Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Από την Σπάρτη παρουσίασε το ψηφοδέλτιο ο Κασιδιάρης… Εγκαίνια στην Σκάλα.. Βίντεο



Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός και οι υποψήφιοι στον νομό Λακωνίας, Γεώργιος Δημακόγιαννης και Βασίλειος Μπουτεράκος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα κατάμεστα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης.

 

Ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης παρουσίασε το ψηφοδέλτιο για την Λακωνία…

Αναλυτικά

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Διευθυντής εκδόσεων “Αδούλωτη Μάνη”
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ Συντ/χης ε.α.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ Φιλόλογος
ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ Δημοσιογράφος

Στη συνέχει ανέλυσε συνοπτικά το πρόγραμμα και τις προτάσεις του Λαϊκού Συνδέσμου και απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των τοπικών μέσων για ζητήματα κεντρικής πολιτικής, αλλά και τοπικά θέματα.

Το Report24  βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου και ρώτησε για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για το θέμα της μετανάστευσης.

Δείτε το βίντεο απο το Report24

Ρεπορτάζ
Γιάννης Παυλάκος 

Πηγή http://www.report24.gr

 

Στη συνέχει πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Χρυσής Αυγής


ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ. Η συγκάλυψη του χάους δεν είναι ανεκτή, κυρίως από εκείνους που το προκάλεσαν.

ΟΙ περισσότερες "υποδομές" του νησιού (παιδικές χαρές, Θέατρο Ποταμού, το πολυδιαφημισμένο έργο του κεντρικού δρόμου, λιμάνια, λιμενικές υποδομές και εγκαταστάσεις κλπ κλπ κλπ) τα παραλάβαμε ΧΩΡΙΣ νομιμοποιήσεις και ΧΩΡΙΣ άδειες. ΠΡΟΚΑΛΩ τον οποιονδήποτε να έρθει στο Δήμο και να ρωτήσει τους αρμοδίους υπαλλήλους. Εκτός αν και εκείνοι - κατά την άποψη κάποιων - είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της συκοφάντησης.κάλεσαν. Οι δήθεν "Σολομώντειες λύσεις" που σκαρφίζονταν κάποιοι αγνοώντας τους Νόμους, οδήγησαν σε δικαστικές περιπέτειες για το Δήμο και τους αιρετούς του. Εμείς ΛΥΝΟΥΜΕ τα προβλήματα και ΔΕΝ τα συγκαλύπτουμε. Αυτό φυσικά δεν αρέσει σε όσους επί σειρά ετών υπόσχονταν λύσεις και παρέδωσαν ανομία. Συνεχίζουμε το έργο μας, συνεχίζουμε την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που παραλάβαμε, συνεχίζουμε την δύσκολη διαδικασία νομιμοποίηση των υποδομών μας, συνεχίζουμε τις δημοπρατήσεις μεγάλων έργων, συνεχίζουμε να πηγαίνουμε μπροστά αδιαφορώντας για την άποψη των εκπροσώπων του χτες και του παλαιού, άποψη που ο Κυθηραϊκός Λαός έχει πληρώσει πανάκριβα.
Η συγκάλυψη του χάους δεν είναι ανεκτή, κυρίως από εκείνους που το προ

ΠΟΙΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ;

