Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

-Ρύπανση στο θαλάσσιο στενό των Κυθήρων

Από το 2011 όταν συνταξαμε και αποστειλαμε στο ΥΝΑ αλλά και σε άλλους εμπλεκόμενους φορείς το υπόμνημα μας για το θέμα του αγκυροβολιου στον όρμο Βοιών,είχαμε εντοπίσει το πρόβλημα και τους κινδύνους της ρύπανσης της περιοχής των Βοιών αλλά και των Κυθήρων λογω του πολυσύχναστου θαλάσσιου περάσματος.
Σε αρθρο μου το πέρασμενο καλοκαίρι είχα σημειώσει οτι χάθηκε χρυσή ευκαιρία για την περιοχή να λειτούργησει το σύστημα επιτήρησης VTMS στην περιοχή λόγω αστοχων ενεργειών του τότε Δήμου Βοιών και τελικά λογω της έλλειψης κονδυλίων.
Ζητούμε τώρα από το ΥΝΑ να εξετάσει την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος στην περιοχή που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα θαλάσσια περάσματα στην Μεσόγειο,εντάσσοντας το σε κάποιο από τα επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την πρόληψη,αποτροπή και τιμωρία των κατά περιπτωση υπαιτίων.Στην Μάγχη,οι Άγγλοι έχουν εδω και δεκαετίες εγκαταστήσει αισθητήρες για εντοπισμό ρυπανσεων,εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο; Βάλτε κανόνες στην κίνηση των πλοίων στο στενό διοτι θα δούμε και αλλα χειρότερα.
Η επιτήρηση της περιοχής θα βάλει τάξη και στον όρμο Βοιών.

-Αγκυροβολιο στον όρμο Βοιών
Συγχαίρουμε τον Δήμαρχο Κυθήρων για τις πρωτοβουλίες στο θέμα και τονίζουμε προς το ΥΝΑ ότι όσο και βελτιωμένο να είναι το επικαιροποιημένο σχέδιο Ειδικού Κανονισμού,ακόμη και εάν προβλέπει μόνο μια θέση αγκυροβολιας στον Όρμο και δεν επιτρέπει εργασίες καθαρισμών και εφοδιασμούς χύμα υλικών (για να παταχθούν τα περίεργα φαινόμενα),δεν θα γίνει αποδεκτό.
Βρείτε περιοχή εκτός του Όρμου και αστηνομευστε την όπως πρέπει για ολιγοωρη παραμονή πλοίων αλλιώς ας σταματήσει εντελώς η δραστηριότητα με όποιο αποτέλεσμα για τους επαγγελματίες διότι αυτοί θα το έχουν προκάλεσει με τον τρόπο που δραστηριοποιήθηκαν ολα αυτά τα χρόνια.
Πηγή  Chronis Perivolaris

"ΣΑΝΤΙΓΥ" ΚΑΙ στη ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ!...

.Αυτός ο "κρεμώδης" αφρός, ο οποίος συχνά - πυκνά τον τελευταίο μήνα επισκέπτεται τις παραλίες των Βατίκων, χθες έκανε μια βόλτα κι απ' το Τσιρίγο και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι "γεωργικά κατάλοιπα", σήμερα έκανε την εμφάνισή του ΚΑΙ στη Μονεμβάσια!
Χαρείτε το θέαμα.Πηγή
Λακωνικό Δίκτυο


ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΛΑΓΙΑΣ

Επισκέφθηκα την Αγία Πελαγία και μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη είδαμε την έκταση της μόλυνσης των ακτών από το πετρέλαιο που σε παράβαση κάθε έννοιας νόμου και δικαίου ο ασυνείδητος πλοίαρχος διερχόμενου ή αγκυροβολημένου πλοίου άφησε χτες το πρωί στην περιοχή, εκμεταλλευόμενος προφανώς τη θαλασσοταραχή και τη δυσκολία διαπίστωσης της διαρροής από το δορυφόρο λόγω του κυματισμού. Η ζημιά είναι τεράστια, εκτείνεται από την περιοχή της Αγ. Πατρικίας μέχρι την Κακή Λαγκάδα, με σημεία πολύ αυξημένης μόλυνσης και άλλα μικρότερης. Επισκέφθηκα το Λιμεναρχείο όπου ζήτησα να ενημερωθώ για τις ενέργειες της Λιμενικής Αρχής. Ήδη έχουν ληφθεί δείγματα και θα ληφθούν και άλλα για να εξακριβωθεί η "ταυτότητα" του καυσίμου και να αναζητηθεί ο υπεύθυνος. Το ΔΛΤ κάλεσε την εταιρεία απορρύπανσης να κάνει εκτίμηση του κόστους καθαρισμού της περιοχής, η δαπάνη για την οποία θα ζητηθεί από την Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, περιοχές που προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις (Natura, SPA), περιοχές ιδιαίτερου κάλλους και μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας γίνονται αποδέκτες περιβαλλοντικών παραβάσεων και αυθαιρεσιών που όμως ΔΕΝ θα μείνουν ατιμώρητες. Να είστε σίγουροι!
Πηγή 
Stratos Charchalakis

Τεράστια η ρύπανση στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων

Η πραγματικότητα που σκέπασε το σκοτάδι της χθεσινής νύχτας εμφανίστηκε εφιαλτική σήμερα το πρωϊ, αναδεικνύοντας το μέγεθος της καταστροφικής ρύπανσης σε μία από τις σημαντικώτερες και ωραιότερες τουριστικές παραλίες του νησιού των Κυθήρων, την Αγία Πελαγία, καθώς και στις όμορες παραλιακές περιοχές της Φυρρής Άμμου και Νέου Κόσμου και πιθανόν και ακόμη πιο εκτεταμμένα στις ΒΑ παραλίες του νησιού...


Οι συνεχείς μας προειδοποιήσεις επί 10 χρόνια τώρα στα αυτιά των υπευθύνων του ΥΕΝ και πολλαπλών υπουργών και υφυπουργων ναυτιλίας ήσαν απλά "φωνές βοώντων εν τη ερήμω" και απλά "έκρουαν ώτα μη ακουέντων".
Η αγκυροβολία των ογκωδών τάνκερς και των υπερποντίων φορτηγών και κοντέϊνερς, πλοίων διασχιζόντων ωκεανούς με θύελλες και κυκλώνες και πλεόντων με οιονδήποτε καιρό, δεν δικαιολογείται επ' ουδενί σε μια προστατευόμενη οικολογικά περιοχή και απλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων πολύ ολίγων καθώς και τις όποιες απολαβές κάποιων "επιτηδείων συμβούλων υπηρετούντων στο ΥΕΝ".
Ύστερα από την ανάληψη του υπουργείου από την λαοπρόβλητη νέα κύβέρνηση ελπίζαμε ότι με σύντομες διαδικασίες και αποφάσεις ο νέος υπουργός θα "έκοβε" τα κεφάλια της λερναίας ύδρας που είναι μόνιμα φυτρωμένα στο υπουργείο, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι υπήρξε θερμός υποστηρικτής με πολλαπλές επερωτήσεις στην βουλή για τον εν λόγω θέμα και απόλυτος γνώστης του. 
Να σημειώσουμε δε ότι είχε και την ΚΑΘΟΛΙΚΗ και σύμφωνη γνώμη των όμορων περιφερειακών, δημοτικών αρχών καθώς και την απόλυτη παλλαϊκή υποστήριξη με τις ομόφωνες αποφάσεις των κατοίκων των περιοχών Νεαπόλεως, Ελαφονήσου και Κυθήρων....
Παρόλα αυτά η υπόγραφή για την απαγόρευση αγκυροβολίας των πλοίων, τα οποία προκαλούν την υποβάθμιση της περιοχής, καταστρέφουν τον οικολογικό της πλούτο, προβαίνουν σε ναυπηγοεπισκευαστικές ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εργασίες, κατστρέφουν την πανίδα και χλωρίδα του θαλασσίου βυθού σύμφωνα με γνωμάτευση του ΕΠΕΚΕΠΕ, και καταστρέφουν ολοκληρωτικά τον τουρισμό της περιοχής στέλνοντας εκατοντάδες πολίτες στην απελπισία, βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να τινάζονται στον αέρα....
Και όλα αυτά γιατί μιά ομάδα ανθρώπων μετρημένων στα δάχτυλα και ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ της τοπικής λιμενικής αρχής, αψηφούν διεθνείς συμβάσεις, το δίκαιο της θαλάσσης, αλλά και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.
Και τέλος η αποδυνάμωση του προσωπικού του λιμενικού και η κατάργηση των λιμενικών σταθμών του νησιού των Κυθήρων αποκλείει κάθε δυνατότητα ενδελεχών ελέγχων των αγκυροβολούντων πλοίων. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι πλεόν οι έλεγχοι των πλοίων που λαμβάνουν ελευθεροεπικοινωνία πρέπει να εκτελείται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ΠΕ και όχι από απλούς λιμενοφύλακες, διότι οι διεθνείς απαιτήσεις και υποχρεώσεις είναι πολλαπλές και οι έλεγχοι εξειδικευμένοι.
Το προ 2 ημερών προφητικό κείμενο του Δημάρχου Κυθήρων (το οποίο παραθέτουμε πιο κάτω) που δημοσιεύθηκε στις 30/10/15 στην εφημερίδα ΑΥΓΗ αποδεικνύει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό των κατοίκων του στενού περάσματος και την απόλυτη αδιαφορία των μέχρι τώρα κρατούντων..
 Κανένα αγκυροβόλιο στον Όρμο των Βατίκων

