Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ"

Στις 19/8/2015 είχα ένα σοβαρότατο ατύχημα και κινδύνευσε η ζωή μου από πνιγμό. Ευτυχώς για μένα εκεί βρέθηκε η γιατρός-κόρη μου και 3 άλλοι γιατροί, που μου παρείχαν τις, αποφασιστικές για τη ζωή μου, πρώτες βοήθειες.
Συγκινητικές και αποφασιστικές υπήρξαν και οι ενέργειες των γιατρών του Νοσοκομείου Κυθήρων, που φρόντισαν να μεταφερθώ τάχιστα με αεροπλάνο C130 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σεισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών, με αποτέλεσμα τη διάσωσή μου και την ταχύτατη αποκατάσταση της υγείας μου.
Άκρως εντυπωσιακή υπήρξε η προσπάθεια των διασωστών γιατρών του ΕΚΑΒ που, κάτω από λίαν αντίξοες συνθήκες, εργάζονται για να σώσουν τη ζωή των συνανθρώπων τους.
Για μένα όμως αυτή η περιπέτεια είχε και μια ευχάριστη διάσταση. Ήταν τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα που έλαβα εγώ και τα μέλη της οικογένειάς μου. Υπήρξε άκρως συγκινητικό το ενδιαφέρον από ανθρώπους, όχι μόνο του περιβάλλοντος μου που είναι και αναμενόμενο, αλλά και από πολλούς άλλους, εκφράζοντας τις θερμότερες και ανυπόκριτες ευχές τους για ταχεία ανάρρωση.
Συγκινητικά λόγια και ευχές ακούστηκαν στην εκδήλωση που είχε προγραμματίσει ο Κ.Σ.Α με την κυθηραϊκή χορωδία «Κεύθος» στο θέατρο  «Ζείδωρος» στο Καψάλι και που βέβαια δεν ήμουν παρών, όμως η ψυχή μου ήταν εκεί. Οι πανάξιοι συνεργάτες μου στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών διοργάνωσαν την εκδήλωση κατά το καλύτερο δυνατό τρόπο. Τους ευχαριστώ όλους θερμότατα.
Επίσης ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν έξω από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας προσπαθώντας να πληροφορηθούν κάτι για την εξέλιξη της υγείας μου.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κκ. Σεραφείμ που ήταν από τους πρώτους που με επισκέφθηκαν, όταν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσω με το περιβάλλον, προσφέροντας μου και την εικόνα της Μυρτιδιώτισσας.
Οι ευχές και οι προσευχές όλων με βοήθησαν ώστε να αναρρώσω τάχιστα, που για τους θεράποντες ιατρούς υπήρξε ιατρικώς απρόσμενο για ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό.

Γιώργος Καρύδης
Πρόεδρος Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΔΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Η διαπλάτυνση του κεντρικού δρόμου;
Τι γίνεται με αυτό το μεγάλης σπουδαιότητας έργο;
Πείσαμε ως Δημοτική Αρχή τότε, τόν Δημήτρη Κατσικάρη, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, για την αναγκαιότητα κατασκευής αυτού του έργου και προς τιμή του ανταποκρίθηκε.

Το ίδιο έγινε και με τις μελέτες του Αεροδρομίου.
Δυστυχώς οι αντικαταστάτες μας τα υποβάθμισαν, σε μεγάλο βαθμό τα ακύρωσαν.
Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, το έργο του δρόμου καρκινοβατεί, έχει ακυρωθεί κατά τα 2/3 και αυτό που κατασκευάζεται, δεν περιποιεί τιμή για τους υπευθύνους.
Όσο για τις μελέτες του αεροδρομίου;
Αγνοείται η τύχη τους.
Κρίμα γιατί δύο αναπτυξιακά έργα για το νησί μας, φαίνεται να μην είχαν την τύχη που τους άξιζε!

