Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες από την Διεύθυνση Θαλασσίων Μεταφορών το πιστοποιητικό αξιοπλοϊας του "Βιτσέντζος Κορνάρος" υπέγράφη από τον επιθεωρητή της κλάσεως {RINA} και το πλοίο θα εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο του πια από Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Αναμένεται το επίσημο δελτίο της εταιρείας για πλήρη επιβεβαίωση της επανένταξης του πλοίου στα κανονικά δρομολόγια.




-------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------------

ΚΥΘΗΡΑ.ΠΟΤΑΜΟΣ 1984

ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟ ADELIN 107,3 FM TAKHS POLITHS

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ 6/6/2015

Φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστα αίτια το απόγευμα στις 16:40 στην Νεάπολη στην περιοχή κοντά στον Άγιο Νεκτάριο. Άμεση ήταν η επέμβαση του Π.Κ.Νεάπολης με ένα όχημα και τρεις άνδρες καθώς επίσης σε πολύ λίγη ώρα κατέφθασε ακόμα ένα όχημα από Μολάους με δύο πυροσβέστες. Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα καίγοντας 8 στρέμματα αγροτικής έκτασης. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ,παραμένουν στον τόπο όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις για αντιμετώπιση τυχόν αναζοπύρωσης. Η φωτιά είχε εξαπλωθεί σε έκταση με ξηρά χόρτα και ελαιόδεντρα, κοντά σε οικία και η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη . Για άλλη μια φορά τονίζουμε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες .Μπράβο στους πυροσβέστες που έθεσαν υπό έλεγχο την φωτιά μέσα σε λίγο χρόνο, αλά και στους λιγοστούς πολίτες { όπως  βλέπουμε } που βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.Ρεπορτάζ adelin 107,3 fm και Συμβαίνει τώρα. Φωτό Συμβαίνει Τώρα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΑΡΟΣ.

Επικοινώνησα πριν από λίγο εκτενώς με τον Αναπλ. Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα. Αρχικά με ενημέρωσε ότι ήδη προχώρησε η δικογραφία κατά της ΛΑΝΕ για το χθεσινοβραδυνό περιστατικό που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Υπουργό, η ΛΑΝΕ εκτέλεσε δοκιμαστικο δρομολόγιο κατά το οποίο παρατηρήθηκε συγκεκριμένη μηχανική δυσλειτουργία, που κατά την άποψη της ΛΑΝΕ είναι επουσιώδης και συνηθισμένη σε όλα τα πλοία και δεν έχριζε ειδικότερης επισκευής. Ωστόσο ο Νηογνώμων εξέφρασε διαφορετική άποψη και δεν επέτρεψε στο πλοίο να αναχωρήσει μη δίδοντας το σχετικό πιστοποιητικό. Συνεπώς η ΛΑΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου, εξέδωσε εισιτήρια και επιβίβασε επιβάτες και οχήματα χωρίς να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και κυρίως τη σύμφωνη γνώμη του Νηογνώμονα. Σήμερα στις 12:00 ο Αναπλ. Υπουργός προήδρευσε σύσκεψης παρουσία του Αρχηγού του Λ.Σ., των στελεχών της ΔΘΣ και της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του Νηογνώμονα. Αμέσως μετά τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του Νηογνώμονα και της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων μετέβησαν με εντολή του κ. Υπουργού στο ΚΟΡΝΑΡΟΣ όπου άρχισαν εξονυχιστικό έλεγχο - επιθεώρηση που συνεχίζεται ακόμα προκειμένου να διαπιστωθεί η αξιοπλοία του πλοίου. Εάν το ζήτημα λυθεί εντός της ημέρας, το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα με αναχώρηση από τον Πειραιά. Αναλυτικότερη ενημέρωση περιμένω από τον κ. Υπουργό σε λίγες ώρες οπότε και θα επανέλθω.Πηγή

Stratos Charchalakis.facebook.com

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ.ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ 4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ .

Χωρίς καμμία έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση της ΛΑΝΕ για τη "μη εκτέλεση" του δρομολογίου του ΒΚ.
Με μεγάλη έκπληξη όμως διάβασα τις αναρτήσεις του κ. Δημάρχου Κυθήρων. Αφού δηλώνει ότι ο Δήμος Κυθήρων δεν είναι πλοιοκτήτης, περιμένει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη όσοι ταλαιπωρήθηκαν ! Είναι δυνατόν ; Κύριε Δήμαρχε είσθε ο πρώτος πολίτης του Δήμου. Έστω και ένας πολίτης να ταλαιπωρείται η θέση σας δε σας επιτρέπει αλλά σας επιβάλλει να προσφύγετε σεις προσωπικά στη δικαιοσύνη. Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε μόνος σας, μαζί σας κι εμείς. Τουλάχιστον οι επικεφαλής των 4 παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο να καταθέσουμε μηνυση τη Δευτέρα το πρωί κατά παντός υπευθύ

νου.Πηγή
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ.facebook.com

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΒΑΤΙΚΑ ! Το γραφικό και φιλόξενο λιμανάκι { φωτό } adelin 107,3 fm


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΒΟΙΩΝ


Ενα μικρό οδοιπορικό του ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ στο Σπήλαιο Αγίου Ανδρέα Καστανιάς με το πλούσιο και εντυπωσιακό διάκοσμο.Ευχαριστούμε την κ.Μαρία Λαμπίρη { ξεναγό } του Σπηλαίου για την πολύτιμη βοήθεια ώστε να πραγματοποιήσουμε το ρεπορτάζ !

