Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

«Ενημέρωση και Λήψη Απόφασης σχετικά με τις από το 2000 διεξαγόμενες ανασκαφές στο αρχαίο Κάστρο Αντικυθήρων



Ανακοίνωση Ομάδας ed parker's kenpo karate Κυθήρων

Απέναντι σε εκείνους που μας πίστεψαν και μας βοήθησαν ηθικά και οικονομικά, αισθανόμαστε την υποχρέωση να διευκρινήσουμε ότι,  η ΜΗ αναγραφή των ονομάτων τους στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Κυθέρεια" , σχετικά με την επιτυχία της ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα,  είναι επιλογή της εφημερίδας και όχι της ομάδας ed parker kenpo  Κυθήρων.
-------------------------------
Δημήτρης Πρωτοψάλτης

Τοποθέτηση φωτοσημαντήρα στο μόλο της Πλατιάς Άμμου

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/08/2015

Τοποθέτηση φωτοσημαντήρα στο μόλο της Πλατιάς Άμμου 

Σήμερα τοποθετήθηκε φωτοσημαντήρας στο σημείο που έχουν πέσει ογκόλιθοι στην άκρη του μόλου της Πλατιάς Άμμου, εξασφαλίζοντας κατά το καλύτερο δυνατόν την ναυσιπλοΐα στην περιοχή. 

Ταυτόχρονα έχουν αναληφθεί συντονισμένες ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες για την αποκατάσταση των ζημιών τόσο στο λιμάνι της Πλατιάς Άμμου, όσο και του Καψαλίου.



ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Δελτίο Τύπου « ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ »

Ο Δήμος Μονεμβασίας στα πλαίσια των δράσεων για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας Καθαριότητας υλοποιεί την δράση « Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών του Δήμου μας σχετικά με την ανακύκλωση συσκευασιών και γενικά την διάθεση των απορριμμάτων » .  
   Η δράση αφορά την αναλυτική ενημέρωση όλων των οικιών και καταστημάτων του Δήμου μας  από εξειδικευμένη εταιρεία ενημέρωσης ,με κατ οίκον επίσκεψη στην οποία θα αναπτύσσεται ξεχωριστά σε κάθε νοικοκυριό ποια προϊόντα πρέπει να συλλέγονται στους μπλε κάδους της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης , με ποιο τρόπο και για ποιους λόγους το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών επιτάσσει την όσο τον δυνατόν καλύτερη ανακύκλωση . 
   Παράλληλα θα παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διάθεσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών , μπαταριών καθώς και την συλλογή σε ογκώδη αντικείμενα .ενώ οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους για την πληρέστερη εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης οι οποίες θα καταγράφονται και θα εξετάζονται από την υπηρεσία καθαριότητας  του Δήμου μας .
 Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιοκτητών και εργαζομένων σε καταστήματα που παράγεται το μεγαλύτερο μέρος των ανακυκλώσιμων αποτελεσμάτων .
Στην ενημέρωση θα μοιραστούν έντυπα από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης αλλά και του Δήμου Μονεμβασίας τα οποία θα δίνουν αναλυτικές οδηγίες στους δημότες γι8α την διάθεση κάθε προϊόντος . Σε  κάθε δημοτική ενότητα έχει οριστεί συγκεκριμένος υπάλληλος του Δήμου που απαντά στα ερωτήματα των πολιτών όπως και επίσης οι κατά τόπους Αντιδήμαρχοι .     
   Επίσης έχει δημιουργηθεί ομάδα στο facebook  με τίτλο « ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ » στην οποία θα παρέχεται αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Δήμου αλλά θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο οι δημότες να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους .
 Αντίστοιχη ενημέρωση θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Δήμου  :  www.monemvasia.gov.gr/anakiklosi .   

BATIKA.ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ.

