Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αγία Πελαγία πριν 60 περίπου χρόνια! Γύρω στα 1957

 Κάποιος πολιτευόμενος, κάποιος Νομάρχης; Τον μόνο που αναγνωρίζω είναι ο τέως Πρόεδρος Ποταμίων Τριφύλλης- Αχναράς.
 (Ίσως ο Αλιπράντης).Πηγή
K.facebook.com/osmas Megalokonomos

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα προβεί σε συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων και Σταθμών αν δεν ληφθούν προηγουμένως πληθυσμιακά, δημογραφικά, εγκληματολογικά και γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και αν δεν γίνει διάλογος με τους Βουλευτές του Νομού και τις τοπικές αρχές, έλαβε χθες, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή στη Βουλή.

Παράταση στο Πρόγραμμα για την Ανθρωπιστική Κρίση

Παράταση στο Πρόγραμμα για την Ανθρωπιστική Κρίση

Παράταση δέκα ημερών δίνει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα του ν.4320/2015 για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ειδικότερα, για τη δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, επιδότησης σίτισης και επιδόματος ενοικίου.  

ΑΠ' ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δελτίο Τύπου
Μετάδοση της συναυλίας  ΑΠ' ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
«Bel canto d΄ amore» 

Με αφορμή την 151η επέτειο (1864 - 2015) από την ένωση των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα, η Δημόσια τηλεόραση παρουσιάζει τη μεγάλη συναυλία ανήμερα της ιστορικής επετείου, στις 21 Μαϊου 2015 και ώρα 20:00 - 22:00 στη ΝΕΡΙΤplus.

Η ΚΥΑ για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους

Αποκλειστικά στον ΑγροΤύπο η ΚΥΑ για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας Την ΚΥΑ με τίτλο «Κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας», όπως έχει συνταχθεί μέχρι σήμερα και έχει σταλεί για ενημέρωση προς τις Περιφέρειες (πριν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) σας παρουσιάσει αποκλειστικά ο ΑγροΤύπος. 

Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου,Χρηματοδότηση συναυλιών του σωματείου ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥθΗΡΩΝ.




ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ. Το Δημοτικο Ελικοδρόμιο ειναι ετοιμο να υποδεχθεί τον Πρωτο Πολιτη της Χωρας

Φωτογραφία του Stratos Charchalakis.
Σημερα επισκέφθηκαν τα Αντικυθηρα οι συνεργατες της Προεδριας της Δημοκρατίας για να ρυθμιστουν οι λεπτομερειες της μεθαυριανης επισκεψης. Το Δημοτικο Ελικοδρόμιο ειναι ετοιμο να υποδεχθεί τον Πρωτο Πολιτη της Χωρας
πηγή 
Stratos Charchalakis
Φωτογραφία του Stratos Charchalakis.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στα Κύθηρα.

Επίσκεψη στο Νησί μας πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ.Τάκης Χατζηπέρος απο σήμερα Τρίτη 19/5 εως και το Σάββατο 23/5 επί τι ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 151η επέτειο της Ενώσεως των Επτανήσων, και την  επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου την Πέμπτη 21/5 σε Κύθηρα και Αντικύθηρα.Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης διαμένει στο Διακόφτι στο Ξενοδοχείο Νοταράς, και θα έχει την ευκαιρία τις ημέρες της διαμονής του να συναντηθεί με φορείς του Νησιού και να δει απο κοντά την  εξέλιξη του έργου στο κεντρικό οδικό δίκτυο και άλλα Θέματα.ADELIN 107,3 FM

ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5/15

Διακοπή ρεύματος στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας σημειώθηκε απο ώρα 14.15 εως 17.00
λόγω εκτέλεσης εργασιών του δικτύου.

Για άυριο Τετάρτη 20/5 σύμφωνα με την ΔΕΗ  υπάρχει προγραμματισμένη διακοπή στις περιοχές Αβλέμονας,Διακόφτι,Αεροδρόμιο,και Φριλιγκιάνικα απο ώρα 08.00 εως 11.00 π.μ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ :: ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Ε9

Όπως είναι γνωστό, τα Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού (ενιαίο ανταποδοτικό τέλος) καταβάλλονται από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις κάθε Δήμου μέσα από το λογαριασμό που εκδίδει η ΔΕΗ.
Το αρχείο κάθε Δήμου που έχει η ΔΕΗ ως προς τα στοιχεία των υπόχρεων τροποποιείται με τις μεταβολές που προκύπτουν είτε λόγω διακοπής σύνδεσης (π.χ διακοπή μίσθωσης), είτε λόγω μεταβίβασης ακινήτου (πώληση, γονική παροχή κλπ), είτε συμπληρώνεται με νέες οικοδομές και νέες ηλεκτροδοτήσεις.