Καλαίσθητες Ταμπέλες παντού! 
Ο κ. Χαρχαλάκης έχει επιλέξει την έντονη αντιπαράθεση, τους οξείς χαρακτηρισμούς, τις ύβρεις, την λασπολογία, την κατασυκοφάντηση και το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί;
Τόσο σκληρή αντιπολίτευση του ασκήσαμε τον πρώτο χρόνο της θητείας του;
ΟΧΙ το αντίθετο η πολιτική πρότασή μας ήταν αυτή, της συνεννόησης και της συνεργασίας.
Τότε γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;
Με το τελευταίο μακροσκελές ανακοινωθέν έγινε ολοφάνερος ο λόγος, βρίσκεται σε σύγχυση!
Ακολουθεί την μέθοδο του, "η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση" για να κρύψει την αδυναμία του να αντιληφθεί την πραγματικότητα.
Ξένος από την Κυθηραική κοινωνία, αδυνατεί να προσαρμοστεί και νομίζει ότι θα την αλλάξει.
Θεωρεί ότι όλα είναι στραβά και ανάποδα στα Κύθηρα, έχουν γίνει όλα λάθος, όλα είναι παράνομα, αποστολή του η επιβολή του νόμου.
Με το επιχείρημα της δήθεν νομιμότητας, συνήθειες δεκαετιών καταργούνται, υποδομές απαξιώνονται, επιχειρηματίες εξοντώνονται, σε ότι κριθεί παράνομο μπαίνει λουκέτο!
Με την μέθοδο της επικοινωνιακής λασπολογίας προσβάλλονται συνειδήσεις, καταπατούνται αξίες.
Με αόριστα "θα" προσπαθεί να δικαιολογήσει λανθασμένες επιλογές του, με τα αόριστα "κάποιοι" δεν τολμάει να κατονομάσει όσους κατ' αυτόν επιθυμούν το μπάχαλο, και την ασυδοσία.
Αναλώνει τον χρόνο του σε αναζήτηση σκανδάλων και παρανομιών, δημοσιοποίησε έκθεση πεπραγμένων, πολυδιαφημισμένη στην οποία κανείς δεν έδωσε σημασία.
Εκτοξεύει κατηγορίες για τους υποτιθέμενους αντιπάλους του, ότι μέχρι να έλθει εκείνος ζούσαμε στην ανομία, την αυθαιρεσία, το μπάχαλο.
Βαριές κουβέντες!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύγχυσης είναι οι Παιδικές Χαρές του νησιού.
Για την τήρηση του νόμου τους έβαλε λουκέτο, εκτός από την Παιδική Χαρά του Λιβαδίου.
Σ' αυτήν δεν έβαλε λουκέτο, την μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες!
Αυτή είναι η νομιμότητα;
Από ποιά υπηρεσία πήρε άδεια;
Που είναι εκδότης, ο οποίος στο παρελθόν έψαχνε να βρει σκουπίδια σε δάση και λαγκάδια, αυτά δεν τα βλέπει;
Κατά τον κ. Χαρχαλάκη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να είναι ανεπάγγελτοι, είναι της μόδας, όποιος εργάζεται είναι ανεπιθύμητος, αυτή είναι σύγχρονη αντίληψη του κ. Χαρχαλάκη.
Πρέπει να απολογούμαι επειδή εργάζομαι.
Αντί να είναι ικανοποιημένος για την ασφαλτόστρωση του δρόμου στα Φατσάδικα, έργο αρίστης ποιότητας, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, τον ενόχλησε ποιός εργάστηκε.
Φαίνεται ότι ζήλεψε τις ενέργειες κάποιων άλλων, που στο παρελθόν φρόντισαν να αφαιρεθεί η άδεια από το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ασφαλτόμιγματος του νησιού, για να μην ολοκληρωθούν τα έργα που είχαν ξεκινήσει.
Θα ήταν ικανοποιημένος αν και το έργο στα Φατσάδικα είχε την τύχη του κεντρικού δρόμου, το οποίο ως νέο γεφύρι της Άρτας, ξεκίνησε αλλά δεν ξέρει κανείς πότε θα τελειώσει.
Είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου, παρά τις αυστηρές διαβεβαιώσεις του ότι τον Ιούνιο θα είχε ολοκληρωθεί;
Δεν διευκρίνισε βέβαια ποιόν Ιούνιο!
Με την ανοχή του δεν θα γίνει το τμήμα από τα Δόκανα μέχρι τα Αρωνιάδικα.
Παρέλαβε χάος ισχυρίζεται με όποιον συνομιλεί, και πολλά άλλα ψέματα, για να δημιουργεί εντυπώσεις.
Θα γίνει κουραστικός κανείς, για να αντικρούσει τα ψεύδη του, όμως επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, με τον χρόνο αυτοδιαψεύδεται.

Πηγή  Μιχάλης Πρωτοψάλτης
Λουκέτο για να μην μπορούν να παίξουν τα παιδιά.
Παιδική χαρά Λιβαδίου είχε κατασκευαστεί με προσφορές των κατοίκων.
Απομακρύνθηκαν τα όργανα της Παιδικής Χσράς και στη θέση τους σκουπίδια!

