Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μονεμβασιά: Άπλετο φως, γη της σκέψης και των ποιητών, θάλασσα γεμάτη ιστορία και θρύλους

Στα μυστικά των βυθισμένων Πολιτειών της Πλύτρας και του Παυλοπετρίου αλλά και του μοναδικού ιστορικού – αρχαιολογικού μωσαϊκού του Δήμου Μονεμβασιάς μας «ταξιδεύει» η αρχαιολόγος Χρυσάνθη Γάλλου, η οποία ζει στη Μεγάλη Βρετανία και εργάζεται στο πανεπιστήμιο του Nottingham.
Η κα.Γάλλου, η οποία πέρα από την ακαδημαϊκή της ενασχόληση συνδέεται και με οικογενειακούς δεσμούς με την περιοχή, μας περιγράφει τα σημαντικότερα μέρη  της Μονεμβασιάς που παρουσιάζουν ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μας αποκαλύπτει τι δεν παραλείπει να κάνει όταν την επισκέπτεται ενώ στο ερώτημα τι την εντυπωσιάζει στη Μονεμβασιά, απαντά: «Ενέχει τα πάντα. Άπλετο φως, Γη της σκέψης και των ποιητών. Θάλασσα γεμάτη ιστορία και θρύλους.


Η γη της Μονεμβασιάς παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες. Μερικές από αυτές είναι ο Βράχος της Καστροπολιτείας, το απολιθωμένο φοινικόδασος του Αγίου  Νικολάου, οι βυθισμένες Πολιτείες της Πλύτρας και του Παυλοπετρίου (έστω και αν η τελευταία ανήκει διοικητικά στο Δήμο Ελαφονήσου), κα. Τι σας προκαλεί ενδιαφέρον ως επιστήμονα από την ιστορία της Μονεμβασιάς και της ευρύτερης περιοχής της;

Ολόκληρη η χερσόνησος του Μαλέα αποτελεί ένα θαυμαστό κόσμο για κάθε αρχαιολόγο, καθώς η περιοχή αποτέλεσε από τα προϊστορικά ήδη χρόνια σταυροδρόμι και χωνευτήριο πολιτισμών. Σπήλαια, προϊστορικές πολιτείες, αρχαία λιμάνια, πειρατικά λημέρια, βυζαντινά μνημεία και μεσαιωνικές καστροπολιτείες δημιουργούν το μοναδικό ιστορικό-αρχαιολογικό μωσαïκό του Δήμου Μονεμβασίας. Αυτό που μου προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η ιστορική συνέχεια σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, από τα σπήλαια της Εποχής του Λίθου, στις πολιτείες και τα νεκροταφεία της Εποχής του Χαλκού, στις Σπαρτιατικές περιοικίδες πόλεις της χερσονήσου, στα ρωμαϊκά λιμάνια, στα αμέτρητα βυζαντινά μνημεία και τις μεσαιωνικές καστροπολιτείες. Αντικείμενο της επιστημονικής μου μελέτης τα τελευταία χρόνια αποτελεί η ταφική παράδοση στην προϊστορική Λακωνία με επίκεντρο τους θαλαμωτούς τάφους στην περιοχή της Επιδαύρου Λιμηράς (συστάδες τάφων στον Άγιο Ιωάννη και κοντά στην αρχαία ακρόπολη). Η έρευνά μου δείχνει ότι σε αυτή την περιοχή οι Μυκηναίοι άρχισαν, για πρώτη φορά στην ηπειρωτική Ελλάδα, να κατασκευάζουν λαξευτούς θαλαμωτούς τάφους για τον ενταφιασμό των νεκρών τους, τους οποίους μάλιστα κτέριζαν με αγγεία και διάφορα άλλα αντικείμενα. Η μελέτη μου έχει ήδη κατατεθεί για δημοσίευση σε εκδοτικό οίκο της Οξφόρδης.
Επίσης, από τα φοιτητικά μου ήδη χρόνια είχα μαγευτεί από τα ευρήματα των ερευνών του 1968 στη βυθισμένη πολιτεία στο Παυλοπέρι. Το όνειρό μου να ερευνήσω τη βυθισμένη πολιτεία έγινε πρόσφατα πραγματικότητα καθώς πρωτοστάτησα στην οργάνωση και πραγματοποίηση του ερευνητικού προγράμματος Pavlopetri Underwater Archaeology Project, σε συνεργασία με συναδέλφους μου από το Πανεπιστήμιο του Nottingham, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε).