Με το θέμα του παράνομου αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων έχουμε ασχοληθεί πολύ. Δύο Περιφέρειες (Αττικής και Πελοποννήσου) και τρεις όμοροι δήμοι (Κυθήρων, Ελαφονήσου και Μονεμβασίας) έχουν απορρίψει το σχέδιο Ειδικού Κανονισμού Λιμένα που παρουσιάστηκε πρόσφατα, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρσή του. Σύσσωμες οι τοπικές ενώσεις πολιτών, οι οργανώσεις και οι φορείς, η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας είναι αντίθετοι με την αγκυροβολία πλοίων στην περιοχή, πλην φυσικά περίπτωσης αληθινά έκτακτης ανάγκης, που προβλέπεται όμως στη νομοθεσία.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το επισπεύδον της επαναφοράς του θέματος με νέο σχέδιο ΕΚΛ. Έχουμε εκφραστεί και η έκφρασή μας αυτή δεν αλλάζει. Πριν λίγο καιρό είχαμε δύο πολύ σοβαρά περιστατικά μόλυνσης παραλιών στην περιοχή του Παυλοπετρίου (της αρχαιότερης βυθισμένης πολιτείας στον κόσμο), τα οποία σχετίζονται με τις παράνομες δραστηριότητες των πλοίων στην περιοχή. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εισακουστεί η φωνή μας; Να θρηνήσουμε θύματα;

Για να τελειώνουμε. Ο Δήμος Κυθήρων, με τη νέα του διοίκηση όπως προέκυψε από τη λαϊκή ετυμηγορία του Μαΐου του 2014, δεν κάνει πλέον εκπτώσεις σε τέτοια σοβαρά θέματα, βγάζει το νησί από την εσωστρέφεια και την περιχαράκωση του παρελθόντος και διεκδικεί με δυναμισμό και σοβαρότητα τα δικαιώματά του. Το αγκυροβόλιο πλοίων στην περιοχή είναι παράνομο και ως τέτοιο θα το καταργήσουμε. Μπορεί ορισμένοι συμπολίτες μας να το θεωρούν ως επικερδή επιχείρηση, όμως αυτό δεν μπορεί να καταργήσει το αναφαίρετο δικαίωμα μιας ολόκληρης κοινωνίας να ζει μέσα σε συνθήκες περιβαλλοντικής και αισθητικής προστασίας. Καλώ κάθε αρμόδιο φορέα να προστατέψει την περιοχή εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον νόμο. Η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι η έσχατη λύση.
Οι παρούσες καιρικές συνθήκες αποκλείουν, σύμφωνα με την υπεύθυνη θαλάσσια αντιρρυπαντική εταιρεία New Naval, κάθε είδος επέμβασης και αντιρρύπανσης, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι επικαθήσεις και ρυπανσεις θα μολύνουν για μεγάλο διάστημα τις ΒΑ ακτές του νησιού. Εξάλλου η μεγάλη έκταση, σε αρκετά χιλιόμετρα ακτογραμμής, ρύπανση όσο πάει και θα επεκτείνεται όσο διατηρείται η έντονη σφοδρότητα των ανέμων.
Τι λοιπόν θα κάνει το Υπουργείο και οι υπηρεσίες του;;;; Θα εξακολουθήσουν να ακολουθούν τους πληρωμένους κοντυλοφόρους του υπουργείου και τους δήθεν σοφούς τους η τελικά θα ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ;;;;;

