Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 24/05 οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου μας για την περίοδο 2015-2017. Για τρίτη συνεχή εκλογική διαδικασία, η προσέλευση των συμπατριωτών μας κυμάνθηκε αυξητικά, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 10% εν συγκρίσει με τις εκλογές του 2013 (έχοντας μάλιστα φέτος 12 αντί για 13 υποψηφίους) και διαμορφώθηκε σε απόλυτα μεγέθη σε 200 ψηφισάντες. Θετικό και το γεγονός πως μεταξύ των ψηφοφόρων, απαριθμήσαμε πολλά νεαρής ηλικίας άτομα που δίνουν προοπτική για το αύριο. Τα μέλη του Δ.Σ. για την επόμενη διετία είναι τα εξής (κατ' αλφαβητική σειρά):

Τα Κύθηρα δεν θέλουν να τα ...βρούμε.

της Ειρήνης Δημοτάκη.
Καλημέρα,καλημέρα!!!!! Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται παραδομένη στα χέρια των "όρνεων",μπορεί ο βρόχος στο λαιμό της να σφίγγει ολοένα και πιό πολύ, μπορεί οι έλληνες να νοιώθουν τσακισμένοι απ την αβεβαιότητα για το αύριο,υπάρχει όμως ένας Δήμαρχος,ο Δήμαρχος Κυθήρων που "βλέπει" μακριά!!!!! Ετσι έχει φροντίσει από τον Απρίλιο(29/4/2015) να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια,ώστε να πραγματοποιήσει δεκαήμερο ταξίδι στην Ελβετία,με αφορμή την έκθεση στο Μουσείο της Βασιλείας,ευρημάτων από το ναυάγιο των Αντικυθήρων!!!!Εύγε στο διορατικό αιρετό άρχοντα και στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!!Εχει διασφαλίσει ο Δήμαρχος το success story της χώρας,έχει εξασφαλίσει τη λύση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού,ώστε κάνει "ανοίγματα" προβολής στο εξωτερικό!!!!! Και κάτι αξιοπρόσεκτο!!!!Το νησί διαθετει τοπικό κανάλι,ραδιοφωνικούς σταθμούς,εφημερίδα,ηλεκτρονική εφημερίδα,αλλά πουθενά δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο!!!!Διαβάζω όλα τα δελτία τύπου του Δήμου,παρακολούθησα άπειρα video από την επιτυχημένη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας,είδα αμέτρητες φωτογραφίες ,αλλά πουθενά ως σήμερα δεν έχω δει ή διαβάσει κάποιο ρεπορτάζ,κάποιο σχόλιο για τα θέματα του νησιού!!!!!Τί έγινε;Ολα έχουν αντιμετωπιστεί;Kάντε ένα μικρό κόπο κύριοι να παρακολουθείτε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,κάτι θα μαθαίνετε!!!!Και μην διστάζετε ν ασκείτε κριτική!!!!! Τί φοβάστε; Mη χάσετε την εύνοια των τοπικών αρχόντων;H μήπως ζηλέψατε τη δόξα των Πρετεντέρη,Τρεμη,Πορτοσάλτε και των λοιπών ογκόλιθων της δημοσιογραφίας;
Πηγή .avecnews.gr

"Βιτσέντζος Κορνάρος":Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας από το πλήρωμα

Απόφαση με την οποία παρατείνεται η αντικατάσταση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Βιτσέντζος Κορνάρος", από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Πρέβελης" για το χρονικό διάστημα από 25/05/2015 μέχρι 29/05/2015, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Το "Πρέβελης" θα εκτελεί τα δρομολόγια του "Κορνάρος" με το ίδιο μίσθωμα.

Σημειώνεται ότι το πλοίο "Βιτσέντζος Κορνάρος, της εταιρείας ΛΑΝΕ, βρίσκεται για επισκευαστικές εργασίες στο Μώλο της Δραπετσώνας, ενώ μέλη του πληρώματος προχώρησαν την περασμένη Τετάρτη σε επίσχεση εργασίας, ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων, που φθάνουν τους 4 μήνες.

ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΑΜΟΣ 1984

{ΦΩΤΟ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ}

ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Η εξέλιξη στην τιμή του κρεμμυδιού στον κάμπο των Βατίκων έχει απογοητεύσει τους παραγωγούς όταν μέσα σε 15 ημέρες από 0,60 λεπτά που ξεκίνησε να έχει φτάσει στα 0.30 με 0,28 λεπτά. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα λοιπόν με κίνδυνο οι παραγωγοί να μην βγάλουν ούτε τα έξοδα τους . Τα παιχνίδια των εμπόρων συνεχίζονται εις βάρος των παραγωγών και εις βάρος φυσικά της οικονομίας όταν αυτό ανοίγει την πόρτα για εισαγωγή από Αίγυπτο και από άλλες χώρες.
πηγή 
Συμβαίνει Τώρα
Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού οικονομίας ,υποδομών ναυτιλίας και τουρισμού κυρίας Κουντουρά η Κατάργηση της υπ’ αριθ. 27283/29−12−2014 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 3684) «Διαδικασία έκδοσης αυτοκόλλητου νόμιμης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 6 του Ν.4276/2014 (Α΄ 155)»Για να υπενθυμίσουμε η προηγούμενη απόφαση που είχε ψηφιστεί από την βουλή επί κυρίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ.ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του ομ. Καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη
«Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας»,
Αθήνα 2015 (Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη),
σας προσκαλούμε στην παρουσίαση που θα γίνει την Τρίτη 26 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων) Πανεπιστημίου 30, Αθήνα.
Στην παρουσίαση θα αναπτυχθεί το κεντρικό θέμα του έργου:
Η εμπειρία του ελληνικού χρέους ως ευρωπαϊκό πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις
από τους:
Γιώργο Κατρούγκαλο, Υπουργό και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Θράκης
Ιφιγένεια Καμτσίδου, Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Προέδρου Του Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης
Και το Συγγραφέα.
Συντονιστής, ο Πάνος Λαζαράτος Καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΟΡΦΥΡΑ, ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΧΥΛΙ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Το παλαιότατον όνομα των Κυθήρων κατά τον Πλίνιον είναι Πορφυρίς και Πορφυρούσα «..δια το κάλλος των εν αυτη πορφυρων» διότι στα παράλια των Κυθήρων την αρχαία εποχή υπήρχαν άφθονα κοχύλια, από τα οποία έβγαζαν την πορφυρά βαφή, που έδινε βαθύ κόκκινο χρώμα και ήταν τόσο πολύτιμη, ώστε προοριζόταν μόνο για βασιλείς και μεγιστάνες. Η πορφύρα θεωρήθηκε ευγενές χρώμα, σύμβολο των θεών και των βασιλιάδων. Σύμφωνα με την παράδοση η πορφύρα ανακαλύφθηκε από το σκύλο του Ηρακλή που έφαγε τέτοια κοχύλια και το στόμα του βάφτηκε κόκκινο. Αυτά τα κοχύλια έχουν ένα αδένα, μια μικρή φουσκίτσα με την πολύτιμη χρωστική ουσία, που ήταν για τους αρχαίους η πιο ακριβή βαφή, ισάξια με το χρυσάφι. Αυτό τον αδένα τον αφαιρούσαν τσακίζοντας το κοχύλι ενόσω ήταν ακόμα ζωντανό. Οι Φοίνικες, που εμπορεύονταν την πορφύρα, λέγεται ότι οργάνωσαν στην περιοχή του Αυλαίμονα περιώνυμα εργαστήρια επεξεργασίας της πορφύρας. πηγή Eleni Harou

Βίντεο-ντοκουμέντο για την "πειρατική" επισκευαστική ζώνη στον όρμο Βοιών

Η "ΑΥΓΗ" δημοσιεύει σήμερα το βίντεο ντοκούμεντο για το "πειρατικό"αγκυροβόλιο στον όρμο Βοιών. Όπως μπορούμε να δούμε το συνεργείο που εργάζεται στο πλοίο, το οποίο έχει αγκυροβολήσει μέσα στον όρμο Βοιών κάνει επισκευαστικές εργασίες,αλλάζει λαμαρίνες που έχουν φθαρεί και οξυγονοκολλά τις καινούργιες. 

