Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Σοφοκλέους “Αντιγόνη” σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη




Μετά τις ανακατάξεις στο φετινό πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, έφθασε επιτέλους η ώρα για θέατρο.
Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή με έναν δυναμικό θίασο (Νικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέντζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης). Στο διαχρονικό αυτό σχόλιο πάνω στην αλαζονεία της εξουσίας, ένα κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης εξουσίας.
Το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα δεν θα μπορούσε, μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μη συναισθανθεί τη δυσκολία του κοινού. Έτσι, μειώνει την τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνοντάς την σε 10 ευρώ για όλους.
Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 9.30΄ μμ, για να απολαύσουμε άλλη μία μοναδική βραδιά θεάτρου στο Σαϊνοπούλειο.
Τηλεφωνα επικοινωνίας 27310-82470, 82395.

*ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΒΟΙΩΝ*3ήμερο beach bar Limnes 20-21-22 Αυγούστου.Παραλία λίμνες παντανάσσης.

3ήμερο beach bar Limnes 20-21-22 Αυγούστου **Live-dj-bbq**-Παγωμένη μπύρα με θέα το απέραντο γαλάζιο !!! Παραλία λίμνες παντανάσσης. Σας περιμενουμε "ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΒΟΙΩΝ".

*ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ* ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος <ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΒΟΙΩΝ> Σας προσκαλεί στις 16 Αυγούστου Κυριακη,στην παλιά δημοσιά του χωριού μας στο **ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ** 'Εισοδος Ελεύθερη-    "Ζωντανή Μουσική" ψητά στα κάρβουνα-παγωμένη μπύρα *Τα έσοδα θα διατεθούν για τους πυρόπληκτους του Ιουλίου στην περιοχή μας.

Η Ενορία Τσεραμιού στις πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων

00000000000000000Με έντονο το συναίσθημα της αγαπητικής προσφοράς προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, εικοσιτέσσερις ενορίτες της ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, επισκέφθηκαν το Σάββατο 01 Αυγούστου 2015 για να ενισχύσουν υλικά αλλά και οικονομικά τις πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων.

50 τόνους ζωοτροφών από την ΕΝ.ΖΩ στην Νεάπολη… Ευχαριστήριο Τζανετέα…

14Ευχαριστήρια επιστολή Ντίας Τζανετέα προς την ΕΝ.ΖΩ Εταιρία Εναλλακτικών Ζωοτροφών για προσφορά 50 τόνων ενσιρώματος πορτοκαλόπιτας στους κτηνοτρόφους της Νεάπολης

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Εταιρία ΕΝ.ΖΩ απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα για την προσφορά 50 τόνων ενσιρώματος πορτοκαλόπιτας  στου πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά κτηνοτρόφους της περιοχής Νεάπολης Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας

Παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή :

                                                                                              Σπάρτη 31-07-2015

                                                                                              Αρ. Πρωτ. : 300

                                                                                              Προς: ΕΝ.ΖΩ

      00000000000000000                                                                                                                             Εταιρία Εναλλακτικών Ζωοτροφών

     Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας  και εγώ προσωπικά  θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά  για την προσφορά 50 τόνων ενσιρώματος πορτοκαλόπιτας  παραγωγής Λακωνίας προς τους πληγέντες κτηνοτρόφους της Νεάπολης Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας .

          Με την προσφορά αυτή στηρίζετε τους κτηνοτρόφους των Βατίκων που έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή μετά από τις πρόσφατες  πυρκαγιές. Η πράξη σας αυτή αποδεικνύει ότι σε δύσκολες ώρες όλοι μαζί μπορούμε…

          Σας ευχαριστούμε θερμά

 Η Αντιπεριφερειάρχης

  Αδαμαντία Τζανετέα

Από γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Πηγή  report24.gr

"ΤΟ "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ !!! ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ

Στα Βάτικα όταν θα πάς και θες καλό φαγάκι
ψάξε να βρείς το "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" το ωραίο ταβερνάκι !
Εκεί θα βρείς τον μάγειρα <ΔΑΣΚΑΛΟ> στην κουζίνα
και ό,τι ζητήσεις για να φάς,το μαγειρεύει φίνα !!!.