Με πανσέληνο στο Κάστρο!!!


Αύριο 29 Αυγούστου με την πανσέληνο ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου του Καψαλίου στα Κύθηρα θα παραμείνει ανοικτός μέχρι τα μεσάνυκτα.



ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.3ο Geobukan Tour and Training Martial Arts στα Κυθηρα !!!! 26-30 /08

Τετάρτη 26 Αυγούστου στην Αγία Πελαγία το καλωσόρισμα των αθλητών στο "πάρτυ" που διοργανώθηκε στο κατάστημα "sempreviva"με φαγητά και ποτά.
Περισσότερα στο video

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Ενημέρωση για την ανακύκλωση

 Ενημέρωση για την ανακύκλωση στα χωριά Άγιος Γεώργιος, Βιγκλάφια, Μεγάλη σπηλιά. Ευχαριστούμε πολύ τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες για την φιλοξενία τους. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο των χωριών Παναγιώτη Μάρκο για την πολύτιμη βοήθεια του!!

Πηγή  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.facebook.


Στο εδώλιο οκτώ άτομα για τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής

Την παραπομπή σε δίκη οκτώ ατόμων, από τους οποίους πέντε πρώην και νυν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και τρεις υπεύθυνοι ιδιωτικής εταιρείας, προτείνει τελικώς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση ενοικίασης το 2009 ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που επέφερε ζημιά στο ελληνικό δημόσιο περίπου έξι εκατ. ευρώ. Αρχικώς για την «σκανδαλώδη σύμβαση», όπως είχε χαρακτηριστεί, είχε ασκηθεί, το 2011, δίωξη σε 33 άτομα, κι ανάμεσα τους πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τρεις πρώην αρχηγοί της Πυροσβεστικής αλλά και στελέχη της Πολιτικής Αεροπορίας.
Στην πρόταση του εισαγγελέα ζητείτο η παραπομπή σε δίκη 19 ατόμων, ενώ προτεινόταν η παύση της δίωξης του στελέχους του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αφού του αποδιδόταν αμέλεια και όχι δόλος.
Όμως τελικά ο αριθμός των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το βούλευμα που παρουσιάζει «Το Βήμα» μειώθηκαν σημαντικά…
Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρου Βούγια τον Μάιο του 2010 ο οποίος επαναδιαπραγματεύτηκε την επίμαχη σύμβαση. Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Βούγιας, το 2009 η μίσθωση του κάθε ελικοπτέρου στοίχιζε κατά 35% ακριβότερα σε σχέση με το 2010. Σύμφωνα με το βούλευμα 1151 του 2015, ύστερα από συνεδρίαση στις 3 Ιουλίου 2015 του Συμβουλίου Εφετών, επισημαίνεται ότι το κόστος μίσθωσης κάθε ελικοπτέρου το 2009 (συνολικά μισθώθηκαν τέσσερα ελικόπτερα) ήταν 4.450.000 ευρώ ενώ την επόμενη χρόνια το κόστος αυτό περιορίσθηκε στα 3.200.000 ευρώ και έτσι προκλήθηκε μεγάλη ζημιά για το ελληνικό δημόσιο.
Από τους τρεις πρώην αρχηγούς της Πυροσβεστικής που κατηγορήθηκαν αρχικά παραπέμπεται τελικώς να δικαστεί μόνο ένας, ενώ απαλλάσσεται κι η πλειονότητα των αξιωματικών της Πυροσβεστικής που ασχολήθηκαν με το θέμα. Σε έναν από τους απαλλαχθέντες υψηλόβαθμους αξιωματικούς σημειώνεται ότι την υπογραφή κρίσιμων συμβάσεων ήταν στο Αγιον Ορος. Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία διερευνάται δικαστικά και άλλη, μεταγενέστερη ενοικίαση ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
----------------------------------
Πηγή:  Το ΒΗΜΑ
----------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ : «Τώρα πάμε μόνο μπροστά.» 

« 8 μήνες ψέματα οδήγησαν στο πιο επώδυνο μνημόνιο, σε σκληρά μέτρα που θα αγγίξουν όλους τους Έλληνες.
  
