Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Άγιο Λουκά Χανίων (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης μας όπου διακονούν ο Πρωτ. Δημήτριος Λαμπαθάκης, ως ιερατικώς προϊστάμενος μαζί με τον Πρωτ. Αντώνιο Τσουρλάκη και τον Τεχνικό Διευθυντή του Ρ/Σ ''ΜΑΡΤΥΡΙΑ'' Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Οκτωβρίου αντίστοιχα.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων ο οποίος αναφέρθηκε στο κηρυγματικό έργο του Αγίου Λουκά.
Πηγή  http://www.romfea.gr


Σε λειτουργία το πρώτο hot spot για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Καταβάλλονται προσπάθειες για να δοθούν λύσεις σε προβλήματα σχετικά με την ταυτοποίηση και την καταγραφή, δήλωσε ο αναπληρωτής γγ του ΥΠΕΣ.
Περίπου 600 εμπειρογνώμονες της Frontex, από τους οποίους οι περισσότεροι θα εγκατασταθούν στη Λέσβο, όπου παρατηρούνται και οι αυξημένες ροές μεταναστών και προσφύγων, διατίθενται στην Ελλάδα για να συνδράμουν τις ελληνικές δυνάμεις και να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα από το Κέντρο Καταγραφής ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, που επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη μαζί με τον Ιταλό βουλευτή και εισηγητή της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγκόνι.
Όπως ο κ. Φιλιππάκος είπε «ήρθαμε για να δούμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση, να δει ο κ. Ριγκόνι το πρώτο hot spot, να δει τι προόδους έχουμε κάνει ως Ελλάδα. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πραγματικά καλές. Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται». Ο κ. Φιλιππάκος έκανε γνωστό ότι χθες «παραδόθηκαν άλλα 12 Europac (σ.σ. μηχανές ηλεκτρονικής πιστοποίησης) από τη Γερμανία. Και συνεχώς βελτιώνεται η κατάσταση. Θεωρώ ότι θα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα γιατί δυστυχώς όχι μόνο δεν περιορίζονται αλλά αυξάνονται».
Ο κ. Ριγκόνι, με τη σειρά του, σημείωσε πως «είναι θετική η εντύπωση που αποκόμισε, αλλά η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Έχετε πάρα πολύ κόσμο που έρχεται εδώ πέρα, και η διαδικασία της καταγραφής είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Η εντύπωσή μας είναι ότι εδώ είναι το καινούργιο σύνορο της Ευρώπης, μέσα σε αυτό το κέντρο. Έξω από το κέντρο είναι εκτός Ευρώπης. Μέσα στο κέντρο μπαίνεις στην Ευρώπη. Και η άποψή μου είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να βοηθηθούν οι ελληνικές αρχές».
Ο κ. Ριγκόνι υπογράμμισε επίσης ότι «το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα της οποιασδήποτε χώρας είτε της Ελλάδας είτε της Ιταλίας. Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί».
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος υποστήριξε πως «το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά με τον κ. Τόσκα, συνεργάζονται σε ημερήσια βάση ώστε να δοθούν λύσεις σε πάρα πολλά άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με την ταυτοποίηση, την καταγραφή και στη συνέχεια με τη διαδικασία να έρθουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην ενδοχώρα και από εκεί και πέρα να υποβληθούν όπου μπορούν οι αιτήσεις ασύλου».
Ο κ. Φιλιππάκος είπε επίσης ότι στα πλαίσια ενίσχυσης του hotspot έχουν ζητηθεί από τη Frontex «λεωφορεία, μηχανήματα Eurocat γιατί πρέπει να φτάσουμε περίπου στα 30 στο νησί. Ήδη στέλνονται από την Αθήνα, από ελληνικής πλευράς, άλλα 6 και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα στείλουμε και τα υπόλοιπα. Τώρα, από πλευράς μας, πρόβλημα είναι η μεταφορά προσωπικού -που είναι κόστος είναι έξοδα παραμονής κ.ά. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστεί κι αυτό, και ήδη με την πρώτη έκτακτη χρηματοδότηση που περιμένουμε σύντομα θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».
Ας σημειωθεί ότι στη Μυτιλήνη, από χθες Πέμπτη, βρέθηκε και ο διευθυντής τη Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι, ενώ η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ενημέρωνε συνεχώς για τη λειτουργία όλου του συστήματος διαχείρισης των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Λακωνία: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι επισιτιστικής συνδρομής

Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα υπαγωγής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Οι ωφελούμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την αποδοχή ή απόρριψη της αίτησής τους:
1. Ηλεκτρονικά από το ΗΔΙΚΑ ΑΕ (www.idika.org.gr/teba) με τους κωδικούς Taxis,
2. Από τις ιστοσελίδες των δήμων,
3. Με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, από σχετικό πίνακα που θα αναρτηθεί επίσης από τους δήμους.
Τρόπος υποβολής ενστάσεων
Οι ενστάσεις υποβάλλονται έντυπα ενώπιον των πιστοποιημένων χρηστών, φέρουν πρωτότυπη υπογραφή του ενιστάμενου και θα συνοδεύονται από απλά φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών εγγράφων που αποδεικνύουν τους λόγους τους οποίους επικαλείται. Η ένσταση μπορεί να υποβληθεί μέσα σε επτά ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της δημόσιας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Πληροφορίες παρέχονται στα παρακάτω αρμόδια γραφεία:
Δήμος Ανατ. Μάνης
Χρήστος Πλειώτας
27330 29037
Δήμος Σπάρτης
Παναγιώτα Μαχαίρα
27310 22226
27310 81866
(εσωτ. 123, 122)
Δήμος Μονεμβασίας
Ελένη Τζακα
27323 60570
Δήμος Ευρώτα
Μαρία Μαυροματίδη
27353 60030
Δήμος Ελαφονήσου
Σταυρούλα Αλεβίζου
27340 23338
27340 61294

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σκάλα: Σύλληψη για κλοπή και κατοχή μαχαιριού

Έναν 38χρονο ρουμάνο, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κλέψει από κατάστημα δύο μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά, συνέλαβε στη Σκάλα το απόγευμα του Σαββάτου 17/10 η αστυνομία. Επιπλέον, ο συλληφθείς κατείχε μαχαίρι με μήκος λάμας 9,5 εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε.

ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 120 ΧΡΟΝΙΑ

Μετά την Ένωση η πρώτη Κυθηραϊκή εφημερίδα που κυκλοφόρησε ήταν τα «ΚΥΘΗΡΑ» η έκδοση της οποίας χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό. 

Ήταν εβδομαδιαία, 4σέλιδη και τυπωνόταν στην Αθήνα. Δ/ντής ήταν ο Κυθήριος δικηγόρος Ανδρέας Κατσούλης. 

Οι ανταποκριτές από τα Κύθηρα κάλυπταν την Κυθηραϊκή επικαιρότητα, αλλά οι ειδήσεις της εφημερίδας δεν ήταν αποκλειστικά Κυθηραϊκού ενδιαφέροντος. 

Εκτός από ειδησεογραφική ήταν και πολιτική εφημερίδα με έντονη Τρικουπική χροιά.
Υποστήριζε μετά πάθους τον Τρικουπικό Κυθήριο πολιτικό Σπύρο Στάη, ενώ αντιπολιτευόταν σφόδρα τους Κυθήριους του Δηλιγιαννικού κόμματος. 
Σταχυολογώ μερικές διαφημίσεις Κυθηρίων που δραστηριοποιούνταν στα Κύθηρα, στην Αθήνα και στον Πειραιά.

---------------------------------
Ελένη Χάρου-Κορωναίου
---------------------------------

ΑΡΑΧΟΒΙΤΗΣ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ ΩΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Λοιπόν, για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, μιας και μόλις βγήκα λίγο χρόνο: Η ΚΥΑ για κήρυξη της περιοχής ως Πυρόπληκτη υπογράφτηκε από τα 2 συναρμόδια υπουργεία. Εκκρεμεί ακόμα 1 υπογραφή και μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα βγει. Όλοι ξέρετε σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Για να κατέβω στα Βατικα και να τα πούμε από κοντά θα πρέπει να μπορέσω να φυγω από Αθήνα, πράγμα που δεν έχω καταφέρει από την εβδομάδα πριν την ορκωμοσία. Όπως άλλωστε ξέρετε, η δική μου οικογένεια ζει στην Σπάρτη. Συνεπώς οι λόγοι που με κρατάνε Αθήνα είναι ακόμα πιο επείγοντες. Έρχεται το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών και εγώ είμαι στην ομάδα τεκμηρίωσης. Η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη διαδικασία για οποίους θέλουν αποτελέσματα. Καλημέρα σε όλους.
Πηγή 
Σταύρος Αραχωβίτης.facebook.com/