Στην πραγματικότητα δηλαδή εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με "πειρατικό" αγκυροβόλιο σε μια περιοχή υψηλού φυσικόυ κάλλους όπως είναι οι παραλίες της Νεάπολης, της Ελαφοννήσου και τον Κυθήρων. Πρόκειται ταυτόχρονα και για "πειρατική" επισκευαστική ζώνη, μέσω της οποίας παρακάμπτονται το Πέραμα, η Ελευσίνα και η Σύρος, όπου γίνονται υπό κανονικές συνθήκες οι επισκευές των πλοίων. 


ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ ΔΗΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η σύνδεση της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Κύθηρα με τα πολλά άλυτα προβλήματα του νησιού (για τα οποία δίνουμε καθημερινή μάχη) είναι τουλάχιστον λαϊκισμός. Ας μπουν στον κόπο όσοι συνδέουν την επίσκεψη αυτή με κάθε λογής πρόβλημα να διαβάσουν τις αρμοδιότητες του ΠτΔ που δεν έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα. Τα προβλήματα των Δήμων και των νησιών πρέπει να τα αντιμετωπίσει η εκλεγμένη Κυβέρνηση της Χώρας προς την οποία έχουμε κάνει τις προτάσεις μας, τις παραινέσεις μας και τα

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/05/2015

Εκδήλωση μνήμης για τους θανόντες εν υπηρεσία για την Εθνική Ανεξαρτησία – Κυριαρχία και Αξιοπρέπεια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην εκδήλωση μνήμης για τους θανόντες εν υπηρεσία για την Εθνική Ανεξαρτησία – Κυριαρχία και Αξιοπρέπεια Ιερολοχίτες και Λοκατζήδες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των πεσόντων στο Καβούρι.

Το  μήνυμα ήταν σαφές από τα χείλη του Υποστράτηγο των πρασσινοσκούφιδων  κ. Μανωλάκο «Ούτε μία σφαίρα, από εδώ και πέρα, από Έλληνα σε Έλληνα».

Οι Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΙ έκαναν θαύματα. Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.



Το Έθιμο της Γκιόστρας στην Ζάκυνθο



Κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η Ζάκυνθος σε συνεργασία με άλλους τόπους της Ευρώπης, κυρίως της συγγενικής με τα Επτάνησα Ιταλίας, διοργανώνει την αναβίωση του εθίμου της Γκιόστρας (ιππικοί αγώνες) με κάθε επισημότητα.

ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΚΑΡΗΔΕΣ...

Τα χρόνια εκείνα σάλπαρε βαπόρι απ’ τον Πειραία
Τετάρτη δέκα το πρωί, να κάμψει τον Μαλέα
να δέσει στη Νεάπολη, να πιάσει Ελαφοννήσι
και τ’ άγρια μεσάνυχτα την πλώρη να γυρίσει
για το Τσιρίγο τ’ άγονο, την Άγια Πελαγία
σ’ αραξοβόλι απόμακρο από την παραλία

Δελτίο Τύπου UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Σε μία πολύ όμορφη κίνηση ενδιαφέροντος και ευαισθησίας προχώρησαν οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου, μαζεύοντας 11 κούτες τρόφιμα, για να στηρίξουν το δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η πρωτοβουλία είναι εξαιρετικά σημαντική διότι υλοποιήθηκε από παιδιά, τα οποία είναι και η κινητήριος δύναμη μέσα στον πυρήνα μίας οικογένειας.

ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 1987

{Φωτό Τάκης Πολίτης}

{Φωτό Τάκης Πολίτης}

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ομιλία/συζήτηση το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 18:30 στην συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου LIMIRA MARE με θέμα τις προκλήσεις που δέχεται το υδατικό μας σύστημα και την βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων.

Ειρηνη Δημοτακη Καλημέρα,καλημέρα!!!!!

