Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Διήμερη επίσκεψη από την Πέμπτη 14-5-2015  στα Κύθηρα πραγματοποιεί η βουλευτής  της Α¨ Πειραιά  του ΣΥΡΙΖΑ  κυρία Ελένη Σταματάκη . Στην ανακοίνωση που είχε προηγηθεί ανακοινώθηκε και η επίσκεψη  του κυρίου Λεωτσάκου αλλά όπως ενημερωθήκαμε λόγω φόρτου εργασίας δεν  κατέστη δυνατή η παρουσία του στα Κύθηρα. Πληροφορίες του σταθμού μας  μιλάνε κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος Λεωτσάκος θα επισκευθεί το νησί στις 21 Μαίου ταυτόχρονα με την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριο Παυλόπουλο.  Η κυρία Σταματάκη την Πέμπτη το βράδυ βρέθηκε στον Ποταμό όπου έγινε δημόσια συζήτηση με τους κατοίκους . Τέθηκαν αρκετά θέματα από τους παρευρισκομένους , και δόθηκαν απαντήσεις από την βουλευτή .Να σημειωθεί ότι το κλίμα ήταν επιφορτισμένο και δεν έλειψαν οι εντάσεις καθώς διάφοροι κάτοικοι κατέθεσαν  τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους για θέματα που τους αφορούν άμεσα . Αύριο Παρασκευή η κυρία Σταματάκη θα επισκεφθεί τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού καθώς επίσης και το Δήμο Κυθήρων.Περισσότερα στο βίντεο που θα ανέβει τις επόμενες ώρες.ADELIN 107,3 FM WEB TV


Πρόγραμμα και Πρόσκληση, Εορτασμού της Επετείου Ένωσης των Επτανήσων με την παρουσία του Προεδρου της Δημοκρατίας



ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΠΟ 26/4 ΕΩΣ 7/6/2015 (ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ)



ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ
        F/B PORFYROUSA Time Table
……………………………………………..……………….
 από 26/04/2015 έως 07/06/2015, *ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ*
(from Apr 26th15’ up to June 07th15’ *with exceptions*)
……………………………………………………………..
ΔΕΥΤΕΡΑ(Monday)
08.00: ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ
16.00: ΚΥΘΗΡΑ – ΝΕΑΠΟΛΗ
ΤΡΙΤΗ(Tuesday)
12.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
16.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ(Wednesday)
Ρ Ε Π Ο
ΠΕΜΠΤΗ(Thursday)
09.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ      
16.30: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(Friday)
14.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
17.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ(Saturday)
10.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
14.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ(Sunday)
11.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ
14.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ

  


                                   
ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (EXCEPTIONS)
4) ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΪΟΥ
10.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    17.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΪΟΥ
10.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    11.30: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
14.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    17.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 01 ΙΟΥΝΙΟΥ(Αγ. Πνεύματος)
08.00: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    11.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ
13.30: ΝΕΑΠΟΛΗ-ΚΥΘΗΡΑ     /    16.00: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ 


*ΝΕΑΠΟΛΗ: Neapolis, *ΚΥΘΗΡΑ: Kythira, *ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ: Antikythira
!!!! Το παρόν υπόκειται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση!
!!!! This is subject to alterations without prior notice!
T: 27360 31 390 , 31 848 ΚΥΘΗΡΑ, 2734024004 & 2734029004 Νεάπολη
                                Web site: www.kithiratravel.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/5/15




Αναφορά στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», σύμφωνα με το οποίο, τα μηνιαία έσοδα από τις εισφορές τω δημοσίων υπαλλήλων ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ, δεν πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Τα χρήματα αυτά που παρακρατήθηκαν κανονικά από τους μισθούς του μήνα Μαΐου, προορίζονταν για την καταβολή του εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους.
Η αναφορά του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
                                                                         ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς
1.       Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2.       Υπουργείο Οικονομικών

Σας καταθέτω δημοσίευμα της εφημερίδας «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» σχετικά με τη διάθεση χωρίς προειδοποίηση, ποσού 27 εκατομμυρίων ευρώ από τρέχουσες εισφορές για τα εφάπαξ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για πληρωμές επικουρικών συντάξεων.
Παρακαλώ, βάσει του άρθρου 125 του Κανονισμού της Βουλής, να μου διευκρινίσουν οι κ.κ Υπουργοί αν αληθεύει το δημοσίευμα, κι αν ναι, πότε πρόκειται να ξεκινήσει η καταβολή του εφάπαξ σε 1000 συνταξιούχους του μήνα Μαΐου και σε 1600 συνταξιούχους στους οποίους οφείλεται.
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων

Τέλος του μηνός Μαίου το κανάλι 4Ε θα πραγματοποιήσει γυρίσματα για την εκπομπή "Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ"


