Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ !

Κυριακή 31 Μαίου παραμονή του Αγίου Πνεύματος σας περιμένουμε στον Άγιο Μάμα Λακωνίας στο κέντρο του"ΚΑΤΣΑΡΟΜΑΛΛΗ"για πολύ γλέντι !!!!!
Στο τραγούδι η έξοχη Κατερίνα σε ένα πρόγραμμα με νησιώτικα τραγούδια για χορό και κέφι.
Εκλεκτοί μεζέδες και ποτά,ελάτε <<Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί>>

ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΑΜΟΣ 1980


ΝΕΑΠΟΛΗ ! ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ


Η Πλατεία του Ποταμού Κυθήρων πριν 80 χρόνια!!!!

Ο "Παντοκράτορας" έχει κατεδαφιστεί πριν 80 περίπου χρόνια. Ήταν πολύ παλιά Εκκλησία... Άγνωστο πόσο...Πηγή
Kosmas Megalokonomos

Φιλαρμονική Ποταμού συναυλία μουσικής δωματίου με τους εκλεκτούς σολίστες

Η Φιλαρμονική Ποταμού σας
προσκαλεί στην ανακαινισμένη αίθουσά της,
σε μια συναυλία μουσικής δωματίου με τους εκλεκτούς σολίστες:

DARRAGH MORGAN βιολί
ADI TAL βιολοντσέλο

σε έργα των

Ανοικτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στους Μολάους


OM dimou Monemvasias SyrizaΗ οργάνωση μελών δήμου Μονεμβασίας του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Μαΐου ανοικτή συνέλευση στους Μολάους, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (πρώην «Ξυνου»). Σκοπός είναι να αναπτυχθούν προβληματισμοί για την πορεία της χώρας και της κυβέρνησης στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μετά τις τελευταίες εσωτερικές και εξωτερικές εξελίξεις.
Παρόντες θα είναι οι κ.κ. Πέτρος Καλκανδής και Άβα Μπουλούμπαση, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς και ο βουλευτής κ. Σταύρος Αραχωβίτης.
Η έναρξη είναι προγραμματισμένη στις 8 μμ.

Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ … ΤΟ ΘΑΥΜΑ

Φωτογραφία του χρήστη Kythera Library.
«Στα Κύθηρα συμβαίνει κάτι μοναδικό, που ο Γιώργος Σεφέρης το είχε περιγράψει για την Κύπρο. Και μου έκανε εντύπωση αυτός ο παραλληλισμός που μπορεί να κάνει κανείς: Είχε πει ο Γιώργος Σεφέρης –σε δύσκολα χρόνια για την Κύπρο, γράφοντας στην Αμμόχωστο την εισαγωγή στα κυπριακά του ποιήματα– ότι η Κύπρος είναι ένας τόπος όπου το θαύμα λειτουργεί ακόμα. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τα Κύθηρα. Με όλο τον σεβασμό στην ποίηση του Σεφέρη, με όλο τον σεβασμό, πραγματικά, στην μοναδικότητα της Κύπρου, επιτρέψτε μου να πω ότι για μένα, στα Κύθηρα το θαύμα λειτουργεί ακόμα»

.Και τώρα τί;

.Και τώρα τί; Tα φώτα και τα φλας έσβησαν,το ελικόπτερο γύρισε στη βάση του,οι υψηλοί προσκεκλημμένοι έφυγαν.....Τί έμεινε;Το ασβέστωμα και το μάζεμα των σκουπιδιών στον κεντρικό δρόμο(μόνο στη βιτρίνα δηλαδή) και μόνο όπου πάτησε το πόδι του ο Πρόεδρος!!!!! A,και μερικές εκατοντάδες ευρώ στην τσέπη όσων πήραν μέρος στο πανηγύρι!!!!!!Τι πρόκειται ν αλλάξει από σήμερα στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού;Θα υπάρξει καλύτερη ακτοπλοική σύνδεση;Το νερό θα πάψει να τρέχει βρώμικο κι επικίνδυνο((όταν τρέχει) απ τις βρύσες;Θα υπάρξει εσωτερική Δημοτική συγκοινωνία;Τα λύματα θα πάψουν να μολύνουν τις ακτές;H Χώρα και τα περισσότερα χωριά θα σταματήσουν να κοσμούνται με σκουπίδια;Oι νόμοι του κράτους θα εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις; Οι πολίτες θα αντιμετωπίζονται από τις Τοπικές Αρχές χωρίς διακρίσεις;T