Το "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" της Νεάπολης συνεχίζει βρίσκεται δίπλα σας με την ίδια ποιότητα...Γεύσεων και τις ίδιες λογικές τιμες.Όλα καλομαγηρεμένα,καλοψημένα,καλοσερβιρισμένα και νόστιμα, απο τον βραβευμένο με <ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ> για το 2014 στο είδος του,Μάγειρα του καταστήματός μας. 
Πίτα σουβλάκι !!! ότι δήποτε υπάρχει απο ψητά,όλα στα κάρβουνα και πεντανόστιμα.
Ουζομεζέδες εκλεκτοι !Δοκιμάστε τους!...
Σας περιμένουμε στο "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" της Νεάπολης σε ένα όμορφο καθαρό οικογενειακό περιβάλον.Delivery απο 12.00 το μεσημέρι εως 12.00 τα μεσάνυχτα σε όλη την Νεάπολη.
Δεχόμαστε και <Ρεφενέδες>Σας περιμένουμε με την παρέα σας 
Τηλ, 27340-29131

Μετά την Επόμενη Μέρα .... το μέλλον αβέβαιο. Το μόνο σίγουρο η "Σιωπή"

Η πρόσφατη μεγάλη καταστροφή της περιοχής της Νεάπολης έφερε την επόμενη γκρίζα και θλιβερή ημέρα. Τα πάντα χάθηκαν και απόμεινε το μαύρο χάσμα να να κοιτάζει θλιμμένο τα πλοία να διαβαίνουν και να αναγκάζουν τα βλέμματα που κοιτούν προς αυτό να στρέφονται θλιμμένα αλλού μη αντέχοντας να κοιτάζουν την απέραντη καταστροφή.

Έπειτα ήλθε η "μάζωξη" διαφόρων παραγόντων ερήμην αυτών που υπέστησαν το μεγάλο πλήγμα. Ήλθαν, έκαναν συσκέψεις επί συσκέψεων, υποτίθεται ότι κάτι αποφάσισαν, κανείς ουσιαστικά δεν κατάλαβε τι ακριβώς. 



Και όταν οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν να βλέπουν κάποιο φως αναδεικνύοντας την αναποφασιστικότητα αλλά και ατολμία στην έγκαιρη και ουσιαστική αντιμετώπιση του επικείμενου κινδύνου των βροχών στην καμένη περιοχή, όπως και την καθυστέρηση της ανάδειξης της περιοχής σαν πυρόπληκτης, ώστε να τύχει των κοινοτικών ενισχύσεων και βοήθειας. Τότε κάποιοι τοπικοί "σωτήρες" το μόνο που σκέφθηκαν ήταν πως θα επιβάλλουν την σιωπή σε αυτούς που ξεκίνησαν να ενημερώνουν όλους αυτούς που πολέμησαν με νύχια και με δόντια να σώσουν ότι είχε απομείνει.

Μέρα με τη μέρα η επικοινωνία του δημότη με την τοπική εξουσία, λόγω της αποκέντρωσης των υπηρεσιών και της γραφειοκρατίας δυσχεραίνει. Τη δυσκολία αυτή έρχεται να τη καλύψει ο τοπικός τύπος, έντυπος, ραδιοφωνικός και ηλεκτρονικός, που καλείται να παρακολουθεί τα τοπικά δρώμενα, να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τόσο τον πολίτη όσο και τη δημοτική αρχή σε τοπικά ζητήματα. 
Ο τοπικός τύπος αποτελεί πλέον βήμα έκφρασης των συμπολιτών μας, επισημαίνοντας τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, γνωστοποιώντας τις δράσεις της δημοτικής αρχής και αποτελώντας με αυτό τον τρόπο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών αρχόντων και του δημότη.
Από τη στιγμή που τα κίνητρα του εκδότη, του ιδιοκτήτη διαδικτυακού χώρου ενημέρωσης, του δημοσιογράφου είναι η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο του και δεν θίγονται προσωπικά ζητήματα ή η αξιοπρέπεια οποιουδήποτε δημότη ή αιρετού, θεωρούμε κάθε προσπάθεια φίμωσης ή εκφοβισμού τους απαράδεκτη.
Είμαστε σίγουροι ότι οι συμπολίτες μας διαθέτουν όλα τα εφόδια για να διακρίνουν την πραγματικότητα και να διαμορφώσουν προσωπική άποψη.
Η δημοτική αρχή όμως έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της και να τα βάζει με όλους και όλα. Κάποτε θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο τύπος είναι η 4η εξουσία και ελέγχει την αυθαίρετη εξουσία όταν αυτή εφαρμόζεται με τον λάθος τρόπο.
Καλό λοιπόν είναι απλά να υπάρξει κοινή προσπάθεια όλων αρχής και πολιτών και τα λόγια να γίνουν άμεσα έργα γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα και είναι αμείλικτος.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------
Πηγή  http://kithiraikanea.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ

