικα !!! 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/5/15



 
Δεκτή εν μέρει έγινε από το Υπουργείο Παιδείας η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος με την οποία ζητούσε τη διεξαγωγή διπλής εξεταστικής για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζητούσε για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2015, οι φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν ανεξάρτητα αν διδάσκονται στο χειμερινό ή στο θερινό εξάμηνο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων η τροπολογία γίνεται δεκτή μόνο για τους φοιτητές επί πτυχίω.
Η Τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Κατσαφάδος έχει ως εξής:   

Ε Π Ρ Ε Π Ε !!! Kafe- Bar Μεζεδοπωλείο Αγία Πελαγία Κύθηρα.




 " ΕΠΡΕΠΕ " !! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ !! Τι όνομα θα έπρεπε να δώσουμε στην απόλαυση ? Τις απαντήσεις στο "ΕΠΡΕΠΕ" .   Αναλύσαμε την απόλαυση στις γεύσεις στην διασκέδαση και στην θέα ! "ΕΠΡΕΠΕ". Ένα νέο κατάστημα, στο κέντρο της παραλίας  στην  Αγία  Πελαγία. Μια παρέα νέων παιδιών με όρεξη,  σας περιμένουν  να σας προσφέρουν ότι καλύτερο ! Σε ένα όμορφο,πολύχρωμο χώρο  απολαύστε τον καφέ σας , γευτείτε  πρωινά που θα σας προτείνουν και διαλέξτε πρωτότυπους και ασυνήθιστους  νόστιμους  μεζέδες κρύους η ζεστούς , συνοδεία με το ουζάκι σας και την παγωμένη μπύρα . Ένας έμπειρος επαγγελματίας μάγειρας δημιουργεί για σας ξεχωριστά για τον καθένα και σας υπόσχεται να σας ταξιδέψει στη γεύση της απόλαυσης .Κι επειδή στο "ΕΠΡΕΠΕ" κάνουμε πράξη το.. πρέπει ,οι τιμές μας είναι στα δεδομένα τα σημερινά χωρίς αυτό να μειώνει την ποικιλία των απολαύσεων . Στο "ΕΠΡΕΠΕ" η φιλοσοφία μας είναι η ποιότητα να συμβαδίζει με την διασκέδαση γι αυτό  να περιμένετε εκπλήξεις που θα σας απογειώσουν !! Και όλα αυτά γιατί "ΕΠΡΕΠΕ" εμείς να φροντίσουμε όλα τα άλλα κι εσείς να απολαμβάνετε με την παρέα σας το απέραντο Μπλέ της Θάλασσας ! "ΕΠΡΕΠΕ" !!!!!  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ! Σας περιμένουμε υπό την διεύθυνση του Αντρέα Αργύρη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα  σταθερό 2736038262 και κινητό 6970935654.

H UNRRA ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η UNRRA ήταν ένας διεθνής οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1943, κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου και είχε σκοπό να ανακουφίσει τους πληθυσμούς από τα δεινά του πολέμου με την παροχή τροφίμων, ενδυμάτων, καυσίμων, στέγης, ιατρικής βοήθειας κ.τ.λ. Στα Κύθηρα με τη λήξη του πολέμου ήρθαν τα πρώτα εφόδια με φορτηγά καράβια, τα οποία διένειμαν στον πληθυσμό.Το πλοίο με τα εφόδια της UNRRA ξεφορτώνει στο λιμάνι του Καψαλίου μετά τη λήξη του πολέμου. (Φωτο Φατσέα)

 Η UNRA (United Nations Relief and Rehadiliation Administration - Οργανισμός Διοίκησης Βοήθειας και Αποκαταστάσεως Ηνωμένων Εθνών) ...
Η ΟΥΝΡΑ Παρουσιάστηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και ιδιαίτερα τα αμέσως μετά τον Εμφύλιο χρόνια.
Ήτανε μια ανθρωπι
στική οργάνωση, η οποία συγκέντρωνε τρόφιμα και ρούχα από τον κόσμο των λιγότερο πληγεισών χωρών, ιδιαίτερα των Ηνωμένων πολιτειών και τα προωθούσε στις ταλαιπωρηθείσες, εξαθλιωμένες θα έλεγα από τα δεινά του πολέμου χώρες. Και εδώ στην Ελλάδα και στο νησί μας, έφερναν τέτοια βοήθεια.
Στη σελίδα 12 του βιβλίου μου «Φουρτούνες στα Κύθηρα» έχω αυτή ακριβώς τη φωτογραφία του καϊκιού της Ούνρα, το οποίο μας ερχόταν δυο- τρεις φορές το μήνα και μας έφερνε βοήθεια σε ρούχα και τρόφιμα. Αυτά, με τη συνεργασία της Μητροπόλεως και των Κοινοτήτων μοιραζόντουσαν στον κόσμο.