Η ίδια εικόνα σκουπίδια εκτός κάδου, απαξιώθηκε η καινοτομία με τους μεγάλους ανοιχτούς κάδους 8 κυβικών!

Η ποιότητα και η ταχύτητα κατασκευής του έργου δεν πρέπει να μας απασχολεί;


Τον Χειμώνα αν δεν ληφθούν μέτρα θα καταστραφεί ότι έχρι γίνει και ο κίνδυνος των διερχόμενων μεγαλύτερος.


Ο δρόμος στα Φατσάδικα κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ.


Το τμήμα του κεντρικού δρόμου στο οποίο θα γίνει τελικά η βελτίωση παραμένει για μήνες στην τύχη του.


Ήταν το πιό επικίνδυνο τμήμα του Επαρχιακού δικτύου.




Τα πρώτα ταχυδρομικά δελτάρια των Κυθήρων

Ελευθερουδάκη: Μύλος, δεκ. 1900
Ελευθερουδάκη: Μύλος, δεκ. 1900
Σε αντίθεση με άλλα, πολυπληθέστερα και ποιό κοσμοπολίτικα νησιά, τα Κύθηρα σπάνια αντιπροσωπεύονται στις σειρές εικονογραφημένων ταχυδρομικών δελταρίων των αρχών του 20ου αιώνα. Στις 12 σειρές που κυκλοφόρησε η Ελληνική Ταχυδρομική Υπηρεσία από το 1901 μέχρι το 1903 (384 συνολικά δελτάρια) δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε μια εικόνα από τα Κύθηρα. Με το άνοιγμα της αγοράς, ακολούθησαν δύο μεγάλες σειρές που εξέδωσαν τα τυπογραφεία Πάλλη & Κοτζιά και Ελευθερουδάκη, σημαντικά ανώτερες ποιοτικά όσο και καλλιτεχνικά.
Στη μεγάλη σειρά μονόχρωμων λιθογραφημένων δελταρίων του Ελευθερουδάκη που εκδόθηκε τη δεκαετία 1900, έχουν εντοπισθεί μέχρις στιγμής πέντε διαφορετικά θέματα από τα Κύθηρα, με τις ακόλουθες λεζάντες τυπωμένες στην πρόσθια όψη στα γαλλικά και ελληνικά:
Grèce: Cerigo, Ville Principale / Κύθηρα. Η Χώρα
Cerigo, Village Katouni / Κύθηρα. Χωρίον Κατούνι
Grèce: Cerigo, Un moulin / Κύθηρα. Μύλος
Cerigo, Port de Kapsali / Κύθηρα. Λιμήν Καψάλι
Cerigo, Couvent Myrtidi / Κύθηρα. Μονή Μυρτηδίου [sic]