    Τέλος του μηνός Μαίου το κανάλι 4Ε θα πραγματοποιήσει γυρίσματα για την εκπομπή "Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ" στα όμορφα Βάτικα του Δήμου Μονεμβασιάς . Στις 30 Μαίου έως την 1η Ιουνίου με δύο τηλεοπτικά συνεργεία θα γνωρίσουμε τα χωριά θα επισκεφτούμε τις εκκλησιές και τα ξωκκλήσια θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους της περιοχής θα δοκιμάσουμε και θα προβάλουμε τις γεύσεις και τα προιόντα του τόπου ,θα αρμενίσουμε μέχρι τον Κάβο Μαλιά και τον Φάρο ,θα προσκυνήσουμε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στην εκκλησία της Νεάπολης θα πάμε Παραδείσι Κάστρο , θα επισκεφτούμε τις γειτονιές της Νεάπολης τις όμορφες παραλίες τα αξιοθέατα όλης της περιοχής. Φυσικά όλοι είσαστε καλεσμένοι στην παραδοσιακή γιορτή που θα γίνει στην παραλία της Νεάπολης που θα χορέψουν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου και κυρίες της περιοχής θα μας δείξετε τις τοπικές σας συνταγές, γιατί για την φιλοξενία σας το έχουμε ακούσει είναι μοναδική. Σας περιμένουμε όλους και όλες να μας εντυπωσιάσετε με τις συνταγές σας και να δώσουμε την ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν μέσω όλων εσάς τον τόπο που λέγεται Βάτικα !Για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6977162634 
    πηγή 
    Δεσποινα Βαγγελόγλου

Με μεγάλη επιτυχία την 1η Ημερίδα Αθλητισμού στο Δήμο Ευρώτα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου σε συνεργασία με τον Γ.Α.Σ Σκάλας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την 1η Ημερίδα Αθλητισμού στο Δήμο Ευρώτα. Ο σκοπός μας ήταν να φιλοξενήσουμε όλα τα αθλήματα που υπάρχουν στο Δ.Ευρώτα μέσα στο κλειστό γυμναστήριο Βλαχιώτη και τα καταφέραμε. Ευχαριστώ πολύ τους ομιλητές : Γρυπιώτης Ιωάννης Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα,Πουλικόγιαννη Σωτήρη ΕΠΣ Λακωνίας, Κατσάμπη Δήμητρα Γυμνάστρια Κάστρο Γερακίου, Φλουτσάκο Παναγιώτη Γραφείο φυσικής αγωγής Σπάρτης, Παπαδημητρίου Θανάση Εκπαιδευτικός – Προπονητής μπάσκετ Αιαντας , Μαχαίρα Ελένη Γυμνάστρια, Ιωάννη Μαρτσούκο Πρόεδρος Γ.Α.Σ, Πορφύρη Δέσποινα Νηπιαγωγός- Αθλήτρια capoeira, Μπασουράκο Παναγιώτη Διατροφολόγος, Μαρινάκο Παναγιώτη Ορθοπεδικός, Καλογεράκου Αντωνία Γιατρός, Γραφάκο Κων/νο Διοικητής Π.Υ Γυθείου και για την επίδειξη: ΕΟΔ Λακωνίας, Α.Σ Νικοκλής, Α.Σ Καλλιπάτειρα, Φιλαθλητικός σύλλογο Σκάλας , Ομάδα capoeira Σκάλας & Ξηροκαμπίου. Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγάλα & ωραία πράγματα στον Αθλητισμό ( η υπεύθυνη της διοργάνωσης Φιφλή Θεοδώρα)

Πηγή Μιχάλης Καρούνης


ΚΥΘΗΡΑ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ... παλιά.

14 συλλήψεις στη Λακωνία

astynomikos
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (12/5) και την Τετάρτη (13/5), στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Αργολίδας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 1028 άτομα και 839 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 194 άτομα και συνελήφθησαν 72.
Στη Λακωνία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν 14 συλλήψεις που αφορούσαν σε δώδεκα ρομά, έξι για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και έξι για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους
Πηγή  http://laconialive.gr

Παράσταση Μαριονέτας στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού

Το Εργαστηρίο Μαριονέτας της Φιλαρμονικής Ποταμού παρουσιάζει τη Θεατρική παράσταση με μαριονέτες ‘Ταξίδι στην Τοσκάνη’ βασισμένο στο παραμύθι της Όλγας Κακοσίμου,  “Ο πίνακας της Λάουρα Μόντι”.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2015 ώρα 19:30


Απαράδεκτο για τη Μονεμβασιά!!!

Αυτή η εικόνα είναι κάτι το απαράδεκτο για την τουριστική Μονεμβασιά!!!

Υπάρχει μία ανάλυση, μία ανακοίνωση, να μπει ή να μην μπει τελικά ο κόσμος στη θάλασσα;;;

Οι φωτογραφίες λήφθησαν στο πλαίσιο tour για την προβολή της Μονεμβασιάς και δεν θα χρησιμοποιηθούν καθώς κανένα περιοδικό και site δεν θέλει και δεν μπορει να προβάλει αυτές τις εικόνες...
Αλλά από την άλλη  οι φωτογράφοι θεώρησαν πως υπάρχει η υποχρέωση της πληροφόρισης και της γνώσης για όσους ζουν στο τόπο.