. - Facebook 

  • Σοφία Δουμάνη Καλημέρα δυο ερωτηματα : 1) ποια συσκεψη ηταν κλειστή; και οι δυο εγιναν στο δημοτικό σχολείο Νεαπολης κ δεν αποκλείστηκε κανεις να μπει κ 2) ποιος προσπαθησε να φιμωσει ποιον. Συγκεκριμενα παρακαλω. Ποιοι προσπάθησαν να επιβαλλουν σιωπή.

  • Panagiotis Politis .ο ιδιος ο προεδρος του Λαχιου δηλωσε οτι δεν ειδοποιηθηκε
  • Σοφία Δουμάνη Ήμουν εκεί κ Πολίτη. Ήταν η πρώτη σύσκεψη. Παρασκευή ήταν η φωτιά Δευτέρα ο κ. Αποστόλου ήταν εδώ. Είχε ανακοινωθεί στα ΜΜΕ κλπ. Ήταν λίγος ο χρόνος και ήταν έκτακτη και προφανώς υπήρξαν παραλείψεις. και ο υπουργός προσωπικά ζήτησε συγνώμη στον κ .Βαρβαρέσο ο οποίος την δέχθηκε. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα ερωτήματά μου προς τον αρθρογράφο.
  • Antonis Labrinides Κυρία Δουμάνη κάποιοι πρόεδροι δεν ειδοποιήθηκαν επίσης αρκετοί ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων δεν ειδοποιήθηκαν. Τώρα όσο αφορά τα τοπικά μέσα πιστεύω ότι υπήρξε τελείως περιορισμένος αριθμός προβολής σχετικού δελτίου τύπου. Εμείς οπωσδήποτε δεν το ελάβαμε. Δεν αρνούμεθα ότι υπάρχει προσπάθεια αλλά απλά χρειάζεται συντονισμός πιο σωστός.
  • Antonis Labrinides Επίσης εάν δείτε στο αντίστοιχο δημοσίευμα ο κ. Στάθης Βελιώτης ήτανε άκρως επικριτικός σε δημοσίευμα του Συμβαίνει Τώρα που οπωσδήποτε δεν είχε άλλο σκοπό πλην της ενημέρωσης.
  • Σοφία Δουμάνη Στα δύο πρώτα σας σχόλια νομίζω απάντησα. Στο τελευταίο για τον κ Στάθη Βελιώτη : απάντησε σε ανάρτηση ενός ανώνυμου μπλογκ που δεν ξέρει ποιος το διαχειρίζεται και κατέθεσε την άποψή του. Αν η απάντηση όταν θίγεται κάποιος προσωπικά είναι προσπάθεια φίμωσης μάλλον κακώς εννοούμε την ελευθερία των ΜΜΕ. Όταν δλδ ένα ΜΜΕ λέει ο,τι θέλει είναι ελευθερία τύπου και η απάντηση είναι προσπάθεια φίμωσης; Να μην απαντήσει;
  • Stathis Veliotis Κυριε Λαμπρινιδη και κυριε Πολιτη,εσεις εχετε την ευχερεια να ερωταται ενα δημοσιο προσωπο,με το ονομα και το επιθετο του,για οποιο θεμα θελετε.Και το δημοσιο προσωπο στοιχειωδως θεωρω πως θα επρεπε να γνωριζει ποιος ερωτα και σε ποιον απαντα.Προσωπικα δε γνωριζω ποιοι αποτελουν την ομαδα αυτη και ποτε στο παρελθον δεν μου εθεσαν κανενα ερωτημα.Επιμενω λοιπον στη θεση μου, πως μονο σε ανθρωπους με ονομα και επιθετο εχω το δικαιωμα και την υποχρεωση να απαντω.Ολα τα υπολοιπα ειναι θεωριες, στις οποιες θα μου επιτρεψετε να εχω διαφορετικη αποψη.
    .
  • Συμβαίνει Τώρα Δεχτές οι απόψεις σας και ως Στάθης Βελιώτης και ως δημοτικός σύμβουλος.Δικαίωμα σας να μην απαντήσετε η να δηλώσετε οτι δεν απαντάτε σε ανώνυμους .Για τα υπόλοιπα κατανοούμε την θέση σας και σας ξαναλέω τα προσπερνούμε .Μόνο να γνωρίζετε ότι θέλει και λεβεντιά και θάρρος να κάνεις κάποια πράγματα και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε .Καλημέρα σας !
  • Stathis Veliotis Με καλυπτει η απαντηση σας,εως ενα βαθμο και περιμενω,με λεβεντια και θαρρος,να δημοσιοποιησετε τα ονοματα σας, για να μπορουμε στο μελλον να συνομιλουμε
  • Συμβαίνει Τώρα Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό .Μέχρι τότε περιμένουμε με την ίδια λεβεντιά και θάρρος που έχετε να κρίνετε και τους επώνυμους που δεν έχουν ούτε λεβεντιά ούτε θάρρος.
  • Stathis Veliotis Τη λεβεντια και το θαρρος,τοσο η Σοφια,οσο και ο υπογραφων,την επιδειξαμε κατα τις προηγουμενες δημοτικες εκλογες.Τοτε που επιλεξαμε να μη συστρατευθουμε με τους ισχυρους,αλλα τολμησαμε να τους αντιμετωπισουμε.Αντιθετα με αλλους,που αλλα ελεγαν πριν και εντελει στηριξαν και βοηθησαν,αυτους που σημερα κατηγορουν.Εμεις δεν ανηκουμε σε αυτο το ειδος ανθρωπων,μην ανησυχηται.