----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

67η Σνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το θέμα των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της 67ης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου της Αττικής τα ακόλουθα δρομολόγια εγκρίθηκαν η απορρίφθηκαν για τα Κύθηρα.

Προς πλήρη ενημέρωση παρατίθεται pdf με ολόκληρη την απόφαση της συνεδρίασης.
(Σ.Σ. : Θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι μεταξύ της έγκρισης και της πραγματοποίησης των δρομολογίων μεσολαβεί το αναγκαίο διάστημα για την γραφειοκρατική ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το πόσο είναι αυτό το διάστημα δεν είναι εφικτό να υπολογισθεί. Εφόσον η διαδικασία της έγκρισης περατώθηκε στις 30 Οκτωβρίου, λογικά θα πρέπει να μεσολαβήσει κάποιο διάστημα {ίσως 1~2 εβδομάδων} μέχρι την πραγματοποίηση της εκτέλεσης, χωρίς να αποκλείεται με ειδική διάταξη να γίνει πιο άμεσα η εκκίνηση λόγω της μακράς καθυστέρησης έγκρισης της....)


ΕΚΚΛΗΣΗ ΘΕΡΜΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (30-10-2015)




ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΗΛ Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ - ΚΥΘΗΡΩΝ

Τ.Κ. 802 00 ΚΥΘΗΡΑ
    Ἐν Κυθήροις τῇ 30ῃ Ὀκτωβρίου 2015

Θερμή Ἔκκληση
Μετά τήν πρόσφατη ἐνημέρωσί μας πρός τίς Τοπικές Ἀρχές, Φορεῖς, Σωματεῖα καί Συλλόγους τῆς νήσου μας, σχετικά μέ τήν οἰκονομική δυσπραγία τοῦ Κοινωφελοῦς Ἱδρύματος Μ.Παναγιώτου (Πνευματικοῦ Κέντρου Ποταμοῦ), ἀπευθυνόμαστε καί σέ κάθε συμπολίτη μας Κυθήριο ἤ Φιλοκυθήριο πού ἐνδεχομένως ἔχει τήν δυνατότητα συμπαραστάσεως στό Ἵδρυμα μας - Πνευματικό Κέντρο. 

