Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΛΑΚΩΝΑΣ Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΟΥΣΙΑΣ

Με καταγωγή από τα Βάτικα και τη Ρειχέα Λακωνίας, καθώς και το Σούλι Ηπείρου, γιος του Σπυρίδωνα και της Ειρήνης, εγγονός του Ιωάννη Δούρου, ο πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας και ακαδημαϊκός. Δημιουργός της πλατφόρμας εξατομικευμένης χαρτογράφησης εγκεφάλου ALBERT, αναγνωρισμένος ως ιδιοφυΐα της δεκαετίας με “Outstanding”, Ερευνητής της Χρονιάς το 2007, κάτοχος βραβείου NOBELini για νέους επιστήμονες από Νομπελίστες και το Νο1 περιοδικό “Nature”. Ειδικός εμπειρογνώμονας βιομηχανίας και αξιολογητής κονδυλίων ανάπτυξης και τεχνολογίας σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, ΕΕ και ΗΠΑ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, ΕΜΠ. Διδάκτωρ Ιατρικής, Imperial College London. Μιλάει πέντε γλώσσες, δουλεύει εθελοντικά και χρηματοδοτεί με την οικογένειά του αναπτυξιακά έργα στην Αιθιοπία, μέλος διοικητικού συμβουλίου διεθνούς ιδρύματος υποτροφιών σε έλληνες φοιτητές, πρώην Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας και τον Ιανουάριο του 2015 με τη Νέα Δημοκρατία. Με μεγάλη κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και αρχαιοτήτων, έδωσε και δίνει μεγάλη μάχη για το δικαίωμα του πολίτη στα αυτονόητα και το κράτος δικαίου. Συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο, κυρίως για θέματα έρευνας και καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, υπηρεσιών υγείας, περιφερειακής ανάπτυξης και υποδομών, προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Tο 2010 παρουσίασε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου την πρώτη αλληγορική πρωτότυπη εγκατάσταση «Ο Αλβέρτος στη Χώρα των Νευροπλαστικών», εμπνευσμένη από την έρευνα του και τον αδερφό του Αλβέρτο. Τα εγκαίνια της έκθεσης προλογίστηκαν από το Νομπελίστα Ιατρικής Sir Timothy Hunt. Στις 2 Απριλίου 2013, οπότε και παρουσιάστηκε στην Αμερική η πλατφόρμα εξατομικευμένης χαρτογράφισης ALBERT, o Πρόεδρος Ομπάμα εγκαινίασε το “$100 millions Brain Mapping Initiative”.

Τους υποψήφιους βουλευτές για τις εθνικές εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία.
Πρώτος στο Επικρατείας παραμένει ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ακολουθεί ο Δημήτριος Σταμάτης, η Νίκη Κεραμέως, ο Βασίλειος Οικονόμου.
ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
1.ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
2.ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3.ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΗ
4.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
5.ΧΗΝΟΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
6.ΚΑΡΙΠΟΓΛΟΥ ΑΝΤΥΠΑΣ
7.ΧΟΛΕΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8.ΓΟΥΣΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
9.ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
10.ΜΑΝΟΥΣΑΚΑ – ΤΣΙΡΙΝΤΑΝΗ ΠΑΓΩΝΑ
11.ΠΕΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
12.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
 Πηγή euro2day.gr

Ανακοίνωση Προγράμματος Αγιασμού στο 6/θ Δημοτικό Σχολείο Χώρας-Καρβουνάδων


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ : Οι υποψήφιοι στις 14 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. καλούν τους Βατικιώτες στην αίθουσα της καφετέριας "Μπιλίνη" στην πολιτική ενημέρωση στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας των εκλογών τις 20ης Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά στη Σπάρτη



ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Κων/νου Παλαιολόγου 43
Πληρ. : Νίκος Ι. Κουφός
Τηλ. : 6932370777
231 00 ΣΠΑΡΤΗ
                       
                                                                                       Σπάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, ανακοινώνει ότι με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015,υποδεχόμαστε στη Σπάρτη την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κα Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κινήματός μας για τις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Η κα Γεννηματά θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Sparta Inn » ( Θερμοπυλών 109), στη Σπάρτη στις 5.00΄ μ.μ..
Καλούμε τους πολίτες της Λακωνίας, να παρακολουθήσουν την πολιτική ομιλία της κας Γεννηματά.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ


ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ



Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Κυθήρων.

Ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Κυθήρων θα γίνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 09:30 π.μ. Μετά τον αγιασμό θα δοθούν στους μαθητές βιβλία και πρόγραμμα. Υπενθυμίζουμε στους αγαπητούς γονείς και κηδεμόνες ότι την ίδια μέρα λήγει η παράταση προθεσμίας εγγραφών. Ιδιαίτερα οι μαθητές της Α' τάξης του Γυμνασίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει στο σχολείο κατάλληλα συμπληρωμένο Ατομικό Δελτίο Υγείας. Σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς από μισθωμένα οχήματα το σχολείο δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση.


Πηγή  http://gym-kythir.att.sch.gr

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ...