Νεώτερα για τις επιχειρήσεις στο πλοίο WITTENBERGEN στις Δραγονάρες

Πηγές από το υποστηρικτικό ρυμουλκό, που βρίσκεται δίπλα στο προσαραγμένο πλοίο WITTENBERGEN, αναφέρουν ότι μετά την άφιξη της γερανοφόρου φορτηγίδας που αναμένεται σήμερα, σχεδιάζεται η σταδιακή εκφόρτωση μέρους τους φορτίου του πλοίου, πριν επιχειρηθεί η επόμενη προσπάθεια αποκόλλησης του.

Υπολογίζεται ότι η επιχείρηση εκφόρτωσης θα διαρκέσει γύρω στις 10 ημέρες, εάν όλα πάνε καλά, και υπάρχει ελπίδα να μην χρειασθεί περαιτέρω εκφόρτωση του πλοίου, και θα επιτευχθεί η αποκόλληση.
----------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------------

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7-8-201


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ι.Ν. Αγίας Ελέσας

Το προσεχές Σάββατο, 8 Αυγούστου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Ελέσας Πούρκου θα τελέσει στην Αγία Ελέσα, ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών: 
1)Βασιλικής και Παύλου Στρατηγού 
2)Των απανταχού της γης αποθανόντων Κυθηρίων. 

Παρακαλείσθε νε παραστείτε!
 Πηγή
kithiraikanea.blogspot.g

ΚΥΘΗΡΑ.ΧΩΡΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 1950

Αυτή η φωτό απο τον κεντρικό δρόμο της Χώρας Κυθηρων είναι της δεΚαετιας του ´50. Η καμάρα κατεδαφίστηκε το 1960.
Πηγή 
Eleni Harou.facebook.com