Καλημέρα,καλημέρα!!!!! Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται παραδομένη στα χέρια των "όρνεων",μπορεί ο βρόχος στο λαιμό της να σφίγγει ολοένα και πιό πολύ,μπορεί οι έλληνες να νοιώθουν τσακισμένοι απ την αβεβαιότητα για το αύριο,υπάρχει όμως ένας Δήμαρχος,ο Δήμαρχος Κυθήρων που "βλέπει" μακριά!!!!! Ετσι έχει φροντίσει από τον Απρίλιο(29/4/2015) να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια,ώστε να πραγματοποιήσει δεκαήμερο ταξίδι στην Ελβετία,με αφορμή την έκθεση στο Μουσείο της Βασιλείας,ευρημάτων από το ναυάγιο των Αντικυθήρων!!!!Εύγε στο διορατικό αιρετό άρχοντα και στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!!Εχει διασφαλίσει ο Δήμαρχος το success story της χώρας,έχει εξασφαλίσει τη λύση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού,ώστε κάνει "ανοίγματα" προβολής στο εξωτερικό!!!!! Και κάτι αξιοπρόσεκτο!!!!Το νησί διαθετει τοπικό κανάλι,ραδιοφωνικούς σταθμούς,εφημερίδα,ηλεκτρονική εφημερίδα,αλλά πουθενά δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο!!!!Διαβάζω όλα τα δελτία τύπου του Δήμου,παρακολούθησα άπειρα video από την επιτυχημένη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας,είδα αμέτρητες φωτογραφίες ,αλλά πουθενά ως σήμερα δεν έχω δει ή διαβάσει κάποιο ρεπορτάζ,κάποιο σχόλιο για τα θέματα του νησιού!!!!!Τί έγινε;Ολα έχουν αντιμετωπιστεί;Kάντε ένα μικρό κόπο κύριοι να παρακολουθείτε τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ,κάτι θα μαθαίνετε!!!!Και μην διστάζετε ν ασκείτε κριτική!!!!! Τί φοβάστε; Mη χάσετε την εύνοια των τοπικών αρχόντων;H μήπως ζηλέψατε τη δόξα των Πρετεντέρη,Τρεμη,Πορτοσάλτε και των λοιπών ογκόλιθων της δημοσιογραφίας;
Πηγή 
Ειρηνη Δημοτακη.facebook.com

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Εγκρίνει τη διενέργεια δηµοπρασίας για την απλή παραχώρηση χρήσης τµηµάτων του
αιγιαλού και παραλίας της νήσου των Κυθήρων, προς τρίτους, µε τη σύναψη µισθωτικής
σχέσης, έναντι ανταλλάγµατος που περιγράφεται παρακάτω, αποκλειστικά και µόνο για την
άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόµενους ή την αναψυχή του κοινού (όπως
τοποθέτηση µηχανοκίνητων θαλάσσιων µέσων αναψυχής, οµπρελών, καθισµάτων θαλάσσης,

ΚΥΘΗΡΑ 1962 Τετράκυκλο Μοτοποδήλατο – το αυτοκινητάκι-

Η άδεια κυκλοφορίας, πρώτη σελίδα. ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ.
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΡΙΓΟ ΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ.Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπ’ αριθ. 22697 / 1962.ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΑΠΟΝΤΕ
 


 
 Η δεύτερη σελίδα.
Με φόντο την Ακρόπολη. Φωτό, για το Περιοδικό «Νέο Αυτοκίνητο.

Αγία Πελαγία 1954.Ο Ιωάννης Α Πρινέας (Καλέρης)με την οικογένεια μπροστά στο μαγαζί τους...!!!

