Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

«Πολλά γράμματα έλαβα και δεν απήντησα». Επιστολή Κυθηρίου μετανάστη από τη Νέα Υόρκη, 191_.

Επιστολή Βαλέριου Φατσέα προς τον Παναγιώτη Φατσέα, Νέα Υόρκη 191_ (σελ. 1)
Επιστολή Βαλέριου Φατσέα προς τον Παναγιώτη Φατσέα, Νέα Υόρκη 191_ (σελ. 1)
New York, 15 Φεβρ. 191[;]
Πολύ Αγαπητέ μου εξάδελφε Παναγιώτη χέραι. Δια της παρούσης μου έρχομε να σας αναγγήλω την κατάστασή μου [σ]την οποίαν ευρίσκομε όπως τα εμάθατε προ κερού αλά ήλθον εις κερόν να σας τα γράψω και ο ίδιος και να σας ζητήσω συγνώμην διότι πολά γράματα έλαβα και δεν απήντισα όχι δια παράπονο ότι είχα κανένα αλά πάντοτε εβρισκόμουν εις στεναχορίας και δεν ήχα καρδιά ούτε να γράφω ούτε δια τίποτα. Ήλπιζα όμως πάντοτε ότι θα ανταμόναμε μίαν ημέραν και θα ελέγαμε όλα τα παραπονά μας αλά τόρα οπού βλέπω ότι ήνε αδύνατον να ανταμόσομε ήτον καθήκον μου να σας ζητήσω Συγνώμην διότι άλους από σας δεν έχω στην καρδιά μου και εάν δεν έγραφα ο θεός το γνορίζει.
Εγό βρίσκομε τόρα 4 μήνες εις το νοσοκομίον ελεεινός και απελπισμένος η δε ασθενιά μου όπος θα το μάθετε ήνε καρδιακή νόσος ήνε δε αδύνατον να ιατρευθό αλά αφού ο θεός το θέλη δεν ημπορό να κάμω τίποτα. Χερετίσματα εις τον Αδελφό σου Γεώργιον εις τους Κουνιάδους μου και λοιπούς φύλους. Έτερον δεν έχω. Ταύτα σου γράφω ο εξάδελφός σου
Βαλέριος Φατσέας
Η σύστασή μου 673 Third Avenue, New York

