Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Διεθνής καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για τους πληγέντες στη Λακωνία

Τι λέει στο protothema.gr η Τίνα Γεωργουδή, που έφτιαξε την καμπάνια χρηματοδότησης μέσα σε 20 λεπτά

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τους κατοίκους του Δήμου Μονεμβασιάς, οι οποίοι σηκώθηκαν έντρομοι τα ξημερώματα της Παρασκευής από τα κρεβάτια τους υπό τους ήχους καμπανών, που σήμαναν γενικό συναγερμό. Λίγο μετά τις 13:00 σημειώθηκε αναζωπύρωση φωτιάς στην περιοχή Κάμπος με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν για ακόμη μία ημέρα μάχη να την περιορίσουν και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν το έργο των πυροσβεστών πολύ δύσκολο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

ΝΕΑΠΟΛΗ 17/7/2015 ΠΡΑΞΕΙΣ ΗΡΩΙΣΜΟΥ...ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΛΑΝΤΖIΕΡΗΔΕΣ"

ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΖIΕΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΖΩΕΣ..ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ....ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !
{ΦΩΤΟ Eleni Moygolia}


H εορτή της οσίας Πελαγίας της Τηνίας στην Αγία Πελαγία Κυθήρων

  Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ
         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΟΣΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΗΝΙΑΣ
                        
                    Τετάρτη 22/7/2015 19:00 
Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Σεραφείμ
      (μετά το πέρας του εσπερινού ακολουθούν εορταστικές εκδηλώσεις)
                             
                  Πέμπτη 23/7/2015 πρωί
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβ.Μητροπολίτου κ.Σεραφείμ

ΝΕΑΠΟΛΗ.Η ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ...ΝΤΥΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ

 ΦΩΤΟ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗΣ


Χείρα βοηθείας στα Βάτικα από τους Μονεμβασίτες επιχειρηματίες

allhleggyh
Τη διαβεβαίωση ότι θα σταθούν έμπρακτα δίπλα στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης εκφράζουν διά του πρέδρου και του γενικού γραμματέα της Ένωσής τους οι επιχειρηματίες της Μονεμβάσιας. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση με την οποία τίθενται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου για την ανασυγκρότηση των Βατίκων:
Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας και ο επαγγελματικός κόσμος της Μονεμβάσιας, δηλώνουμε την αμέριστη και ανιδιοτελή αλληλεγγύη και αγάπη μας στους φίλους, συνδημότες και συνανθρώπους μας της περιοχής των δοκιμαζόμενων Βατίκων.
Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ή μας ζητηθεί μέσω του δήμου, της περιφέρειας, της εκκλησίας ή όποιου άλλου φορέα τυχόν συσταθεί, προκειμένου να ενισχύσουμε τη προσπάθεια των Βατίκων και των βατικιωτών να ξαναστήσουν τα σπιτικά τους και τις περιουσίες τους μετά τη βιβλική καταστροφή που υπέστησαν.
Τέτοιες δύσκολες ώρες, δεν αρκούν μόνο λόγια παρηγορίας και ευχολόγια, αλλά δεσμεύσεις και στοχευμένες δράσεις. Η Νεάπολη και τα χωριά της πρέπει να ξαναγίνουν ο Παράδεισος της νότιας Λακωνίας και οι δοκιμαζόμενοι κάτοικοί της να ξαναβρούν το κουράγιο τους και το χαμόγελο τους.
Όλοι οι λάκωνες κι οι δημότες του δήμου Μονεμβασίας πρέπει έμπρακτα και ισχυρά να σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ εκείνους τους συμπολίτες μας που έχασαν, βίαια και με τραγικό τρόπο, τις περιουσίες τους, μέσα σε λίγες ώρες.
Και φυσικά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, μέσα στη ματαιότητα της καταναλωτικής μας διαβίωσης, πως σήμερα θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς στη θέση τους, αρκούσε απλά ο ανίκητος και ανεξέλεγκτος άνεμος να είχε αντίθετη κατεύθυνση”. 
Πηγή  http://laconialive.gr

Κάηκε ολοσχερώς το Καναντέρ στην Νεάπολη… Φωτογραφίες Ντοκουμέντο

1

Δείτε εικόνες ντοκουμέντο από το Καναντέρ με τους άξιους πιλότους να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στη μέση του πουθενά(!) και ευτυχώς να σώζουν την ζωή τους.

Το Καναντέρ όμως δεν είχε την ίδια τύχη καθώς η φωτιά στη συνέχεια πέρασε από το σημείο και το έκαψε ολοσχερώς…

Όπως θα δείτε στις εικόνες Ντοκουμέντο απο το kithiraikanea.blogspot.gr κομμάτια απο το Καναντέρ βρέθηκαν πολλά μέτρα μακριά.

Πηγή  .report24.gr/

ς 3 4 5

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ .ΒΑΤΙΚΑ ΑΝΕΙΠΟΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 18/7/15


"HXHTIKO ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ"ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ

ΤΟ RADIO ADELIN 107,3 FM ΜΙΛΗΣΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ... ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

ΒΑΤΙΚΑ.ΝΕΟ VIDEO.ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ


Νεάπολη Λακωνίας: Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής από τη φωτιά - Επανήλθε το ρεύμα στην πόλη (Βίντεο)!

Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολύ μεγάλες καταστροφές στην ζωική παραγωγή, στην κτηνοτροφία δηλαδή και στις καλλιέργειες των κατοίκων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Χρίστος Σπίρτζης, στην ΕΡΤ αναφορικά με την πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας.

Υπάρχουν καταστροφές και σε κτίρια, ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλες. Μέχρι στιγμής έχουμε από πληροφορίες, στους οικισμούς περίπου 40 κατοικίες να έχουν καεί και για αυτό τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο, συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος και οι υπηρεσίες να συνδράμουν στους πολίτες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

Εν τω μεταξύ αντικαταστάθηκαν πολλοί στύλοι της ΔΕΗ και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στην Νεάπολη, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Ισχύουν τα έκτακτα προληπτικά μ'ετρα του Δήμου Κυθήρων

Επισημαίνεται ότι τα έκτακτα προληπτικά μέτρα του Δήμου Κυθήρων βρίσκονται ακόμα σε ισχύ.

Συνεπώς:

α) πρέπει να γίνεται περιορισμένη χρήση νερού και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού από το δίκτυο ύδρευσης για άρδευση,

β) απαγορεύεται πλήρως η πρόσβαση στο Δάσος Γερακαρίου και στον ΧΥΤΑ Λαχνού (εκτός από τα εξουσιοδοτημένα άτομα), 
γ) πρέπει όλοι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να προβούν άμεσα στον καθαρισμό τους όπως προβλέπεται στο Νόμο,

δ) όλοι οι εμπλεκόμενοι στην πυρασφάλεια και όλα τα μέλη του Σ.Τ.Ο. θα έχουν ανοικτά τα κινητά τους καθόλο το 24ωρο και θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας,

ε) θα είναι γεμάτα όλα τα ιδιωτικά βυτία με νερό και σε ετοιμότητα όλα τα ιδιωτικά μηχανήματα. Εξυπακούεται ότι απαγορεύεται αυστηρά κάθε εκτέλεση εργασιών σε κήπους, στην ύπαιθρο και γενικότερα που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρα ή να μεταδώσουν φλόγα.
----------------------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης Δήμαρχος Κυθήρων
----------------------------------------------------

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ


Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή.
 Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής.
 Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής.

Σε ύφεση βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης του νομού Ηλείας. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα, Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:



Περιφέρεια Αττικής,
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
Πηγή .zougla.gr

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"19/7/15

 Η ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ Κ.Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