Κάνω πως δεν βλέπω....σιγά σιγά το συνηθίζεις τόσο που τελικά ....δεν υπάρχει. Κάηκαν τα Βάτικα πολύ λυπηθήκαμε ,πιστέψαμε στην πρόνοια του κράτους . Δεσμεύτηκαν να κινήσουν διαδικασίες ,τους εμπιστευτήκαμε ,τους δώσαμε χρόνο ,είπαμε υπάρχουν επίσημες φωνές και το αποτέλεσμα ,οι φωνές σιώπησαν. Δεν με ενοχλεί. Περνάω δίπλα από σκουπιδοτενεκέ που τρέχουν τα ζουμιά από έξω ,πιάνω την μύτη μου και εναποθέτω κι εγώ τα σκουπίδια μου....δεν με ενοχλεί. Περπατάω στην παραλία, το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο δίπλα στον κάτοχο του που θέλει να παίζει ταύλι και να το έχει δίπλα του ....δεν με ενοχλεί.Τρώει ο άλλος την τυρόπιτα του κοιτάει λίγο αριστερά ,λίγο δεξιά κάνει πως του φεύγει η χαρτοπετσέτα και την αφήνει στο δρόμο...δεν με ενοχλεί. Άφησε ο εργολάβος την μπουλντόζα στο κέντρο της πόλης μου, με υποχρέωσε να την "τρώω" στη μάπα μου όλο το καλοκαίρι,δημιούργησε στον επισκέπτη της πόλης μου αλλά και στον περαστικό για τα Κύθηρα την εντύπωση ότι βρίσκεται σε βομβαρδισμένο τοπίο που μόλις το προσπερνούσε ένοιωθε ανακούφιση και απορούσε πως κάθονται αυτοί οι άνθρωποι δίπλα στο "αξιοθέατο"και πίνουν τον καφέ τους.....δεν ενοχλεί? Καήκαμε και μέσα στη Νεάπολη, είπαμε για τα ακαθάριστα οικόπεδα ,κανένας δεν ευαισθητοποιήθηκε ....δεν ενοχλεί. Πεζοδρόμια με καφάσια ,σκαλάκια ,μηχανάκια,ποδήλατα, γλαστρούλες ,φυτώρια,σε αναγκάζουν να περπατάς ανάμεσα στα αυτοκίνητα, μας έγινε συνήθεια ...δεν ενοχλεί .Στην πόλη μας δεχόμαστε μόνο τουρίστες, που έχουν παθολογική αγάπη με τον τόπο και δεν βλέπουν τα στραβά και τουρίστες που θέλησαν να γνωρίσουν τον τόπο και είπαν απλά ...ωραία ήταν άντε γεια !!.Δεν τα ισοπεδώνω όλα αλλά έχουμε να επιλέξουμε η κάνουμε κάτι από μόνοι μας ,η και εμείς που τα βλέπουμε να αρχίσουν να μην μας ενοχλούν.Το πρώτο είναι δύναμη το δεύτερο είναι αδυναμία, ότι επιλέξει ο καθένας.Ξέρω από πριν αυτοί που θα με διαβάσουν κάποιοι τολμηροί θα κάνουν ένα λάικ, κάποιοι θα με χαρακτηρίσουν γραφική,κάποιοι θα κρυφοκοιτάξουν θα πουν έτσι είναι αλλά ..δεν θα βγάλω το φίδι εγώ από την τρύπα,κάποιοι θα μπούνε από άλλα προφίλ από περιέργεια θα κάνουν την κριτική τους ,μπορεί και να ειρωνευτούν. Μια απάντηση για όλους ,ο τόπος ετούτος ανήκει σε όλους μας και όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις και δικαιώματα. Ας αρχίσουμε από την υποχρέωση να τον κάνουμε καλύτερο να απαιτούμε το καλύτερο,να δουλέψουμε για το καλύτερο .Διαφορετικά θα μείνουμε στο ..αγαπάμε τον τόπο μας και από την πολύ αγάπη τον ...πνίγουμε ασφυκτικά.
πηγή 
Δεσποινα Βαγγελόγλου.facebook.com
 

Εντοπίστηκαν 401 δενδρύλλια και 25 κιλά κάνναβης στη Μάνη… Δυο συλλήψεις

2

Νέα Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ 

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, εκ των οποίων το ένα για την καλλιέργειά της 

Κατασχέθηκαν -401- δενδρύλλια και πάνω από -25- κιλά κάνναβης

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, φυτεία κάνναβης αποτελούμενη από -401- δενδρύλλια κάνναβης.

Για την καλλιέργεια αυτής, συνελήφθη χθες (9.9.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 22χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, που αναζητείται, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος επίσης κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ο 22χρονος να κινείται πεζός και να μεταφέρει ποσότητα κάνναβης βάρους -15- κιλών, πλην όμως αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, την απέρριψε στο έδαφος και τράπηκε σε φυγή.

Στο σημείο, προσήλθε λίγο αργότερα με όχημα ο 36χρονος, προκειμένου όπως προέκυψε, να παραλάβει τον 22χρονο, καθώς και την ανωτέρω ποσότητα κάνναβης και συνελήφθη.

Στη συνέχεια, στην ίδια περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτής, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, φυτεία κάνναβης, η οποία αποτελούνταν από -401- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 έως 1,8 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Ακόμη, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,6- κιλών.

Όπως προέκυψε, την ανωτέρω φυτεία καλλιεργούσαν ο 22χρονος και ο 39χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 39χρονου, βρέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -80,1- γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους -62,5-γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

Πηγή  .report24.gr

4
53

ADELIN WEB TV.ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.09/09/2015

Ο Κ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.Η Κ. ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΕΛΑ ΥΠΟΨ,ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΤΗΝ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" 09/09/2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.Η Κ. ΖΩΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΕΛΑ ΥΠΟΨ,ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΣΤΗΝ Α ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" 09/09/2015


ΕΠΑΜ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) Σπάρτης σας καλεί σε εκδήλωση ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Είναι μονόδρομος τα μνημόνια; ΟΧΙ Υπάρχει σχέδιο για μετάβαση στη νέα δραχμή, στην ευημερία και τη δημοκρατία» Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, ώρα 19: 00 στη ΣΚΑΛΑ στο ξενοδοχείο ΝΕΦΕΛΗ. Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00 στον ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΠΑΡΤΗΣ στο χώρο εστίασης "ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ"

Παρουσίαση ψηφοδελτίου Χρυσής Αυγής παρουσία Κασιδιάρη και Συναδινού

Xrysi Avgi
O λάκωνας βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός θα περιοδεύσουν το Σάββατο 12/9 στο νομό.
Θα πραγματοποιήσουν επίσης ομιλίες στη Σπάρτη (γραφεία τοπικής οργάνωσης, πλησίον κεντρικής πλατείας, ώρα 5.00΄ μμ, όπου θα κάνουν δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου Λακωνίας) και στη Σκάλα (ανοικτή συγκέντρωση στα εγκαίνια του νέου εκλογικού κέντρου, ώρα 8.00΄ μμ, στον κεντρικό δρόμο). Στις δύο εκδηλώσεις θα απευθύνουν χαιρετισμό στελέχη του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι βουλευτές Λακωνίας, που είναι οι:
- Γεώργιος Δημακόγιαννης (εκδότης “Αδούλωτης Μάνης”)
- Βασίλειος Μπουτεράκος (συνταγματάρχης ε.α.)
- Βασιλική Κασιδιάρη-Κουλεντη (συντ. φιλόλογος)
- Φωτεινή Χρυσικάκη (δημοσιογράφος).
πηγή  http://laconialive.gr

