Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ.Οι ανεμόμυλοι του Ποταμού.

Οι ανεμόμυλοι του Ποταμού. Η φωτογραφία είναι ζωγραφισμένη (βαμμένη με το χέρι) από τον καλλιτέχνη ερασιτέχνη φωτογράφο Κωνσταντίνο Τσαμπιρά.
Πηγή 
Kosmas Megalokonomos

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 22/6/2015

Συνεδρίασε το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων υπό την προεδρία του κ. Ανδρέα Χαρχαλάκη. Παρών στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αντικυθήρων κ. Μαθιός Αγγελιουδάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Ειρήνη Βενέρη και κάτοικοι του νησιού. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά το Συμβούλιο και τους κατοίκους για μια σειρά θεμάτων που αφορούν στο νησί όπως:
• Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με την κάλυψη της θέσης Ιατρού στο Π.Ι. Αντικυθήρων. Η γιατρός που προσλήφθηκε επί θητεία θα αναλάβει υπηρεσία στα Αντικύθηρα σε 10-15 μέρες περίπου αμβλύνοντας το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών.
• Για τη σταθεροποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ύστερα από συνεχείς ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

ΚΥΘΗΡΑ.ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ

Χθές Κυριακή 21 Ιουνίου και ώρα 23:00 φωτιά εκδηλώθηκε, πιθανόν από βραχυκύκλωμα , σε αλιευτικό σκάφος στον πίσω Γιαλό στο Καψάλι Κυθήρων. Η επέμβαση του Π.Κ.Κυθήρων με τρεις άντρες και δύo όχηματα ήταν άμεση και η φωτιά σβήστηκε με το που κατέστη δυνατόν η πρόσβαση.To αλιευτικό σκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς. Να επισημάνουμε ότι το όχημα της πυρόσβεσης δυσκολεύτηκε να πάει στον τόπο της πυρκαγιάς εξ αιτίας σταθμευμένων αυτοκινήτων στα δεξιά και αριστερά του δρόμου .adelin 107,3 fm

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ "ΤΕΛΕΙΑ"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/6/15

Ο Αρχηγός του κόμματος ΤΕΛΕΙΑ , Απόστολος Γκλέτσος,  με ένα μικρό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την πνευματική και όχι μόνο πυριτιδαποθήκη του Ελληνικού Έθνους, στις 25 και 26 Ιουνίου 2015.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Φαράγγι του Λάρνακα.Μολάοι.Οδοιπορικό "ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ"

{Ευχαριστούμε τον κ.Κωνσταντίνο Μαυρομιχάλη Αντιδήμαρχο του Δήμου Μονεμβασίας για την ξενάγηση την συνέντυξη που μας παραχώρησε.} 
Την πόλη των Μολάων διασχίζει κάθετα το φαράγγι με το όνομα Λάρνακας. Την ονομασία του την οφείλει σε ένα βαθούλωμα – κοιλότητα, δηλαδή «λάρνακα» που σημαίνει γούρνα, που συγκρατεί νερό και  ποτίζουν ζώα της περιοχής σε τρεις ποτίστρες που επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

«Bλέπουν» δύο ναυάγια στη θάλασσα των Αντικυθήρων

«Bλέπουν» δύο ναυάγια στη θάλασσα των Αντικυθήρων

Γεγονός η ενδελεχής χαρτογράφηση του βυθού - Τον Αύγουστο η ανασκαφή

Δύο είναι τελικά τα πλοία που ναυάγησαν στη θάλασσα των Αντικυθήρων κατάφορτα από αρχαίους θησαυρούς, σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Στο συμπέρασμα αυτό, κατά το δημοσίευμα,  φαίνεται να καταλήγουν οι επιστήμονες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των φετινών ερευνών που αφορούσε την ενδελεχή χαρτογράφηση του βυθού.


ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ



undefined

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο ομολογητής Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ με επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο ζητά την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου της Ιεραρχίας για να δοθεί ηχηρή ομόφωνη απόφαση εναντίον της πρόθεσης της κυβέρνησης να επεκτείνει το "σύμφωνο συμβίωσης" στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.