Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

"ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΩΝ ΝΕΡΑ'Ι'ΔΩΝ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ"ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΑ ΑΧΑ'Ι'ΑΣ

 Το σπήλαιο των Λιμνών δεν είναι μόνο ένα εξαίσιο φυσικό, αλλά και ένα αξιόλογο πολιτισμικό μνημείο, που οφείλουμε να γνωρίσουμε από όλες τις πλευρές. Και αφού το γνωρίσουμε εμείς, πρέπει να μάθουμε και τα παιδιά μας να ακούνε τα μυστικά της Γης. Έτσι μόνο θα μπορέσουν να προστατέψουν το μοναδικό αρχείο της φύσης που περικλείουν τα σπήλαια. Για τους νέους η γνώση ας μη σταματήσει τη φαντασία και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ας μη καταργήσει τον παλιό μύθο. Ας τον διατηρήσουμε μαζί με την πολιτιστική μας κληρονομιά και ας προστατέψουμε τα σπήλαια. Είναι πολιτισμός και χρέος μας."Το σπήλαιο των Λιμνών, που παλαιότερα ονομαζόταν Τρουπίσιο, βρίσκεται σε υψόμετρο 827 μέτρων και απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ. από την Κλειτορία".
Ο επαρχιακός δρόμος Καλαβρύτων - Κλειτορίας περνάει μερικά μόνο μέτρα μακριά από την τεχνητή είσοδο του σπηλαίου και ακριβώς μπροστά από την φυσική.
Η φυσική είσοδος είναι ευρύχωρη (3,50 μ. ύψος και 6,50 μ. πλάτος) και εντυ­πωσιακή, ώστε δεν πρέπει να έμενε απαρατήρητη από τους περαστικούς. Σ' αυτό το στοιχείο, αν προσθέσουμε και τον προσανατολισμό της, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε γιατί, ο πρώτος τουλάχιστον θάλαμος, χρησιμοποι­ήθηκε από τον άνθρωπο για τόσο μεγάλες χρονικές περιόδους, από την προϊ­στορία ως τους ιστορικούς χρόνους.
«Το σπήλαιο των Λιμνών», όπως λέγεται πλέον, εντυπωσιάζει ακόμη και με το όνομά του τον αναγνώστη.
Για τον θεατή η εντύπωση είναι ισχυρότερη και αξέχαστη. Λίμνες στο εσωτε­ρικό ενός σπηλαίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ούτε παγκόσμια ούτε για τον Ελλαδικό χώρο, όπου αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Εδώ τα νερά πλημμυρίζουν, καμιά φορά, το χειμώνα και μένουν στάσιμα τις άλλες εποχές, στις 13 κλιμακωτές λίμνες. Σχετικά πρόσφατες πλημμύρες ανα­φέρονται, στις διηγήσεις των χωρικών, για το 1922 και το 1940, ύστερα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.
Το σπήλαιο, σύμφωνα με τους γεωλόγους, έχει διανοιχτεί, εν μέρει, μέσα στους Κρητιδικούς ασβεστόλιθους της γεωτεκτονικής ενότητας της Τρίπολης και, εν μέρει, μέσα στους ανωκρητιδικούς, λεπτοπλακώδεις ασβεστόλιθους της ενότητας της Πίνδου. Η ανάπτυξή του έχει γίνει κατά μήκος ρήγματος, με ΒΔ διεύθυνση και η γενική μορφολογία του είναι ανάλογη, έχει δηλαδή ανα­λογικά πολύ μικρό πλάτος και μεγάλο ύψος οροφής.

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΓΟΝΕΖΟΥ

ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΕΥΡΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΓΟΝΕΖΟΥ :: Ο Μητροπολίτης Κυθήρων με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον διακρίνει σε θέματα αλληλεγγύης αλλά και σεβασμού προς κάθε συνάνθρωπο καλεί κάθε Κυθήριο να συνδράμει στην ύστατη προσπάθεια ανεύρεσης του αγνοούμενου Θεόδωρο Μαγονέζου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξαφανίστηκε στις 3 Σεπτεμβρίου και παρ' όλες τις προσπάθειες από την Πυροσβεστική ,Αστυνομία ,την Ομάδα Διάσωσης και πολλούς εθελοντές δεν είχε αποτέλεσμα. Η μητρόπολη Κυθήρων σε μια πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου θέλοντας να πιστεύει ότι ακόμα μια προσπάθεια με την συνδρομή όλων μπορεί να αποφέρει αποτέλεσμα και να αποδοθούν τα πρέποντα προς τον αγνοούμενο, ζητά από τον κάθε Κυθήριο μαζί με τιςαρμόδιες αρχές ,την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου  και ώρα 15:00  να ξεκινήσουν όλοι μαζί , μια οργανωμένη έρευνα, με την ευχή να έχει αποτέλεσμα . Το σημείο εκκίνησης θα είναι τ
ο σπίτι του αγνοούμενο στον Ποταμό .

Χρόνια πολλά μικρή μου πατρίδα. Μυρτιδιώτισσα

Γιορτάζει ο τόπος ο ιερός που γεννήθηκα και έζησα ως τα 18 μου. Το μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας. Που όσο κι αν απομακρύνθηκα, δεν έφυγα ποτέ από κοντά του.
Χρόνια πολλά μικρή μου πατρίδα.
Μυρτιδιώτισσα
Έχω κι εγώ μια Παναγιά μες στην καρδιά.
Στέκετ’ εκεί, στο ακρωτήρι των καημών μου
κι όταν χρειάζομαι φωτιά, λίγη ν’ ανάψω στην ψυχή χαρά,
με το καντήλι της φλογίζει τ’ όνειρό μου.
Κι απ’ το ψηλό καμπαναριό που ακουμπά
στων αστεριών την απλωσιά και στων ματιών το χάος,
με μια καμπάνα σταθερά μελωδικιά,
"ζήσε" μου λέει και μυρίζει γύρω μου η μυρτιά.
Έχω κι εγώ μια Παναγιά μες στην καρδιά
κι είναι μια δόση ισχυρή δύναμης στο υπάρχω.
γ..κ-δρ.
Η φωτογραφία των αρχών της δεκαετίας του 1950, είναι από το αρχείο της μεγάλης Τσιριγώτισσας , συγγραφέως,ιστορικού, Καθηγήτριας, υμνωδού και τραγουδίστιας και πόσα άλλα!!! μα προπαντός αγαπημένης μου φίλης Eleni Harou. Προσκυνητές επιστρέφουν από το πανηγύρι και περνούν από την Τρύπια Πέτρα. Πίσω δεξιά η μάνα μου, Ειρήνη Πετροχείλου, πριν με γεννήσει ακόμα ,μπροστά στο κέντρο η νονά μου Κατίνα Ανδρονίκου, πριν με βαφτίσει ακόμα κι ολούθε στο τοπίο η φύση μου, πριν με ορίσει ακόμα.
πηγή 
Γιώργης Δρυμωνιάτης
Φωτογραφία του Γιώργης Δρυμωνιάτης.

Κατασχέθηκαν 328 δενδρύλλια και 88 κιλά κάνναβης στο Γύθειο…


3Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν συνολικά -328- δενδρύλλια και -88- κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας κ.α.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, φυτεία αποτελούμενη από -278- δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (23.9.2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Κατά την εξερεύνηση, εντοπίστηκαν τέσσερις (4) παράπλευροι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά -278- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Όπως πρόεκυψε, οι καλλιεργητές, καλλιεργούσαν στους προαναφερόμενους χώρους, ακόμη -626- δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν περισυλλέξει και αποξηράνει σε προγενέστερα χρονικά διαστήματα, σε αυτοσχέδιο αποξηραντήριο που είχαν εγκαταστήσει στον χώρο της φυτείας.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη -50- αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης, -88- κιλά κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, δύο (2) κινητά τηλέφωνα, κάλυκας κυνηγετικού όπλου, καθώς και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης, τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας και τη φύλαξη της.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία.

πηγή  report24.gr/

1 2

Μέτρα για τις πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις ζητά η ΓΣΕΒΕΕ

gsevee
Tην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία σε επιχειρήσεις διαφόρων περιοχών της χώρας (Λακωνία, Καλαμάτα, Σκόπελος) υπογραμμίζει με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Συγκεκριμένα προτείνεται να προωθηθούν σε όλες τις πληγείσες περιοχές οι παρακάτω παρεμβάσεις, μερικές από τις οποίες θα πρέπει να έχουν μόνιμη θεσμική και νομική ισχύ:
Αποκατάσταση ζημιών επιχειρήσεων
[1] Δημιουργία μιας κεντρικής συντονιστικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης έκτακτης ανάγκης για επιχειρήσεις (one stop emergency shop) για τη συγκέντρωση και αυτεπάγγελτη αναζήτηση εγγράφων και δικαιολογητικών, δεδομένου ότι πολλές δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, ενώ οι επιχειρηματίες δεν διαθέτουν τον απαραίτητο χρόνο για να ασχοληθούν με όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Αυτή η υπηρεσία μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα και να λειτουργεί σε έκτακτες περιστάσεις σε όλη την επικράτεια.
[2] Πλήρης αποζημίωση της ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης με βάση την αξία της και όχι το θεσμοθετημένο ελάχιστο κόστος κατασκευής. Επιδότηση ενοικίου επαγγελματικής στέγης για όλους τους επαγγελματίες που μισθώνουν ή θα αναγκαστούν να μισθώσουν (διάρκεια επιδότησης ενός έτους).
[3] Κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης για τις επιχειρήσεις που στεγάζονταν σε ακατάλληλα κτίρια.
[4] Αποζημίωση για τα κατεστραμμένα εμπορεύματα και τις πρώτες ύλες, με βασικό κριτήριο τα τιμολόγια αγοράς. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η εξεύρεση τιμολογίων, τεκμήριο να είναι ενδεικτικές τρέχουσες τιμές.
Ασφαλιστικές – Φορολογικές ελαφρύνσεις
[1] Για τους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές απαλλαγή (και όχι μόνο αναστολή) από την καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ για ένα εξάμηνο και μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου με πλήρες, ωστόσο, δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας.
[2] Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος.
[3] Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.
[4] Μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος για τα οικονομικά έτη 2015 και 2016.
[5] Για όσους έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, προτείνεται η μετάθεση της ρύθμισης και το πάγωμα καταβολής για έξι μήνες.
Κοινωνική προστασία – Κοινωνική συνοχή
[1] Επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις για χρονικό διάστημα ενός έτους.
[2] Η άμεση αποκατάσταση των υποδομών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της ομαλής οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
πηγή  http://laconialive.gr

Ανακοίνωση Συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή" για το θέμα της ρύπανσης στον Νερατζιώνα

"Στον ημερήσιο τύπο χθες το θέμα της προχθεσινής ρύπανσης στον Νερατζιώνα, καθώς η Εφημερίδα των Συντακτών αναδημοσιεύει σε άρθρο της την ανάρτηση μας,  καθώς και μέρος του φωτογραφικού υλικού, επαναφέροντας το γνωστό θέμα των αγκυροβολιών με το οποίο είχε ασχοληθεί και τον Ιούνη του 2015, μετά τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για τον σχέδιο του Ειδικού Κανονισμού Λιμένα. 



