Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα υποψηφίων της ΝΔ στη Λακωνία .

Θανάσης Δαβάκης

Φεβρωνία Πατριανάκου

Λεάνδρος Καλογεράκος

Βερονίκη Λέκκα

Γιάννης Κουλιζάκος

ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ.Η αγροτική γιατρός του νησιου παραιτήθηκε

Σήμερα βρέθηκα για υπηρεσιακούς λόγους στα Αντικύθηρα μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Αγγελιουδάκη, τον Δ.Σύμβουλο κ. Μανόλη Χάρο και Μηχανικούς της Περιφέρειας. Το πλοίο ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ μας περίμενε επί 1 ώρα στο λιμάνι. Κατά την αποβίβασή μου από το πλοίο η αγροτική γιατρός του νησιού με ενημέρωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση της και αναχωρεί οριστικά από το νησί μεθαύριο 9/9. Συνεπώς τα Αντικύθηρα παραμένουν πάλι χωρίς γιατρό. Είχα έντονο διάλογο μαζί της καθώς η πρακτική αυτή δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται από το Νόμο, τουλάχιστον χωρίς επιπτώσεις.
Οι αναπληρωτές καθηγητές εάν δεν αποδεχθούν το διορισμό έχουν ποινή και μετά δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 2 χρόνια. Οι γιατροί αντιμετωπίζονται ελεύθερα και μπορούν χωρίς καμία επίπτωση να πηγαίνουν κάθε καλοκαίρι σε ένα νησί και τον Σεπτέμβρη να παραιτούνται. Διαφωνώ κάθετα με αυτό και θα διαμαρτυρηθώ στον Υπουργό Υγείας καθώς θεωρώ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από το Νόμο ενιαία και όχι με 2 μέτρα και 2 σταθμά.

Έχω προτείνει με διαρκή έγγραφά μου προς το Υπουργείο Υγείας τη θέσπιση κινήτρων για την επάνδρωση των άγονων και προβληματικών αγροτικών ιατρείων. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η παροχή δυνατότητας σε αγροτικούς γιατρούς που ολοκληρώνουν 12 μήνες συνεχούς υπηρεσίας υπαίθρου να μπορούν να ξεκινάνε απευθείας όποια ειδικότητα θέλουν χωρίς την πολυετή αναμονή της επετηρίδας. Κάτι τέτοιο δεν κοστίζει τίποτε στο Κράτος, απαιτεί νομοθετική πρωτοβουλία και θα το ζητήσουμε και από τη νέα Κυβέρνηση.

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11/9 θα αποφασίσουμε για την παροχή επιδόματος σίτισης και στέγασης σε όλους τους αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς που θα υπηρετούν στα Κύθηρα και Αντικύθηρα όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία.
πηγή 
Stratos Charchalakis

ΚΟΣΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ... Για τη Βιβλιοθήκη των Κυθήρων

Φωτογραφία του Kosmas Megalokonomos.
"Η γνώση από τα χείλη των δασκάλων εκπορεύεται και στα βιβλία ξεκουράζεται". Από το βιβλίο μου: "Αρτηριο-φλεβικές επικοινωνίες επί Νεφροπαθών" Για τη Βιβλιοθήκη των Κυθήρων τώρα. Ο υπεύθυνος που αποχώρησε είναι γνωστός στην Κυθηραϊκή κοινωνία και έχει επιβραβευτεί για την προσφορά του μέσα στις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων. Εργάστηκε, δημιούργησε, αύξησε τον όγκων των βιβλίων, διαφύλαξε ως κόρη οφθαλμού τους σπάνιου τόμους που έχει η βιβλιοθήκη αυτή και είναι ανεκτίμητη περιουσία των Κυθηρίων, απέκτησε την εμπιστοσύνη όλων μας και έτσι οι δωρεές βιβλίων αυξάνονταν συνεχώς. Αυτά είναι αντικειμενικά στοιχεία αποδεκτά από όλους. Οι ιθύνοντες έχουν υποχρέωση να κάνουν το παν για να κρατούν στη θέση τους τέτοιους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ. Είναι αναπόφευκτο ο καθένας, σύμφωνα με τις εμπειρίες του, να κάνει συγκρίσεις. Ίσως εξ αυτού να έχει λάβει τόση μεγάλη έκταση το θέμα της βιβλιοθήκης των Κυθήρων.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.ΑΠΑΝΤHΣΗ ΣΤΟ Δ.Τ. ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