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 11/09/2015

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 11/9 υπό την Προεδρία του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Προηγήθηκαν οι αγιασμοί στα Σχολεία του νησιού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους από τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς του νησιού. Στον Αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Χώρας καθώς και στου Γυμνασίου/Λυκείου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης που ευχήθηκε καλή νέα σχολική χρονιά στα παιδιά και τους δασκάλους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε και η φετινή χρονιά, κυρίως αναφορικά με τις μεταφορές των μαθητών και τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Ο κ. Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη προστασίας των σχολικών κτηρίων από εξωσχολικά στοιχεία και την ανάγκη αποτροπής φαινομένων βανδαλισμού όπως πρόσφατα παρατηρήθηκε στο Γυμνάσιο/Λύκειο, για την αποκατάσταση των οποίων ο Δήμος έφερε ειδικό συνεργείο από τη Σπάρτη. Στους αγιασμούς των υπολοίπων Σχολείων παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι. Τα σχολικά κτήρια ανακαινίστηκαν έγκαιρα από το Δήμο, έγιναν εκτεταμένες εργασίες και καθαρισμοί ήδη από τον Αύγουστο, ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Ποταμού υπήρξε σημαντική χορηγία-βοήθεια του Συλλόγου Γονέων. Στο Σχολείο της Καρβουνάδας ο Δήμος κάλυψε τη δαπάνη του έργου αποστράγγισης των υδάτων στον αύλειο χώρο που ταλαιπωρούσε τη μαθητική κοινότητα επί σειρά ετών.
Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. ο κ. Δήμαρχος απάντησε σε ερωτήσεις παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, ενώ σχετικά με το θέμα της Βιβλιοθήκης τόνισε με έμφαση ότι είναι παντελώς αναληθές ότι η Βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί ή υποβαθμίστηκε, καθώς η Δημοτική Αρχή ουδέποτε ζήτησε την απομάκρυνση κανενός από αυτήν. Παρέπεμψε δε στο Δελτίο Τύπου του Δήμου στις 03/09, ενώ ζήτησε να σταματήσει επιτέλους η δημόσια παραφιλολογία για ένα θέμα ανύπαρκτο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τον προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα υπάλληλο του Δήμου κ. Εμμανουήλ Σοφίο για την πέραν των 35 ετών προσφορά του στο νησί και το Δήμο στον τομέα της ύδρευσης.
Κατά την ημερήσια διάταξη όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα και υπήρξε εξαιρετικά γόνιμος και ενδιαφέρων διάλογος επί αυτών με ανταλλαγή απόψεων και θέσεων που η Δημοτική Αρχή θα εξετάσει. Ανάμεσα στις αποφάσεις που λήφθηκαν ξεχωρίζει εκείνη που αφορά την έγκριση παροχής κινήτρων σε αγροτικούς και επικουρικούς ιατρούς για τη στελέχωση του Νοσοκομείου και των Αγροτικών Ιατρείων στα Κύθηρα και Αντικύθηρα. Το Δ.Σ. αποφάσισε να χορηγήσει μηνιαία χρηματική παροχή για την κάλυψη δαπανών σίτισης και στέγασης. Για την σχετική διαδικασία οι Δήμοι και οι Περιφέρειες αναμένουν συγκεκριμένες οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας.
Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου μας στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Θεσσαλονίκης PHILOXENIA από 12 μέχρι 15 Νοεμβρίου στο χώρο της ΔΕΘ. Η περσινή δυναμική παρουσία του Δήμου μας στη Θεσσαλονίκη απέδωσε καρπούς, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, παρά το γεγονός ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικά ασταθές (δημοψήφισμα, τραπεζική αργία κ.λπ.), οι αφίξεις από Θεσσαλονίκη (αεροπορικές και οδικές/ακτοπλοϊκές) παρουσίασαν αύξηση περίπου 12%. Η φετινή παρουσία μας στη Θεσσαλονίκη θα είναι αναβαθμισμένη και εκτός από το Δήμαρχο, ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Μηνά Κορώνη, κα. Μαρία Κασιμάτη και κ. Ζαχαρία Σουρή καθώς και τον κ. Π. Γιαννιώτη.
Τέλος, το Δ.Σ. ενέκρινε τη δαπάνη για την δημιουργία και εκτύπωση του νέου ανανεωμένου έντυπου διαφημιστικού υλικού του Δήμου, που εκτός από το γενικό φυλλάδιο για τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, θα περιλαμβάνει και ειδικά/θεματικά φυλλάδια για ειδικές μορφές και κατηγορίες τουρισμού.

ΛΑΚΩΝΙΑ.Άγιος Αθανάσιος Παντάνασσας: Ένα μοναδικό θρησκευτικό μνημείο

Ο ιερός ναός του Αγίου Αθανάσιου Παντάνασσας βρίσκεται στο χωριό Παντάνασσα περίπου στο μέσο της διαδρομής από τους Μολάους προς τη Νεάπολη.
Η βυζαντινή εκκλησία που χτίστηκε το 12ο αιώνα είναι ένα μοναδικό θρησκευτικό μνημείο με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και εξαιρετική αρχιτεκτονική.
Η λαϊκή παράδοση θέλει την Ειρήνη Παλαιολόγου, κόρη του βασιλιά Ανδρόνικου Παλαιολόγου, να έχτισε την εκκλησία το 14ο αιώνα, ωστόσο, ως αποδεκτός χρόνος κτίσης της θεωρείται ο 12ος αιώνας.
Δείτε περισσότερα: http://www.monemvasia.gr/…/saint-athanasios-of-pantanassa.h…
Info:
Πρόσβαση: Στο μέσο της διαδρομής από Παντάνασσα προς Κρυόβρυση στρίψτε αριστερά για να φτάσουμε μετά από 600 μέτρα στον ναό.
Αποστάσεις: Από κέντρο χωριού Παντάνασσα 1,5 χλμ άσφαλτος (στενός δρόμος).
Από Κρυόβρυση 1,7 χλμ.
Για επίσκεψη στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας, απευθυνθείτε στον Ιερέα της Παντάνασσας. Τηλέφωνο: 6972122653
Δωρεάν είσοδος
Υπάρχει χώρος στάθμευσης έξω από την εκκλησία.