Επιπλέον επανέρχεται στις αποφάσεις Περιφερειών, εισηγήσεων Χατζηπέρου ως και νέας επικοινωνίας που αφορά τη χρήση λιμένα και την εφαρμογή του νόμου.
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως όσον αφορά την αναφορά τον Σύλλογο μας, η δημοσίευση μας έχει αναδημοσιευθεί επακριβώς και το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται είναι δικό μας.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του άρθρου νομίζουμε πως αυτό διαπνέεται από μία σύγχυση η οποία διαχέεται και αναπαράγεται.
Η τοπική κοινωνία έχει απαιτήσει την παύση των αγκυροβολιών και την απομάκρυνση των πλοίων. Οι αγκυροβολίες είτε μικρών είτε μεγάλων πλοίων καταστρέφουν τον πυθμένα και υποβαθμίζουν το θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι αγκυροβολίες των πλοίων χωρίς την ύπαρξη Ειδικού Κανονισμού Λιμένα απαγορεύονται και οι Λιμενικές αρχές είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου να λάβουν μέτρα αποτροπής και απαγόρευσης τους (απόφαση ΣτΕ 1081/2007). 
Ειδικός κανονισμός δεν υπάρχει, οι αγκυροβολίες γίνονται παράνομα και το Λιμεναρχείο Νεάπολης κάνει το αντίθετο από αυτό που ορίζει ο νόμος, δηλαδή παρανομεί. 


Ο όρμος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οριστεί λιμένας καταφυγής καθώς ορίζεται από τις απαγορευτικές περιοχές της απόφασης 2411/1-7-2003 ΦΕΚ 850/ 2003.
Συνεπώς αν μιλάμε για εφαρμογή νόμων, οι νόμοι είναι οι παραπάνω αναφερόμενοι και αυτοί θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
---------------------------------------------
Τουλίπα Γουλιμή
---------------------------------------------

«Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» ταξιδεύει στην Ελβετία Η έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου παρουσιάζεται στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας

Η  εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το πλοίο - οι θησαυροί - ο μηχανισμός», την οποία θαύμασαν πάνω από 800.000 επισκέπτες στα συνολικά δυο χρόνια που λειτούργησε και πήρε δύο συνεχόμενες παρατάσεις λόγω της επιτυχίας της, θα εκτεθεί για έξι μήνες - από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Μαρτίου 2016 - στην Ελβετία.

Η έκθεση φέρει τον τίτλο «Ο βυθισμένος θησαυρός. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» και εγκαινιάζεται μεθαύριο, Σάββατο, στο Μουσείο Αρχαίας Τέχνης Βασιλείας και Συλλογή Λούντβιχ. Για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, πάνω από 370 ευρήματα του Ναυαγίου θα παρουσιαστούν στις αίθουσες των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, σε περίπου 800 τ.μ.


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.TA ΚΥΘΗΡΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της προστάτιδας του νησιού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης .Την παραμονή της μεγάλης γιορτής 23/09 τελέστηκε μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου ,συγχοραστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία εις το καθολικόν τις ευρέσεως τις θαυματουργού εικόνος μέχρι τις 02:00 το πρωί. Το πρωί ανήμερα στις 24 /09 τελέστηκε όρθρος χοροστατούντος του Θεοφ. επισκόπου Επιδαύρου κ΄Καλλίνικου και εν συνεχεία πολιαρχειερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεου. Ακολούθησε ιερά λιτάνευσης τις θαυματουργού εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού υπό τους ήχους τις φιλαρμονικής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ,Σεραφείμ. Εκατοντάδες πιστοί από όλο τον κόσμο τίμησαν και φέτος την Παναγία μας. Παρόντες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.και η νεοεκλεγείσα βουλευτής τις Ένωσης Κεντρώων από την β Πειραιά κ.Θεοδώρα Μεγαλοκονόμου.Περισσότερο ρεπορτάζ στο βίντεο που θα ακολουθήσει σε λίγες ώρες. Κάθε χρόνο το Radio Adelin καλύπτει τις εκδηλώσεις που τιμούν την Χάρη της και δίνει την δυνατότητα ανιδιοτελώς, δημοσιεύοντας σε όλους τους απανταχού Κυθήριους αλλά και σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο να παρακολουθήσουν και να βιώσουν την μεγάλη μέρα της ανεύρεσης της Εικόνας της Μητέρας του Χριστού μέσα από το ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Ο Άλιμος τίμησε την Παναγία Μυρτιδιώτισσα (ΦΩΤΟ)