Οι ομογενείς της Αυστραλίας ζήτησαν να πάρουν σε ηλεκτρονική μορφή από το Δήμο ληξιαρχικά αρχεία σειράς δεκαετιών. Μετά από επικοινωνία υπαλλήλου και δική μου με το Υπουργείο Εσωτερικών μας τονίστηκε με αυστηρότητα ότι αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όταν δεν εξυπηρετεί ξεκάθαρα έννομο συμφέρον συγγενών. Αναζητήσαμε άλλη λύση και τα αρχεία ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ μετά από αίτημα που θα πρέπει να υποβληθεί από Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Όπως γνωρίζω η Αυστραλία είναι μία Χώρα που ΤΗΡΕΙ τους Νόμους γι΄αυτό και έχει προοδεύσει. Αν και εκεί έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε τότε η Χώρα αυτή δεν θα είχε το επίπεδο που έχει και δεν θα προσέλκυε εκατομμύρια μετανάστες από τόσες Χώρες. Συνεπώς τα όσα εξέθεσα στους ομογενείς μας θεωρώ δεδομένο ότι έγιναν κατανοητά, αφού γνωρίζουν ότι οι Νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται. Αυτά που έκανε ο κ. Πρωτοψάλτης εμείς ΔΕΝ θα τα κάνουμε. Ο κ. Πρωτοψάλτης δεν ήξερε τί σημαίνει Νόμος και διαδικασία, συνεπώς τα ακατανόητα και άνευ ουσίας δελτία τύπου του ΔΕΝ μας εκπλήσσουν. Εξάλλου ο κόσμος γνωρίζει ότι ο δημότης πλέον κ. Πρωτοψάλτης εξέπεσε των καθηκόντων του και αντιπετώπισε και αντιμετωπίζει σωρεία άλλων ποινικών διώξεων επειδή ακριβώς η λέξη και η έννοια του νόμου ήταν ασύμβατες με τη δική του λογική. Η συγκάλυψη πολεοδομικών αυθαιρεσιών καταστημάτων, η αύξηση των οφειλών προς το Δήμο, η παράνομη λειτουργία της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων και η λογική του "κάνω ό,τι θέλω για να εξυπηρετήσω τους δικούς μου" αποτελούν αποκλειστικά προνόμια της δικής του νοοτροπίας που ο Δήμος και το νησί πλήρωσαν και πληρώνουν πολύ ακριβά. Του συνιστώ να πάψει να ασχολείται με ζητήματα που ΑΓΝΟΕΙ και να πάψει επίσης να παραπλανά τον Κυθηραϊκό Λαό γιατί οι Τσιριγώτες δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο...

ADELIN WEB TV."Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"5-09-2015 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ


ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ Ο Κ.ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η Κ. ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥ.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ακατανόητη η αντιμετώπιση εκπροσώπων της ομογένειας, από τον κ. Χαρχαλάκη.

Μπορεί στα Κύθηρα να έχουμε απομείνει λίγοι άνθρωποι λόγω της μετανάστευσης, επιπλέον η κρίση να έχει πνίξει την αισιοδοξία και την ελπίδα, όσων ονειρεύονταν την ανάπτυξη και την προοπτική.
Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, τα ξενιτεμένα παιδιά των Κυθήρων δεν ξέχασαν τον τόπο που οι ίδιοι, ή οι γονείς τους γεννήθηκαν.
Κάθε καλοκαίρι είναι πιστοί στο ραντεβού τους, χωριά τους στις εκδηλώσεις του νησιού μας.
Και όταν επιστρέψουν στην δεύτερη πατρίδα τους, έχουν δημιουργήσει ισχυρούς φορείς για να μην χαλαρώσουν οι δεσμοί με την γενέτειρα.
Οι φορείς αυτοί εκτός από την προσφορά τους σε ότι τους έχει ζητηθεί από το νησί μας, είναι ο σύνδεσμος, είναι το σημείο αναφοράς των ξενιτεμένων αδελφών μας.
Πρόσφατα εκπρόσωποι ομογενειακού σωματείου της Αυστραλίας, το οποίο εκπροσωπεί δεκάδες χιλιάδες Κυθήριους, επισκέφθηκε το Δημαρχείο για να ζητήσει στοιχεία, ώστε να διευκολύνει τους συμπατριώτες μας, να ερευνήσουν τις ρίζες τους.
Η απάντηση του Δημάρχου, ήταν αρνητική, με την δικαιολογία ότι νομικά δεν επιτρέπεται να ικανοποιηθεί το αίτημα των ομογενών μας!
Δεν βρήκαν την ευαισθησία που περίμεναν, απογοητεύτηκαν. Ήλθαν αντιμέτωποι με την γνωστή αντίληψη, "οι νομικές ενέργειες υπερέχουν των πολιτικών αποφάσεων".