Η Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας για τις εκλογές

ergatikos agonas logo
Διαβάστε την εκλογική διακήρυξη της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας:
1. Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ήταν μια αναγκαστική επιλογή για την αστική τάξη, το πολιτικό της σύστημα και τους δανειστές. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διατράνωσε τη λαϊκή απαίτηση για απεγκλωβισμό από τα μνημόνια και τη συντριπτικά αντιλαϊκή πολιτική που συνεπάγονται. Ακολούθησε η συμφωνία της 13ης Ιουλίου και η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Στο πλαίσιο των δύο αυτών γεγονότων δοκιμάστηκε και ανατράπηκε η μέχρι τότε ισορροπία του αστικού πολιτικού συστήματος στο κύριο κόμμα που την συντηρούσε, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βίαιη προσαρμογή των λεγόμενων -έως τα τότε- αντιμνημονιακών δυνάμεων στο πλέγμα της εξάρτησης που είχε δημιουργηθεί με τη χρεοκοπία της χώρας, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια αποδείχτηκε επώδυνη στο επίπεδο των πολιτικών κορυφών. Έφερε τη διάσπαση και τη μετάλλαξη του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ κι έκανε αδύνατη τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας με τους παλιούς όρους. Έπρεπε να δημιουργηθούν νέοι και το κυριότερο να εξασφαλιστεί η επιβίωση του νέου κόμματος του Αλ. Τσίπρα με όρους ισχυρής πολιτικής δύναμης, ενός κόμματος κυβερνητικού, περισσότερο ομοιογενοποιημένου πολιτικά και ιδεολογικά, πιο συμπαγούς, που να μπορεί να παίξει τον παραδοσιακό πολιτικό ρόλο της λεγόμενης κεντροαριστεράς.
Η ταχύτατη προσφυγή στις κάλπες ήταν η μόνη επιλογή για μια επιτυχημένη -πιστοποιημένη, δηλαδή εκλογικά- αναδιαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού πάνω στις νέες βάσεις που δημιούργησε το τρίτο μνημόνιο, και ο μόνος τρόπος αυτό να συμβεί με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για το καθεστώς. Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου επιλέχτηκαν με ένα και μοναδικό κριτήριο. Από τη στιγμή που νέος ορυμαγδός αντιλαϊκών μέτρων είχε ψηφιστεί και το αστικό πολιτικό σύστημα κινδύνευε να χάσει τον ένα από τους δύο βασικούς πυλώνες του, οποιαδήποτε καθυστέρηση ήταν θάνατος. Η πολιτική σταθεροποίηση -λιγότερο ή περισσότερο μακροπρόθεσμη- μόνο από έναν δρόμο μπορούσε να επιτευχθεί: με την άμεση προσφυγή στις κάλπες, προτού ο λογαριασμός των μέτρων φτάσει στην τσέπη του εργαζόμενου λαού.
Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου γίνονται, επίσης, καθ’ υπαγόρευση, αν όχι κατ’ απαίτηση των δανειστών και της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας με σκοπό την αποτύπωση στο αποτέλεσμά τους, πέραν της δεδομένης ευρείας πολιτικής, μιας ισχυρής κοινωνικής συναίνεσης υπέρ της μνημονιακής πολιτικής.
2. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου -με την πιο ευρεία, που επιτεύχθηκε ποτέ, πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία- ήρθε τη στιγμή που όλα έδειχναν ένα ανερχόμενο λαϊκό ριζοσπαστισμό. Συνιστά, δε, μια πρωτόγνωρη συντηρητική στροφή σε πολιτικό επίπεδο, καθώς περιορίζει στο ελάχιστο δυνατό σημείο τη μέχρι πρότινος πολιτική έκφραση των ποικιλόμορφων αντιμνημονιακών διαθέσεων του λαού. Ταυτόχρονα τον συντηρητικοποιεί, καθώς για πρώτη φόρα πέρασε σε τέτοια έκταση η απογοήτευση για τη δυνατότητα άλλων λύσεων πέρα από αυτές που επιβάλλουν οι δανειστές και προωθεί το εγχώριο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Ανεξαρτήτως του τι επιδίωκε αρχικά ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ (η συνωμοσιολογία δεν είναι καλός σύμβουλος στην πολιτική), η κατάληξη της εξάμηνης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές εμπέδωσε σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα την εντύπωση πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτή που εφαρμόζεται εδώ και έξι χρόνια και ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για τη χώρα πέραν αυτού της συνεννόησης, πάση θυσία, με τους δανειστές. Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκε η ορθότητα της άποψης ότι δεν υπάρχουν εύκολες, ανώδυνες φιλολαϊκές λύσεις και μάλιστα εντός του ευρώ και της ΕΕ. Τέτοιες λύσεις θα είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ.
3. Γι’ αυτή την εξέλιξη -την εμπέδωση δηλαδή της άποψης ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στην κρατούσα- σοβαρές ευθύνες φέρουν οι αντιμνημονιακές αριστερές κοινοβουλευτικές δυνάμεις, είτε αντιπάλευαν τα μνημόνια από τη θέση της σοσιαλιστικής επανάστασης, ως άμεση επιλογή, είτε τα αντιπάλευαν στη λογική ενός άλλου δρόμου με λιγότερες ή περισσότερες, επιφανειακές ή βαθύτερες ρήξεις με το σύστημα του καπιταλισμού και της εξάρτησης. Εκείνο που φάνηκε ξεκάθαρα είναι πως, πέρα από διαθέσεις και συνθήματα, πέρα από αποσπασματικές προτάσεις και αιτήματα πάλης δεν υπάρχει σοβαρή, επεξεργασμένη πολιτική εξόδου από τη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ.
Το ΚΚΕ, λόγω παράδοσης και διακηρύξεων ότι είναι κόμμα της εργατικής τάξης, ενώ θα έπρεπε να έχει μια τέτοια πρόταση, αρνήθηκε να την έχει στο όνομα του σοσιαλισμού. Το αποτέλεσμα ήταν και είναι να καθαγιάζει το ευρώ για όσο διάστημα ο σοσιαλισμός δεν θα έρχεται και υποκριτικά να καταψηφίζει τα μνημόνια και τα μνημονιακά μέτρα, τη στιγμή που γνωρίζει ότι η στήριξη που παρέχει στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και η παραμονή σε αυτό για μια χώρα χρεοκοπημένη όπως η Ελλάδα είναι αδύνατη χωρίς μνημονιακές πολιτικές. Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ δεν υπηρετεί ούτε το άμεσο ούτε το μακροπρόθεσμο, στο όνομα του χρονικά απροσδιόριστου για το οποίο, μάλιστα, δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να το εξαγγέλλει. Στην ουσία απαρνιέται και αυτό το οποίο διακηρύσσει, αφού αποσπά τον σοσιαλισμό από την πραγματική κίνηση της κοινωνίας και τις αντιθέσεις της, από τον ακριβή κάθε φορά υπολογισμό των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα στις αντιμαχόμενες τάξεις, από τη συγκεκριμενοποίηση των γενικών διατυπώσεων, της μαρξιστικής – λενινιστικής θεωρίας. Αρνείται την καθοδήγηση της εργατικής τάξης και του λαού μέσα από την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας και ευκαιρίας που προάγει την ταξική πάλη. Η θέση που ο Δ. Κουτσούμπας διακήρυξε από τη Σύρο ότι το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο «με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα», και με δεδομένη τη θέση ότι τέτοιο ζήτημα θα τεθεί μετά την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη, στην καλύτερη των περιπτώσεων οδηγεί τις λαϊκές μάζες σε ένα συμπέρασμα: Για όσο διάστημα θα υπάρχει καπιταλισμός στην Ελλάδα, η λύση είναι ευρώ πάση θυσία με όλα τα συμπαρομαρτούντα.