8 μήνες η Ελλάδα πήγε πίσω. Επιστρέψαμε στην ύφεση και στα ελλείμματα, έκλεισαν οι τράπεζες, επιβλήθηκαν capital controls, έμειναν αφύλαχτα τα σύνορά μας.
   Τώρα οι πολίτες ξέρουν.
   Τώρα έχουμε μία και μοναδική επιλογή: να κοιτάξουμε και να προχωρήσουμε μπροστά.
   Ο κ. Τσίπρας έχτισε το πολιτικό του αφήγημα πάνω στο ψέμα. Αυτό το αφήγημα κατέρρευσε.
   Στις 20 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα.
   Μας αξίζει κάτι καλύτερο από το ψέμα, την αλαζονεία, τους εκβιασμούς και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα.
   Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη συμπαγής και υπεύθυνη πολιτική δύναμη που εγγυάται την επιστροφή στη σταθερότητα, την ασφάλεια αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
   Η Νέα Δημοκρατία θα διασφαλίσει το σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη μέρα, ό,τι και αν λέει ο κ. Τσίπρας.
  Μία νέα και αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα λέει την αλήθεια στους πολίτες,   θα ενώνει και δεν θα διχάζει, θα δίνει ελπίδα.
  Λάθη κάναμε και εμείς. Ψέματα όμως δεν είπαμε.
   Είναι η ώρα της εθνικής αυτογνωσίας και του ρεαλισμού.
   Οι Έλληνες αξίζουν, η χώρα πρέπει να έχει το δικό της σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Ένα εθνικό σχέδιο που θα έχουμε διαμορφώσει και θα έχουμε συναποφασίσει όλοι οι Έλληνες και δεν θα μας το έχει επιβάλλει κανείς άλλος.
   Τώρα πάμε μόνο μπροστά.»

1ου Δημοτικού Φεστιβάλ Κυθήρων "Ταξίδι στα Κύθηρα".4/09/2015 το μουσικό σύνολο ΠΟΛΙΣ