πηγή 
ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της «2η ΓΙΟΡΤΗΣ του ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ» - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε φέτος, στη Νεάπολη, η «2η Γιορτή του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού», η οποία συνδιοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από συλλόγους και φορείς της περιοχής των Βατίκων (Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων, «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ», Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων, Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και διαμερισμάτων «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ, Σύνδεσμος Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ», Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων στην Αττική, Ένωση Βατικιωτών Επιστημόνων, Νομικό Πρόσωπο Δήμου Μονεμβασίας).
Σκοπός μας, η προβολή του γνήσιου Βατικικώτικου Κρεμμυδιού και η περαιτέρω προώθησή του, αλλά και η κατοχύρωσή του ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), προκειμένου να διασωθεί αυτή η εξαιρετική ποικιλία, αλλά και να υπάρξει μια σημαντική ώθηση στη ντόπια παραγωγή.
Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι η απήχηση της «Γιορτής του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού» ξεπέρασε και φέτος τις προσδοκίες όλων μας! Η φετινή επιτυχία, ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ενίσχυσε σε όλους μας την ελπίδα, αλλά και τη βεβαιότητα ότι το τόπος μας, τα Βάτικα, θα σταθεί ξανά όρθιος, μετά την πύρινη λαίλαπα του Ιουλίου.
Έτσι, κατά την πρώτη μέρα (Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015), οι συμπατριώτες και φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες ομιλίες των γεωπόνων κ.κ. Μιλένας Νικολοπούλου και Τάκη Παντελάκου, αλλά και της συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής, κ. Χρυσούλας Καρκάνη-Σούμπαση, ενώ κατόπιν απόλαυσαν τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων. Κατά τη δεύτερη μέρα (Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015), είχαμε όλοι μας τη χαρά να γευθούμε γευστικότατη κρεμμυδόσουπα, στιφάδο και πολλές άλλες παραδοσιακές συνταγές με γνήσιο βατικιώτικο κρεμμύδι, φτιαγμένες με μεράκι από συμπατριώτισσές μας, αλλά και εστιατόρια της περιοχής μας, ενώ το κέφι (μετά το καλό φαγητό!...) «απογειώθηκε» με λαϊκό γλέντι από την Ορχήστρα του Κουτσοβασίλη.
Η Οργανωτική Επιτροπή της «2ης Γιορτής του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι στήριξαν και φέτος τη Γιορτή μας, η οποία, επιθυμία μας είναι να καταστεί «θεσμός» στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Βάτικα, και να διοργανώνεται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Σας καλούμε από τώρα να είστε και του χρόνου κοντά μας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί! Κι ευχόμαστε το επόμενο καλοκαίρι να έχει προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο κοινός στόχος όλων μας, η κατοχύρωση, δηλαδή, του Βατικιώτικου Κρεμμυδιού ως ΠΟΠ, αλλά και ο τόπος μας να έχει επουλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο τις «πληγές του».

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της «2η ΓΙΟΡΤΗΣ του ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ»

Οι υποψήφιοι με το Ποτάμι στην Λακωνία…


0Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο Λακωνίας το Ποτάμι.

Τέσσαρις υποψήφιοι με τρείς γυναίκες και έναν άντρα

Αναλυτικά

1)Αναστασοπούλου Ολυμπία

2)Κρανιδιώτης Παναγιώτης

3)Φωτοπούλου Σταματίνα

4)Σβίγγου Μαρία

πηγή  http://www.report24.gr/

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας στη Λακωνία.


0Η Λαϊκή Ενότητα έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων για την εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου, στα οποία κυρίαρχη είναι η παρουσία της ελληνικής νεολαίας, των γυναικών, των εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για την Λακωνία είναι οι εξής:

1. ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

2.ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

3.ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

4.ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

5.ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ.

πηγή  http://www.report24.gr

Άγριο ξύλο με ρόπαλα: Τρεις στο νοσοκομείο!

ropala - veggalika
Συνελήφθησαν χθες (3/9) το πρωί σε τοπική κοινότητα του δήμου Ανατολικής Μάνης τρεις άνδρες 24, 26 και 59 ετών, καθώς και μία 48χρονη, για πρόκληση σωματικών βλαβών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ο 59χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Όπως προέκεψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μετά από διαπληκτισμό που είχαν με έναν 50χρονο, μία 47χρονη, καθώς και έναν ανήλικο για προσωπικές τους διαφορές, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες χρησιμοποιώντας ξύλινα ρόπαλα. Οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν λίγες ώρες αργότερα και συνελήφθησαν, ενώ οι παθόντες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γυθείου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, όπου και νοσηλεύονται.
Σε έρευνες που έγιναν σε όχημα ιδιοκτησίας της 47χρονης, καθώς και στο σπίτι του 59χρονου, βρέθηκαν συνολικά τρία ξύλινα ρόπαλα, ένα σπρέι πιπεριού, δεκατρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 319 “βολές” πυροτεχνημάτων-βεγγαλικών, 168 κροτίδες και μία κάνη κυνηγετικού όπλου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου. 
Πηγή  http://laconialive.gr

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ <ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ>ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΑΡΠΕΣ


Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για 5η ημέρα στην ευρύτερη περιοχή του Ποταμού.
 