Ανακοίνωση πρόσληψης τριών (3) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου Ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας




Αραχωβίτης: “Όχι στην υποβάθμιση του κόλπου των Βατίκων”


Araxovitis Stavros (Custom)
“Πέρα από το γεγονός ότι η περιοχή του κόλπου των Βατίκων, από την πλευρά της Νεάπολης μέχρι απέναντι στην πλευρά της Ελαφονήσου, είναι χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura και επομένως είναι προστατευόμενη, εκεί βρίσκεται και η μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος βυθισμένη πολιτεία του Παυλοπετρίου. Άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν σε αυτά τα σημεία εργασίες για την αγκυροβόληση ή την επισκευή σκαφών, σε μια περιοχή με τέτοια φυσική, πολιτιστική και τουριστική κληρονομιά”, δήλωσε μιλώντας χθες στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.
Ο βουλευτής υπερασπίστηκε το δίκαιο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, δεσμευόμενος πως δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν δραστηριότητες που την υποβαθμίζουν. “Το υπουργείο είναι ευαισθητοποιημένο και είμαι σίγουρος ότι θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, δίνοντας αρνητική απάντηση στο Λιμεναρχείο Νεάπολης”, διαβεβαίωσε ο κ. Αραχωβίτης.πηγή http://laconialive.gr

Ανακατασκευή στο γήπεδο Στεφανιάς του Δήμου Ευρώτα…

00000000000Στα πλαίσια μίας όμορφης εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παράδοση του ανακατασκευασμένου πλέον γηπέδου του τοπικού διαμερίσματος Στεφανιάς το Σάββατο 16 Μαΐου 2015.

            Το δημοτικό γήπεδο αναδιαμορφώθηκε πλήρως με την προσθήκη χλοοτάπητα, την επισκευή των αποδυτηρίων και την ανάπλαση του ευρύτερου εξωαγωνιστικού χώρου. Το έργο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Ευρώτα και τη στήριξη της Τοπικής Κοινότητας Στεφανιάς.

Κύθηρα Πλατεία Άμμος !!! παλιο παρτ- ποσταλ

πηγή Nikos Desillas

Μιχάλης Στράλεκ Κύθηρα δεκαετία του 80.

Ο Μιχάλης Στράλεκ που έφερε την τέχνη της κατασκευής μαριονέτας στα Κύθηρα, επί το έργον, την δεκαετία του 80.πηγή
Φιλαρμονική Ποταμού - Potamos Philharmonic

Παναγία Κακοπετριανή -Αρχοντικο Καλουτση-Μανιτοχωρι Κυθηρα 8.9.12{ Φωτό ‎Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου}


Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Παναγία η Κακοπετριανή στα Κύθηρα. Το προσκύνημα συνδέεται με μια πολύ ρομαντική ιστορία. Στα χρόνια των Βενετών μια όμορφη αρχοντοπούλα από την οικογένεια των πανίσχυρων φεουδαρχών Βενιέρι, αγάπησε ένα νέο, ο οποίος πήγε στον πόλεμο να πολεμήσει τους Τουρκους στο πλευρό της Βενετίας. Ήταν η εποχή των Βενετοτουρκικών πολέμων (16ος αι.) Ο νέος αργούσε να γυρίσει και η...κοπέλα κλείστηκε στο μοναστήρι του αγίου Ελευθερίου των Καλούτση στο Μανιτοχώρι. Όταν γύρισε και συνάντησε τη μοναχή πλέον Μαρία Βενεροπούλα τη ρώτησε, τι μπορούσε να κάνει για κείνην και του απάντησε πως θέλει να κτίσει μια εκκλησιά και ένα ησυχαστήριο. Ο νέος, που φαίνεται η Βενετία τον αντάμειψε γενναία για τις υπηρεσίες του, της άφησε μια σακούλα με φλουριά και έφυγε από τα Κύθηρα για πάντα πικραμένος για τον ανεκπλήρωτο έρωτα. Η παράδοση λέει πως η Μαρία άφησε ένα περιστέρι που κάθισε στο βράχο του Κακοπετριού. Εκεί έχτισε το μοναστηράκι στο οποίο εμόνασαν πολλές μοναχές επί Βενετοκρατίας και Αγγλοκρατίας. Εκεί ετάφη η Μαρία και δύο επίσκοποι Κυθήρων του 17ου αι. από την οικογένεια Βενιέρι. Ο Μακάριος και ο Νεκτάριος. Το μοναστήρι αυτό δόθηκε προίκα στην Ελισάβετ Βενιέρι, που παντρεύτηκε το τέλος του 18ου αι. τον Εμμανουήλ Καλούτση και έτσι από τότε περιήλθε στην οικογένεια Καλούτση, η οποία το διατηρεί και το γιορτάζει κάθε χρόνο. Ο λόγιος Σοφοκλής Καλούτσης, ο υμνογράφος της Μυρτιδιώτισσας έγραψε ένα ωραίο λυρικό ποίημα με τίτλο ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑΝΗ.

54χρονος αυτοκτόνησε στα Παπαδιάνικα Λακωνίας.. Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία..

00000000000Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Παπαδιάνικα Λακωνίας, στο άκουσμα της είδησης ότι ένας Έλληνας, 54 ετών, έθεσε τέλος στη ζωή του μέσα στο ίδιο του το σπίτι, τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/5.

"ΕΚΘΕΣΗ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ " ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ".17/5/15