Στις 4 Σεπτεμβρίου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Χώρας, στις 9 το βράδυ, θα απολαύσουμε το μουσικό σύνολο ΠΟΛΙΣ με λόγια και παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου. Η εκδήλωση είναι μέρος του 1ου Δημοτικού Φεστιβάλ Κυθήρων "Ταξίδι στα Κύθηρα". Να είστε όλοι εκεί!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δ/Τ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Σύμφωνα με το άρθρο 234 παρ.1,2 του Ν. 3852/2010, οι πειθαρχικές ποινές της αργίας και της έκπτωσης επιβάλλονται με αιτιολογημένη απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας για την επιβολή των οποίων απαιτείται σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με την παρ.6 του ίδιου άρθρου ο ενδιαφερόμενος μπορεί μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την κοινοποίηση της απόφασης του Ελεγκτή Νομιμότητας να προσφύγει κατά αυτής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο κρίνει την υπόθεση και κατ’ ουσίαν. Η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης που επιβάλλει την ποινή. Αν ασκηθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η επιτροπή αναστολών του δικαστηρίου, ύστερα από αίτηση του προσφεύγοντος, κρίνει για τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής σταθμίζοντας και τη συνδρομή του δημόσιου συμφέροντος. Σε περίπτωση κατάθεσης αίτησης αναστολής, η ποινή που έχει επιβληθεί δεν εκτελείται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής αναστολών.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 238 του Ν. 3852/2010, τις αρμοδιότητες του Ελεγκτή Νομιμότητας που προβλέπονται, μεταξύ άλλων στο άρθρο 234 του ίδιου νόμου, ασκεί ο Γενικός Γραμματέας της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν κρίνει επί προσφυγής, ασκηθείσας σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 234 Ν. 3852/2010, εξετάζει την υπόθεση κατά το νόμο και την ουσία, ήτοι προβαίνει σε αυτοτελή διαπίστωση και εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και στον ορθό νομικό χαρακτηρισμό των αποδιδομένων στον πειθαρχικώς διωκόμενο πειθαρχικών παραπτωμάτων, εκφέρει δε δική του ουσιαστική κρίση ως προς την τέλεση των παραπτωμάτων και τη σοβαρότητά τους, καθώς και ως προς την επιμέτρηση της πειθαρχικής ποινής [ενδεικτικά ΣτΕ 94/2013].
Περαιτέρω, στην παρ. 1 του άρθρου 55 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α), ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «τις έδρες των δημοτικών συμβούλων … που για οποιονδήποτε λόγο μένουν κενές, καταλαμβάνουν οι αναπληρωματικοί του ίδιου συνδυασμού». Ενώ, σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 55 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α) «τα δημοτικά συμβούλια λειτουργούν νόμιμα, έστω και με ελλιπή σύνθεση που δεν μπορεί πάντως να είναι κατώτερη από τον αριθμό των μελών που απαιτείται για την απαρτία, σε όλες τις περιπτώσεις όπου μέλη δημοτικού συμβουλίου αποποιηθούν την εκλογή τους, παραιτηθούν, αποβιώσουν, εκπέσουν ή τεθούν σε αργία ή αν οι έδρες μείνουν κενές για οποιονδήποτε άλλο λόγο και μέχρι οι κενές θέσεις να συμπληρωθούν με αναπλήρωση ή με εκλογές ή με τη λήξη του χρόνου της αργίας».
Στον εκ των Δημοτικών Συμβούλων, Μιχαήλ Πρωτοψάλτη του Δημητρίου, δια της υπ’ αριθμόν 38296/19281/27.05.2015 απόφασης της ασκούσας καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατόπιν της με αριθμό 47/2015 γνωμοδότησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου της παρ.2 του άρθρου 234 Ν. 3852/2010, επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της εκπτώσεως από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου.
Κατά της ανωτέρω αποφάσεως, ο Μιχαήλ Πρωτοψάλτης προσέφυγε ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, ασκώντας την από 06.07.2015 και με αριθμό εκθέσεως κατάθεσης δικογράφου 1745/06.07.2015 προσφυγή του, η οποία σύμφωνα με την από 25.08.2015 και με αρ. πρωτοκόλλου 4278 επιστολή του προς το Δήμο Κυθήρων, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί, ενώπιον του ανωτέρω Δικαστηρίου, κατά τη δικάσιμο της 10-12-2015. Παράλληλα, κατά της ίδιας ως άνω αποφάσεως, με την οποία επιβλήθηκε εις βάρος του η αναφερόμενη πειθαρχική ποινή, ο Μιχαήλ Πρωτοψάλτης, άσκησε ενώπιον της επιτροπής αναστολών του ίδιου Δικαστηρίου, την από 06.07.2015 και με αριθμό εκθέσεως κατάθεσης δικογράφου 172/06.07.2015, αίτησή του περί αναστολής εκτέλεσης της ποινής της προσβαλλόμενης με αυτήν αποφάσεως.
Επί της ανωτέρω αιτήσεως του Μιχαήλ Πρωτοψάλτη, η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη συνεδρίαση της 14ης Αυγούστου 2015, εξέδωσε και δημοσίευσε αυθημερόν τη με αριθμό 203/2015 απόφασή της (3ο Τμήμα), σύμφωνα με την οποία, όπως ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος δια της από 25.08.2015 και με αρ. πρωτοκόλλου 4278 επιστολής του, ενημέρωσε το Δήμο, απερρίφθη η σχετική αίτησή του περί αναστολής της επιβληθείσας εις βάρος του πειθαρχικής ποινής της εκπτώσεως. Συνεπώς, η ως άνω ποινή κατέστη άμεσα εκτελεστή και αναμένεται η εξέταση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της ασκηθείσας κατ’ αυτής προσφυγής ουσίας, η οποία θα λάβει χώρα κατά τα προεκτεθέντα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων απαρτίζεται από 17 μέλη τα οποία ορκίσθηκαν και εγκαταστάθηκαν δια του από 01/09/2014 Πρακτικού Εγκατάστασης Δημοτικής Αρχής. Μετά δε την παραίτηση του εκ των δημοτικών συμβούλων, Αντωνίου Λαχανά, η έδρα του τελευταίου κατελήφθη από τον νομοτύπως κληθέντα και ορκισθέντα αναπληρωματικό αυτού, Ζαχαρία Σουρή του Ιωάννη. Εξάλλου δια των με αριθμούς 40703/22336/27-05-2015 και 40705/22337/27-05-2015 αποφάσεων της ασκούσας καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, επιβλήθηκε, αντίστοιχα, εις βάρος των Νικολάου Μεγαλοκονόμου του Παναγιώτη και Λάζαρου Βέζου του Ιωάννου, η ποινή της εξάμηνης αργίας, η οποία λήγει την 09-01-2016 σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμόν 141/2015 διαπιστωτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ανωτέρω θα επανέλθουν στην άσκηση των καθηκόντων τους μετά την παρέλευση του χρόνου για τον οποίο έχουν τεθεί σε αργία.
Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου έχει πλέον ελλιπή σύνθεση, πλην όμως δεν θίγεται η απαρτία αυτού, η οποία βάσει της παρ. 9 του άρθρου 55 του Ν. 3852/2010 υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που έχουν ορκισθεί και εγκατασταθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 52 και 9 του ίδιου νόμου, αυτό (το δημοτικό συμβούλιο) θα συνεχίσει να λειτουργεί νόμιμα, με ελλιπή σύνθεση, μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της από 06.07.2015 και με αριθμό εκθέσεως κατάθεσης δικογράφου 1745/06.07.2015 προσφυγής του Μιχαήλ Πρωτοψάλτη του Δημητρίου ενώπιον του ΣΤΕ, χωρίς, μέχρι τότε να κληθεί αναπληρωματικός του ίδιου συνδυασμού να καταλάβει την κενωθείσα, λόγω της εκπτώσεώς του έδρα, προς αποφυγή δημιουργίας πιθανών αμετάκλητων καταστάσεων πριν την οριστική και τελεσίδικη κρίση του ΣΤΕ επί της ουσίας της υπόθεσης.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ευπαθείς ομάδες

