Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δωρεάν Παραχώρηση Δωματίου στον ΝΟΚ για στέγαση εκπαιδευτών



Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 14/7/2015 - Σύνολο Έργων εγκριθέντων από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Μια από τις βασικές υποσχέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η διαρκής συνεργασία με τη νέα Περιφερειακή Αρχή, σε νέες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος και η Περιφέρεια συνεργάστηκαν αρμονικά και διαρκώς με στόχο τον προγραμματισμό πολλών και σημαντικών έργων, που ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους. 

Κατά την 23η συνεδρίασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προχώρησε σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το τρέχον έτος 2015 και ενέκρινε τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων που είχε προτείνει ο Δήμος Κυθήρων. 


Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:
 
- Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Ποταμού με προϋπολογισμό 1.500.000€.
- Η κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης πόσιμου νερού στην Αγ. Πελαγία με προϋπολογισμό 550.000€. Στόχος να μην παρατηρούνται πλέον προβλήματα υδροδότησης στον πλέον επιβαρυμένο οικισμό λόγω της πληθώρας των ενοικιαζομένων δωματίων και των πολλών επισκεπτών.
- Η κατασκευή και λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης πόσιμου νερού στο Διακόφτι με προϋπολογισμό 550.000€. Στόχος να καλυφθούν οι μακροπρόθεσμες ανάγκες σε πόσιμο νερού του ραγδαία αναπτυσσόμενου οικισμού.
- Η διαπλάτυνση και ασφαλτόστρωση του Δρόμου Παπά Μόρμορη που θα αναβαθμίσει τις τουριστικές περιοχές Αβλέμονα και Παλαιόπολης, προϋπολογισμού 500.000€
- Η κατασκευή σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου στο Μανιτοχώρι, με βάση την μελέτη που υπήρχε από τη Δημοτική Αρχή Αρτεμίου Καλλίγερου (το έργο είχε δημοπρατηθεί από το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά δεν εκτελέστηκε λόγω διακοπής του προγράμματος το 2004). Προϋπολογισμός έργου 600.000€
- Η μετατροπή του Δ/Σ Λογοθετιανίκων σε βρεφονηπιακό σταθμό με προϋπολογισμό 300.000€.
- Η εκπόνηση των λιμενικών μελετών επισκευής και αναβάθμισης των λιμένων Καψαλίου και Πλ. Άμμου με στόχο την ένταξη των έργων το 2016. Προϋπολογισμός μελετών 24.000€
- Η δημιουργία του Μνημείου Δυτών του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στα Αντικύθηρα. Εγκρίθηκε ποσό 10.000€ για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που πρέπει να προηγηθεί της κατασκευής του έργου.
- Η μελέτη στατικής επάρκειας του σεισμόπληκτου Ναού Αγ. Τριάδος Μητάτων με προϋπολογισμό 80.000€.

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ...ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΛΥΚΟΔΗΜΟΥ {ΦΩΤΟ}

 Παραλία που φημίζεται για ηλιοβασιλέματά της είναι αυτή του "Λυκοδήμου". Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς έχει δυτικό πρασανατολισμό. Κινούμενοι στο κεντρικό οδικό δίκτυο στρίβετε προς το χωριό Λογοθετιάνικα και ακολουθώντας τις πινακίδες καταλήγετε εύκολα σε μια παραλία όπου όταν ο καιρός είναι ηπίνεμος μοιάζει με πισίνα. Την χαρακτηρίζει συνδυασμός άμμου και βότσαλου ενώ το σήμα κατατεθέν της είναι μια σπηλιά στο μέσο της παραλίας, ιδανική για πικ – νικ, στην οποία καταλήγει μια φυσική πηγή με τρεχούμενο νερό από τα γύρω βουνά. Με λίγα λόγια είναι μια πολύ καλή επιλογή για κάποιον που επισκέπτεται το βόρειο τμήμα του νησιού.