Το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με το  ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, Πυροσβέστες και πολίτες "χτενίζουν" σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή απο το πρωί εως την δύση του ηλίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται....
 
Οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει κάτι έστω και μια μικρή πληροφορία που τυχόν θεωρεί ασήμαντη να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες διότι μπορεί στην πορεία των ερευνών να φανεί χρήσιμη.

Ένας συμπολίτης μας αγνοείται και οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν και η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής τις ΕΜΑΚ και των πολιτών θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση του.

ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.ΑΜΕΣΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ




Το μεσημέρι της Δευτέρας 07 /09 και περι ώρα 13.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά απο 'αγνωστα αίτια στη θέση κλαράδικα καταφυγάδι. Αμεση ήταν η επέμβαση του Π.Κ Κυθήρων με 2 οχήματα και 3 άνδρες και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο και κατάσβεσαν την φωτια.
Αποτεφρώθηκαν 100 τετραγωνικά μέτρα με ξερά χόρτα και λίγα ελαιόδεντρα.
Ευτυχώς με την άμεση επέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα..
ΠΡΟΣΟΧΗ ! κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε χρήση πυρός στην ύπαιθρο κατά το χρονικό διάστημα από 1ης ΜΑΙΟΥ μέχρι 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Προεκλογικές δραστηριότητες του ΚΚΕ Λακωνίας

Έχοντας ήδη παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό της, η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ Λακωνίας έχει καταρτίσει πρόγραμμα ομιλιών και περιοδειών για το ερχόμενο διάστημα:
Ο Μ Ι Λ Ι Ε Σ
Πόλη – Χωριό
Χρόνος
Ώρα
Τόπος
Ομιλητής
Μονεμβάσια
Τετάρτη 9/9
20.00′
Ξενοδοχείο «Ακταιον»
Κουτουμάνος Νίκος
γραμ. επιτροπής Πελοποννήσου
Βλαχιώτης
Τετάρτη 9/9
20.00′
κεντρική πλατεία
Βαλιώτη Ελένη
υποψήφια βουλευτής
Γύθειο
Κυριακή 13/9
20.30′
Ουζερί “Ο Μώλος”
Λεβεντάκης Δήμος
υποψήφιος βουλευτής
 ***************************
Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ε Ι Ε Σ
Τόπος
Χρόνος
Ώρα
Επικεφαλής
Σπάρτη κέντρο
Κυριακή 6/9
11.00′
Μαστρογιαννόπουλος Δημ.
Γραμ. ΤΕ
Σπάρτη εργατικές κατοικίες
Κυριακή 6/9
11.00′
Κυριακάκης Γιώργος
ΤΕ
Υπηρεσίες Περιφέρειας
Δευτέρα 7/9
9.00′
Λεβεντάκης Δήμος
υποψήφιος βουλευτής
Πολυκαταστήματα Βασιλόπουλος, Lidl
Δευτέρα 7/9
12.00′
Κόκκορη Άννα
Γραφείο ΚΟΒ Πόλης Σπάρτης
Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Ξηροκάμπι
Δευτέρα 7/9
18.30′
Λεβεντάκης Δήμος
υποψήφιος βουλευτής
Πολυκαταστήματα
Παναγιωτόπουλος, Καραγιάννης
Τρίτη 8/9
10.00′
Κόκκορη Άννα
Γραφείο ΚΟΒ Πόλης Σπάρτης
Λογγάστρα – Σουστιάνοι – Βορδώνια
Τρίτη 8/9
18.30′
Βαλιώτη Ελένη, Γρηγόρης Βουλουμάνος
υποψήφιοι βουλευτές
Λαϊκή αγορά Σκάλας
Τρίτη 8/9
10.00′
Κυλάκος Γιώργος
υποψήφιος βουλευτής
Νοσοκομείο Σπάρτης
Τετάρτη 9/9
9.00′
Λεβεντάκης Δήμος
υποψήφιος βουλευτής
Δημοτ. Υπηρεσίες Σπάρτης
Τετάρτη 9/9
12.30′
Λεβεντάκης Δήμος
υποψήφιος βουλευτής
Δημοτ. Υπηρεσίες Σκάλας
Τετάρτη 9/9
9.30′
Κυλάκος Γιώργος
υποψήφιος βουλευτής
Σκούρα – Γκοριτσά – Ζούπαινα
Τετάρτη 9/9
18.30′
Βουλουμάνος Γρηγόρης
υποψήφιος βουλευτής

Πρόγραμμα περιοδειών ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών Λακωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει πλήθος περιοδειών που θα καλύψουν το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές

Πηγή http://laconialive.gr/
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΤΟΠΟΣ
ΩΡΑ
Τρίτη 8/9
Βορδόνια – Λογγάστρα – Σουστιάνοι
19.00΄
Τετάρτη 9/9
Γκοριτσά (σύσκεψη)
19.30΄
Πέμπτη 10/9
Δαφνί (σύσκεψη)
19.30΄
Παρασκευή 11/9
Σκάλα (σύσκεψη)
19.30΄
Σάββατο 12/9
Α) Σπάρτη Λαική
11.00΄

Β) Ξηροκάμπι – Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά
19.00΄
Κυριακή 13/9
Θεολόγος – Σελλασία – Βουτιάνοι
19.00΄
Δευτέρα 14/9
Μαγούλα
19.00΄
Τρίτη 15/9
Καστόρι (σύσκεψη)
19.30΄
Τετάρτη 16/9
Α) Σπάρτη (Υπηρεσίες)
11.00΄

Β) Γεράκι (σύσκεψη)
19.00΄
Πέμπτη 17/9
Καλύβια – Αμύκλες – Κλαδάς
19.00΄
Παρασκευή 18/9
Σπάρτη Κέντρο
11.00΄

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Για την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων.

Με μεγάλη θλίψη παρακολουθήσαμε τις μέρες που προηγηθήκαν, τη δημόσια συζήτηση γύρω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων. Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε με την απρόσμενη και δυσάρεστη είδηση της παραίτησης του Δημήτρη Κουτραφούρη από το δυναμικό των εθελοντών που υποστηρίζουν την βιβλιοθήκη, ενώ συνεχίστηκε ως δημόσια ανταλλαγή πυρών από τις πολιτικές παρατάξεις της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.
Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε απευθυνόμενοι στους εκπροσώπους των παρατάξεων, ότι, αν και η πρόταση για το στήσιμο και την λειτουργία της βιβλιοθήκης του Δήμου από εθελοντές έγινε από την παράταξη της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας, το καλοκαίρι του 2011, η τότε δημοτική αρχή δεν την έκανε δεκτή, μέχρι την στιγμή που προσωπικά ο Δημήτρης Κουτραφούρης, κατάφερε με πολύ μετρημένες κινήσεις, πείσμα, αλλά και πραγματική αγάπη για τον σκοπό που είχε τεθεί, να φέρει σε συνεννόηση ανθρώπους από διαφορετικές παρατάξεις, να τους πείσει να παραμερίσουν την μικροπολιτική σκοπιμότητα και να συνεργαστούν για το καλό του νησιού. Από εκείνη την στιγμή, το όλο εγχείρημα, ξέφυγε (με την καλή έννοια) και από τα χέρια του ίδιου του Δ. Κουτραφούρη, αφού μια δυνατή και καλοκουρδισμένη ομάδα εθελοντών φίλων και δωρητών άνοιξε πανιά για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο, που πολλοί οραματιστήκαμε (αλλά εκείνοι του έδωσαν σάρκα και οστά).
Έτσι, ήδη από το 2013, η Ομάδα Φίλων της Βιβλιοθήκης, έχει καταφέρει να επιτύχει κάτι μοναδικό στα χρονικά του νησιού: την εύρυθμη συνεχή λειτουργία ενός χώρου πολιτισμού, μιας βιβλιοθήκης που στήθηκε από το μηδέν, με χιλιάδες βιβλία τα οποία αποδελτιώθηκαν χειρόγραφα ένα ένα (ελλείψει του κατάλληλου ηλεκτρονικού λογισμικού) και τοποθετήθηκαν με προσοχή στα ράφια και χιλιάδες άλλα βιβλία που ακόμα περιμένουν την καταγραφή τους. Παράλληλα, ενός χώρου φιλόξενου και υπερ-ανοιχτού στο κοινό, στα παιδιά, τους μαθητές και τους δασκάλους, που πρόσφατα μπόρεσε να φιλοξενήσει και επιπλέον πολιτιστικές εκδηλώσεις,  καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, πέρα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που φιλοξένησε κατά τις χειμερινές περιόδους. Και όλα αυτά, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, δηλαδή από ανθρώπους που δώρισαν στον Κυθηραϊκό λαό τον χρόνο τους, τον κόπο τους, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, χωρίς ουδέποτε να ζητήσουν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ.