Το τμήμα του παλιού ΣΥΡΙΖΑ που στη συνέχεια δημιούργησε τη «Λαϊκή Ενότητα» επίσης δεν είχε και δεν έχει κάποια τεκμηριωμένη πρόταση αποχώρησης από το ευρώ, ούτε φυσικά θέτει θέμα εξόδου από την ΕΕ. Κι ούτε φαίνεται πως προσπάθησε για κάτι τέτοιο στο πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα ίδια τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν το προσπαθεί και τώρα, που πλέον έχει μορφοποιηθεί σε ξεχωριστό κόμμα. Η άποψη που διατύπωσε ο Π. Λαφαζάνης στους ανταποκριτές ξένου τύπου ότι «το κατεξοχήν πρόβλημα για να περάσουμε από το ευρώ σε ένα εθνικό νόμισμα είναι η πολιτική απόφαση και επιλογή. Αν αυτή υπάρξει, όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν όπως πίνουμε ένα ποτήρι νερό», είναι πολιτικά αφελής και φανερώνει άγνοια του ζητήματος.
4. Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου άλλαξε ριζικά το δίλημμα των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου σε σχέση με αυτό των εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου. Τώρα οι ψηφοφόροι δεν έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση για να συνεχίσει τα μνημόνια και σε ένα άλλο που υπόσχεται πως θα βάλει τέλος σ’ αυτά. Τώρα οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δυνάμεις που έχουν δεσμευτεί να διαχειριστούν τη νέα μνημονιακή πολιτική. Πρόκειται για μια ποιοτική εξέλιξη που δρα ανασταλτικά στις διαθέσεις των μαζών που έδωσαν το θρίαμβο του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και σήμερα ωθεί ευρύτερα τμήματα της εργατικής τάξης και του λαού στο συντηρητισμό.
Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου διαμόρφωσε το πολιτικό πρόγραμμα των κυβερνήσεων, τουλάχιστον, της τρέχουσας τετραετίας ως το τέλος του 2018. Οι δυνάμεις που το ψήφισαν μπορεί να έχουν διαφορετικές διαδρομές και διαφορετική ιστορία, διαφορετικές γενικές ιδεολογικές αφετηρίες και προσεγγίσεις, αλλά δεν έχουν καμία πολιτική-προγραμματική διαφορά μεταξύ τους στα κεντρικά και ουσιαστικά ζητήματα. Συνεπώς, στις 20 Σεπτεμβρίου εκείνο που κρίνεται δεν είναι το πολιτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας την επομένη, αλλά η σύνθεση αυτής της κυβέρνησης. Ποιο κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο και ποια κόμματα θα την αποτελέσουν. Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια τέτοια εξέλιξη. Και δεν έχει κανένα λόγο να διαλέξει τον μακελάρη του. Η καταψήφιση των κομμάτων του τρίτου μνημονίου είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει.
5. Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου αναδεικνύουν -αλλά δεν μπορούν να λύσουν- το τεράστιο πρόβλημα της ανυπαρξίας ενός πραγματικού κόμματος της εργατικής τάξης που να στηρίζεται στην επιστημονική θεωρία του μαρξισμού – λενινισμού, να την εφαρμόζει και να την αναπτύσσει, να την μετατρέπει σε υλική δύναμη μέσω της πολιτικής. Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου αναδεικνύουν -αλλά δεν μπορούν να λύσουν- το τεράστιο πρόβλημα μιας πραγματικής αριστεράς με κοινωνικές αναφορές στον εργαζόμενο λαό. Οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου αναδεικνύουν -αλλά δεν μπορούν να λύσουν- το τεράστιο κενό του αντιιμπεριαλιστικού – αντιμονοπωλιακού – δημοκρατικού μετώπου. Τα «μετωπικά» σχήματα που είτε δημιουργήθηκαν από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ είτε προϋπήρχαν ασφαλώς βρίσκονται μακριά από τη λύση του όλου προβλήματος κι έτσι όπως διαμορφώθηκαν ενδεχομένως αποτελούν εμπόδιο για το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο που χρειάζεται η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός. Η ασφάλεια του «μικρομάγαζου», ο μικρομεγαλισμός του μικρόκοσμου, η λογική των διεισδύσεων και των επελάσεων του ενός χώρου μέσα στον άλλον με πρακτικές ενός άθλιου παλαιοκομματικού φραξιονισμού πρέπει να εκλείψουν, αν πραγματικά υπάρχει διάθεση μετά τις εκλογές να ξεκινήσει κάτι δημιουργικό στο χώρο της αντιιμπεριαλιστικής, αντιμονοπωλιακής -κατά άλλους σκέτο αντικαπιταλιστικής- αριστεράς. Όσοι αισθάνονται κομμουνιστές -όπου κι αν βρίσκονται- πρέπει να συνεννοηθούν και να πρωταγωνιστήσουν. Εκεί θα κριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
6. Η Κίνηση Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας έχει τονίσει και με άλλη ευκαιρία ότι το πρόβλημα του κόμματος της εργατικής τάξης, το πρόβλημα της αριστεράς και του μετώπου δεν είναι εκλογικό μονόπρακτο. Δεν λύνεται στις εκλογές και ακόμη περισσότερο μέσω των επόμενων εκλογών. Είναι δυνατόν όμως μέσω των εκλογών να δοθεί μια ώθηση στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για όλα τα παραπάνω. Αυτό σημαίνει:
Πρώτον: ότι η λαϊκή ψήφος θα μειώσει ουσιαστικά τα ποσοστά και την επιρροή του συνόλου των αστικών πολιτικών δυνάμεων παλαιότερων και νέων και μαζί του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Ο λαός πρέπει να τις ανταμείψει όλες όπως το αξίζουν.
Δεύτερον: πρέπει η λαϊκή ψήφος να διαμορφώσει εντός της αριστεράς ένα συσχετισμό υπέρ των δυνάμεων που τάσσονται με σαφήνεια και υπηρετούν καθημερινά μια πορεία αντίστασης, ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του στην προοπτική του σοσιαλισμού. Ο συσχετισμός δηλαδή εντός της αριστεράς να διαμορφωθεί ουσιαστικά σε βάρος των δυνάμεων του μεταρρυθμισμού. Την επομένη των εκλογών αφενός μεν η ρευστότητα και η αστάθεια στο πολιτικό σύστημα θα συνεχιστεί -και αυτό από τα πράγματα διαμορφώνει καλύτερες προϋποθέσεις για το εργατικό κίνημα και τη ριζοσπαστική και κομμουνιστική αριστερά- και από την άλλη δεν πρέπει να παραβλέψουμε την επικινδυνότητα των πολιτικών εξελίξεων και το στόχο της αστικής τάξης και των «συμμάχων» να ελέγξουν απόλυτα την κατάσταση, ωθώντας στο περιθώριο τις δυνάμεις της αριστεράς και τα πιο μαχητικά τμήματα της εργατικής τάξης. Οι συνθήκες αυτές επιβάλλουν, στη βάση ενός συμφωνημένου προγράμματος, την ευρύτερη συσπείρωση και δράση της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και των δυνάμεων της αριστεράς εναντίον των μνημονίων, της λιτότητας και της εξάρτησης, και θα κρατά ανοιχτή την προοπτική του σοσιαλισμού”. 
Πηγή  http://laconialive.gr