syskepsi
Σύσκεψη στο διοικητήριο Λακωνίας με θέμα την ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος TEBA/FEAD πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή, μετά από πρόσκληση της αντιπεριφερειάρχη.
Οι ωφελούμενοι – τελικοί αποδέκτες του προγράμματος της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών (οι οποίοι είναι κατά προτεραιότητα οι δικαιούχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης, και κατά δεύτερον οι δικαιούχοι των κοινωνικών παντοπωλείων) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δεύτερο δκαήμερο του Σεπτεμβρίου ξεκινά η διανομή φρούτων σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του νομού.
Με νεότερη ανακοίνωση θα οριστούν η ημέρα, ώρα και ο τόπος διανομής για κάθε δήμο.
froutaΟι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη της κάρτας, μαζί με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αριθμός μελών οικογένειας).
Το πρόγραμμα διανομής φρούτων αφορά υλοποίηση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενισχύει έλληνες παραγωγούς οπωροκηπευτικών να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Σταδιακά θα συνεχίζεται η διανομή τροφίμων μέχρι 30 Ιουνίου 2016. Τα προϊόντα που θα διατεθούν τμηματικά με βάση τη διαθεσιμότητα θα είναι ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια, σταφύλια, δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και κηπευτικά.
Στην περίπτωση που οι ωφελούμενοι δεν παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν εντός των καθοριζόμενων από το δήμο ημερομηνιών, δικαιούχοι θα είναι οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)», τα δημόσια σχολεία και οι παιδικές κατασκηνώσεις.
Τέλος, προβλέπεται τα αδιάθετα οπωροκηπευτικά να διατίθενται στα συσσίτια των κοινωνικών συμπράξεων.
Πληροφορίες παρέχονται στα κατά τόπους γραφεία των δήμων ως εξής: 

Πηγή  http://laconialive.gr
ΠΕΡ/ΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2731363324
ΔΗΜΟΣ ΑΝ/ΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
ΠΛΕΙΩΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2733029037
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΜΑΧΑΙΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2731022226, 2731081866
(εσωτ. 123,122)
ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΤΖΑΚΑ ΕΛΕΝΗ
2732360570
ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗ ΜΑΡΙΑ
2735360030
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
2731023338

Πίνακας επιτυχόντων ΓΕΝ.ΛΥΚ.ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Καλό ταξίδι...

Η Κηδεία του αείμνηστου  συντοπίτη μας Μηνά Τζωρτζόπουλου απο την Πλαταία Άμμο θα τελεσθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά.


Θερμά Συλλυπητήρια.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.Γ. ΒΑΡΑΒΑΡΕΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΧΙΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΑΒΑΡΕΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΧΙΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑDΕΛΙΝ 107,3 FM WEB TV

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σταύρο Αραχωβίτη στη Νεάπολη.Ο κ.Αραχωβίτης μας παραχώρησε Συνέντευξη πάνω σε πολλά θέματα που αφορούν την Λακωνία και γενικότερα την πολιτική επικαιρότητα.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΜΙΛΕΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ [Γεωπόνος MSc, PhD]

Στο ελεύθερο βήμα του σταθμού μας άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την κ. Μιλένα Νικολοπούλου γεωπόνο MSc, PhD.
Νεάπολη Λακωνίας Αυγουστος 2015