Θα περίμενε κανείς, ότι η νέα δημοτική αρχή, και ο Δήμαρχος, κ. Στράτος Χαρχαλάκης, θα διέθετε την ευαισθησία να εκτιμήσει σωστά, και να υποστηρίξει την συλλογική προσπάθεια και τα πρόσωπα στα οποία οφείλεται η ύπαρξη και η άνθηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων, να σεβαστεί το έργο τους και το πνευματικό τους ανάστημα και να διατηρήσει την ίδια διακριτική στάση, την οποία τήρησε και η απελθούσα δημοτική αρχή. Προσπαθώντας παράλληλα να εντάξει την όλη προσπάθεια σε αρμόδιο νομικό πλαίσιο, ώστε να είναι δυνατή η νόμιμη και διαφανής  φροντίδα και χρηματοδότηση της Βιβλιοθήκης.
Και αν όλα τα προηγούμενα ήταν αδύνατα, το λιγότερο που θα όφειλε, ήταν να διαφυλάξει την τιμή και την υπόληψη συγκεκριμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι –γνωστοί σε όλους μας- σε καμμία περίπτωση δεν άξιζαν τις λασπολογίες  που συνδέθηκαν με τα πρόσωπά τους και που με ευθύνη μελών της συμπολίτευσης έκαναν τον γύρο του νησιού. Αντιθέτως, στο άκουσμα και μόνο της παραίτησης του Δ. Κουτραφούρη, ο κύριος Δήμαρχος, θα έπρεπε τουλάχιστον να ανησυχήσει και να εξαντλήσει τα περιθώρια αποτροπής της.
Αντί αυτού, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κύριος Δήμαρχος, αρκέστηκε στην απόρριψη των εναντίον αιτιάσεων κρίνοντάς τες αναληθείς, αλλά δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να «οραματιστεί» το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και να εξαγγείλει την «αναβάθμισή της» από «νέους εθελοντές» (λες και υπάρχει μια δεξαμενή ανθρώπων που όποτε θέλουμε τραβάμε κα όποτε θέλουμε αφήνουμε για αργότερα) και να χρίσει εκλεκτό του υπεύθυνο για την βιβλιοθήκη, - θέση που ως τώρα δεν είχε οριστεί , καθώς συλλογικά και συντονισμένα καλυπτόταν από ομάδα συνεργατών και όχι ένα μεμονωμένο πρόσωπο .
Στη δική μας σκέψη και αντίληψη, η χωρίς πόνο ψυχής και η διαδικαστικού τύπου αναπλήρωση προσώπων σε ένα πόστο που απαιτεί υπερβάλλον δόσιμο και πραγματικό έρωτα για τον κόσμο του βιβλίου, αποτελεί κραυγαλέα απόπειρα σφετερισμού του έργου συγκεκριμένων ανθρώπων και προφανή απόπειρα ελέγχου και εξουσίας σε έναν φορέα, ο οποίος οφείλει να είναι και ο κατεξοχήν ανεξάρτητος και ανεπηρέαστος από τις εναλλαγές της πολιτικής ηγεσίας. (Πώς να το κάνουμε; Οι πενταετίες τελειώνουν. Τα βιβλία ποτέ.)
Με δεδομένους τους χειρισμούς του Δημάρχου στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν μας επιτρέπεται να ελπίζουμε σε οποιαδήποτε θετική εκ μέρους του κίνηση σχετικά. Θα θέλαμε όμως, με την παρέμβασή μας αυτή, να αποδώσουμε στην εθελοντική ομάδα που διαχειρίστηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων επί τρία χρόνια, τον χαρακτήρα παραδείγματος για το μέλλον, σε ό, τι αφορά την αφοσίωση, την εργατικότητα, την ανιδιοτέλεια  και το μεράκι με το οποίο εργάστηκε και συνεργάστηκε κατά τη θητεία της. Επίσης, για τον εκάστοτε άρχοντα και διοικούντα, να υπενθυμίσουμε, πως όποτε ένα πολιτισμικό αγαθό έπεσε στην περιπέτεια της αποκόμισης πολιτικού οφέλους και της ιδιοτελούς εκμετάλλευσης, έχασε και την αίγλη του και την πνευματικότητά του. Για τούτο και δεν εντυπωσιαζόμαστε από μεγαλόστομες υποσχέσεις και προαναγγελίες όλο λάμψη. Από τέτοια, ….έχουμε χορτάσει.
Ενωτική Πρωτοβουλία, 06/09/2015