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ :: Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από κατοίκους της Ελίκας της δημοτικής ενότητας Βοιών, την Κυριακή στις 9 Αυγούστου μεταξύ, Ελίκας και Δαιμονιάς εκδηλώθηκε πυρκαγιά την οποία και πρόλαβαν και έσβησαν. Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε περίεργος μηχανισμός αποτελούμενος από χαλκοσωλήνα με χειρολαβές και μονωτικές ταινίες ο οποίος και παραδώθηκε σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για περαιτέρω έρευνα. Το ανησυχητικό είναι ,στην ευρύτερη περιοχή, όπως μας δήλωσαν οι κάτοικοι της Ελίκας, από το προηγούμενο βράδυ του Σαββάτου εκδηλώθηκαν εστίες φωτιάς που ευτυχώς λόγω της ετοιμότητας τους και επιφυλακής σβήστηκαν αμέσως. Υπάρχει φόβος , όπως μας δήλωσαν οι κάτοικοι, από την στιγμή που βρέθηκε αυτός ο περίεργος μηχανισμός και δεν έχει πιαστεί ο δράστης ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, τι έχει στο σατανικό του μυαλό. Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ο οποιοσδήποτε δει κάτι που του κινεί την περιέργεια και δημιουργεί υποψίες να ενημερώνει την Πυροσβεστική υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 . Με όλα αυτά δικαίως γεννούν πολλά ερωτηματικά και για την μεγάλη πυρκαγιά στις 17 Ιουλίου με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες. Ρεπορτάζ Radio Adelin & Συμβαίνει Τώρα

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΔΙΑΚΟΦΤΙ

Ο Σπύρος Γιανναράς χρησιμοποιεί το λόγο περισσότερο ως εργαλείο στοχασμού παρά αφήγησης. Οι καλύτερες ωστόσο λογοτεχνικές σελίδες του είναι οι βιωματικές. Και, προφανώς, όταν λέμε βιωματικές δεν εννοούμε αυτές που εκτυλίσσονται στην Νέα Σμύρνη της μονίμου κατοικίας ή στην Αθήνα της ανώνυμης εμπειρίας˙ εννοούμε τα Κύθηρα της παιδικής ευτυχίας, της ψηλαφητής, της μυθικής, της συγκεκριμένης και απαράγραπτης.
Σε κάθε συλλογή του έχει κι ένα διήγημα που εκτυλίσσεται στα Κύθηρα, έναν τόπο όχι μόνον οικείο και αγαπημένο του αλλά και μια προσωπική προεικόνιση του Παραδείσου και συγχρόνως μια αναπότρεπτη ανατύπωση της προαιώνιας εκδίωξης.
Στον πρόσφατο Βασιλιά – Έρωτα υπάρχει Το Ξόδι, όπου πρωταγωνιστεί το πηγάδι με το δροσερό νερό του, το ζείδωρο της αφοσιωμένης αγάπης σε αντιδιαστολή προς την εμφιαλωμένη συζυγία του 21ου (που δεν διαφέρει σε πολλά από το λογιστικό διαζύγιο ‘‘πεντέμιση μέρες με τη μάνα και μιάμιση με τον πατέρα’’).
«Πλησίασα διστακτικά στο λουλουδισμένο κρεβάτι και κάρφωσα το βλέμμα μου πάνω της. Προς στιγμή μού φάνηκε πως την έβλεπα να αναπνέει ανεπαίσθητα και μαλακά, αλαφροπατώντας στον αφρό του ονείρου. Στάθηκα ακίνητος και παρατηρούσα, στήνοντας πραγματικό καρτέρι, τη σιγαλή αναπνοή της, έτοιμος να εντοπίσω το πρώτο ανεπαίσθητο σκίρτημα των μυών του προσώπου της. Ήμουν πάνω από σίγουρος πως αρκούσε ένα διάφανο ποτήρι απ’ το γάργαρο νερό του πηγαδιού για να ανοίξει και πάλι τα μάτια της.»
Είναι μεγάλο κρίμα που το νερό από το πηγάδι του παιδικού παραθερισμού έγινε συγκαλυμμένο μίσος πρώην συζύγων αποστειρωμένο μέσα σε πλαστικό μπουκάλι Vittel. Η συμφορά όμως είναι άλλη. Που ο συγγραφέας, βουτηγμένος τότε μέσα στην παιδική αθωότητα κι ευτυχία – ευπιστία, δεν δοκίμασε να στάξει έστω δυο σταγόνες αθάνατο νερό στα χείλη της μόλις αποθαμένης Μουλοπαναγιώταινας. Αφού δεν τό ’κανε εκείνος ποιος θα το κάνει;
Σημ.: Η φωτογραφία εικονίζει το σπίτι του Μουλοπαναγιώτη και την αυλή του όπως είναι σήμερα.
Πηγή 
Kythera Library