Στη συλλογή του φωτογραφικού αρχείου του Ελληνικού Λογοτεχνικού & Ιστορικού Αρχείου (ΕΛΙΑ/ΜΙΕΤ) υπάρχουν ακόμα τρία ταχυδρομικά δελτάρια από τα Κύθηρα του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Δύο από αυτά, με θέμα τη Μονή Μυρτιδίων και το Κατούνι, είναι φωτογραφίες του Παναγιώτη Φατσέα της δεκαετίας 1920, και είναι σχεδόν βέβαιο ότι εκδόθηκαν σε πολύ μικρό αριθμό από τον ίδιο από το φωτογραφείο του στο Λειβάδι. Το τρίτο και ποιό παράξενο είναι μονόχρωμο λιθογραφικό με τη λεζάντα «ΟΔΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ». Το άνευ καλλιτεχνικών αξιώσεων και πενιχρού ενδιαφέροντως αυτό τοπίο απεικονίζει ένα κομμάτι του δρόμου από Ποταμό προς Αγία Πελαγία, στο ύψος της πρώτης γέφυρας. Στη δεξιά πλευρά της εικόνας έχει παρεισφρήσει ένα μικρό οβάλ πορτρέτο κυρίου με μαύρο κοστούμι και σκληρό γιακά. Πιθανότερη εξήγηση του άτεχνου αυτού συνδυασμού μάλλον είναι ότι κυκλοφόρησε εν όψει βουλευτικών εκλογών, και πως ο εικονιζόμενος ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή του δρόμου, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση ήθελε να δώσει στους ψηφοφόρους των Κυθήρων.
Στον συλλέκτη Αναστάσιο Σακελαρίου οφείλουμε ένα ωραίο αντίγραφο του δελταρίου Ελευθερουδάκη με τον μύλο. Δυστυχώς, όπως συνηθίζετο, δεν αναφέρεται το όνομα του φωτογράφου. Ιδιαίτερη ζωντάνια προσδίδει η μορφή του μυλωνά στο παράθυρο, ενώ η εξαιρετική ευκρίνεια και λεπτομέρεια του δελταρίου οφείλονται τόσο στην ποιότητα της λιθογραφικής εκτύπωσης όσο και στο γεγονός ότι ο φωτογράφος θα πρέπει να χρησιμοποίησε σχετικά μεγάλων διαστάσεων γυάλινη αρνητική πλάκα.
Η ημερομηνία αποστολής του δελταρίου από την κ. Ελένη Α. Οικονόμου ήταν 2 Οκτωβρίου 1907. Παραλήπτης ήταν ο κ. Olivido Gomez, κάτοικος του Valladolid της Ισπανίας, με τον οποίο η κ. Οικονόμου είχε ανοίξει αλληλογραφία με σκοπό την ανταλλαγή εικονογραφημένων δελταρίων, δραστηριότητα εξαιρετικά δημοφιλή την εποχή εκείνη. Όπως γράφει (σε άπταιστα Γαλλικά) στον κ. Gomez, «Πολύ σας ευχαριστώ για την τόσον όμορφη κάρτα σας. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την φροντίδα που επιδείξατε, απευθυνόμενος στη Μαδρίτη εις αναζήτησιν της κάρτας του Πρίγκηπως Διαδόχου. Και εγώ συλλέγω γραμματόσημα. Επισυνάπτω τα όσα μου ζητήσατε, αλλά εφόσον επιθυμείτε, δύναμαι να σας αποστείλω όλες σχεδόν τις ελληνικές σειρές, κ.λπ. Θα σας ήμουν ευγνώμων για ολίγα γραμματόσημα της Ισπανίας, όχι όμως από την τρέχουσα σειρά την οποία διαθέτω σχεδόν πλήρη.»
Γιάννης Σταθάτος
Καρελλάς, Κ. CP.CPATT1.229
Κ. Καρελλάς, Δρόμος Ποταμού-Αγίας Πελαγίας, π. 1910 (ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ)
Δείτε την πλήρη σειρά φωτογραφικών δελταρίων στην κατηγορία Φωτογραφικό Αρχείο.

Ευχαριστούμε την Βασιλική Χατζηγεωργίου του Φωτογραφικού Αρχείου ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ, και τον συλλέκτη Αναστάσιο Σακελαρίου.

ΠΗΓΗ  /tripelago.wordpress.com

Φωτογραφικές Συναντήσεις Κυθηρων 2015 – Πρόγραμμα


ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ.

«Το 2ο στάδιο του σχεδίου που εφαρμόζεται είναι να δημιουργήσουμε τις
υποδομές και τις συνθήκες ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση
αύξησης των ροών», τονίζει στην «Κ» ο γενικός γραμματέας Προστασίας του
Πολίτη, Τζαννέτος Φιλιππάκος, ο οποίος από χθες βρίσκεται στη Λέσβο
προκειμένου να επιβλέψει τις διαδικασίες ταυτοποίησης και αναχώρησης των
μεταναστών. Ο γενικός γραμματέας συγχαίρει το επιτελείο αστυνομικών και
λιμενικών, που υπό την καθοδήγηση της στρατηγού Ζαχαρούλας Τσιριγώτη
κατάφερε έναν άθλο μέσα σε τρεις ημέρες. Η επιχείρηση καταγραφής και
ταυτοποίησης γινόταν σε ένα γήπεδο στις παρυφές της πόλης που παραχώρησε ο
δήμος (παρά τις αντιδράσεις, καθώς ο χώρος βρίσκεται κοντά σε σχολεία).
«Ηταν ο μόνος χώρος που είχε προβολείς ώστε η καταγραφή να γίνεται και το
βράδυ», λέει στην «Κ» ο δήμαρχος του νησιού, Σπυρίδων Γαληνός. Οι
μετανάστες, όταν κατάλαβαν ότι οι διαδικασίες προχωρούσαν με γρήγορους
ρυθμούς, φάνηκαν διατεθειμένοι να περιμένουν στην ουρά ήρεμα για πολλές
ώρες.
 
