Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ADELIN WEB TV.ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΛΗΨΗ ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑ.


ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διακοπή ηλεκτροδότησης Κυθήρων
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη Νεάπολη Λακωνίας, έχει καταστραφεί ένα μέρος από τους πυλώνες κύριας τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος των Κυθήρων, με αποτέλεσμα ολόκληρο το νησί να μην ηλεκτροδοτείται στην παρούσα φάση.
Κατόπιν επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Διοικητή της ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί η εναλλακτική τροφοδότηση του νησιού μέσω της Ελαφονήσου και να καταβληθεί προσπάθεια με όλα τα διαθέσιμα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο για να αποκατασταθούν οι πυλώνες κύριας τροφοδοσίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 18 Ιουλίου ή τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Ιουλίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ευχαρίστησε τον Διοικητή ΔΕΔΔΗΕ Πάτρας για την συνεργασία και την προσπάθεια η οποία καταβάλλεται εν μέσω δυσμενών συνθηκών.

Από θαύμα σώθηκαν οι χειριστές του Καναντέρ στη Νεάπολη… Φωτογραφίες


Από θαύμα σώθηκαν οι δυο χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους τύπου  Canadair CL-215 στην μάχη της φωτιάς στη Νεάπολη.
Το αεροσκάφος που επιχειρούσε πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση ευτυχώς με επιτυχία με το σημείο να είναι άκρως επικίνδυνο

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες από το σημείο προσγείωσης οι χειριστές με την εμπειρίας τους κατάφεραν να το κρατήσουν και να αποσοβήσουν τα χειρότερα.

ΠΗΓΗ  report24.gr





ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

Επισημαίνω ότι ο Δήμος Κυθήρων έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής και ετοιμότητας λόγω των δυσμενών εξελίξεων με την πυρκαγιά στο Νομό Λακωνίας. Ήδη οι πυροσβεστικές και αστυνομικές αρχές του νησιού βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Παρακαλώ πολύ όλους όσοι εμπλέκονται σε δυνάμεις πυρασφάλειας ανά οικισμό, τους προέδρους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων και τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου να έχουν ανοιχτά τα κινητά τους και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Τα ιδιωτικά βυτία είναι γεμάτα, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια ζητήθηκε από τη ΔΕΗ η παροχή ρεύματος στο νησί μέσω του δικτύου της Ελαφονήσου, που ήδη ηλεκτροδότησε ένα μεγάλο μέρος του βορείου τμήματος του νησιού. Από το Δήμο μεταφέρονται γεννήτριες σε κομβικές γεωτρήσεις, ωστόσο παρακαλούνται άπαντες να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη χρήση του νερού. Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Δάσος Γερακαρίου και το Λαχνό.

ΒΑΤΙΚΑ.Αναγκαστική προσγείωση canadair - Σώοι οι δύο πιλότοι




Ώρες αγωνίας βιώνουν οι κάτοικοι στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λακωνίας λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στον οικισμό Φαρακλό, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι χειριστές ενός canadair προχώρησαν σε αναγκαστική προσγείωση σε ορεινό σημείο, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς. Και οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους.

Λόγω του πυκνού μαύρου καπνού η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ ο ισχυρός άνεμος (+6 μποφόρ) καθιστά πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης. Η πύρινη λαίλαπα έχει κάνει στάχτη δέντρα, πουρνάρια, χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες, ενώ απειλεί κατοικίες. Υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές σε σπίτια. Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση τουλάχιστον τριών οικισμών και δύο παιδικών κατασκηνώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από καλώδιο υψηλής τάσης του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης σε μια περιοχή όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 03.50 σήμερα τα ξημερώματα και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι τεράστια. Ειδικότερα, 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες, ενώ 29 άτομα πεζοπόρου τμήματος συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τέσσερις υδροφόρες του δήμου ανεφοδιάζουν διαρκώς τα βυτία των οχημάτων της Π.Υ. Οι δυνατοί άνεμοι καθιστούν δύσκολο τον ανεφοδιασμό των εναέριων μέσων από τη θάλασσα.

Αυτήν την ώρα οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, μήκους 12-15 χλμ., που ξεκίνησε από το Φαρακλό, κατέβηκε προς το Λάχι, περνώντας ανάμεσα σε Παραδείσι και Νεάπολη Βοιών, και κατευθύνεται πλέον προς Άγιο Νικόλαο. Αρχικά, είχε δημιουργηθεί ένα δεύτερο μέτωπο στην περιοχή ανάμεσα σε Άνω και Κάτω Καστανιά, ωστόσο πλέον η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή εκεί.



Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μονεμβασιάς Ηρακλής Τριχείλης ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο κατοικίες έχουν υποστεί υλικές ζημιές από τη φωτιά, προσθέτοντας ότι έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Φαρακλό, δύο χωριά και δύο παιδικές κατασκηνώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή...













Κάηκαν σπίτια

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Σουρλάς, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες πως έχουν καεί σπίτια στο χωριό Φαρακλό.

Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμα δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση για την έκταση της καταστροφής και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους κατοίκους της περιοχής, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους τόσο στο Φαρακλό όσο και στο Λάχι.


Όπως έγινε γνωστό, μεγάλο τμήμα της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει σήμερα τη Λακωνία στις περιοχές υψηλού κινδύνου (κατηγορία 3) για εκδήλωση πυρκαγιάς.



Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Λακωνικά Νέα, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας επιβάλλεται «Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και Παραμονή Εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση και Ευπαθείς Περιοχές» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας 
πηγή  www.zougla.g






Διακοπή Ρεύματος στα Κύθηρα λόγω της Φωτιάς στην Γειτονική Νεάπολη

Από τις 9 το πρωϊ σήμερα έχει επέλθει γενική διακοπή ρεύματος σε όλο το νησί των Κυθήρων.

Η διακοπή οφείλεται στο ότι έπαθαν μεγάλη ζημιά οι πυλώνες μεταφοράς ρεύματος στην περιοχή όπου μαίνεται η φωτιά στην Λακωνία.

Προβλέπεται ότι η διακοπή ρεύματος θα διαρκέσει επί μακρόν και για αυτό συνίσταται η προσεχτική χρήση νερού και η διακοπή ποτίσματος η αλόγιστης χρήσης του διότι όταν εξαντληθούν οι υπάρχουσες ποσότητες στις δεξαμενές νερού δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης τους από τις ηλεκτρικές αντλίες παροχής, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η παροχή του νερού.

undefined

Επίσης συνίσταται σε όλους τους κατοίκους που διαθέτουν βυτιοφόρα να τα γεμίσουν και να τα έχουν σε απόλυτη ετοιμότητα διότι λόγω των ισχυρών ανέμων ο κίνδυβος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ ισχυρός και εν όψει της παράλληλης φωτιάς στην γειτονική Λακωνία θα είναι αδύνατη η οιαδήποτε ενίσχυση της τοπικής πυροσβεστικής δύναμης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να τηρούνται αυστηρά και ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ η οιαδήποτε καύση σε ανοιχτό χώρο και η απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για πρόληψη πυρκαϊών, καθώς και ηα υαξημένη προσοχή όλων στις ερημικές περιοχές για οιαδήποτε εκδήλωση φωτιάς.

Να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με το δελτίο καιρού αναμ΄'ενεται αύξηση και διατήρηση των πολύ ισχυρών ανέμων. 
πηγή  http://kithiraikanea.blogspot.gr


ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ


















ΒΑΤΙΚΑ.ΜΕΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ.ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...
Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ.

 
ΕΚΕΝΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΛΑΧΙ . Μένεται η φωτιά έχει περάσει μέσα από τα χωριά Φαρακλό και Λάχι. Μεταφέρονται οι κάτοικοι και οι ηλικιωμένοι. Οι άνεμοι πνέουν με 8-9 μποφόρ . Παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν βυτία και τρακτέρ να επικοινωνήσουν με τον δήμο στο 273460121.Σύμφωνα με πληροφορίες σε μισή ώρα φτάνει ένα ζεύγος αφων CL-415 από Ανδραβίδα και ακολουθούν πιστεύω και άλλα. Αρκεί να μην ενισχυθούν οι άνεμοι. Πηγή Συμβαίνει τώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 03:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, στη Νεάπολη Λακωνίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαρακλό.

Επί τόπου επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, τέσσερα οχήματα του Δήμου ενώ έχει δοθεί εντολή για τη συνδρομή δύο αεροσκαφών.  


Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν οικισμοί, ωστόσο η πυρκαγιά είναι κοντά σε σπίτια.

Να σημειωθεί ότι το έργο των πυροσεβστών καθίστατια ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα.
----------------------------
Πηγή ΑΜΠΕ
---------------------------- 

ΕΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ: 
Η φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα έξω από το χωριό Καστανιά, λόγω των ισχυρών ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε και κατακάιγοντας ότι έβρισκε μπροστά της έφτασε μέχρι το χωριό Φαρακλό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια σπίτια έχουν καεί. 
Αυτή την στιγμή έχει περάσει την ρεματιά του Παραδεισιού και κατευθύνεται προς το Λάχι. 
Καλούνται όλοι όσοι έχουν βυτία και τρακτέρ να επικοινωνήσουν με τον Δήμο και με πυροσβεστική να βοηθήσουν. 
Επίσης όλοι οι μελισσοκόμοι να φροντίσουν για τα μελίσσια τους και οι κτηνοτρόφοι για τα ζώα τους. 
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουν. 
Δυστυχώς λόγω των ισχυρών ανέμων είναι αδύνατον προς στιγμή να πετάξουν ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροπλάνα. 
Όποιος μπορεί να βοηθήσει να επικοινωνήσει με την πυροσβεστική, με τον δήμο και με τις κατά τόπους κοινότητες. 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 273460121 
 --------------------
Συμβαίνει Τώρα
--------------------

ΒΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΚΛΟ ΒΟΙΩΝ.ΦΩΤΟ-VIDEO

 Με ανέμους πάνω από 7-8 μποφωρ αυτή την στιγμή καίγεται το βουνό  περιμετρικά από το χωριό Φαρακλό της δημοτικής ενότηας Βοιών. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κυριολεκτικά .η πυρκγιά ξέσπασε απο άγνωστα αίτια λίγο πριν τις 00.04 τα ξημερώματα απο το χωριό Καστανιά
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ::Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 4 η ώρα τα ξημερώματα από την Καστανιά . Σε λίγη ώρα κατακαίγοντας τα πάντα έφτασε πιο πάνω απο το χωριό Φαρακλό της δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς. Αυτή την στιγμή πυροσβεστικά οχήματα με τους πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες κυριολεκτικά. Άγγιξε τα πρώτα σπίτια του Φαρακλού και η φωτιά κατευθύνεται έχει προς τον παραδοσιακό οικισμό του Παραδεισιού. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο...