Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε αναρτήσεις αρκετών φωτογραφιών στο διαδίκτυο με την πρώτη φθινοπωρινή βροχή και σχόλια χρηστών και περιοίκων της ποταμιάς όπου με αγωνία παρακολουθούσαν την στάθμη της ποταμιάς να ανεβαίνει επικίνδυνα μόλις στην πρώτη μικρής διάρκειας βροχή του φθινοπώρου.
Μια βδομάδα μετά και αφού πέρασε η ένταση των συναισθημάτων φόβου για το επερχόμενο, μπορούμε ήρεμα να αξιολογήσουμε την κατάσταση.
Θα μπορούσαμε ασφαλώς να συμπεράνουμε πως η Φύση ήταν αρκετά γενναιόδωρη μαζί μας.
Έβρεξε τόσο όσο χρειαζόταν για να είναι η βροχή ωφέλιμη για τη γεωργία μας και τα ελαιόδεντρα και τόσο όσο χρειαζόταν για να μη μας δημιουργήσει πλημυρικά φαινόμενα και προβλήματα.
Ωστόσο αυτή η πρώτη του φθινοπώρου βροχή ήταν μια σαφής προειδοποίηση και έθεσε επί τάπητος το πρόβλημα και το ερώτημα.
Δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου, έχουμε κάνει όσα πρέπει και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον επερχόμενο χειμώνα και την ένταση μιας βροχής με μεγαλύτερη διάρκεια??
Δυστυχώς η άποψη της κοινής γνώμης είναι πως ο τόπος ακόμη είναι γυμνός και ακόμη ουσιαστικά βρίσκεται στην ημέρα της πυρκαγιάς, χωρίς να έχει γίνει καμμία ουσιαστική πρόοδος.
Η αλήθεια είναι πως στο διάστημα αυτό είδαμε μια κινητικότητα, πολιτικούς, τεχνικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, συχνά να επισκέπτονται την πόλη.
Συσκέψεις επί συσκέψεων, μελέτες επί μελετών.
Αλλά πρακτικά δεν έχουμε δει καμία πρόοδο να σημειώνεται.
Τι γίνεται με τις μελέτες??? Πότε θα τελειώσουν και πότε θα υλοποιηθούν?? Τι έγινε με τις κορμοδεσίες και τα κορμοφράγματα??
Δυόμισυ μήνες μετά και ο τόπος ακόμη δεν έχει χαρακτηριστεί πυρόπληκτος.
Ο πολίτης δεν βλέπει πράξη και δικαιολογημένα του δημιουργείται η ανησυχία και ο φόβος πως ο τόπος κυριολεκτικά είναι στο έλεος του χειμώνα και κάθε φορά θα βλέπουμε τους κατοίκους της πόλης και τους περιοίκους της ποταμιάς με αγωνία να παρακολουθούν τη στάθμη της ποταμιάς, μην αυτή ξεχειλίσει και τους πνίξει.

πηγή 
Τουλίπα Γουλιμή

ΒΑΤΙΚΑ.ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ!!!

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΤΙΚΑ ...ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ Η ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ. Προβλήματα και αγωνία δημιουργούν στους κατοίκους οι καιρικές συνθήκες με τις απότομες καταιγίδες.Ο Άγιος Νικόλαος το χωριό που επλήγη περισσότερο από κάθε άλλο χωριό της περιοχής από την λαίλαπα της φωτιάς,αντιμετωπίζει τώρα και τις συνέπειες όταν βρέχει,αφού πλέον τα νερά από τα βουνά και τις ρεματιές τρέχουν χειμαρρώδη,,προκαλώντας ζημιές.Δυστυχώς η περιοχή δεν κηρύχθηκε πυρόπληκτη ,η πολιτεία είναι απούσα και έχουν αφήσει τους κατοίκους να στηρίζονται στο ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο δήμος και ελπίζοντας στον θεό. Για άλλη μια φορά οι υποσχέσεις έμειναν στο θα....και δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι αυτά . Και είμαστε ακόμα στην αρχή του φθινοπώρου. Κάποιος να θυμίσει στον κύριο Αποστόλου αυτά που υποσχόταν καθώς επίσης στους βουλευτές που πέρασαν και είδαν ...στην Αντιπεριφέρεια και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,ότι λέγανε ΑΜΕΣΑ πρέπει να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή και να ξεκινήσουν έργα αποκατάστασης και προστασίας. Κύριοι τα θυμόσαστε?[Φωτό από Φραγκούλα Παυλάκη]
Πηγή 
Συμβαίνει Τώρα

ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΠΑ.Γ.Ν.Η. 8 - 13.10.2015

Σας ενημερώνουμε ότι η εθελοντική ομάδα ¨ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΠΑΓΝΗ¨ θα επισκεφτεί και φέτος το νησί μας από 8/10/2015 έως 13/10/2014, προκειμένου να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους.
Κατά την εθελοντική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί Πιστοποιημένο από την Ε.Ε σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από Παρασκευή έως Δευτέρα με 12 συμμετέχοντες ανά ημέρα, διάρκειας 6 ωρών και κόστους 15 € το άτομο.
Την Παρασκευή 9/10/15 και ώρα 6 μμ έως 9.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο της Χώρας με θέμα:
-Έκτακτα περιστατικά και αντιμετώπιση στην καθημερινή πράξη
-Αντιμετώπιση Πολυτραυματία
-Καταδυτική Ιατρική και έκτακτα συμβάντα κατά την διάρκεια της κατάδυσης

Παιδοορθοπαιδικός, οδοντίατρος και γναθοχειρουργός, θα επισκεφτούν τα σχολεία, προκειμένου να εξετάσουν τους μαθητές την Παρασκευή 9/10 και Δευτέρα 12/10/2015. 
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ να περάσουν από το Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου, προκειμένου να συμπληρώσουν την αίτηση, να παραλάβουν έντυπο υλικό και να καταβάλλουν το ποσό των 15€ για την συμμετοχή τους. Έναρξη εργασιών του σεμιναρίου 9.10.15 ώρα 08.30 π.μ 
Για πληροφορίες, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου μας  και συγκεκριμένα στον κ. Κώστα Καψάλη και κα Χρυσούλα Παναγιωτοπούλου, κατά τις ώρες 10.00 π.μ. - 12.00 μ. μ (τηλ.: 2736 320025)

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων
Σύμφωνα με τη νομοθεσία Ν.4036/2012 (Α' 8), από 26 Νοεμβρίου 2015 η αγορά φυτοφαρμάκων για επαγγελματική χρήση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους διαθέτουν ειδικό πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων



Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι αγρότες χωρίς πιστοποιητικό δεν θα μπορούν να προμηθεύονται φυτοφάρμακα για τις καλλιέργειες τους, ή θα πρέπει οι ψεκασμοί να γίνονται με την επίβλεψη άλλου πιστοποιημένου ατόμου.
Για το λόγο αυτό όλοι οι αγρότες, παραγωγοί, ραντιστές και μεταπωλητές φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν το παραπάνω πιστοποιητικό, συμμετέχοντας στην διαδικασία των ειδικών εξετάσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Συνεταιρισμός μας σε συνεργασία με το Κέντρο Δια βίου Μάθησης INTERactive EDucation (Φοίβος Κασαπίδης)  που έχει πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις απόκτησης του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Φυτοφαρμάκων οργανώνουν εξετάσεις . Το συνολικό κόστος είναι:

Β’ περίοδος
Έως 26/11/15
Αξία παραβόλου (για Υπουργείο)
25 €
Εξέταστρα εκπαιδευτικού κέντρου και εκπαιδευτικό υλικό
25 €
Σύνολο
50 €
Η INTERACTIVE EDUCATION  θα αναλάβει την διεξαγωγή των εξετάσεων στο νησί μας (χωρίς μετακινήσεις), την πληρωμή των παραβόλων μέσω ίντερνετ και την έκδοση και αποστολή των πιστοποιητικών. Δηλώστε τη συμμετοχή σας σήμερα για να εκμεταλλευτείτε το χαμηλό κόστος παραβόλου του υπουργείου (25€).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 30/09/2015

Κλείνοντας τη σειρά των επαφών του στην Ελβετία, ο κ. Δήμαρχος μετέβη στην πόλη του Aesch όπου είχε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες του ταξιδιωτικού γραφείου LAROS TOURS που επί 30 σχεδόν χρόνια μεταφέρουν Ελβετούς τουρίστες στην Ελλάδα. Οι ιδιοκτήτες κ. Γιώργος Λαμπαράς με τη σύζυγό του, είναι γνώστες του τουριστικού προϊόντος των Κυθήρων και μαζί με τον κ. Δήμαρχο ανέλυσαν όλα τα δεδομένα σχετικά με την προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ενδιαφέροντος των Ελβετών για τα Κύθηρα. Σημειώθηκαν αρκετά ζητήματα που θα τεθούν στην Τουριστική Επιτροπή και αφορούν σε προβλήματα που οι Ελβετοί εντοπίζουν αναφορικά με τα Κύθηρα, ενώ θα διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου στην Τουριστική Έκθεση της Βέρνης τον προσεχή Ιανουάριο, την οποία επισκέπτονται περίπου 50.000 άτομα. Οι Ελβετοί, λόγω των υψηλών εισοδημάτων τους (ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ελβετία είναι σχεδόν 12πλάσιος του ελληνικού) αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό κοινό για τον τουρισμό και την οικονομία των Κυθήρων και ο Δήμος στοχεύει στην διαρκή διαφήμιση του νησιού στην Ελβετία με αφορμή και την έκθεση για τα Αντικύθηρα στη Βασιλεία, που θα δράσει υποστηρικτικά και σωρευτικά σε κάθε προσπάθεια διαφήμισης.
Πριν την αναχώρησή του για την Ελλάδα, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Διευθυντή του Μουσείου Αρχαιοτήτων της Βασιλείας Dr. Andrea Bignasca, τον οποίο ευχαρίστησε και επίσημα για την φιλοξενία και την υποδοχή που παρέσχε στην ελληνική αντιπροσωπεία αλλά και για την τεράστια προβολή που έχει κάνει το Μουσείο στην περιοδική έκθεση του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, καθώς στα κεντρικότερα σημεία της Βασιλείας υπάρχουν αφίσες και banners της έκθεσης. Πέραν της επιστημονικής και πολιτιστικής διάστασης του γεγονότος, οι επισκέπτες της Έκθεσης που μέσα στο επόμενο εξάμηνο υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και το τουριστικό υλικό των Κυθήρων που βρίσκεται ήδη στις προθήκες του Μουσείου. Ο κ. Bignasca δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή για το γεγονός ότι το Μουσείο που διευθύνει φιλοξενεί για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος τους Θησαυρούς του Ναυαγίου των Αντικυθήρων. Ο κ. Δήμαρχος δώρησε μια αναμνηστική πλακέτα στον Διευθυντή του Μουσείου και εκείνος ανταπέδωσε με μια σειρά των ειδικών εκδόσεων του Μουσείου για την έκθεση των Αντικυθήρων, τις οποίες την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ο κ. Δήμαρχος θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, τον οποίον θα ενημερώσει εκτενώς στο Προεδρικό Μέγαρο για τα εγκαίνια της έκθεσης στη Βασιλεία, καθώς το ενδιαφέρον του κ. Προέδρου για το Ναυάγιο είναι έντονο και έχει εκφραστεί με την παροχή της υψηλής αιγίδας Του στις νέες έρευνες στο χώρο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και με την επίσκεψή του στα Κύθηρα και Αντικύθηρα στις 21/5/2015.

Ολοκλήρωση εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2015»

Φωτογραφία του Τάκης Χατζηπέρος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη και την Περιφέρεια στις εκδηλώσεις «Σαλαμίνια 2015», που ολοκληρώθηκαν χθες με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Σαλαμίνα.
Συγκεκριμένα κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και έριψε στεφάνι στον υγρό τάφο στο αρχαίο λιμάνι του νησιού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι η υψηλή εκπροσώπηση δεκάδων χωρών αποδεικνύει την τεράστια σημασία για την παγκόσμια κοινότητα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Επίσης, στις δηλώσεις του έδωσε έμφαση στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και υπογράμμισε ότι οι Έλληνες ενωμένοι, ιδιαίτερα υπερασπιζόμενοι την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας, κάνουν θαύματα. Η ανάδειξη του Τύμβου και της ευρύτερης περιοχής της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας πρέπει να αναδειχθούν και η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια.
Φωτογραφία του Τάκης Χατζηπέρος.
Φωτογραφία του Τάκης Χατζηπέρος.