«Φυσικά συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά χιλιάδες άτομα, αλλά υπάρχει
οργανωμένο σχέδιο», προσθέτει. Ο γενικός γραμματέας εξηγεί ότι δεν μπορεί
να προβλεφθεί ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να έρχονται
καθημερινά στο νησί. «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Λέσβο 2.500 μετανάστες,
αλλά εκτιμάμε ότι μέχρι αύριο ο αριθμός θα φτάσει τις 5.500. Υπάρχει επίσης
πάντα η πιθανότητα να αυξηθούν πολύ οι ροές», τονίζει. Ο στόχος είναι να
μην εγκλωβιστούν ξανά άνθρωποι στη Μυτιλήνη, ώστε ο αριθμός όσων μένουν στο
νησί να είναι διαχειρίσιμος.
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, δήλωσε
μεταξύ άλλων:
 
*«Καταφέραμε να διαχειριστούμε έναν τεράστιο όγκο μεταναστών, από τους
οποίους οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες, που ψάχνουν την ελπίδα στην Ελλάδα
και την Ευρώπη. Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο πάρα πολύ δύσκολο, διότι οι αριθμοί
των μεταναστών και προσφύγων στο νησί ήταν τεράστιοι, υπερέβαιναν τις
22.000-23.000.*
 

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ !!!! ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ 12-09-2014....

Δυο άνθρωποι χάθηκαν από τις αναθυμιάσεις από την τρομακτική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Π. Φάληρο το βράδυ της Παρασκευής: μία 44χρονη γυναίκα και ενας 33χρονος πυροσβέστης που προσπάθησε να τη βοηθήσει.
Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε ισόγειο κτιρίου στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, όπου στεγάζεται κατάστημα με υδραυλικά είδη. Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, επεκτάθηκε στους άλλους δύο ορόφους του κτιρίου, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις καθώς στο κατάστημα υπήρχαν φιάλες ασετιλίνης.

Η 44χρονη και ο 33χρονος που προσπάθησε να την απεγκλωβίσει από το δεύτερο όροφο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους βοηθήσουν.

Ο θάνατος και των δύο αποδίδεται στις αναθυμιάσεις. Στην περίπτωση του πυροσβέστη, είναι πολύ πιθανό να του τελείωσε το οξυγόνο, ή να του έφυγε η μάσκα με αποτέλεσμα να εισπνεύσει καπνό.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ακούστηκε να σφυρίζει η φιάλη οξυγόνου που έφερε πάνω του. Το σφύριγμα είναι ο προειδοποιητικός ήχος που κάνουν οι φιάλες όταν τελειώνει το οξυγόνο. Σύμφωνα με δεύτερη μαρτυρία, ο άτυχος πυροσβέστης ακούστηκε από τον ασύρματό του να λέει πως τελείωνε το οξυγόνο του.

Ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος, που ήταν επτά χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα και υπηρετούσε στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών, ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον επόμενο μήνα.

iefimerida.gr
- See more at: http://www.creteplus.gr/news/matthaios-matzios-o-purosbestis-pou-hathike-stis-floges-102280.html#sthash.n7YX8aJE.dpuf

Τα τελευταία λόγια του πυροσβέστη: «Κέντρο, πεθαίνω. Μένω από οξυγόνο»


Ματθαίος Μάτζιος, Αρχιπυροσβέστης- έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του να βοηθήσει πολίτη.

 

+mantzios_matthaios_el_GRΟ 33χρονος Αρχιπυροσβέστης, εκτελών χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, κλήθηκε λίγο μετά τις 21.00 (12/09) να μεταβεί σε συμβάν αστικής φωτιάς σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών στο Π.Φάληρο.