πηγή Eleni Harou Manolis Daponte

Ψηλά στη λίστα με τις περισσότερες βραβευμένες ακτές με γαλάζια σημαία βρίσκεται η Ελλάδα.



Με 395 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.  Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των  ελληνικών βραβευμένων ακτών και μαρίνων.
Ειδικότερα ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με Γαλάζια Σημαία για το 2015.

ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ...

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Όπως είναι γνωστό το κύριο οικοδομικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε κατά παράδοσιν στα Κύθηρα είναι ο πωρόλιθος από τη Μινωική εποχή και από τις μονοκόμματες πώρινες κολώνες του αρχαϊκού ναού της Αφροδίτης μέχρι τις πώρινες κολώνες του περιστυλίου των Μυρτιδίων. Σε πολλά σημεία του νησιού μας υπάρχουν παλιά λατομεία πωρολίθου, όπως στα Μητάτα, στον Αυλαίμονα, στη Φελωτή, στον Τράχηλα, στο Μελιδόνι κ.α. Μάλιστα στα Μητάτα που είναι χτισμένα πάνω στον πωρόλιθο,

Με επιτυχία η αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη…

         0000000000Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η  εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ευρώτα που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη την Τετάρτη, 6 Μαϊου 2015 από τις 6:00μ.μ. έως τις 8:00μ.μ.. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν για άλλη μία φορά στο κάλεσμα του Δήμου συγκεντρώνοντας 25 φιάλες αίμα και αποδεικνύοντας έμπρακτα για άλλη μία φορά τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και  της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Πιστοποίηση αγροτών από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

fytofarmaka
Η διαδικασία πιστοποίησης των αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ), υπό την ευθύνη και την εποπτεία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, σύντομα θα πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και σε περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ.
Η διαδικασία πιστοποίησης θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση εκπαιδευτικής διημερίδας ή ημερίδας και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθεί γραπτή εξέταση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε προκαθορισμένες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, εκτός από το παράβολο των 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας πιστοποίησης στην ΟΧΓΦ μέσω του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από την Τετάρτη 13/5, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΥΠΑΠΕΝ και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ή να επικοινωνούν με την Δ/νση Κατάρτισης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και τις περιφερειακές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού.
πηγή  http://laconialive.gr

Καφέ Ζαχαροπλαστείο "Sempre Viva" Αγία Πελαγία Κύθηρα.

Το " λουλούδι της Αγίας Πελαγίας " παραδοσιακά δίπλα σας απο το 1987,ανοιχτά όλο το χρόνο,απο νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλούσιο πρωινό,καφέ,χυμό και φρέσκα αρτοσκευάσματα.
Η Θάλασσα ανοίγει την όρεξη...Μια μεγάλη ποικιλία απο σάντουιτς,σνακ,και σαλάτες ικανοποιούν κάθε γούστο !
Για  την απογευματινή σας λιγούρα...κρέπα η βάφλα με παγωτό,γλυκά ταψιού,μηλόπιτα,σουφλέ σοκολάτας.
Φρέσκα γλυκά και τούρτες παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Sempre Viva,με δυνατότητα κάλυψης κοινωνικών εκδηλώσεων,κατόπιν παραγγελίας.
Το βραδάκι ,απολαύστε δροσιστικά κοκτέιλ,μπύρα η ποτό και οπωσδήποτε τη σπεσιαλιτέ Sempre Viva  λουκουμάδες με ντόπιο τσιριγώτικο παγωτό.
Οι δύο " Γιώργηδες " του μαγαζιού,γνωστοί για το χαμόγελο και τη φιλόξενη εξυπηρ'ετηση,σας περιμένουν και αυτό το καλοκαίρι στο καφέ -ζαχαροπλαστείο Sempre Viva ,στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.
Τηλ 27360 33390



ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ" 12/5/15