Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

"ΦΟΥΤΙΑ"ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ !!! ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ !!!!!!
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΟΥΤΙΩΝ"ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ.
ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ!
ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ! ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Η *ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΝΟΥ*
ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ .
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.


BATIKA.ΠΑΡΚΑΡΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ

Κατόπιν των ενεργειών του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "Ξένιος Ζεύς" το οποίο ζήτησε από την Αστυνομική Αρχή να ισχύσει η νομοθεσία για παράνομη στάθμευση σε αρχαιολογικό χώρο και παραλίας ,στην τοποθεσία Παυλοπέτρι όπου θρασύτατα υπήκοος Γερμανίας επί τρεις ημέρες είχε παρκάρει την τροχοβίλα του στην κυριολεξία κάτω από την πινακίδα που αναγραφόταν ότι το σημείο είναι αρχαιολογικός Χώρος ,ο Γερμανός υπήκοος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο έσπευσε μετά από ενημέρωση προς το σωματείο η πρόεδρος κυρία Δέσποινα Παπούλη μαζί με την μεταφράστρια κυρία Νάνσυ Χαραμή -Γκούρα . Κάλεσε την αστυνομία επί τόπου για την καταγραφή του γεγονότος και κινήθηκε η διαδικασία της μήνυσης για παράνομη στάθμευση πάνω σε αρχαιολογικό χώρο και πάνω στην παραλία.Στο σημείο αυτό πράγματι συμβαίνει κάτι που πουθενά αλλού δεν θα επιτρεπόταν. Δεκάδες τροχοβίλες καθημερινά σταθμεύουν μεταξύ της παραλίας της Πούντας και λίμνης Στρογγύλης ένα σημείο που είναι χαρακτηρισμένο NATURA επηρεάζοντας την πανίδα της λίμνης και δείχνοντας πρωτοφανή ασέβεια και στον αρχαιολογικό χώρο .Πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα προστασίας από τους αρμόδιους φορείς γιατί δεν γίνεται οι απλοί πολίτες να το παίζουν χωροφύλακες προσπαθώντας με ιδιαίτερη ευαισθησία να κινητοποιήσουν τις Αρχές.
 Πηγή

Δεσποινα Βαγγελόγλου



ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για τους Βελανιδιώτες.

Η Κίνηση Γυναικών παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ για τους Βελανιδιώτες.
Ενεργοποιούμαστε ως εθελοντές γιατί αύριο μπορεί εμείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας να έχει ανάγκη αίματος, γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες.

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής αιμοδότης παρακαλείται να επικοινωνήσει στο 6936772471 προκειμένου να προχωρήσουν οι ανάλογες διαδικασίες.
Σκεφτήτε πως το ΑΙΜΑ...είναι δώρο ζωής
αξίζει τα πάντα...δεν κοστίζει τίποτα

ΒΑΤΙΚΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ.Το προϊστορικό νεκροταφείο που ανήκει στην εποχή που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια π.χ. στο Παυλοπέτρι, διατίθεται και σαν πάρκινγκ για τροχόσπιτα!

Το προϊστορικό νεκροταφείο που ανήκει στην εποχή που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια π.χ. στο Παυλοπέτρι, διατίθεται και σαν πάρκινγκ για τροχόσπιτα!

Ο κύριος με γερμανικές πινακίδες εδώ και 3 μέρες είναι αραχτός και εχει στήσει το τσαρδί του!

Ξυπνάει το πρωί και λέει καλημέρα στην πινακίδα που γνωστοποιεί ότι πρόκειται για ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ!

 Είναι ντροπή δική μας που επιτρέπουμε στο κάθε εισβολέα ευθαρσώς να "κάθεται" πάνω στους τάφους σαν να είναι η αυλή του μη σεβόμενος την ιστορία του χώρου ούτε τους νόμους ούτε τίποτα.

Αν εσείς γνωρίζετε ειδικά στη χώρα προέλευσης του κυρίου αν θα μπορούσε ένας να τολμήσει να το κάνει αυτό να μας το πείτε .

Θα ενημερώσουμε τον Δήμο Ελαφονήσου και ελπίζουμε να ανταποκριθεί άμεσα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και αύριο ο καταπατητής να έχει αποχωρήσει από εκεί παίρνοντας και την χημική τουαλέτα μαζί του...ελπίζουμε να μην πρόλαβε να την έπλυνε στη λίμνη γιατί το έχουμε δει και αυτό.