πηγή Καλέρης // Kaleris // Kythera Island .facebook.com

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 2411.1/07/2003 ΦΕΚ Β/ 850/27.6.2003 ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ

ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ 117 Η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ( ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Απουσία ναυτιλιακού κινδύνου (καλώδια, ναυάγια, κίνδυνοι κλπ) ή περιοχών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
3. Μορφολογία - ποιότητα βυθού.
4. Απουσία ή και γειτνίαση με ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές

Οδηγίες/ διαδικασίες για την αντιμετώπιση περιστατικών πλοίων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης ή κινδύνου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του άρθρου 20 της Οδηγίας 2002/59-ορισμός περιοχών καταφυγής.
Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Α

Kαθαρισμός Βυθού Αβλέμoνα/ Αvlemonas Seabed Cleaning

Γεια σε όλους,

Σε συνεργασία με την Helmepa, τον εξωραϊστικό σύλλογο Αβλέμονα "ο Φιλόξενος" και την νεολαία Κυθήρων, σας ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά, τον 3ο γενικό και 2ο συνεχόμενο καθαρισμό βυθού στον Αβλέμονα Κυθήρων, με κοινό στόχο την προστασία και η διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Όλοι έχουμε μερίδιο στις διαστάσεις της θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία για να βοηθήσουμε στην εξαφάνισή της.

Περσύ στις 23 Αυγούστου και μετά απο 15 χρόνια έγινε ο δεύτερος καθαρισμός και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που συμμετείχατε, ντόπιους και τουρίστες, μικρούς και μεγάλους. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς καταφέραμε να μαζέψουμε περίπου 15 μεγάλες σακούλες γεμάτες απορρίμματα απο το βυθό της θάλασσας.

Μέσω αυτής της διοργάνωσης ελπίζουμε οτι θα καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και ευαισθητοποιήση των κατοίκων και τουριστών έτσι ώστε ο καθαρισμός βυθού να γίνει ετήσιος θεσμός. Ας στηρίξουμε όλοι αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε να αποφύγουμε τα λάθη των παλαιότερων.


Προετοιμασια; μάσκα, αναπνευστήρας, βατραχοπέδιλα, αντιηλιακό, μαγιό, καπέλο και γάντια.

Ημερομηνία & Σημείο συνάντησης; 15/Αυγουστου/2015 στις 10.00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αβλέμονα Κυθήρων.

Συντονιστής: Ίων Μπαρτσιώκας


Πριν 30 εκατομμύρια χρόνια ζούσε στα Κύθηρα ο ιχθυόσαυρος, που είχε μήκος 11 μ.!

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ δεν έχουν μόνο αρχαιολογικό, οικολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά και γεωλογικό-παλαιοντολογικό!
Αυτό εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή Μητάτα. Εκεί, ανάμεσα σ' άλλα, υπάρχουν άφθονα παλαιοντολογικά ευρήματα, λαξευτά σπήλαια, απολιθώματα θαλασσίων οστρακόδερμων (πρόγονοι αχιβάδων) - εκτός φυσικά από αρχαιολογικά ευρήματα (νεκρικοί θάλαμοι, τάφοι, αγγεία, υδραγωγείο, κλπ.) στις θέσεις που το όνομα τους μαρτυρεί θόλους («Θολάρι») και κατοίκηση Ελλήνων («Ελληνικά»). Ένα κράτος που θα σεβόταν τον εαυτό του, τους πολίτες και την Ιστορία του, θα τα είχε αναδείξει όλα αυτά και θα τα είχε βιτρίνα του νησιού... Αλλά τέτοιο κράτος η Ελλάς δεν εγνώρισε ποτέ..
.

3 πρώην Αντιδήμαρχοι της Νεάπολης Λακωνίας, σήμερα απασχολούνται στο παράνομο πρόσφατο αγκυροβόλιο στην περιοχή!!!

7 χρόνια πέρασαν από την τραγωδία του IRENE SERENADE στην Πύλο και στα ασφαλή νερά της Πύλου ένα νέο ναυτικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί.

Το πλοίο ΡΑΜΟΝΑ βρισκόταν μισοβυθισμένο στον όρμο του Ναυαρίνου από το 1987, χωρίς κανένας να γνωρίζει ή να λέει πως για 22 χρόνια μία τοξική βόμβα βρισκόταν μέσα στον όρμο.

το ημιβυθισμένο "ΡΑΜΟΝΑ" στον όρμο Ναυαρίνου.

ΚΥΘΗΡΑ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