Μήνυμα του Μανώλη Αντωνάκου, υποψήφιου Βουλευτή Λακωνίας

ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
Φίλες και Φίλοι, Πολίτες της Λακωνίας,
Με ιδιαίτερη τιμή συμμετέχω ξανά ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Λακωνίας. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δημοκρατική συμπαράταξη αποτελεί εξαιρετική τιμή μα και μεγάλη ευθύνη γιατί σε αυτές τις εκλογές μου δίνεται η δυνατότητα για άλλη μία φορά να εργαστώ μαζί σας με δύναμη και αποφασιστικότητα για να δώσουμε λύσεις, ξεφεύγοντας από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησαν οι πειραματισμοί των προηγούμενων μηνών.
Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους επιλέγουν να καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας. Αφού χορτάσαμε από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε ξανά τις αρχές και τις αξίες μας. Για άλλη μία φορά θα αγωνιστώ μαζί σας διεκδικώντας λύσεις για θέματα υγείας και πρόνοιας, για έργα υποδομής και ανάπτυξης, για την ενίσχυση των αγροτών και των ψαράδων, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Λακωνίας, την τουριστική και πολιτιστική προβολή του τόπου μας, τη στήριξη του αθλητισμού και της νέας γενιάς.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται όσο ποτέ, δηλώνω παρών για τη Λακωνία και τους Λάκωνες, για τη Δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας!
Από μικρό παιδί βιώνω τις αγωνίες των συμπολιτών μας .
Είναι χρέος μου, ως Λάκωνας, ως οικογενειάρχης, ως εργαζόμενος, να δώσω το μέγιστο των δυνάμεών μου και των δυνατοτήτων μου για να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στους πολίτες και στον τόπο που με γέννησε και με μεγάλωσε.
Δεν χρειάζονται άλλες αυταπάτες.
Χρειάζεται να εργασθούμε όλοι μαζί για να επιστρέψει η ΕΛΠΙΔΑ και η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
Πιστεύω στη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη, πιστεύω στη δύναμη της Λακωνίας και στις δυνατότητές της, αγαπώ την πατρίδα μου και νοιάζομαι γι αυτήν. Γι αυτό και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου συμμετέχω ως υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δημοκρατική συμπαράταξη. Μια παράταξη που μπορεί και πρέπει να γίνει ξανά δυνατή!
Για να συνεχίσουμε όμως να μπορούμε να συμβάλλουμε στην πρόοδο του Νομού, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο Νομό Λακωνίας να εκλέξει βουλευτή για να υπηρετεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, τη Λακωνία και την Ελλάδα!
Καλώ όλους Λάκωνες, όλους τους δημοκράτες στο Νομό Λακωνίας να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δημοκρατική συμπαράταξη ώστε να μην επιτρέψουν την εκλογή Βουλευτή της ΧΑ στο Νομό Λακωνίας!
Με σεβασμό και εκτίμηση
Μανώλης Ι. Αντωνάκος
Σπάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2015

Οι διακοπές μας στη Σίφνο ήταν υπέροχες ??????

Εν τέλει και εφέτος οι διακοπές μας στη Σίφνο ήταν υπέροχες!

Και λέω «εν τέλει» γιατί το πρώτο 24ωρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εφιαλτικό. 

Ο λόγος ήταν το δωμάτιο που είχαμε κλείσει για να μείνουμε 7 νύχτες στο Βαθύ, με 85 ευρώ τρίκλινο χωρίς πρωινό φυσικά. 

Το εν λόγω δωμάτιο ανήκει στην επιχείρηση του κ. Μαρίνου Ξανθάκη και ήταν το τελευταίο διαθέσιμο στα τέλη Μαρτίου, περίοδος έψαχνα να “κλείσω”, στο Βαθύ. 
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για το τι αντικρίσαμε όταν μπήκαμε στο δωμάτιο, ούτε για το τι διημείφθη μεταξύ εμού και του ιδιοκτήτη της επιχείρησης κατά την αποχώρησή μας μετά την μία και μοναδική διανυκτέρευση μας.
Θα παραθέσω μόνο έναν μικρό αριθμό φωτογραφιών που όμως αποτυπώνουν απόλυτα, το απαράδεκτο φαινόμενο και το θράσος κάποιων που θέλουν να ονομάζονται επαγγελματίες τουριστικών καταλυμάτων και που δυστυχώς, στη χώρα μας, δεν είναι λίγοι!



ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Επειδή το θέμα (το δήθεν θέμα) με τη Βιβλιοθήκη έχει λάβει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες της πραγματικότητας και αρχίζει και χάνει την ουσία του, ο Κυθηραϊκός Λαός πρέπει να γνωρίζει ΤΙ ακριβώς έχει συμβεί και να μην παραπλανάται από εύκολα λόγια.
Ο φερόμενος ως βιαίως απομακρυνθείς από τη Βιβλιοθήκη κ. Κουτραφούρης ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβε σχετική πίεση ή εντολή ή παράκληση από εμένα για να απομακρυνθεί, ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε κατ΄ ιδίαν συνάντησή μας με τέτοιο σκοπό, ΟΥΔΕΠΟΤΕ του ζήτησα εγώ να εγκαταλείψει το χώρο. Μάλιστα σε πρόσφατη συνάντησή μου μαζί του (μαζί και με τον κ. Σταθάτο και την κα. Μαρουλίδου) στη Βιβλιοθήκη (Ιούλιος 2015) κάναμε μια εκτενή και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα νέα δεδομένα που θέλουμε ως δημοτική αρχή να αναπτύξουμε για τη Βιβλιοθήκη. Συνεπώς η απόφασή του αυτή είναι καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΗΣ και εκπορεύεται - όπως πληροφορήθηκα - από γνώμες και απόψεις τρίτων.
Γεννάται όμως το ερώτημα. Κάποιος (όποιος και αν είναι) που ισχυρίζεται ότι είναι άνθρωπος των γραμμάτων, εγκαταλείπει τόσο εύκολα και αβρόχοις ποσί το πνευματικό του δημιούργημα;; Ένας άνθρωπος του πολιτισμού είναι δυνατόν να βασίζεται σε φήμες και να θίγεται τόσο εύκολα για κάτι που ΔΕΝ άκουσε ο ίδιος αλλά απλά του μεταφέρθηκε;; Ένας άνθρωπος του πνεύματος δεν εγκαταλείπει ΠΟΤΕ τη θέση του, όπως ΠΟΤΕ δεν εγκατέλειψαν τα έργα τους οι αναγεννησιακοί ζωγράφοι, παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που τότε όντως δέχθηκαν. Ένας άνθρωπος του πνεύματος επιζητεί να μιλήσει ο ίδιος με εκείνον που παρουσιάζεται ως κατήγορός του και δεν βασίζεται σε φήμες και διαρροές. Είναι προφανές λοιπόν ότι ο κ. Κουτραφούρης ΗΘΕΛΕ να αποχωρήσει από τη Βιβλιοθήκη, όπως και το έπραξε. Εάν δεν το ήθελε, τότε υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς βασίστηκε σε "έπεα πτερόεντα" και δεν επεδίωξε να μάθει ο ίδιος την πραγματικότητα. Εντύπωση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι οι αντιδράσεις για το μέγα αυτό θέμα υπερέβησαν κάθε άλλη αντίδραση που θα έπρεπε να έχει υπάρξει για την τραγική κατάσταση πολλών πραγμάτων πάνω στο νησί την οποία δημοσιοποίησα αναλυτικά πριν λίγες μέρες. Ανάλογη αντίδραση θα έπρεπε να έχει υπάρξει για το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τις εποχιακές προσλήψεις στα μέσα Ιουλίου με αποτέλεσμα ο ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ Γιάννης Κατσανεβάκης να καλύπτει την κρατική ανεπάρκεια επί σειρά εβδομάδων. Ανάλογη αντίδραση θα έπρεπε να υπάρξει για τα σοβαρά προβλήματα των νησιωτικών δήμων που διαρκώς θέτω στην κρατική διοίκηση. Φαίνεται όμως ότι όλα αυτά είναι επουσιώδη μπροστά στην προσωπική απόφαση ενός εθελοντή να απομακρύνει ο ίδιος τον εαυτό του από τη Βιβλιοθήκη.
Στη δική μου διοίκηση στο Δήμο εκλεκτοί και περιούσιοι ΔΕΝ υπάρχουν και ΔΕΝ θα υπάρξουν. Από τα δημοτικά έργα όπου τα πάντα δημοσιεύονται και αναρτώνται (σε αντίθεση με πριν πουοι ημέτερες αδελφικές αναθέσεις έδιναν και έπαιρναν χωρίς προσκλήσεις υποβολής προσφορών) μέχρι τις οφειλές προς το Δήμο που θα βεβαιωθούν ΟΛΕΣ ανεξάρτητα αν βαρύνουν ανθρώπους που με ψήφισαν ή με στήριξαν. Γιατί αυτό σημαίνει διαφάνεια και δικαιοσύνη. Αυτό που τώρα κάποιους θα θίξει, θα προσφέρει όμως πάρα πολλά στις νέες γενιές που θα μάθουν ότι δεν υπάρχουν προνομιούχοι σε κανενός είδους σχέση με το Δήμο και το Δημόσιο. Αν δεν αλλάξουμε τη νοοτροπία των ημετέρων και των λίγων δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Γι΄ αυτό λοιπόν ΚΑΘΕ παραίτηση γίνεται αποδεκτή. ΚΑΘΕ κενή θέση έχει και τον αντικαταστάτη της καθώς δεν πιστεύω σε προσωποληψίες και προσωπολατρείες. Η Βιβλιοθήκη δούλευε, δουλεύει και ΘΑ δουλεύει και θα επαυξήσει την προσφορά της στον τόπο ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που τη στελεχώνουν. Εξάλλου η μαγεία του εθελοντισμού είναι η ανανέωση. Η Βιβλιοθήκη είναι ΘΕΣΜΟΣ και οι ΘΕΣΜΟΙ πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να δουλεύουν πάνω και πέρα από τα πρόσωπα που τους υπηρετούν, μόνο όταν η λειτουργία των θεσμών απεξαρτηθεί πλήρως από τα πρόσωπα, ΜΟΝΟ τότε θα γίνουμε ευρωπαϊκό Κράτος