Έτσι οι εικόνες, μαζί με πολλές ακόμη, μας παραχωρήθηκαν.

Ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι απλό, φυσικό φαινόμενο, ακόμη ακόμη είναι απαράδεκτο ο Δήμος Μονεμβασιάς και το Λιμενικό Ταμείο να μην έχουν προβεί σε περισυλλόγη και να αναγκάζονται να κολυμπούν να κάνουν ηλιοθεραπεία δίπλα σε αυτό τουρίστες Μάη μήνα.

Καθώς κανέναν δεν είδαμε να μπαίνει μέσα σε αυτή τη θάλασσα....
-------------------------------------
Πηγή: lakonia-gr.blogspot.gr
-------------------------------------

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ 18.05.2015-25.05.2015


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ


Κόστος συμμετοχής 30 ευρώ, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σε περίπτωση πληρότητας υπάρχει η δυνατότητα να επαναληφθεί και στις 14/6.

Ένωση Νεολαίας Κυθήρων «Πορφυρίς» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



               
Ένωση Νεολαίας Κυθήρων «Πορφυρίς»


Πειραιάς, 13 Μαΐου 2015
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο τόπος συνάντησης της Ένωσης Νεολαίας “Πορφυρίς” οριστικοποιήθηκε, μετά την ευγενική παραχώρηση της Κυθηραικής Αδελφότητας Πειραιά. Σήμερα Τετάρτη 13 Μαΐου και ώρα 20:00 θα γίνει η πρώτη μας συνάντηση.
Η παρέα μας πλέον ευχόμαστε να μεγαλώσει και είστε όλοι καλοδεχούμενοι. Διεύθυνση: Ναυαρίνου 7, Πειραιάς (δίπλα στον ΗΣΑΠ)
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κρέοντας Ανέστης: 6932940419
Διονύσης Προγουλάκης: 6981500608
Μαρία-Κωνσταντίνα Λουράντου: 6976944590
Αλεξάνδρα Λουράντου: 6976537432

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Θέλουμε με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσουμε θερμά το ιστορικό σωματείο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας για την υποδοχή που μας επιφύλαξε και τη συμβολή στην επανασύσταση του συλλόγου της νεολαίας. Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιά ανταποκρίθηκε άμεσα και με περίσσιο ζήλο και αγάπη στο αίτημα που αφορούσε τη στέγασή μας. Εκτιμάμε βαθύτατα το γεγονός ότι είστε διατεθειμένοι να μας στηρίξετε σε κάθε μας ανάγκη για ό,τι προκύψει στο μέλλον κι εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοήθησουμε τον τόπο μας και τις κοινές μας αξίες

              -Η-                                                                                 -Ο-
γενική γραμματέας                                                          πρόεδρος Κρέων
Μαρία Λουράντου                                                         Ανέστης




ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ
    ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΑΘΗΝΩΝ

Αρ. Πρωτ. 24



Προς: Ένωση Νεολαίας Κυθήρων
           «Πορφυρίς»
                                                                                                                  Πειραιάς 12/05/2015


Αγαπητά μας παιδιά,


Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς – Αθηνών ένα εκ των παλαιοτέρων Κυθηραϊκών Σωματείων έχει στηρίξει διαχρονικά τους νέους και τις νεές.

Βασικές καταστατικές αρχές του Σωματείου μας είναι η ηθική και υλική στήριξη κάθε έργου εντός και εκτός του νησιού των Κυθήρων, που σκοπό έχει την σύσφιξη των πατριωτικών δεσμών των μελών και των απανταχού Κυθηρίων και ιδιαίτερα των νέων.

Με χαρά πληροφορηθήκαμε την επανσύσταση του Συλλόγου Νεολαίας Κυθήρων “Πορφυρίς”, και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες σας και σε συνέχεια σχετικού σας αιτήματος, το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε να σας στηρίξει, παραχωρόντας σας έναν  ιδιαίτερο χώρο εντός των κτιρίων της Κυθηραϊκής Αδελφότητας στον Πειραιά στον ημιόροφο. Παράλλληλα θα είμαστε στο πλευρό σας για κάθε επιπλέον στήριξη εφόσον ζητηθεί.

Στον χώρο αυτό θα έχεται την δυνατότητα να πραγματοποιήτε τις συναντήσεις σας και να αποτελέσει το ορμητήριο για την πραγματοποίηση των στόχων σας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους σας και η νεά γενιά των Κυθηρίων να δημιουργήσει  με όραμα και αξίες, στοιχεία που πάντα χαρατήριζαν το νησί μας τα Κύθηρα.



Με εκτίμηση,


Το Διοικητικό Συμβούλιο