Νέα έρευνα για τη διατροφική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού

Την υψηλή διατροφική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού και τα ευεργετικά αποτελέσματα που αυτό έχει στην ανθρώπινη υγεία επισημαίνει επιστημονική έρευνα (που έγινε από τους καθηγητές Σπ. Πετρόπουλο, Angela Fernandes, Lillian Barros, Isabel Ferreira και Γεωργία Ντάτση), η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στο 182 τεύχος του διεθνούς κύρους επιστημονικού περιοδικού Food Chemistry του Elsevier Science.
 
 
Η έρευνα, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει τα μορφολογικά χαρακτηριστικά και την θρεπτική αξία του βατικιώτικου κρεμμυδιού, καθιστά εξαιρετικά σαφές το πόσο ευεργετικό είναι το προϊόν αυτό για την ανθρώπινη υγεία.
 

Δελτίο Τύπου - 22/5/2015 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ


Τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 151 Ετών από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα που έλαβαν χώρα στα Κύθηρα τίμησε με την παρουσία του η Αυτού Εξοχώτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ύστερα από πρόσκληση που του είχε παραδώσει ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης στο Προεδρικό Μέγαρο κατά τη συνάντησή τους στις 26 Μαρτίου. Ο κ. Πρόεδρος με τη συνοδεία του έφθασαν με ελικόπτερο Chinook του Στρατού Ξηράς στο Δημοτικό Ελικοδρόμιο Αντικυθήρων στις 10 το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου και έτυχαν θερμής υποδοχής από το Δήμαρχο κ. Στράτο Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ LANE SEA LINES Ε/Γ - Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ 25.05.2015 - 29.05.2015

*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 29.05.2015 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ*

Κύθηρα Καψάλι παλιό κάρτ ποστάλ

πηγή
Nikos Desillas

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στα Αντικύθηρα και στα Κύθηρα (22/5/2015)

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στα Αντικύθηρα και στα Κύθηρα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 151η επέτειο από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.Πηγή .haf.gr


Ο ..Εαυτούλης μας ...και μόνο.....

Τις τελευταίες ημέρες δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, διότι όπως βλέπω αρκετά από τα δημοσιεύματα για το σχετικό θέμα τυγχάνουν μειωμένης αναγνωσιμότητας μεταξύ των Κυθηρίων, αλλά διεξάγεται ένας πολύ σοβαρός αγώνας για το μέλλον του τόπου.

Δήλωση Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου: "Στόχος να σημειώνουμε νίκες στην καθημερινότητα των πολιτών"

"Σήμερα, μια σημαντική ημέρα για την ιστορία του νεοελληνικού κράτους, μαζί με τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, ερχόμαστε εδώ για να υποδηλώσουμε και να επανανοηματοδοτήσουμε την περιβόητη 'νησιωτικότητα'.
Για την Περιφέρεια Αττικής, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα οφείλουν να γίνουν τοπόσημο. Έχουμε ήδη ξεκινήσει με την πολεοδομία και τη διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων. 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμότατα όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα συνέβαλαν στην επιτυχία και οργάνωση της χθεσινής επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Τους κ.κ. Αρχηγούς και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, το προσωπικό των δημοσίων αρχών και υπηρεσιών των Κυθήρων, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τους Ιερείς, την κα. Χάρου για τον πανηγυρικό και τον κ.Κοσμά Μεγαλοκονόμο για την ξενάγηση του ΠτΔ στον Ποταμό, όλους τους εκπροσώπους των εθνικών και τοπικών ΜΜΕ, τους ιδιοκτήτες και οδηγούς ΙΧ για τη διάθεση των οχημάτων τους, το προσωπικό του Αερολιμένα Κυθήρων, τον κ. Τουρλομούση για την τροποποίηση του χθεσινού δρομολογίου και τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών για την υπομονή τους κατά τις ημέρες αυτές. Φυσικά όλο το προσωπικό του Δήμου Κυθήρων για τον κόπο που κατέβαλε, τους δασκάλους, καθηγητές και μαθητές των σχολείων, τη Φιλαρμονική Ποταμού και τον τοπικό σύλλογο και όλους όσοι συνέβαλαν θετικά στη μεγάλη προετοιμασία που υπήρξε για την υποδοχή στα νησιά μας του Αρχηγού του Κράτους. Ευχαριστώ θερμότατα! (συγνώμη για όσους ξέχασα!)...

