Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

neapolh-agalma_0
Την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του Μουσείου Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης, στη Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης. To μουσείο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Βροντά.
Την ακολουθία των εγκαινίων θα τελέσει ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.
Θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά η παρουσία όλων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Πηγή  http://pakialakonias.gr

Ανακοίνωση Εκδήλωσης του πολιτιστικού συλλόγου Ποταμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμού σας προσκαλεί στην εκδήλωση για παιδιά που διοργανώνει την Δευτέρα 17 Αυγούστου και ώρα 7:00 το απόγευμα στην Παιδική Χαρά του Ποταμού.
 
Δράση, αυτοσχεδιασμός και πολύ παιχνίδι στην παρουσίαση των βιβλίων του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου.
 
Σας περιμενουμε μικρούς και μεγάλους!!

ΚΥΘΗΡΑ ΜΥΡΤΙΔΙΑ.Δέος και συγκίνηση για τη γιορτή της Παναγίας Μητέρας

Δέος και συγκίνηση για τη γιορτή της Παναγίας Μητέρας

Σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού δεν υπάρχει σπίτι που να μην γιορτάζει την Μαρία του, τον Παναγιώτη του ή την Δέσποινά του.

 Η Μεγαλόχαρη βρίσκεται παντού, αναφορά κάθε κατατρεγμένου, αναφιλητό του κάθε ταπεινωμένου, ανάσα ελπίδας… Αντίδοτο στο πόνο, φάρμακο στην αρρώστια, βοήθεια στην κακουχία, ανάχωμα στην θλίψη. Αυτή είναι η Παναγιά του Έλληνα, έκφραση γλυκύτητας και συμπόνιας.


Στο Νησί μας τα Κύθηρα με λαμπρότητα και κατάνυξη η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Την Παρασκευή το απόγευμα 14 Αυγούστου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου μας κ.Σεραφείμ,τα Ιερά Εγκώμια και η Ακολουθία του Επιταφίου της Παναγίας μας στη Μονή Μυρτιδίων.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου το πρωί τελέστικε Όρθρος και Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία ακολούθησε Ἱερά Λιτάνευσις τῆς Ἁγίας καί Θαυματουργού Εἰκόνος τῆς Παναγίας τής Μυρτιδιώτισσας μέχρι καί τοῦ ἐξωτερικοῦ προαυλίου - πλατείας τής  Ἱεράς Μονής υπο τους ήχους της φιλαρμονικής Ποταμού, με τή συμμετοχή τού Ἱερού Κλήρου, τών Τοπικών Ἀρχών καί φορέων, τών προσκυνητών καί τού φιλοχρίστου λαού.Παρόντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις ο Δήμαρχος κ.Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους, οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας του Νησιού μας, ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αγ.Ελέσας με το επιτελείο του,καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και φίλος των Κυθήρων κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος που βρίσκεται στο Νησί μας.Περισσότερο <ρεπορτάζ> στο video που θα ακολουθήση τις επόμενες ώρες...