----------------------------------
Δέσποινα Βαγγελόγλου
----------------------------------

ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ !

http://www.visitkythera.gr/gr/information/news/kythera-map150815.html
Προμηθευτείτε το Νέο Χάρτη Κυθήρων σε επιλεγμένα σημεία του νησιού. Ο νέος χάρτης μας είναι πλήρως ενημερωμένος και περιλαμβάνει:
  • τουριστικά και οδικά στοιχεία
  • ιστορικές αναφορές και όλα τα σημαντικά μνημεία του νησιού 
  • το περιπατητικό δίκτυο το νησιού με 8 μονοπάτια (συνεργασία με  KytheraHiking.com)
Η διάθεση γίνεται στα βιβλιοπωλεία, τα τουριστικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα βενζινάδικα, τα αρτοποιεία του νησιού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης: €1.20
Εμείς, εδώ στο Visit Kythera θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνεργάτες μας και τους επισκέπτες του νησιού για την 10ετή εμπιστοσύνη στις 4.000 σελίδες δεδομένων και ανελλιπούς πληροφόρησης για το νησί, τα νέα και τις εκδηλώσεις όπως καταγράφηκαν.
To Visit Kythera υπόσχεται μία πλήρως ανταγωνιστική δραστηριότητα και εξωστρέφεια στον κυβερνοχώρο με εμπλουτισμό των πληροφοριών και δράσεων για τη συνέχεια.

Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας στα Κύθηρα


Ταξίδι Αλληλεγγύης στα Αντικύθηρα .ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     18/08/2015


Ταξίδι Αλληλεγγύης στα Αντικύθηρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος συμμετείχε στο ταξίδι Αλληλεγγύης στα Αντικύθηρα για τους πυρόπληκτους της Νεάπολης.

Το ταξίδι διοργανώθηκε από την εταιρεία ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ MARITIME COMPANY των κ.κ. Πολυχρόνη Τουρλομούση και Γιώργου Τσαϊλά, τον Πλοίαρχο του Πορφυρούσα κ. Παύλο Αλιφέρη, την κ. Μαρία Σαλτέα και επισκέπτες της Νεαπόλεως και πραγματοποιήθηκε την ημέρα της εορτής του Πολιούχου των Αντικυθήρων Άγιο Μύρωνα.


Στο νησί υποδέχθηκαν τους επιβάτες του πλοίου Πορφυρούσα ο Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Αντιδήμαρχος κ. Ματθαίος Αγγελιουδάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αντικυθήρων κ. Ανδρέας Χαρχαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης απανταχού Αντικυθηρίων κ. Ιωάννης Γλυτσός και όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

Η φιλοξενία ήταν υποδειγματική και οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού των Αντικυθήρων μετέφεραν τους επισκέπτες στη Μονή του Αγίου Μύρωνα με ό,τι μεταφορικό μέσο διέθετε ο καθένας.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανακούφιση των πυρόπληκτων από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Νεάπολη και στην γύρω περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ευχαρίστησε τους πλοιοκτήτες, τον Πλοίαρχο και τους συνδιοργανωτές για την ευγενική αυτή τους πράξη αλληλεγγύης.

Τέλος, μετά την επίσκεψη τους στα Αντικύθηρα δόθηκε η ευκαιρία στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και τον Δήμαρχο Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη να συνεργαστούν ακόμα μια φορά για την καταγραφή των προβλημάτων του νησιού και προγραμματισμό επίλυσης τους με την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων κατά την προσεχή τετραετία.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