Δελτίο Τύπου Λ.Α.Ν.Ε. - Ανεκτέλεστο το Δρομολόγιο του "Βιτσέντζος Κορνάρος"


ΚΥΘΗΡΑ 1964.Αγία Μόνη

Χρήστος και Γιώργος Πολίτης {φωτο αρχείο adelin 107,3 fm }

Όταν έρχονται οι ξένοι…

Συμπληρώνονται σήμερα 3 χρόνια από την ημέρα που ο καθηγητής Χάξλεϋ επέστρεψε, μετά από σχεδόν μισόν αιώνα, στα Κύθηρα. Σε ανάμνηση εκείνης της εορταστικής ημέρας αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Δημήτρη Κουτραφούρη από το τιμητικό τεύχος «George Leonard Huxley – Επιστροφή στα Κύθηρα» το οποίο προσφέρθηκε στον καθηγητή την ημέρα της αφίξεώς του.
Time present and time past
Are both perhaps present in time future.
And time future contained in time past.
T.S. Eliot, Burnt Norton
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, γύρω στο φεγγάρι του Θεριστή, στην παραλία της Παλιόπολης, βγαίνουν από τη θάλασσα οι χελώνες και γεννούνε τ’ αυγά τους κάτω απ’ τη ζεστή άμμο. Οι πιο πολλοί το αγνοούν, αδιαφορούν γι’ αυτό, δεν επιθυμούν καν να γνωρίσουν ή ακόμα θεωρούν τη σωτηρία αυτής της μορφής ζωής μάταιη υπόθεση. Έτσι τα θηριώδη τζιπ, τα τρακτέρ που στρώνουν την παραλία στις αρχές του καλοκαιριού και οι πρώιμοι παραθεριστές καταστρέφουν τα αυγά και μαζί με αυτά σπάνε έναν κρίκο στην αλυσίδα της φύσης.
George Leonard Huxley

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ Κ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Σας ενημερώνουμε οτι λόγω ακύρωσης του δρομολογίου του πλοίου <<ΚΟΡΝΑΡΟΣ>> για τα Κύθηρα το βράδυ της Παρασκευής ,θα βρίσκομαι στο Νησί με την πτήση της Ολυμπιακής.Το Ιατρείο θα είνε ανοιχτό απο της 13.00
 

Το Μελιδόνι δεν ήταν μόνο «μπίζνα» !!!



Μετά από δέκα χρόνια εκμετάλλευσης της παραλίας στο  Μελιδόνι αναγκάζομαι να σταματήσω !!!
Τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση τους αναφέρω παρακάτω. Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τους Κυθήριους που όλα αυτά τα χρόνια με βοήθησαν με τα καλά τους λόγια και προέτρεπαν τους τουρίστες να επισκεφτούν την παραλία !!! Ενώ γνώριζαν ότι η κατάσταση του δρόμου θα δυσανασχετούσε τους περισσότερους, πρότειναν το Μελιδόνι ανεπιφύλακτα. Αυτό συνέβαινε διότι ήταν σίγουροι ότι τελικά οι επισκέπτες θα φύγουν ενθουσιασμένοι καθώς είναι γνωστό ακόμη και για τους  πιο κακοπροαίρετους ότι το Μελιδόνι δεν ήταν «μπίζνα» !!!  Ήταν μεράκι !!!
Εγώ και τα παιδιά που εργάστηκαν σε αυτό "γουστάραμε" να δουλεύουμε εκεί και φυσικά η μεγαλύτερη ανταμοιβή ήταν το χαμόγελο και η ευχαρίστηση του επισκέπτη.  Εδώ θέλω να επισημάνω ότι αυτό συνέβαινε σε όλες τις παραλίες του νησιού μας καθώς οι συνθήκες ήταν λίγο πολύ παρόμοιες .

Σύναψη σύμβασης για την λογιστική υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας


Ναυάγιο Αντικυθήρων: Νέα πενταετή έρευνα ενέκρινε το ΚΑΣ

Με νέα έρευνα, διάρκειας πέντε ετών, οι ενάλιοι αρχαιολόγοι επιστρέφουν στα Αντικύθηρα για να δώσουν απάντηση στα νέα επιστημονικά ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Όπως προτάθηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές ανασκαφικές τομές σε θαλάσσιες περιοχές του ναυαγίου με πυκνή κεραμική, αλλά και με έντονα σήματα μεταλλικών στόχων, καθώς και σε σημεία όπου υπάρχουν ενδείξεις για ένα ίσως και δύο ναυάγια.

Οι πρόσφατες έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου των Αντικυθήρων ξεκίνησαν από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με το αμερικάνικο ωκεανογραφικό

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Μαλέαν δε κάμψας επιλάθου των οίκαδε"Περίπλους.


ΤΟ "ΚΟΡΝΑΡΟΣ "ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ....

Το πρόγραμμα έλεγε αναχώρηση στις 22:00 και αφού επιβιβάστηκαν οι επιβάτες μετά από δύο ώρες καθυστέρηση τους ανακοινώθηκε να πάνε να επιστρέψουν τα εισιτήρια τους και να πάρουν τα χρήματα τους πίσω διότι το δρομολόγιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλικός νιογνώμων δεν υπογράφει κατόπιν ελέγχου και δεν επιτρέπει να αποπλεύσει το "Βιτσεντζος Κορνάρος". Για άλλη μια φορά μέσα στα άγρια μεσάνυχτα οι επιβάτες βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της μη ετοιμότητας του πλοίου και την ανευθυνότητα της εταιρείας να επιβιβάσει επιβάτες και να τους αποβιβάσει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά. Να θυμίσουμε το πλοίο ήταν στη δεξαμενή για επισκευή. Τώρα πως του επετράπη να επιβιβάσει επιβάτες χωρίς να έχει ολοκληρωμένο φάκελο έγκρισης για απόπλου είναι άλλη μια ερώτηση περί ευθύνης των αρμόδιων φορέων.