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ  .facebook.com

Πίνακες επιτυχόντων των Πανελλαδικών εξετάσεων 2014-2015 του Λυκείου Κυθήρων

πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

Δεν πάει να μαλλιάσει η γλώσσα σου για να αναδείξεις ένα θέμα, κανένας δεν σε ακούει.
Και αυτό που δεν έχεις καταφέρει εσύ έρχονται αυτοί οι λιλιπούτειοι περαστικοί για να σου το αναδείξουν σε όλο του το μεγαλείο.
Εννοώ για αυτά τα χελονομωράκια που ήλθαν στη ζωή μας δύο μέρες τώρα και την ανάδευσαν από την αυτιστική της ραστώνη.
Από το 2009 φωνάζαμε με επίσημες επιστολές μας σε Δήμους και Λιμεναρχεία για το πρόβλημα και κανένας δεν άκουγε.
Και ήλθαν τα χελωνάκια νυχτερινά και αθόρυβα να μας ξεκουφάνουν με την εκκωφαντική τους σιωπή και να αναδείξουν ότι εμείς δεν μπορέσαμε.
Θέμα χρήσεων αιαγιαλού και παραλίας κύριοι των αρχών (αν ακούει κανείς)..
Τις οποίες ο νόμος τις καθορίζει σαφώς.
Οι παραλίες και ο γιαλός είναι για να κάνουμε το μπάνιο μας, να βγαίνουν περιπάτους τα ερωτευμένα ζευγαράκια και οι κύριοι/ες απογευματινές βόλτες τα σκυλάκια τους.
Δεν είναι να παίρνουμε τη τζιπάρα μας, τη γουρουνάρα μας και σαν προέκταση του φαλλού μας να την περιφέρουμε στις παραλίες για να επιδείξουμε τις τεράστιες της δυνατότητες, κάνοντας τις πίστες , καταστρέφοντας αμμοθίνες, παράλια βλάστηση, σπάνια ενδημικά και χελονοφωλιές.
Ο πλανήτης δεν είναι ο πλανήτης του ανθρώπου, ας καταλάβουμε πως είναι ο πλανήτης των ειδών. Κάθε τι έχει τη θέση του και τα δικαιώματα του.
Εμείς ήλθαμε χθές, κάποια ήδη έρχονταν εδώ εκατομμύρια χρόνια πρίν απο εμάς.
Δεν μας ανήκουν όλα, δεν είναι όλα δικά μας.
Σε αυτά τα ζώα, σε αυτά τα φυτά συναντάμε τους πρώτους κρίκους της αρχέγονης αλυσίδας της ζωής, που αν τους σπάσουμε την ίδια την ύπαρξη μας απειλούμε.
Οι φωτογραφίες είναι από Νερατζιώνα - Πικρή - Μάγγανο.
Στο τέλος της παραλίας, δεξιά από τις αμμοθίνες διακρίνεται ο αγροτικός δρόμος που εξυπηρετεί τα χωράφια και τις αγροικίες.
Αλλά δεν μας φθάνει αυτός.
Πρέπει να δημιουργήσουμε και παράλληλο δρόμο μέσα στην παραλία, να την οργώσουμε, να την πληγώσουμε.
Άβουλοι οι Δήμοι ανέχονται την κατάσταση και το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον περιορίζεται σε προεκλογικές ομιλίες και βαρύγδουπες δηλώσεις.
Και ο ακτοφύλακας???
Σιγά μη προστατέψει τις ακτές και τις παραλίες, έχει άλλα πολύ πιο σπουδαία πράγματα να κάνει.
Αλλά τα χελωνάκια είναι.εδώ, για να μας υπενθυμίζουν, την ανεπάρκεια μας, τον εγωισμό μας, την αδιαφορία μας, τον ωχαδερφισμό μας.

Ακούει κανείς?????
Πηγή 


Τουλίπα Γουλιμή

ΓΛΕΝΤΙ ! ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΜΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ. ΤΡΙΤΗ 1η ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ !!!! ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ,ΜΟΥΣΙΚΗ-ΧΟΡΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ !!!!!
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΧΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗ !!!
ΠΟΛΛΑ ΨΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ

ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

Μπράβο στους εθελοντές και τον σύλλογο 'Τουλίπα Γουλιμή" .Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΡΧΕΛΩΝ για την προστασία των νεοσσών βοηθάμε τα χελωνάκια μόνο με φωτισμό με κατεύθυνση προς την θάλασσα ,δεν πρέπει να τα πιάνουμε με τα χέρια να τα βάζουμε στη θάλασσα ,διότι σύμφωνα με μελέτες μια χελώνα στις χίλιες θα φτάσει να ενηλικιωθεί και αυτή θα γυρίσει στο ίδιο σημείο να γεννήσει τα αυγά της. Αν τις πιάνουμε χάνουν το ένστικτο αυτό και αποπροσανατολίζονται. Μπαίνουν πλέγματα για προστασία επίσης από σκυλιά και γλάρους που είναι ο κυριότερος εχθρός πέραν των ποδοπατημένων παραλιών από τους ανθρώπους. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μην "οργώνεται" η παραλία από μηχανήματα που βάζουν συνήθως οι δήμοι για το στρώσιμο της άμμου.Γι αυτό πάντα πρέπει να υπάρχει σήμανση σε ποιό σημείο η χελώνα γεννά τα αυγά της. Τα γεννητούρια κρατάνε πολλές μέρες . Σε κάθε φωλιά φιλοξενούνται μέχρι και 120 αυγά, τα οποία εκκολάπτονται για 55 ημέρες
Πηγή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ




ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Μολάοι 24/08/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Αυγούστου, τα εγκαίνια λειτουργίας του Μουσείου Ανάδειξης και Προβολής Ναυτικής Παράδοσης της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης, το οποίο στεγάζεται πλέον στο παλιό δημοτικό σχολείο στο Βροντά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αραχωβίτης και Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Λυσίκατος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελαφονήσου κα Αλεβίζου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER κ. Φλώρος, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα κ. Μπερέτσος, ο Λιμενάρχης Νεάπολης κ. Βατίστας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γεωργουδής, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι Βατικιώτες ναύαρχοι κ.κ. Καταγάς, Μανάκος και Κουρκούλης και πλήθος κόσμου.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.
Ο κ. Δήμαρχος στην ομιλία του ευχαρίστησε εκτός των άλλων, ειδικά αυτούς που προσέφεραν τα εκθέματα.
Το Ναυτικό Μουσείο της Νεάπολης, η επιθυμία και το όνειρο των Βατικιωτών είναι πλέον πραγματικότητα και ο επισκέπτης μπορεί να μαθαίνει την ιστορία τους μέσα από τα κειμήλια που φιλοξενούνται, ενώ οι αναπαραστάσεις παρουσιάζουν με απλό τρόπο την πολυδιάστατη σχέση με τη θάλασσα και τις ενασχολήσεις με αυτή.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή
10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι
6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Ε/Γ-Ο/Γ Β ΚΟΡΝΑΡΟΣ) 28.08.2015-14.09.2015 & 14.09.2015-12.10.2015


ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ.ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ.



                                  Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

                                     Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

                                              Βουλευτής  Λακωνίας
                                       

                                  
Δήλωση του Βουλευτή Λακωνίας & Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου σχετικά με την απαντητική επιστολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας/Υπ.Εσωτερικών  κ.Τ.Μαυρόπουλου προς τον Δήμαρχο Μονεμβασίας καθώς και την επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας προς τον Υπ.Εσωτερικών σχετικά με την μη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή των Βατίκων.


Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015

Με αφορμή την επιστολή που κοινοποίησε στον Βουλευτή Λακωνίας κ.Λεωνίδα Γρηγοράκο ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ.Η.Τριχείλης, μετά την απάντηση που έλαβε από τον ΓΓ Π.Προστασίας κ.Τ.Μαυρόπουλο, ο κ.Γρηγοράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί  για την πυρόπληκτη  περιοχή των Βατίκων. Καμία μέριμνα, καμία έμπρακτη ενέργεια. Καμία αποζημίωση δεν έχει δώσει για τίποτα και σε κανένα πυρόπληκτο Βατικιώτη.
Η αγωνία που εκφράσαμε πρόσφατα  στη Βουλή με την Επίκαιρη Ερώτηση, δυστυχώς επιβεβαιώνεται και με την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Μονεμβασίας κ.Ηρ.Τριχείλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Βούτση.
Όχι μόνο δεν βοηθούν για να κλείσουν οι πληγές της πρωτοφανούς πυρκαγιάς αλλά απαξιώνουν και την αυτοδιοίκηση.

Επιτέλους αιδώς Αργείοι!
Κηρύξτε τώρα τα Βάτικα  πυρόπληκτη περιοχή. Πάρτε μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων τώρα! Φτάνουν οι ανέξοδες επισκέψεις  και συσκέψεις χωρίς αντίκρισμα. Θα στείλω σχετική επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.
Τα Βάτικα  πρέπει να ζήσουν!»

ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 1, ΑΘΗΝΑ , 105 57 τηλ.210-3709522, Fax 210-3709520 &
Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 43, ΣΠΑΡΤΗ, 23100   τηλ. 2731083000  &  2731081500, Fax  2731081502

E-mail: grigorakos@parliament.gr





                   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ





Μολάοι 25  Αυγούστου 2015
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Αριθ. πρωτ.  14674

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣ:
κ. Νικόλαο Βούτση
Ταχ. Διευθ.: Μολάοι                                                  Υπουργό Εσωτερικών
Ταχ. Κωδ.: 230 52                                                    και Διοικητ. Ανασυγκρότησης
Τηλ. : 2732 3 60526                                                 
FAX  : 2732 0 22206                                                 ΚΟΙΝ.:
Ε-mail: monemvasia@monemvasia.gr                         1. Βουλευτές Ν. Λακωνίας
                                                                          2. κ. Γιώργο Πατούλη
                                                                               Πρόεδρο ΚΕΔΕ

Κύριε  Υπουργέ,


Το Υπουργείο σας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου, παρά τα διαδοχικά αιτήματά μας.
Ο Δήμος  έως τώρα έχει καλύψει τα πάντα από ιδίους πόρους.
Δεν έχετε επιχορηγήσει ούτε την Περιφέρεια, ώστε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εντάξει στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, τα απαραίτητα μέσα με τους χειριστές τους, για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
 Δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω μαζί σας, ο δε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλος, τον οποίο αναζητώ, είναι συνεχώς σε συνάντηση ή σε σύσκεψη και βέβαια μετά δεν τηλεφωνεί.
Μετά από 35 ημέρες  μου  τηλεφώνησε  ο  κ. Παπανικολάου;;; από το γραφείο σας,  ο οποίος φαίνεται να είναι αντίστοιχης  θέσης στην ιεραρχία με τους Δημάρχους, αφού οι ανώτεροι απ’ αυτόν δεν καταδέχονται να επικοινωνήσουν και ακολούθως μου απέστειλε έγγραφο με τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο σας.
Επειδή οι ενέργειες αυτές είναι ελάχιστες,  αόριστες  και παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες,  σας  επιστρέφω το έγγραφο, διότι είναι ανακόλουθο με τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες της πυρκαγιάς.

                                     
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