Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κοντά στους πυρόπληκτους της Νεάπολης ο Ευστάθιος

0000000A

Την πυρόπληκτη περιοχή των Βατίκων επισκέφθηκε, για άλλη μια φορά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ώστε να βρεθεί κοντά στους κατοίκους, που συνεχίζουν να βιώνουν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα το απόγευμα της Πέμπτης 6 Αυγούστου 2015 τέλεσε Ιερά Παράκληση προς την Παναγία, στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Παραδείσι, ενώ το πρωί της Παρασκευής προεξήρχε σε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, επισκέφθηκε τα πυρόπληκτα χωριά του Μεσοχωρίου και του Φαρακλού. Μεταξύ άλλων βρέθηκε στο ολοσχερώς κατεστραμμένο σπίτι του πολύτεκνου κ. Σταύρου Χούλη, στον οποίο εξέφρασε την οδύνη και την συμπαράστασή του.

Να σημειώσουμε ότι από την πρώτη ημέρα της καταστροφής η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο Σεβασμιώτατος και οι κληρικοί της περιοχής στάθηκαν στο πλευρό των πληγέντων, τόσο πνευματικά όσο και με την παροχή υλικών αγαθών, προσπαθώντας να ανακουφίσουν τον πόνο τους και να τους βοηθήσουν ώστε σύντομα να σταθούν στα πόδια τους. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, τα έσοδα από τον δίσκο που θα περιαχθεί τον Δεκαπενταύγουστο, ως είθισται, σε όλους τους ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως θα διατεθούν για την ενίσχυση των πυρόπληκτων κατοίκων των Βατίκων


1008spart.jpg
1008spart1.jpg
1008spart2.jpg
1008spart3.jpg
1008spart4.jpg
1008spart5.jpg
agioritikovima.gr

Αναπτυξιακός Σύλλογος Επαγγελματιών ‛‛ΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ’’ - Μεγάλο γλέντι


Απαγόρευση κυνηγιού στην Νεάπολη… Αυστηρή τιμωρία στους παραβάτες…

 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους φίλους κυνηγούς που θα επισκεφθούν την περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας , ότι όπως προβλέπεται από την Νομοθεσία απαγορεύεται η θήρα , η εκπαίδευση σκύλων και η βόσκηση αιγοπροβάτων σε όλη την έκταση της Νεαπόλεως και των  γύρω εκτάσεων  που επλήγησαν από την φετινή πυρκαγιά.

Οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι όποιος εντοπίζεται, από τους Δασικούς υπαλλήλους και από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας  εντός των περιοχών αυτών, θα οδηγείτε στον Εισαγγελέα.

 Είναι χρέος μας να σεβαστούμε και να προστατέψουμε τα θηράματα που έχουν απομείνει στις καμένες περιοχές, εντός αυτού του πλαισίου ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων έχει προγραμματίσει να προβεί το ερχόμενο φθινόπωρο σε σπορές μεγάλων εκτάσεων, για την ενίσχυση του θηράματος.

                                                                        
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ

Η τιμητική εκδήλωση του Δήμου Κυθήρων προς το Δήμο Σύμης που ήταν προγραμματισμένη για τις 17/8 στα Αντικύθηρα, αναβάλλεται με στόχο να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο στα Κύθηρα.

Αναχώρησε το πλοίο Wittenbergen που είχε εξωκείλει στις περιοχή των Δραγονάρων.

Νωρίς σήμερα το πρωϊ αναχώρησε από το αγκυροβόλιο του στην περιοχή των Δραγονάρων το πλοίο Wittenbergen που είχε εξωκείλει στην παραπλήσια ακτή των Κυθήρων και αποκολλήθηκε.

Το πλοίο κατευθύνεται προς το λιμάνι της Ελευσίνας όπου πθανώτατα θα εκτελέσει τις απαραίτητες ελασματουργικές εργασίες στο διαρραγέν τμήμα του bulbous bow.



-------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------------

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΚΥΘΕΙΡΗ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ»

Η φωτογράφος Βένια Καρολίδου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφιών από τα Κύθηρα με τίτλο «Κυθείρη πορφυρούσα» στο Μερκάτο της Χώρας από 10 μέχρι 21 Αυγούστου. Εγκαίνια, Δευτέρα 10/8 και ώρα 20:30.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων 2015, «Ταξίδι στα Κύθηρα».


Ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Κυθήρων Για την Νέα Κυνηγετική Περίοδο

4ος  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                   ΚΥΘΗΡΑ 8/8/2015
 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ                                                                  
 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ΄.Κ.Ο.Σ.Ε.
 ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ  Τ.Κ. 80 100
 ΑΦΜ 090100437


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Κυνηγετικός σύλλογος Κυθήρων σας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 12/8/2015 το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό καθημερινά ως και το τέλος του μήνα, για τον Σεπτέμβρη θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.  Λόγο ότι φέτος δεν υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος στο Δασονομείο Κυθήρων να υπογράψει τις άδειες θήρας, κλιμάκιο του Δασαρχείου Πειραιά θα επισκεφτεί το νησί μας από 24 ως 28/8/2015 προκειμένου να υπογράψει τις άδειες που έχουν κατατεθεί για έκδοση ή ανανέωση μέχρι τότε και να πραγματοποιηθούν εξετάσεις για νέους κυνηγούς. Για το επόμενο διάστημα οι άδειες θα αποστέλλονται για υπογραφή στο Δασαρχείο Πειραιά και αυτό θα επιφέρει αρκετή καθυστέρηση στην υπογραφή των αδειών, παρακαλούμε λοιπόν τους κυνηγούς μέλη μας να προσέλθουν  το συντομότερο δυνατόν  για τις άδειες τους προκειμένου  να έχουν στην κατοχή τους τις άδειες τους όταν θα έρθει η ώρα για την άσκηση της θήρας.