Συνάδελφοί του 33χρονου Αρχιπυροσβεστη, τον εντόπιαζαν λιγο αργότερα νεκρό στο μπαλκόνι διαμερίσματος του 2ου ορόφου, στο οποίο βρέθηκε στην προσπάθειά του να σώσει την 44χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη του καταστήματος -στο οποίο ξέσπασε η φωτιά- μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε εγκλωβιστεί από τους καπνούς και επίσης εντοπίσθηκε νεκρή.
«Ο θάνατος του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη, Ματθαίου Μάτζιου, βύθισε στο πένθος την πυροσβεστική οικογένεια», αναφέρεται σε Ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ «για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί Ε.Δ.Ε., καθώς και προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς» επισημαίνεται.
Ο Υπαξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος, έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασώσει τη 44χρονοη, είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμα, όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγεια οικογενειακή επιχείρηση υδραυλικών (21.07- 12/09), στο Παλαιό Φάληρο.
Ο Ματθαίος Μάτζιος, είχε γεννηθεί το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.
πηγή .wordpress.com
Δυο άνθρωποι χάθηκαν από τις αναθυμιάσεις από την τρομακτική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Π. Φάληρο το βράδυ της Παρασκευής: μία 44χρονη γυναίκα και ενας 33χρονος πυροσβέστης που προσπάθησε να τη βοηθήσει.
Η πυρκαγιά σημειώθηκε σε ισόγειο κτιρίου στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, όπου στεγάζεται κατάστημα με υδραυλικά είδη. Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, επεκτάθηκε στους άλλους δύο ορόφους του κτιρίου, ενώ σημειώθηκαν και εκρήξεις καθώς στο κατάστημα υπήρχαν φιάλες ασετιλίνης.

Η 44χρονη και ο 33χρονος που προσπάθησε να την απεγκλωβίσει από το δεύτερο όροφο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους βοηθήσουν.

Ο θάνατος και των δύο αποδίδεται στις αναθυμιάσεις. Στην περίπτωση του πυροσβέστη, είναι πολύ πιθανό να του τελείωσε το οξυγόνο, ή να του έφυγε η μάσκα με αποτέλεσμα να εισπνεύσει καπνό.

Σύμφωνα με μαρτυρία, ακούστηκε να σφυρίζει η φιάλη οξυγόνου που έφερε πάνω του. Το σφύριγμα είναι ο προειδοποιητικός ήχος που κάνουν οι φιάλες όταν τελειώνει το οξυγόνο. Σύμφωνα με δεύτερη μαρτυρία, ο άτυχος πυροσβέστης ακούστηκε από τον ασύρματό του να λέει πως τελείωνε το οξυγόνο του.

Ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος, που ήταν επτά χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα και υπηρετούσε στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Αθηνών, ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον επόμενο μήνα.

iefimerida.gr
- See more at: http://www.creteplus.gr/news/matthaios-matzios-o-purosbestis-pou-hathike-stis-floges-102280.html#sthash.n7YX8aJE.dpuf

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη φωτιά στη Νεάπολη

  Λίγες ώρες αφ’ ότου ξέσπασε η φωτιά ο 55χρονος ομογενής με καταγωγή από το χωριό Λάχι, άφηνε την τελευταία του πνοή.

Γράφει η Γεωργία Λινάρδου

Λίγες ώρες αφ’ ότου ξέσπασε η φωτιά κοντά στη Νεάπολη, ο 55χρονος ομογενής Δ. Μέντης με καταγωγή από το χωριό Λάχι, άφηνε την τελευταία του πνοή.