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φωτογραφία του χρήστη Δήμος Ευρώτα - Municipality of Evrota.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης υποδέχτηκε στο γραφείο του τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τους δύο Ισπανούς δασκάλους κ. Βανέσα Ακούνα και κ. Μάνουελ Ροντρίγκεζ από το ισπανικό σχολείο Curros Enriquez που φιλοξενούνται από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS. Τα δύο σχολεία πραγματοποιούν σύμπραξη με θέμα «Καινοτομία και Σύγχρονες Διδακτικές Μέθοδοι».
Ο κ. Γρυπιώτης αφού περιέγραψε κα παρουσίασε τον Δήμο Ευρώτα στους Ισπανούς δασκάλους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη χώρα μας. Σημείωσε δε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες είναι αξιέπαινες καθώς προάγουν τις διαπολιτισμικές σχέσεις, αναβαθμίζουν το ρόλο των σχολείων και ανοίγουν νέους ορίζοντες στους τρόπους σκέψης κι εργασίας των μαθητών.
Ο Δήμαρχος Ευρώτα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύνολο των διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας για το αξιόλογο έργο τους και τις πρωτοβουλίες τους να εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα στο σχολείο τους. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος και την υιοθέτηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας ώστε το σχολείο να αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία για τους μαθητές κι όχι μία δυσάρεστη δραστηριότητα.
Οι Ισπανοί δάσκαλοι θα παραμείνουν στη Σκάλα για μία εβδομάδα, ενώ θα παρευρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας και θα παρακολουθήσουν τις ειδικές εργασίες που έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκάλας.


ΛΑΚΩΝΙΑ.Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στο Δήμο Ευρώτα»

Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Υδάτινων Πόρων στο Δήμο Ευρώτα» διοργανώνει ο Δήμος Ευρώτα την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 9:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.
Οι υδάτινοι πόροι, οι τρόποι διαχείρισής τους, καθώς και οι νέες μέθοδοι άρδευσης καλλιεργειών είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν, ενώ σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την ορθολογική χρήση των υδάτων. Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης και στη συνέχεια θα υπάρξουν ομιλίες από γεωλόγους, γεωπόνους κι άλλους ειδικούς επιστήμονες. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Μήλιος.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα και να παρέμβουν με ερωτήσεις για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειάζονται. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία της διοργάνωσης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ
--------
Κων/νου Σκάλκου 15, 23051 Σκάλα
Τηλ. 2735029215, Φαξ. 2735029216, E-mail. info@eurota.gr
---------

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015
Πνευματικό Κέντρο Σκάλας
09.00 Προσέλευση – Εγγραφή συμμετεχόντων
09.30 Έναρξη
09.35 Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Ευρώτα
09.40 Χαιρετισμός Ειδικού Γραμματέα Υδάτων
09.45 Εισαγωγή από την Δ/νση Υδάτων
09.50 Υδρογεωλογική παρουσίαση Δήμου Ευρώτα
Ομιλητής: Ν. Καραλέμας, Γεωλόγος – Υδρογεωλόγος MSc, PhD
10.10 Ορθολογική χρήση και τιμολόγηση του αρδευτικού νερού.
Ουτοπία ή εφικτός στόχος;
Ομιλητής: Μπουραζάνης Γεώργιος, Γεωπόνος Υπάλληλος ΠΕ Λακωνίας
Ειδικότητα: Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και Γεωργική Μηχανική,MSc «Διαχείριση Περιβάλλοντος», MSc «Διαχείριση Αποβλήτων», Υποψ. Δρ ΓΠΑ «Άρδευση ελαιώνα με επεξεργασμένα αστικά απόβλητα. Επιπτώσεις σε φυσικές και χημικές ιδιότητες εδάφους στην ποσότητα και ποιότητα παραγόμενου
10.30 Διαχειριστικό Σχέδιο
Ομιλητής: Mήλιος Δημήτριος, Διευθυντής Δ/νσης Υδάτων Πελοποννήσου
11.00 Αδειοδότηση και μητρώο υδροληψιών
Ομιλήτρια: -Χρυσή Μαίρη Δρ. Γεωλόγος Υπάλληλος Ειδικής Γραμματείας Υδάτων ΥΠΕΚΑ
11.15 Συζήτηση - Ερωτήσεις
11.50 Δημοτικά σημεία υδροληψίας – μέτρα προστασίας – προβλήματα
Ομιλητής: Μπούτσαλης Δημήτριος, Γεωπόνος Υπάλληλος Δήμου Ευρώτα
12.00 Διάλειμμα
12.15 Ηλεκτροδότηση αγροτικών σημείων υδροληψίας
Ομιλητής: Μιχαήλ Θεοφιλάκος, Γεωπόνος Υπάλληλος Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Λακωνίας
12.45 Απολογισμός – Κλείσιμο Ημερίδας από το Δήμαρχο Δήμου Ευρώτα
13.00 Τέλος Ημερίδας

Kids Athletics για μαθητές Δημοτικού στο στάδιο Βλαχιώτη…

000«ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ» – KIDS ATHLETICS 2015

ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ (IAAF)

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΛΑΧΙΩΤΗ

O ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΣ (Γ.Α.Σ. ΣΚΑΛΑΣ) σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ.- ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου παρουσιάζει το πρόγραμμα Kids Athletics.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την (IAAF) International Association of Athletics Federations, και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό, να καλλιεργήσει την ενασχόληση τους με αυτόν, να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις αρχές του αθλητισμού μέσω του παιχνιδιού.

Καλούμε τους μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων να τιμήσουν την αθλητική εκδήλωση με την παρουσία και την συμμετοχή τους.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Βλαχιώτη το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 16:00 μ.μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών (μαθητές/τριες Δημοτικών Σχολείων).

Κάθε αθλητής /τρια έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ.
Α-Β ΤΑΞΗ – 40m (ταχύτητα)
Γ-Δ ΤΑΞΗ – 50m (ταχύτητα), Άλμα σε μήκος

Ε-ΣΤ ΤΑΞΗ – 60m (ταχύτητα), Άλμα σε μήκος

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα  6945543727, 6945554854  έως την Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2015

Πηγή report24.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 30/09/2015 - Συνάντηση Δημάρχου με Πρέσβη της Ελλάδος στην Ελβετία

Συνεχίζοντας τις επαφές του στην Ελβετία, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στράτος Χαρχαλάκης στις 28/9 έγινε δεκτός από τον Εξοχώτατο Πρέσβη της Ελλάδος στην Πρεσβευτική Κατοικία στη Βέρνη, ένα ιστορικό κτήριο του 1901 γεμάτο από ελληνικά έργα τέχνης, πίνακες και αρχαία αντικείμενα.

Ο Πρέσβης κ. Χαράλαμπος Μάνεσης, επτανήσιος στην καταγωγή (από τη Ζάκυνθο), συνεχάρη τον Δήμαρχο για την εξαιρετική παρουσία του Δήμου μας στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων καθώς και για τη σύντομη αλλά ουσιαστική ομιλία του, η οποία απέσπασε θετικά σχόλια από τους Έλληνες και Ελβετούς που την παρακολούθησαν. 
Για περισσότερο από 2 ώρες οι δύο άνδρες συζήτησαν πιθανές δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την γνωριμία του ελβετικού κοινού με τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Ο κ. Πρέσβης ξενάγησε την αντιπροσωπεία του Δήμου μας στην έκθεση που έχει δημιουργηθεί στο παλιό κτήριο της Πρεσβείας και η οποία παρουσιάζει τη διαχρονική ιστορία του Φιλελληνισμού στην Ελβετία από την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια, στον οποίο η Ελβετία οφείλει το Σύνταγμά της και την ουδετερότητά της.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΙΑΚΟΠΤΟ

 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