Ανθρώπινες στιγμές ενός ανθρώπινου Προέδρου…(pics)

Ανθρώπινες στιγμές ενός ανθρώπινου Προέδρου…(pics)

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΑ

Φτάνουν-δε φτάνουν τους 30 οι «ακρίτες» των Αντικυθήρων. Μια οικογένεια έχουν γίνει. Και πώς αλλιώτικα να αντιμετωπίσουν την αβάσταχτη μοναξιά τους, τους αγριεμένους χειμώνες, όταν το θαλασσοδαρμένο νησάκι τους για μέρες χάνει την επαφή με τους «άλλους»;
Αυτοί οι «άλλοι», ξεχασμένο το έχουν το νησάκι αυτό. Σχεδόν εγκαταλελειμμένο. Βλέπετε, τι είναι 15-20 ψήφοι; Μετράνε; Δε μετράνε…

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στα Αντικύθηρα μετά από την παρουσίαση με προβολή βίντεο των ενάλιων ερευνών στο ναυάγιο των Αντικυθήρων

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στα Αντικύθηρα μετά από την παρουσίαση με προβολή βίντεο των ενάλιων ερευνών στο ναυάγιο των Αντικυθήρων
Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων μέσα από τα αντικείμενα που έχουν έρθει στην επιφάνεια, μέσα από τα αντικείμενα που παραμένουν στο Ναυάγιο, κυρίως όμως μέσα από τον απαράμιλλης τεχνολογικής τελειότητας για την εποχή του και όχι μόνο, μηχανισμό, αποδεικνύουν τούτο: Το σκάφος του ελληνικού πνεύματος, ταξιδεύει ανά τους αιώνες αβύθιστο στον ωκεανό του παγκόσμιου πολιτισμού.

ΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε η συγκομιδή του κρεμμυδιού και η τιμή ξεκίνησε από 0,60 λεπτά ,κατακόρυφη ήταν η πτώση φτάνοντας στο τέλος της εβδομάδος τα 0,45 και σήμερα τα 0,35 λεπτά . Σε απόγνωση οι παραγωγοί όταν βλέπουν, ότι ούτε τα έξοδά τους δεν θα μπορέσουν να καλύψουν αν συνεχιστεί αυτή η τακτική.
πηγή 
Συμβαίνει Τώρα



ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΕΥΧΕΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Ἀγαπητά μου παιδιά,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
            Ἔχετε τίς ὁλόθερμες εὐχές μου γιά τίς προκείμενες  Πανελλήνιες καί τίς σχολικές ἐξετάσεις τοῦ Λυκείου μας καί τίς σχολικές ἐξετάσεις τοῦ Γυμνασίου μας.
            Καλή δύναμι, πλούσιο θεῖο φωτισμό καί ἄριστη ἐπίδοσι καί ἐπιτυχία!

panagia_mirtidiotissa            Οἱ Ἱερεῖς μας καί ὁ Ἐπίσκοπος τῆς Τοπικῆς μας Ἐκκλησίας συμπαριστάμεθα ἐγκάρδια στούς μεγάλους καί ἐπίμοχθους ἀγῶνες καί τίς ἀγωνίες τῶν ἡμερῶν αὐτῶν, πού μεταφράζονται σέ ἐντατικές προσπάθειες, κόπους, μόχθους καί ἀγρυπνίες γιά τήν προετοιμασία σας κατά τόν πλέον καλό καί ἐπιτυχῆ τρόπο γιά τούς διαγωνισμούς σας.Καί οἱ καλοί σας γονεῖς, συγγενεῖς καί φίλοι συμπαραστέκονται μέ τίς εὐχές καί προσευχές τους.
osios_theodoros_1            Καί αὐτή τή φορά ὁ Ἐπίσκοπος καί οἱ Ἱερεῖς τῆς νήσου μας θά συναγρυπνοῦν μαζί σας καί θά συναγωνίζονται μέ τίς προσευχές τους. 

Σεισμική Δόνηση στα Κύθηρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:50 σήμερα στην θαλάσσια περιοχή ΒΑ των Κυθήρων ακριβώς έξω από την Κακιά Λαγκάδα και το Καλαδί, σε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός λόγω του μικρού βάθους της εστίας του.