Χωριό Λάχι. Η φωτιά έχει ξεκινήσει. Οι καμπάνες χτυπούν. Ο ένας κάτοικος ειδοποιεί τον άλλον για... το κακό. Ο 55χρονος Δημήτρης Μέντης δεν έχει πολλές ημέρες που έφτασε από την Ελβετία στον τόπο καταγωγής του. Ξημερώματα τον ειδοποιεί μια γειτόνισσα. Κατευθείαν τηλεφωνεί στον ξάδελφό του, τον Δημήτρη Κοντραφούρη: «Ξύπνα έχει πιάσει φωτιά!».
Ο Κοντραφούρης τού απαντά: «Κατέβα κάτω».
Είχαν μιλήσει το προηγούμενο βράδυ. Είχαν συναντηθεί. Ήταν όλα καλά, περιγράφει ο ξάδελφος του.
Συναντιούνται.
Ο Μέντης του λέει: «Πάμε να φύγουμε».
Ο ξάδελφος του προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Εκείνος επιμένει: «Πάμε να φύγουμε»!
«Τον ακολουθώ. Βγαίνουμε από το χωριό. Βλέπουμε τη φωτιά από μακριά», μας περιγράφει ο Δ. Κοντραφούρης, που προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Μάντη: «Μη στεναχωριέσαι, έχουμε διέξοδο».
Εκείνος, όμως, επέμενε να φύγουμε, αναφέρει ο Δ. Κοντραφούρης.
Και αυτό έγινε.
Ο Δ. Κοντραφούρης αφήνει το αυτοκίνητό του στο χωριό. Κατεβαίνουν Νεάπολη μ’ ένα παλιό χιλιαράκι Volkswagen με το οποίο κάθε Ιούλιο έκανε ο Μέντης το ταξίδι από Ελβετία προς Λάχι Λακωνίας, όταν έπαιρνε άδεια.
Ο ξάδελφός του τον βλέπει ανήσυχο. Του προτείνει να πάνε στο Κέντρο Υγείας στη Νεάπολη.
Κάθονται να πιουν έναν καφέ. Συζητάνε. Ο Μέντης θυμάται τη μάνα του. Αν ζούσε πως θα τους άντεχε τους καπνούς;
«Να κάτσω στο αυτοκίνητο να πιω τον καφέ μου», λέει ο Μέντης. «Εντάξει», του απαντά ο Δ.Κοντραφούρης. Λίγα λεπτά μετά, ένας δυνατός βρόγχος ακούγεται από το σώμα του. Ο Δ. Κοντραφούρης καταλαβαίνει ότι είναι το τέλος.
Μεταφέται στο Κέντρο Υγείας. Γίνονται προσπάθειες. Αλλά είναι το τέλος.
«Δεν είχε ιστορικό. Ήταν ένας δυνατός και ήρεμος άνθρωπος», μας περιγράφει ο ξάδελφος του που είναι κάτοικος στο Λάχι και εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας στη Νεάπολη.
Το αυτοκίνητο του Κοντραφούρη κάηκε στο Λάχι.
Ο Δ. Μέντης κηδεύθηκε στο χωριό του.
Είχε γεννηθεί στο Λάχι. Αλλά ζούσε εικοσιέξι χρόνια στην Ελβετία. Ηλεκτρονικός στα βαπόρια. Τα τελευταία χρόνια, καθηγητής πληροφορικής σε Γυμνάσιο της Ελβετίας. Η μητέρα του πέθανε πέρυσι. Χρόνια έπασχε από αλτσχάϊμερ. «Τον αγαπούσε τον τόπο, αγαπούσε την οικογένεια του. Δούλευε για να τους βοηθά», αναφέρει ο Δ. Κοντραφούρης ένας από τους 350 μόνιμους κατοίκους του χωριού Λάχι ο οποίος δε θυμάται άλλο τόσο μεγάλο «κακό» στην περιοχή, αν και είχε ξαναπιάσει φωτιά και το ’74 και το ’86.
«Η μοίρα του να πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε», ψιθυρίζουν συγχωριανοί του την ώρα που μετρούν τις πληγές στην ευρύτερη περιοχή από τη μεγάλη φωτιά.
Το παλιά χιλιαράκι Volkswagen έμεινε πίσω στο Λάχι...
Πηγή  notospress.gr

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ



ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ.

 Οποιοσδήποτε πολίτης γνωρίζει κάτι έστω και μια μικρή πληροφορία που τυχόν θεωρεί ασήμαντη να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες διότι μπορεί στην πορεία των ερευνών να φανεί χρήσιμη.
Ένας συμπολίτης μας αγνοείται και οι δικοί του άνθρωποι αγωνιούν...