Ο Μανώλης Αντωνάκος υποψήφιος στη Λακωνία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

ANTONAKOS MANOLISΟ Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου Μανώλης Αντωνάκος, στρατεύεται σε αυτές τις εκλογές με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ, ως υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας και πάλι.
Ο Μανώλης Αντωνάκος με πλούσια και πετυχημένη δράση στο Νομό Λακωνίας και την Αυτοδιοίκηση, στις εκλογές του 2012 ήταν δεύτερος πίσω από τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και τώρα στηρίζει να προσπάθεια να ξαναβγεί έδρα στη Λακωνία κόντρα στη Χρυσή Αυγή που την διεκδικεί.
Το μήνυμα του Μανώλη Αντωνάκου
Φίλες και Φίλοι, Πολίτες της Λακωνίας,
Με ιδιαίτερη τιμή συμμετέχω ξανά ως υποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Λακωνίας. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δημοκρατική συμπαράταξη αποτελεί εξαιρετική τιμή μα και μεγάλη ευθύνη γιατί σε αυτές τις εκλογές μου δίνεται η δυνατότητα για άλλη μία φορά να εργαστώ μαζί σας με δύναμη και αποφασιστικότητα για να δώσουμε λύσεις, ξεφεύγοντας από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησαν οι πειραματισμοί των προηγούμενων μηνών.
Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες με την ψήφο τους επιλέγουν να καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας. Αφού χορτάσαμε από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε ξανά τις αρχές και τις αξίες μας. Για άλλη μία φορά θα αγωνιστώ μαζί σας διεκδικώντας λύσεις για θέματα υγείας και πρόνοιας, για έργα υποδομής και ανάπτυξης, για την ενίσχυση των αγροτών και των ψαράδων, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας της Λακωνίας, την τουριστική και πολιτιστική προβολή του τόπου μας, τη στήριξη του αθλητισμού και της νέας γενιάς.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που η χώρα μας δοκιμάζεται όσο ποτέ, δηλώνω παρών για τη Λακωνία και τους Λάκωνες, για τη Δημοκρατία και την πρόοδο του τόπου μας!
Από μικρό παιδί βιώνω τις αγωνίες των συμπολιτών μας .
Είναι χρέος μου, ως Λάκωνας, ως οικογενειάρχης, ως εργαζόμενος, να δώσω το μέγιστο των δυνάμεών μου και των δυνατοτήτων μου για να επιστρέψει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στους πολίτες και στον τόπο που με γέννησε και με μεγάλωσε
Δεν χρειάζονται άλλες αυταπάτες.
Χρειάζεται να εργασθούμε όλοι μαζί για να επιστρέψει η ΕΛΠΙΔΑ και η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!
Πιστεύω στη δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη, πιστεύω στη δύναμη της Λακωνίας και στις δυνατότητές της, αγαπώ την πατρίδα μου και νοιάζομαι γι αυτήν. Γι αυτό και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου συμμετέχω ως υποψήφιος Βουλευτής Λακωνίας με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δημοκρατική συμπαράταξη. Μια παράταξη που μπορεί και πρέπει να γίνει ξανά δυνατή!
Για να συνεχίσουμε όμως να μπορούμε να συμβάλλουμε στην πρόοδο του Νομού, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο Νομό Λακωνίας να εκλέξει βουλευτή για να υπηρετεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, τη Λακωνία και την Ελλάδα!
Καλώ όλους Λάκωνες, όλους τους δημοκράτες στο Νομό Λακωνίας να στηρίξουν με τη ψήφο τους το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ δημοκρατική συμπαράταξη ώστε να μην επιτρέψουν την εκλογή Βουλευτή της ΧΑ στο Νομό Λακωνίας!
Πηγή  http://kallikratis.net/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ !!!ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ...ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ ΜΑΣ

Πέρασαν 6 ημέρες αλλά δυστυχώς άκαρπες οι έρευνες για τον παππού μας !!!Άσχετα με το προς το παρόν αποτέλεσμα θέλουμε μέσα από τα βάθυ της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους βρεθηκαν δίπλα μας και εξακολουθούν να μας στηρίζουν και να μας βοηθούν σε αυτόν τον γολγοθά που ζούμε !!!!!Δεν εχουμε λόγια να πουμε για την Ομάδα Διάσωσης Κυθήρων !!!!!Αυτά τα παιδιά έχουν κάνει την αγωνία μας και τον πόνο μας δικό τους.Τους ευχαριστούμε όλους μα όλους ΤηνΕλένη , την Δέσποινα ,την Χρυσούλα,την Άγγελική, τον Τάσο,τον Νόντα,τον Βρεττό,τον Θοδωρή,τον Δημήτρη ( συγνώμη αν κάποιους ξεχνάμε)!!!!!Ευχαριστούμε τον κ.Μιχάλη Πρωτοψάλτη ,τον κ.Θεόδωρο Κουκούλη και τον Πρόεδρο του Ποταμού κ.Στέλιο Μεγαλοκονόμο οι οποίοι είναι συνέχεια δίπλα μας και άμεσα μας συμβούλεψαν έτσι ώστε να έρθουν τα παιδιά με τον σκύλο της ΕΜΑΚ .Τα παιδιά της Αστυνομίας και τα παιδιά της Πυροσβεστικής τους ευχαριστούμε !!!!Τον κουμπάρο μας τον Παναγιώτη Γιαννιώτη ο οποίος έκανε τις εναέριες λύψεις .Συγκινητική είναι η βοήθεια των αλλοδαπών -Αλβανών φίλων μας .Ευχαριστούμε επίσης όλους τους εθελοντές συμπατριώτες μας οι οποίοι έχουν αφήσει τις δουλείες τους και έχουν οργώσει την περιοχή .Όλοι τους να είναι καλά .Χθές το πρωί ήρθε και ο Σεβασμιότατος τον ευχαριστούμε πολύ για την συμπαράσταση του .Ας ευχηθούμε γρήγορα όλοι μας ότι αυτή η μυστηριώδης περιπέτεια θα πάρει τέλος !!!!!!!!!!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ. «Ἔναρξη προγράμματος ἀπασχόλησης κοινωφελοῦς χαρακτήρα».