ΠΗΓΗ 

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΝ

Σαν να μην έφτανε το κόκκινο σκαθάρι που καταστρέφει τους φοίνικες της χώρας μας, το οποίο έχει εξαπλωθεί πλέον στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ένα νέο -πιο φονικό- έντομο, η παϊσαντίσια, έφθασε στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική και απειλεί την επιβίωση των φοινικοειδών.
Με το υπ’ αριθ. 205/7-1-2012 Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, ανακοινώθηκε η εμφάνιση του επικίνδυνου λεπιδοπτέρου καραντίνας των φοινικοειδών Paysandisia Archon στη Δημοτική Κοινότητα Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα. Το Δελτίο Τύπου απεστάλη στα ΜΜΕ της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και το γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη.
Το συγκεκριμένο επικίνδυνο είδος νυχτοπεταλούδας (παρατείθενται Φωτογραφίες του είδους) έχει εμφανιστεί και στη Δημοτική Ενότητα Βοιών, με πρώτα θύματα τους φοίνικες στον προαύλιο χώρο στον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου Νεαπόλεως. Ενήμερη για αυτό είναι η γεωπόνος Αφροδίτη Γρηγοράκου, διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας από τις 24/6/2014.
Υπάρχει κατηγορία ΜΗ βιολογικών φαρμάκων για το σκαθάρι (Confidor – ουσία Imidacloprid, Laser 480Sc – ουσία Spinosad) και για την πεταλούδα (Dantop – ουσία Clothianidin).
Εντούτοις, πιο αποτελεσματική και ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ μέθοδος διατίθεται από την ελληνική εταιρεία BioInsecta (http://www.bio-insecta.gr/palms.html). Τα φοινικοειδή μπορούν να διασωθούν με τη μέθοδο Biorend-R φοινικοειδών που αφορά στη χρήση εξειδικευμένων εντομοπαθογόνων νηματοειδών που προσβάλλουν αποκλειστικά και μόνο τους εχθρούς των φοινικοειδών και κανέναν άλλον οργανισμό.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" 11-09-2015

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΥΠΟΨ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Α ΠΕΙΡΑΙΑ
  ΙΟΥΛΙΑ ΚΡΙΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΨ.Ε.ΠΑ.Μ Α ΠΕΙΡΑΙΑ


ADELIN WEB TV.ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ 11-09-2015

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΛΑΧΙΟΥ ΒΟΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.
SOS ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΑΠΙΛΕΙ ΤΑ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