mirtidiotissa-7
Άλιμος | Βαγγέλης Καρπαθάκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Κεντικελένη Πολύκαρπο και από πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αειμακάριστο Παναγία τονίζοντας την ευλάβεια των ανθρώπων στο πρόσωπο της και το συνεχόμενο μακαρισμό της ανά τους αιώνες με τα εκατοντάδες προσονοίμια τα όποια της έχουν δοθεί.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης τέλεσε την απονομή του Σταυρού της Αγίας Φωτεινής μετά διπλώματος, μέγιστου τιμητικού τίτλου της Ιερας Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης στην κα. Φραντζέσκα Χρυσού και την κα. Αλεξάνδρα Καρύδη, οι οποίες ανέλαβαν εξολοκλήρου την κατασκευή του τέμπλου του Ιερού Ναού αλλά και την εγκατάσταση του συστήματος κλιμαστισμού.
Τέλος να αναφερθεί ότι μεγάλη ήταν και η προσέλευση του κόσμου όπου παρά το εργάσιμο της ημέρας κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν και να πανηγυρίσουν την προστάτιδα των Κυθήρων και όλου του κόσμου Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
Πηγή  romfea.gr/
mirtidiotissa-1
mirtidiotissa-2
mirtidiotissa-3

Ο Άλιμος τίμησε την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

(Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες – Βίντεο: Δέσποινα Ιωάννου)
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στον Άλιμο.

Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ.κ.Συμεών, αλλά και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Παροναξιάς κ.κ. Καλλίνικου, πλήθος πιστών προσκύνησαν με ευλάβεια την εικόνα της Παναγίας και ακολούθησαν τη λιτάνευση της, υπό τους χριστιανικούς ύμνους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος  Ανδρέας Κονδύλης, οι αντιδήμαρχοι Αναστασία Σιμητροπούλου, Δημήτρης Δημάκης, Αρτέμης Καραμολέγκος και Ευδοξία  Δουδωνή, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώτα Προυντζοπούλου, ο τέως  δήμαρχος Θάνος Ορφανός και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι. Παραβρέθηκε ακόμη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Κονδύλη, νωρίτερα, είχε εγκαινιάσει το ΚΕΠ Υγείας Αλίμου, στο Άνω Καλαμάκι.Ανήμερα της εορτής και ώρα 7πμ ξεκίνησε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης και Αλίμου κκ Συμεών,ο οποίος κήρυξε το Θείο λόγο με τη συμμετοχή ιερέων από όμορρες ενορίες και αλλού.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και μέσα σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος,ανακοίνωσε την απόφασή του να τιμήσει δύο μεγάλες ευεργέτριες του Ναού,την κυρία Αλεξάνδρα Καρύδη χήρα Γεωργίου και τη Φραντζέσκα Χρυσού χήρα Γεωργίου-Κωνσταντίνου,των οποίων οι αείμνηστοι σύζυγοι καθώς και οι ίδιες ευεργέτησαν τα μάλα το Ναό στο στάδιο της ανέγερσης και της αποπεράτωσης.Ο πατήρ Χριστοφόρος Νάνος ανέγνωσε το σχετικό πιττάκιο κι ο Σεβασμιώτατος τους επέδωσε τον πάπυρο καθώς και το χρυσό Σταυρό της Αγίας Φωτεινής,ανακηρύσσοντάς τις ευεργέτριες της Ιεράς Μητροπόλεως.Στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στο παράδειγμα των δύο κυριών και στην τιμή των αγαπώντων την ευπρέπεια του οίκου του Κυρίου μας,ενώ συνεχάρη και τον προϊστάμενο Αρχ. Πολύκαρπο Κεντικελένη,το εκκλησιαστικό συμβούλιο καθώς και τους ενορίτες και τους απανταχού Κυθηρίους που συμβάλλουν στην αποπεράτωση του Ναού κι ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά. Το απόγευμα στις 18.30 τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός μετ"αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος κι εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα. Ο Ναός παρέμεινε ανοιχτός καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι αργά το βράδυ για προσκύνημα. Χρόνια πολλά! Και του χρόνου!