Μάνη: Ενημέρωση για τη διατροφή και την υγεία από εξειδικευμένους επιστήμονες

Την περασμένη Παρασκευή (7/8), πολίτες της Μάνης συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της στην πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση “Διατροφή και υγεία: Τα μυστικά της μανιάτικης δίαιτας”. Δικαίωσαν έτσι την αδιάκοπη προσπάθεια του τοπικού Κέντρου Υγείας για διαρκή ενημέρωση και προαγωγή της υγείας.
Τους ομιλητές προλόγισε και συντόνισε ο διευθυντής του Κέντρου δρ Ανάργυρος Δ. Μαριόλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κ. Χριστίνα Χρυσοχόου, καρδιολόγο, επιμελήτρια και υπεύθυνη της μονάδας καρδιακής ανεπάρκειας της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στη διατροφή και την καρδιαγγειακή υγεία. Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η κ. Μερόπη Κοντογιάννη, επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Διατροφής του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, η οποία επεσήμανε το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ η κ. Αντωνία – Λήδα Ματάλα, καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Διατροφής και διευθύντρια του εργαστηρίου Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής του Χαροκοπείου, έκανε ιστορική αναδρομή στην παραδοσιακή μανιάτικη διατροφή.
Τέλος, ο καθηγητής Βιοστατιστικής & Επιδημιολογίας και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου κ. Δημοσθένης Παναγιωτάκος παρουσίασε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα για τη διατροφή και την υγεία της μεγάλης πολυεθνικής έρευνας Medis, στην οποία συμμετέχει ο δήμος Ανατολικής Μάνης και το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.
Την εκδήλωση έκλεισε με την ιδιαίτερη και συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του ο κ. Μαριόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο παρελθόν, τους στόχους και το μέλλον της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ελλάδα και στη Μάνη ειδικότερα.





Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε τρεις εξαίρετους επιστήμονες, τους ιατρούς κ.κ. Μιχαήλ Δαβάκη και Χρήστο Αναστασάκο και τον κοσμήτορα κ. Δημοσθένη Παναγιωτάκο, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Μάνης. Η όλη εκδήλωση άλλωστε ήταν ενταγμένη στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015″ του δήμου.

Πνιγμός 80χρονου στο Γύθειο…

Ανασυρθηκε νεκρός 80 χρόνος ημεδαπός στην περιοχή της Σελινιτσας Γυθείου στις 15.30.

Ο θάνατος του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ωφειλεται σε πνιγμό.

Διενεργείται  προανάκριση από το λιμενικο Γυθείου.

Πηγή  w.report24.gr

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ.Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων. μηνυτήρια αναφορά στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγ. Πελαγίας, κατά παντός υπευθύνου για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε η ελαφράς μορφής ρύπανση ορισμένων ακτών του βορείου τμήματος των Κυθήρων με πίσσα, που μάλλον προήλθε από διερχόμενο πλοίο ή λόγω του παράνομου αγκυροβολίου στον Όρμο Βοιών, για το οποίο η Δημοτική μας Αρχή έχει προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες εδώ και σχεδόν 1 χρόνο. Το ελάχιστο προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου, τοπικοί Πρόεδροι και Εκπρόσωποι, εθελοντές και κάτοικοι συνέδραμαν προκειμένου να περισυλλεγούν οι πίσσες και οι παραλίες να αποδοθούν πάλι πεντακάθαρες στον κόσμο. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την κινητοποίηση αυτή και εύχομαι να μην χρειαστούν ανάλογες επεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, μετά από εντολή του Δημάρχου, θα υποβάλω μηνυτήρια αναφορά στο Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγ. Πελαγίας, κατά παντός υπευθύνου για παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, προκειμένου να κινηθεί άμεσα η ποινική διαδικασία. Παναγιώτης Ζαντιώτης. Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυθήρων.
Πηγή 
Panagiotis Zantiotis