Δήλωση Γιάννη Καπελέρη, πρώην πολιτευτή ΠΑΣΟΚ νομού Λακωνίας

«Στις επικείμενες εκλογές κρίνεται η δυνατότητα της χώρας να ξεπεράσει τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.
Η επτάμηνη κυβερνητική θητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όξυνε τα προβλήματα, έπληξε την ελληνική οικονομία, έθεσε σε κίνδυνο τη θέση μας στην ευρωζώνη, οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, αύξησε την ανεργία, απέτρεψε τις επενδύσεις, ενίσχυσε περεταίρω την οικονομική και κοινωνική μας υστέρηση.
Έπειτα από την διάψευση των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί, την αποκάλυψη των ανεδαφικών διακηρύξεων, την απομυθοποίηση της αντιμνημονιακής ρητορικής, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν που τελειώνει το ψέμα και που αρχίζει η αλήθεια, έχουν την ευκαιρία να κρίνουν και να αξιολογήσουν τις προτάσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, έχουν την ευκαιρία να προκρίνουν εκείνες τις πολιτικές που κατά τη γνώμη τους εγγυώνται μια στέρεη, αξιόπιστη και φερέγγυα πορεία, για την έξοδο από την κρίση.
Στην κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου οι δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν τη δική τους συνδρομή και συμβολή στην υπέρβαση της ζοφερής πραγματικότητας στην οποία βρισκόμαστε.
Η ψήφος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη την οποία υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι μια ψήφος χρήσιμη για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, είναι μια ψήφος χρήσιμη για τον προοδευτικό προσανατολισμό της χώρας, είναι μια ψήφος χρήσιμη για την ανασύνθεση κατακερματισμένου χώρου της κεντροαριστεράς.
Απευθύνομαι σε όλους εκείνους τους συμπολίτες μου με τους οποίους δώσαμε σκληρές μάχες για τον τόπο, για το ΠΑΣΟΚ, για τη Λακωνία, καλώντας τους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον της κοινωνίας και των πολιτών υπερβαίνουμε τις όποιες ενστάσεις και επιφυλάξεις έχουμε για τα λάθη και τις παραλήψεις που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια η μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της συμπόρευσης. Τώρα είναι η στιγμή να διεκδικήσουμε τον δικό μας ρόλο και λόγο στις μελλούμενες πολιτικές εξελίξεις.
Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία μας, χαράζοντας και περπατώντας νέους δρόμους.
Η επόμενη μέρα θα είναι για όλους μας μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία για να βγάλουμε την Ελλάδα από το τέλμα και την παρακμή, για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση εκείνων των δυνάμεων που μας οδήγησαν στο χάος.
Ως Λάκωνας, καλώ όλους τους συμπατριώτες μου να δώσουν τη δική τους απάντηση στα σκοτεινά σχέδια των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Η Λακωνία, έχοντας στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον, θα απομονώσει όλους εκείνους που θέλουν να αναβιώσουν τις μαύρες μέρες του νεοφασισμού.»

Μήνυμα Τζανετέα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή σχολική χρονιά. Η έναρξη της χρονιάς αυτής αποτελεί  μια νέα αφετηρία στόχων και  προσδοκιών.

Σε αυτή τη δύσκολη  χρονική συγκυρία, όλοι οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά αλλά και στους εκπαιδευτικούς. Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας προσπαθούμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να επιλύσουμε τα προβλήματα  αφού ευχή και στόχος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Σαν μητέρα μοιράζομαι μαζί σας το άγχος και την αγωνία της πρώτης μέρας του σχολείου και θέλω να ευχηθώ ιδιαίτερα στους γονείς των μαθητών καλή δύναμη ώστε να σταθούν δίπλα στον δύσκολο δρόμο των παιδιών τους.

Στους μαθητές θα ήθελα να τονίσω πως η πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης  μπορεί κάποιες φορές να φαίνεται δύσκολη, όμως με υπομονή και επιμονή θα καταφέρετε έρθετε πιο κοντά στα όνειρα σας και να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της σημερινής εποχής .

Εύχομαι σε όλους μια νέα δημιουργική σχολική χρονιά,

γεμάτη πρόοδο και επιτυχίες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Αδαμαντία Τζανετέα

Μνημόνιο Συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με τον ΟΤΕ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΟΤΕ με αντικείμενο την υλοποίηση των αναγκαίων χωματουργικών και δικτυακών εργασιών και εκσκαφών από τον ΟΤΕ του υποέργου 4: «Εργασίες μετατόπισης δικτύων ΟΚΩ - ΟΤΕ του έργου : Βελτίωση επαρχιακής οδού Δρυόπης (Κόμβος Καλλονής) – Γαλατάς (Διακριτικό τμήμα Βελτίωσης)», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικού πόρους στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής, 2007 – 2013 μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΟΠΣ 379433, ΑΠ 4673/2012, ΣΑΕΠ 085/8 Κωδ. Έργου 2012 ΕΠ08580042). Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου αυτού, ο ΟΤΕ θα προβεί στη μετατόπιση των εναέριων αρτηριών του Δημοσίου Τηλεφωνικού Δικτύου του, το οποίο εκτείνεται σε μήκος πλέον των 17 χλμ αλλά και σε μετατόπιση του αντίστοιχου υπογείου δικτύου του το οποίο εκτείνεται σε μήκος άνω των 15 χλμ χιλιομέτρων και τα οποία βρίσκονται στις περιοχές της Καλλονής, του Αγίου Γεωργίου και σε τμήμα της περιοχής Γαλατάς. Η συνολική δαπάνη του «υποέργου» ανέρχεται στο ποσό των 801.837 ευρώ (651.900 για εργασίες και 149.937 για ΦΠΑ).
«Πρόκειται για αναγκαίο έργο που βοηθά καθοριστικά στη δημιουργία των σοβαρών εκείνων υποδομών που χρειάζεται η Αττική προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες», τόνισε σχετικά η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Δραστηριότητες Αντιπεριφερειάρχη Νήσων σε Τροιζηνία και Πόρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε όλα τα σχολεία του Γαλατά μαζί με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας κ. Κώστα Καραγιάννη, και ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, σε συνεργασία με τους οικολόγους Ύδρας, παρέδωσε ποσότητα οικολογικού λιπαντικού λαδιού για τις μηχανές των αλιευτικών σκαφών στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Πόρου.
Ο κ. Χατζηπέρος ευχαρίστησε τον κ. Εμμανουήλ Τσακίρη για την προσφορά των Υδραίων οικολόγων στην περιοχή του Αργοσαρωνικού και δήλωσε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρώτιστη μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής.