Θέμα: «Ἔναρξη προγράμματος ἀπασχόλησης κοινωφελοῦς χαρακτήρα».
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κυθήρων ἀνακοινώνει ὅτι ἔγινε ἔναρξις τοῦ προγράμματος κοινωφελοῦς χαρακτῆρα.
Σύμφωνα μέ τό πρόγραμμα εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν παρεχωρήθη μία θέσις κλάδου ΔΕ Γενικῶν Καθηκόντων πεντάμηνης ἀπασχόλησης.
Οἱ ἐνδιαφερόμενοι ἄνεργοι, ἐγγεγραμένοι στά μητρώα τοῦ ΟΑΕΔ, πρέπει νά ὑποβάλουν ἠλεκτρονικά αἴτηση μέσῳ τῆς ἐπίσημης ἱστοσελίδας τοῦ ΟΑΕΔ, ὥς τήν Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου καί ὥρα 12 μεσημβρινή.
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΒΟΙΩΝ". ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ



Δελτίο Τύπου - 8/9/2015 - Δημοτικά έργα ύδρευσης

Τις συμβάσεις τριών πολύ σημαντικών έργων ύδρευσης υπέγραψε την Τρίτη 08/09/2015 ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης. Μετά από τη διεξαγωγή ανοικτών μειοδοτικών διαγωνισμών, την έγκριση των πρακτικών και όλες τις σχετικές διαδικασίες, υπεγράφησαν οι συμβάσεις των κάτωθι έργων, τα οποία αναμένεται κατά δέσμευση των αναδόχων τους να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις εκλογές. 
 
 
1. "Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Κυθήρων", προϋπολογισμού μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (35%) 100.099,99€ με το Φ.Π.Α. (αρχικός προϋπολογισμός 154.000€). Ανάδοχος είναι η εταιρείας ΕΥΔΟΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. Θα γίνει αντικατάσταση παλαιών δικτύων ύδρευσης (αμιαντοσωλήνες - PVC) συνολικού μήκους 3 χιλιομέτρων στις Τοπικές Κοινότητες Λιβαδίου, Ποταμού, Κυθήρων, Κοντολιανίκων, Αρωνιαδίκων, Φρατσίων και Μητάτων σύμφωνα με αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων. Θα τοποθετηθούν σωλήνες πολυαιθυλενίου PE 100. Προθεσμία ολοκλήρωσης 6 μήνες. 
 
2. "Επισκευές Δεξαμενών - Αντλιοστασίων Δήμου Κυθήρων", προϋπολογισμού μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (38,48%) 101.508€ με το Φ.Π.Α. (αρχικός προϋπολογισμός 165.000€). Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΑΙΓΕΥΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. Θα γίνει εκτεταμένη οικοδομική και λοιπή συντήρηση και ανακαίνιση σε 18 Δεξαμενές/Βανοστάσια και σε 24 οικίσκους Αντλιοστασίων. 
 
Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί κυρίως στις δεκαετίες 1980-1990 και έχουν υποστεί πολλές βλάβες λόγω παλαιότητας, ενώ η μέχρι σήμερα συντήρησή τους υπήρξε μηδαμινή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται εσωτερική υδροβολή στις δεξαμενές και νέα προστατευτική επίστρωση. Προθεσμία ολοκλήρωσης 6 μήνες. 
 
3. "Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Τ.Κ. Καραβά", προϋπολογισμού μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (41%) 37.200€ με το Φ.Π.Α. (αρχικός προϋπολογισμός 60.000€). Ανάδοχος είναι η εταιρεία ΕΥΔΟΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Ο.Ε. Προβλέπεται αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Καραβά. Προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες. 
 
 
Παρά την κρίση και τα διαρκή γραφειοκρατικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης ο Δήμος Κυθήρων με συνεχείς δημοπρατήσεις σημαντικών έργων αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του, την εργατικότητα και αυταπάρνηση των υπαλλήλων του και εξοικονομεί σημαντικούς πόρους μέσα από ανοικτές διαδικασίες και αποφεύγοντας κατατμήσεις και μικροαναθέσεις όπως στο παρελθόν. Συνολικά, μόνο από τις 3 παραπάνω δημοπρασίες εξοικονομήσαμε 140.192,01€ μετά τις μεγάλες εκπτώσεις που επιτεύχθηκαν. 
 
Επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως ότι η πολιτική απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής για τη διενέργεια των έργων συγκεντρωτικά και με ανοικτούς διαγωνισμούς ήταν σωστή και προς το συμφέρον του Δήμου. 
------------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
------------------------------------------

ΚΥΘΗΡΑ. η Παναγία η Κακοπετριανή

Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζει η Παναγία η Κακοπετριανή στα Κύθηρα. Το προσκύνημα συνδέεται με μια πολύ ρομαντική ιστορία. Στα χρόνια των Βενετών μια όμορφη αρχοντοπούλα από την οικογένεια των πανίσχυρων φεουδαρχών Βενιέρι, αγάπησε ένα νέο, ο οποίος πήγε στον πόλεμο να πολεμήσει τους Τουρκους στο πλευρό της Βενετίας. Ήταν η εποχή των Βενετοτουρκικών πολέμων (16ος αι.) Ο νέος αργούσε να γυρίσει και η...κοπέλα κλείστηκε στο μοναστήρι του αγίου Ελευθερίου των Καλούτση στο Μανιτοχώρι. Όταν γύρισε και συνάντησε τη μοναχή πλέον Μαρία Βενεροπούλα τη ρώτησε, τι μπορούσε να κάνει για κείνην και του απάντησε πως θέλει να κτίσει μια εκκλησιά και ένα ησυχαστήριο. Ο νέος, που φαίνεται η Βενετία τον αντάμειψε γενναία για τις υπηρεσίες του, της άφησε μια σακούλα με φλουριά και έφυγε από τα Κύθηρα για πάντα πικραμένος για τον ανεκπλήρωτο έρωτα. Η παράδοση λέει πως η Μαρία άφησε ένα περιστέρι που κάθισε στο βράχο του Κακοπετριού. Εκεί έχτισε το μοναστηράκι στο οποίο εμόνασαν πολλές μοναχές επί Βενετοκρατίας και Αγγλοκρατίας. Εκεί ετάφη η Μαρία και δύο επίσκοποι Κυθήρων του 17ου αι. από την οικογένεια Βενιέρι. Ο Μακάριος και ο Νεκτάριος. Το μοναστήρι αυτό δόθηκε προίκα στην Ελισάβετ Βενιέρι, που παντρεύτηκε το τέλος του 18ου αι. τον Εμμανουήλ Καλούτση και έτσι από τότε περιήλθε στην οικογένεια Καλούτση, η οποία το διατηρεί και το γιορτάζει κάθε χρόνο. Ο λόγιος Σοφοκλής Καλούτσης, ο υμνογράφος της Μυρτιδιώτισσας έγραψε ένα ωραίο λυρικό ποίημα με τίτλο ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑΝΗ.

Ο Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην Σπάρτη το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Λακωνία.

Ο Τέρενς Κουίκ ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην Σπάρτη σήμερα Τρίτη το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Λακωνία.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι


1) Σπανός Ευάγγελος – Επιχηραματίας
2) Ταγαρούλιας Ηλίας – Δημοτικός Υπάλληλος
3) Καλαίμη Γεωργία – Πολιτικός Επιστήμων
4) Μαυροϊδάκου Σταυριανή – Ελεύθερος Επαγγελματίας
5) Μουγιακάκος Ιωάννης – Δικηγόρος

Στη συνέχεια ο Τέρενς Κουίκ παραχώρησε συνέντευξη τύπου…

Δείτε αποσπάσματα όπως επίσης και την τοποθέτηση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ευάγγελου Σπανού.

Πηγή http://www.report24.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ε.ΠΑ.Μ. για τις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Ε.ΠΑ.Μ. για τις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο συμμετέχει στις Εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με τους κάτωθι υποψήφιους με σειρά λίστας.
Α” ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ        ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΒΙΔΑΛΗΣ              ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΑΛΛΙΝΣΟΝ       ΟΥΪΛΛΙΑΜ-ΝΤΕΪΒΙΝΤ-ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ       ΕΥΓΕΝΙΑ
ΜΠΑΣΙΑΣ             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΠΑΡΩΤΙΔΗΣ         ΣΑΒΒΑΣ
ΚΟΠΑΝΕΛΗ         ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΑ (ΖΕΤΑ)
ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ        ΔΑΜΙΑΝΟΣ
ΜΠΙΡΠΑΝΑΓΟΥ  ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΒΑ)

ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ,Το έγγραφο που μου ζήτησαν οι ομογενείς μας

Το έγγραφο που μου ζήτησαν οι ομογενείς μας την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομάδα σε συνάντησή μας και το οποίο παρέδωσα σήμερα στον κ. Κυπριώτη σε 2 αντίγραφα. Καλό θα ήταν ο κ. Πρωτοψάλτης την επόμενη φορά που θα κάνει μία ανάρτηση να είναι περισσότερο προσεκτικός και σίγουρα καλλίτερα ενημερωμένος. Το έγγραφο αυτό θα βοηθήσει τους ομογενείς μας να πάρουν αρχεία από την Αμερική χωρίς να καταβάλουν δεκάδες χιλιάδες Ευρώ που απαιτούνται. Επαναλαμβάνω ότι το έγγραφο αυτό μου ζητήθηκε και συμφώνησα να το δώσω την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομάδα και δεν είχα ανάγκη τις δημόσιες αντιπολιτευτικές παραινέσεις του κ. Πρωτοψάλτη για να ικανοποιήσω τα αιτήματα των ομογενών. Ας αναζητήσει αλλού εχθρούς και όχι στη Δημοτική Αρχή.... Ας αποδεχθεί έστω και τόσο αργά ότι είτε του αρέσει είτε όχι τα ΠΑΝΤΑ θα γίνονται όπως προβλέπονται στους κανονισμούς και στους Νόμους, έστω και αν καθυστερούν γιατί άλλος δρόμος ΔΕΝ υπάρχει... και θυμίζω ότι δεν είμαι εγώ εκείνος που με περισσή αναίδεια μέσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαξίωσε τη Δικαιοσύνη και τους Νόμους λέγοντας "και ποιος είναι ο Εισαγγελέας".... Οι πολιτικές αποφάσεις ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα στέκονται πάνω από το Νόμο... η αισχρότητα αυτή έληξε οριστικά πριν 1μιση χρόνο για το Τσιρίγο...