17 Αυγούστου γιορτή του Αγίου Μύρωνος, η γιορτή των Αντικυθήρων.
Το καθιερωμένο πανηγύρι με τα ιδιαίτερα γνωστά χαρακτηριστικά του και φέτος διοργανώθηκε με επιτυχία. Το βράδυ ο εσπερινός, και στη συνέχεια το γλέντι με βραστή ντόπια γίδα και μουσική από Αντικυθήριους οργανοπαίχτες.
Το πρωί όλοι στην θεία λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε σε όλες τις τελετές, μαζί του ο εφημέριος των Αντικυθήρων πατήρ Αντώνιος, ο πατήρ Φλουμέντιος από τα Κύθηρα και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεώς του, πατήρ Γεώργιος από την Κίσσαμο.
Ο αρχαιολόγος Άρης Τσαραβόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν ερευνά για χρόνια με πολυμελή ομάδα τα Αντικύθηρα, έκανε ενημέρωση για την εξέλιξη της προσπάθειάς του, το έργο του αποδίδει καρπούς, ήδη έχει γίνει επισκέψιμο το κάστρο με αξιόλογα στοιχεία, αξίζει να το επισκεφθεί κανείς.
Τη διαφορά για φέτος έκανε το δρομολόγιο του Πορφυρουσα.
Το πλοίο έφθασε στα Αντικύθηρα στις 11 το βραδύ, το νησί γέμησε κόσμο, διπλασιάστηκε ξαφνικά ο πληθυσμός του!
Διακόσιοι προσκυνητές από τα Βάτικα ήλθαν να γνωρίσουν τα Αντικύθηρα να προσκηνήσουν την εικόνα και το λείψανο του Αγίου Μύρωνος.
Ο Μητροπολίτης τους υποδέχτηκε στο μοναστήρι, πρόβλημα δημιουργήθηκε με την μεταφορά τους από το λιμάνι, επιστρατεύθηκαν όλα τα οχήματα που βρίσκονταν στο νησί.
Θα έπρεπε κάποιος να είχε φροντίσει, να μπει ένα πούλμαν στο πλοίο για την μεταφορά των ανθρώπων.
Επειδή το ταξίδι ανοίγει την όρεξη, μετά το μοναστήρι, ακολούθησε επίσκεψη στα δύο μαγαζιά του νησιού για ένα πρόχειρο μεζέ, και παγωμένη μπύρα.
Ικανοποιημένοι όλοι από την επίσκεψη, ενθουσιασμένοι από την εικόνα του μικρού νησιού, επέστρεψαν στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στις 2 τα ξημερώματα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ

220 Βατικιώτες στα Αντικύθηρα !Η εκδρομή διοργανώθηκε από τη Νεάπολη και τα έσοδά της διατέθηκαν υπέρ των πυρόπληκτων.


 220 άτομα ήρθαν στα Αντικύθηρα με το έκτακτο δρομολόγιο του Πορφυρούσα το βράδυ της 17ης Αυγούστου για να προσκυνήσουν στον Άγιο Μύρωνα! Η εκδρομή διοργανώθηκε από τη Νεάπολη και τα έσοδά της διατέθηκαν υπέρ των πυρόπληκτων. Μαζί με τους προσκυνητές και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παν. Χατζηπέρος, που κατάγεται εκ μητρός από τα Αντικύθηρα, ο οποίος είχε σύντομη συνεργασία με το Δήμαρχο. Παρά τον πολύ κόσμο, το νησί ανταποκρίθηκε και εξυπηρέτησε τους πάντες στο μέτρο του δυνατού. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Τουρλομούση για την έκτακτη προσέγγιση του πλοίου και σε όσους Αντικυθήριους και επισκέπτες μετέφεραν με τα ΙΧ τους τους προσκυνητές από το λιμάνι προς το Ναό του Αγίου. Τέτοιες κινήσεις είναι απαραίτητες για την τόνωση του μικρού νησιού που αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του. Ελπίζουμε του χρόνου να διοργανωθεί η εκδρομή αυτή με καλλίτερη προετοιμασία. Χρόνια Πολλά σε όλους και στη γειτονική μας Νεάπολη που δοκιμάστηκε πρόσφατα από τη φωτιά. Και εκεί τιμάται ο Άγιος Μύρων, στο εξέχον βυζαντινό εκκλησάκι στα Βελανίδια! Και του χρόνου!

Πηγή Στράτος Χαρχαλάκης


ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΑΨΑΛΙ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015



Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε
τη συναυλία της Κυθηραϊκής χορωδίας «Κεύθος»
στο θέατρο «Ζείδωρος» (Καψάλι Κυθήρων)
στις 23 Αυγούστου 2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 21.00,
υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Τίμου Λιγνού.
Η χορωδία θα ερμηνεύσει τραγούδια των κυθηρίων συνθετών – στιχουργών  (Αττίκ, Ν. Φατσέα, Ι. Πρινέα & Π. Λευθέρη).
Η παρουσία σας στην εκδήλωση αυτή θα μας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.
Είσοδος 5€.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Δήμου Κυθήρων 2015 - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν.Γραμματέας
         Γιώργος Καρύδης                                                                                 Βάσω Σαμίου-Φλωροπούλου