Επέκταση αεροδιαδρόμου αεροδρομίου Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης Κυθήρων

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     11/09/2015


Εγκρίθηκε η επέκταση του αεροδρομίου Κυθήρων

Ένα έργο το οποίο ίσως είναι το πιο αναπτυξιακό στο νησί των Κυθήρων, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά μετά από μακροχρόνια προσπάθεια και συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη. 
Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για την επέκταση του αεροδιαδρόμου στον κρατικό αερολιμένα Κυθήρων έγινε αποδεκτή ομόφωνα στην 28η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η επέκταση του αεροδρομίου, θα δώσει τη δυνατότητα προσγείωσης μεγάλων αεροσκαφών στο νησί, η οποία θα φέρει ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα του νησιού, και όχι μόνο, και θα δημιουργήσει κίνητρα στους νέους των Κυθήρων να παραμείνουν στον τόπο τους.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΕΚΠΟΜΠΗ "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ" 09/09/2015

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. ΣΥΡΙΖΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΑΝΟΣ ΥΠΟΨ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.ΑΝΕΛ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Νώντας Βέζος - ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

ΕΞΑΝΤΛΗΣΑ όλα τα χρονικά περιθώρια ελπίζοντας, ότι έστω την τελευταία στιγμή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να με πείσει με ένα πρόγραμμα που κατ’ ελάχιστο θα μπορούσε να περιέχει μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ πρόταση. Δυστυχώς απογοητεύτηκα για μια ακόμα φορά.

ΠΩΣ θα μπορούσε άραγε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να με πείσει, ότι θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, όταν χρησιμοποιεί τα ίδια μέσα όπου σαράντα και πλέον χρόνια χρησιμοποίησε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα για να σταθεί στην εξουσία; (ΜΜΕ-Εκλογικός νόμος κλπ).
ΑΝΤΙΘΕΤΑ με ένα σκληρό μνημονιακό πρόγραμμα ζητά μια ΤΡΙΤΗ ευκαιρία (μην ξεχνάμε το δημοψήφισμα το οποίο ήταν η δεύτερη) διεκδικώντας μάλιστα και αυτοδυναμία προκειμένου να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα, απαλλαγμένη από «αριστερά βαρίδια».
ΑΡΝΟΥΜΑΙ, όπως και εκατοντάδες σύντροφοί μου, τη συμμετοχή-συνενοχή στην πολιτική της «ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και συστρατεύομαι με τους συντρόφους μου αγωνιστές της αριστεράς στον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια. ΣΕ ένα αγώνα για δημοκρατία και για δικαιοσύνη που θα διεκδικεί με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και των τραπεζών.
ΚΑΛΩ όλους τους συντρόφους μου της Ο.Μ. Κυθήρων της οποίας υπήρξα συντονιστής να συστρατευθούν μαζί μου, δίνοντας ακόμα μια μάχη για να σταματήσει αυτή η λεηλασία της οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής και πολιτισμικής ζωής του τόπου μας.
ΝΩΝΤΑΣ ΒΕΖΟΣ