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ"[VIDEO]

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΙΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ" 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΕ ΘΕΜΑ «Ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων»

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΙΑ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ....
ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΩ ???

VIDEO ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ


ΒΑΤΙΚΑ::ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΝ ΕΝΩΣΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

«Ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων» Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην αίθουσα του ξενοδοχείου LIMIRA MARE από την ΕΝΩΣΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ με θέμα «Ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων»
Τον συντονισμό τον είχε ο κύριος Πολυχρόνης Περιβολάρης ,ο οποίος ευχαρίστησε τους λιγοστούς δυστυχώς παρευρισκόμενους . Μεταξύ αυτών οι πολιτευτές κυρία Σοφία Δουμάνη ,η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου και ο κύριος Μανώλης Αντωνάκος ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και επισήμανε την αναγκαιότητα μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μετά την καταστροφική πυρκαγιά ,καθώς επίσης ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις του κυρίου Γρηγοράκου στη βουλή ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να κηρυχθούν πυρόπληκτα τα Βάτικα. Κάτι που και η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου το τόνισε λέγοντας μάλιστα ότι σε ανάλογες περιπτώσεις δεν είχε καθυστερήσει τόσο πολύ. Η κυρία Σοφία Δουμάνη ενημέρωσε σαν αρχή της αντιπολίτευσης του Δήμου Μονεμβασιάς ότι έχουν γίνει οι ανάλογες ενέργειες αλλά δεν πρόκειται να υπογραφεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση αλλά από την νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές.Ομιλητές ο καθένας με την ειδικότητα του ήταν η Δρ. Αιμιλία-Ελένη Νικολοπούλου με θέμα "Μεταπυρική Διαχείριση και Αναγέννηση" , ο Ιωάννης Λιβανός, Δασοπόνος με θέμα¨" Τρόποι αντιμετώπισης Πλημμυρικών Φαινομένων – Αναδασώσεις" , ο Δρ Δημήτριος Χ. Κοντοδήμας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο με θέμα "Αντιμετώπιση εντομολογικών προβλημάτων σε πυρόπληκτες περιοχές", και ο Παναγιώτης Παντελάκος, Γεωπόνος Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Νικολάου Βοιών, με θέμα "Προτάσεις Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Νικολάου Βοιών Σχετικά με την Ανάληψη Δράσεων" Ο κύριος Παντελάκος ως μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Νικολάου στην ομιλία του εκτός των προτάσεων που ανέλυσε που πραγματικά ήταν πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες ,ανέφερε και για την μη ενημέρωση από την μεριά του Δήμου σε ότι αφορά τις διαδικασίες δηλώσεων των πληγέντων από την φωτιά ,αλλά ούτε και της τοπικής κοινότητας ειδικότερα στις δηλώσεις κατεστραμμένων δικτύων άρδευσης. Επίσης κατήγγειλε ότι στην διανομή των ζωοτροφών που την έχει αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίου Νικολάου ,η λίστα που εδόθη από τον Δήμο υπήρχαν κάποιες ενστάσεις στο αν είχαν ζώα και αν δικαιούταν ζωοτροφές. Ζήτησε περισσότερη διαφάνεια για την σωστότερη διαχείριση των πληγέντων κτηνοτρόφων.Αίσθηση έκανε η ομιλία του πρώην Δημάρχου Κώστα Τσάκου ,ο οποίος συνεχάρη τους οργανωτές για την εκδήλωση και έκανε μια τοποθέτηση στα προβλήματα της περιοχής. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η πλήρης απουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής καθώς επίσης και πληγέντων από την φωτιά . Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση οργανωμένη από επιστήμονες, με διάθεση να βοηθήσουν και να προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις τους και θα έπρεπε αν μη τι άλλο και οι πρόεδροι των κοινοτήτων και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Βοιών καθώς και οι πληγέντες να την παρακολουθήσουν . Ο στόχος της εκδήλωσης ήταν η εκατέρωθεν ενημέρωση για τη μεταπυρική διαχείριση της περιοχής.
ΠΗΓΗ  Συμβαίνει Τώρα