Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επέκταση Αεροπορικής Γραμμής από Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα προς Κύθηρα.


Ανταπόκριση ΔΕΔΔΗΕ στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ευχαρίστησε τη ΔΕΔΔΗΕ για την ανταπόκριση της στο αίτημα του χωρίς προειδοποίηση και έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, με την προσθήκη ότι στο μέλλον θα πρέπει να γνωστοποιείται έγκαιρα ο προγραμματισμός συντήρησης του δικτύου ηλεκτροδότησης.



ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΛΙΑ...


Ακριβώς απέναντι από την είσοδο της «Λαριώτισσας» ήταν το «Βαρελάδικο». Το εργαστήρι του Ευάγγελου Καβιέρη, αλλά και τόπος συνάντησης της νεολαίας. Ακόμα και ωδείο.

Πηγή 
Kosmas Megalokonomos

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΡΥΔΗ. { ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ .facebook }

Στις 8 Ιουλίου μπαίνω στη διαδικασία της αργίας μου απτά καθήκοντα της προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Μυλοποταμου. Οι κατηγορίες μου ήταν έντεκα ψηφίσματα παρατάσεων έργων εν ενέργεια της δημοτικής μου πορείας. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου τις έκρινε παράνομες και ως αιρετή μου επέβαλλε αυτή τη τιμωρία! Δεν αρνούμαι τπτ και κατόπιν σκέψης δε μπαίνω στη διαδικασία της έφεσης! Θα εκτισω τη ποινή μου! Τα ψήφισα, κρίθηκα παράνομη, τέλος! Στο πολιτικό σύστημα αισθανομαι μια κουκκίδα και απτους τελευταίους τροχούς της αμάξης! Δε καταχράστηκα χρήματα κι έσφαλα διαδικαστικά και πληρώνω!

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των νησιών του Αργοσαρωνικού καθώς και των Κυθήρων-Αντικυθήρων, κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Επισημαίνοντας ότι  γι αυτά τα νησιά ο τουρισμός αποτελούσε και αποτελεί μία από τις βασικές πηγές εσόδων τους, αλλά και συνιστά ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξής τους, ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια απουσιάζουν από τις τουριστικές προβολές της χώρας, ενώ φαίνεται να λαμβάνουν μικρό μερίδιο στην απορρόφηση πόρων από τα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Ο Βουλευτής τονίζει ότι το τουριστικό προϊόν των νησιών του Αργοσαρωνικού και των Κυθήρων δεν υστερεί σε τίποτα από εκείνο των άλλων περιοχών της χώρας, αρκεί να έχουν την ανάλογη διαφήμιση, ενώ έχοντας το πλεονέκτημα να βρίσκονται κοντά στην Αθήνα μπορούν να έχουν τουριστική κίνηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Γεώργιος Α. Τραβασάρος.Πρός Τοπικά Μ.Μ.Ε.Απάντηση στα Ψεύδη και τη Λάσπη






Απάντηση στα Ψεύδη και τη Λάσπη

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω στα τοπικά ΜΜΕ ένα τέτοιου είδους κείμενο. Δεν μπορούσα να σιωπήσω, εφόσον προκλήθηκα αναίτια και αναιτιολόγητα από τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μιχαήλ Πρωτοψάλτη. Το ψεύδος, η λάσπη και η συκοφαντία δεν μπορούν και δεν πρέπει να δηλητηριάζουν το νησί μας, τους κατοίκους του και την κοινωνία. Οφείλουμε να ενημερώνουμε το κόσμο για την αλήθεια και να διαψεύδουμε κάθε προπαγάνδα και συκοφάντηση από όπου και αν προκύπτει.

Από την 01/01/2007 μέχρι και την 31/08/2014 (περίοδος δημαρχίας του κ. Κουκούλη και αντιδημαρχίας του κ. Πρωτοψάλτη) γίναμε όλοι μάρτυρες εκατοντάδων απευθείας αναθέσεων μικροποσών (εντός των ορίων της απευθείας ανάθεσης, δηλαδή μέχρι 15 ή 20 χιλιάδες κατά περίπτωση) σε διάφορους εργολάβους του νησιού. Γίναμε μάρτυρες αναθέσεων στα αδέλφια του πρώην Αντιδημάρχου και ιδιωτικών συμφωνητικών υπεργολαβίας στον ίδιο με

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Σχόλια Σελίδας σχετικά με το Δ.Τ. της Δημοτικής Παράταξης "ΝέαΠορεία Όραμα και Έργο" -Οι Έπαινοι των Εργοληπτών...

Με ειλικρινή έκπληξη διαβάσαμε το Δ.Τ. της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την ανάθεση έργων του Δήμου.

Η μείζων αντιπολίτευση πιθανόν δεν έχει συνηθίσει να διαβάζει ολόκληρα τα κείμενα και μάλλον περιορίζεται επιλεκτικά και προβοκατόρικα, μιμούμενη πιθανόν τους κατ' εξοχήν μέντορές της, να διαβάζει μόνον ότι πιστεύει ότι της δίνει το δικαίωμα να παραπλανεί τους πολίτες των Κυθήρων.

Η μείζων αντιπολίτευση παραλείπει να αναφέρει ότι η απευθείας ανάθεση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις "αναθέσεις" που συνήθιζε όταν αυτή βρισκόταν στην εξουσία του Δήμου.

4ο ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΔΙΑΚΟΦΤΙ 2015

ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ !ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ - Δελτίο Τύπου - ΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ

Στην. Μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του ο κ. Δήμαρχος αναφέρει οτι δέχεται μόνο επαίνους από τους εργολήπτες!
Οι έπαινοι είναι για τις παρακάτω αποφάσεις;

1. Α Π Ο Φ Α ΣΙ ΖΕ Ι
Την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας : «Αναβάθμιση & ανακαίνιση Αντλιοστασίων & πηγών Δ.E. Αντικυθήρων» όπως περιγράφεται παραπάνω, στον Γεώργιο Α. Τραβασάρο [ με ΑΦΜ : 111738120 , ΔΟΥ: Α’ Πειραιά και έδρα : Σκουλιάνικα ΚΥΘΗΡΩΝ], αντί του ποσού των 7.000,00 € με ΦΠΑ .Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 5 ημερών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.



2. Α Π Ο Φ Α ΣΙ ΖΕ Ι