Παρακαλούμε  τα μέλη μας να είναι προσεκτικοί στα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την ανανέωση της άδειας τους για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

Τι χρειάζεται για την ανανέωση.
Το βιβλιαράκι της άδειας, μια φωτοτυπία ενός δελτίου κατοχής κυνηγετικού όπλου εν ισχύ, όσοι χρειάζονται νέο βιβλιαράκι οπωσδήποτε και δύο φωτογραφίες και μία αίτηση που γίνεται στο Σύλλογο.  Παρακαλούμε να ελέγξετε τα δελτία σας  πριν την επίσκεψη σας στο Σύλλογο, με ληγμένα δελτία κατοχής κυνηγετικού όπλου δεν ανανεώνετε η άδεια, καθώς και με πολύ παλιές φωτογραφίες.

Τι χρειάζεται για τις εξετάσεις νέων κυνηγών.

Φωτοτυπία της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου ή βεβαίωση από την αστυνομία, δύο φωτογραφίες, μία αίτηση (δίνεται από τον Σύλλογο), αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (εκκαθαριστικό εφορίας, ή βεβαίωση από τον Δήμο). Όσοι επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις μπορούν να εφοδιαστούν το ερωτηματολόγιο από τον Σύλλογο, να επισημάνουμε ότι  όποιος δεν έχει θεωρήσει την άδεια του για επτά χρόνια χρειάζεται να δώσει εξετάσεις για νέος κυνηγός.
Παρακάτω ακολουθεί ένας σύνδεσμος με την φετινή ρυθμιστική και τις αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.  http://www.ihunt.gr/content/ayti-einai-i-nea-rythmistiki  οι κατά τόπους ρυθμιστικές θα εκδοθούν από τα αρμόδια Δασαρχεία.

Ωράριο λειτουργίας γραφείου συλλόγου για τον Αύγουστο 2015.

Τις Δευτέρες:  17/8, 09:00 ως 12:00. 24 και 31/8 από 17:00 ως 21:00.
Τρίτη ,Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 ως 21:00.
Σαββάτο 09:00 ως 12:00 (εκτός της 15/8/15).

Τέλος να επισημάνουμε ότι οι άδειες φέτος θα είναι κατά δέκα ευρώ φθηνότερες από πέρυσι, αφού μετά από πρόταση του Δ.Σ. στην Γ.Σ. έγινε ομόφωνα δεκτή η μείωση της έκτακτης εισφοράς από 20 ευρώ που ήταν τα τελευταία χρόνια  λόγο του μικρού αριθμού μελών του Συλλόγου, σε 10 ευρώ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους μία καλή κυνηγετική περίοδο  χωρίς ατυχήματα, καλές και ευχάριστες εξόδους με σεβασμό στην φύση τα θηράματα και τη νομοθεσία που διέπει το κυνήγι, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε.

ΚΥΘΗΡΑ.ΜΗΤΑΤΑ 33 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

Για 33η φορά διοργανώθηκε η Γιορτή Κρασιού στα Μητάτα, στο όμορφο αλλά και αρχαιότερο χωριό των Κυθήρων.
Η επιτυχημένη εκδήλωση ξεκίνησε το 1982, διοργανώνεται από τον τοπικό σύλλογο "Η ΜΥΡΤΙΑ".
Το εκλεκτό ντόπιο κρασί από τα αμπέλια της περιοχής προσφέρεται δωρεάν, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πάντοτε πλούσιο και η απολαυστική διασκέδαση για όλες τις ηλικίες, κρατάει μέχρι το πρωί.
Πηγή 
Μιχάλης Πρωτοψάλτης


Τέλειωσαν οι επιχειρήσεις στο πλοίο Wittenbergen

Ολοκληρώθηκαν σήμερα όλες οι ενέργειες για το πλοίο Wittenbergen στην περιοχή των Δραγονάρων. 

Ήτοι ολοκληρώθηκε η επαναφόρτωση του πλοίου και ανεχώρησε το ρυμουλκό με την φορτηγίδα.

Επίσης έληξε η βοήθεια η προσφερόμενη από τα ρυμουλκά Alexander 3 και Apollo, τα οποία επίσης ανεχώρησαν για τον λιμένα προορισμού τους.

Στην περιοχή των Δραγονάρων παραμένει αγκυροβολημένο το πλοίο Wittenbergen, προφανώς αναμένοντας το πιστοποιητικό κλάσεως για την ελευθεροπλοϊα του.
------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------