Τά δύο τελευταῖα χρόνια μέ τήν βαρειά φορολογία καί τόν Ε.Ν.Φ.Ι.Α καί τά τρία (3) ξενοίκιαστα Γραφεῖα ἰδιοκτησίας τοῦ ἱδρύματος, ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἀκαδημίας 57 Ἀθηνῶν, (γιά τά ὁποῖα ὀφείλουμε τά κοινόχρηστα) τό Ἵδρυμα Παναγιώτου ἔχει περιέλθη σέ δυσχερέστατη θέσι. Ἐνῶ πρίν ἀπό τήν κρίση εἴχαμε περισσεύματα καί ἐπιχορηγούσαμε καί τήν Φιλαρμονική Ποταμοῦ, τώρα τά χρέη μας ἀνῆλθαν στίς 6.912,00 εὐρώ ἀπό τά ὁποῖα μόλις προχθές ἐξοφλήσαμε τό μισό τῆς ὀφειλῆς στή Διαχειριστική Ἐπιτροπή τῆς πολυκατοικίας Ἀκαδημίας 57 Ἀθηνῶν, δώσαμε δηλ. τό ποσόν τῶν 1.150 εὐρώ, τήν ὀφειλή στή ΔΕΗ ἤτοι 512,00 εὐρώ, μέρος τῆς ὀφειλῆς στόν καλλιτέχνη τῆς ἀναρτηθείσης Τιμητικῆς πλάκας εἰς μνήμην τοῦ ἀειμνήστου Εὐστρ. Θεοδωρακάκη καί ἀπομένει ἡ μεγάλη ὀφειλή τοῦ ΕΝΦΙΑ, πού ἀνέρχεται στό ποσό τῶν 3.872,00 εὐρώ. 
Εἶναι πασίγνωστη στό Ποταμό, τό Βόρειο τμῆμα τοῦ νησιοῦ μας καί τήν ὑπόλοιπη Κυθηραϊκή κοινωνία ἡ σημαντική προσφορά τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου (ἐκδηλώσεις Δήμου Κυθήρων, Ἱερᾶς Μητροπόλεως, λοιπῶν Φορέων, Σχολείων καί Νηπιαγωγείων, Συλλόγων, Σωματείων καί ἰδιωτῶν).
Κάνουμε θερμότατη ἔκκληση πρός ὅλους, ἐντοπίους καί ὁμογενεῖς Κυθηρίους, γιά βοήθεια καί συμπαράστασι. Μόλις χθές ἦλθε ἐπιστολή ἀπό τήν πιό πάνω Διαχειριστική Ἐπιτροπή, πού λέγει ὅτι ἄν δέν ἐξοφληθῆ πάραυτα ὁλόκληρο τό ὀφειλόμενο ποσό (ἐμεῖς ἤδη στέλνουμε τήν μισή ὀφειλή) θά κινηθῆ ἡ δικαστική διαδικασία 
Ἀπό πλευρᾶς μας, τό Διοικητικό Συμβούλιο τοῦ Ἱδρύματος φροντίζει, μέσῳ τοῦ νομικοῦ μας Συμβούλου κ.Δημητρίου Καλλιγέρου (210-4127646 καί κιν.6944565498) γιά τήν ἐνοικίασι τῶν ὑπολοίπων τριῶν (3) γραφείων σέ χαμηλότερη τιμή, ἀφοῦ προηγήθηκαν ἤδη οἱ προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες τοῦ διαγωνισμοῦ. Ἐπίσης, προγραμματίζουμε μετά τίς ἑορτές μιά δεξίωσι μέ μουσική ἐκδήλωσι καί διάθεσι λαχνῶν καί ὅ,τι ἄλλο, προκειμένου νά ἐξοικονομηθοῦν κάποιοι πόροι.
Ἀν κάποιοι εὐκατάστατοι συγγενεῖς καί γνωστοί σας ἀπό τήν ὀμογένεια ἠμποροῦν νά δώσουν χέρι βοηθείας στό ἐμπερίστατο Ἵδρυμα -Πνευματικό μας Κέντρο, τό ὁποῖο σέ καμία περίπτωσι δέν πρέπει νά σφραγισθῆ, θά μᾶς εἶναι πολύτιμη ἡ προσφορά τους. Ὁ λογαριασμός τοῦ Ἱδρύματος Παναγιώτου εἶναι:452/296002-88 ΕΤΕ Ποταμοῦ Κυθήρων. 
Μέ ἐγκάρδιες εὐχές καί εὐχαριστίες 
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ                             
ΤΑ ΜΕΛΗ
(Τ.Σ.) †Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ           ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ
                                                          ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΣ            
                                                          ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗ-ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ  
                                                          ΓΚΙΚΑΣ ΓΚΙΚΑΣ                   
                                                                                              

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 31/10/2015 ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
 Περιβαλλοντικό έγκλημα απόψε στα Κύθηρα . Πετρελαιοκηλίδα στα ΒΑ του νησιού μήκους ενός χιλιομέτρου με αδυναμία ελέγχου της κατάστασης λόγω καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει η πολιτεία να τις αναλάβει εδώ και τώρα. Απόψε τα Κύθηρα το πλήρωσαν πολύ ακριβά και θα το πληρώνουν για πολύ ακόμα . Το έγκλημα πήρε σάρκα και οστά ! Κύριε πρωθυπουργέ απευθυνόμαστε σε σας , δορυφόρος καταγράφει και το πιο μικρό σκουπίδι που πέφτει μέσα στη θάλασσα ,πόσο μάλλον τόνους πίσσας. Άμεσα να βρεθεί ο ένοχος . Η τεχνολογία σήμερα δίνει την δυνατότητα ανεύρεσης του υπαιτίου και άμεσα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες . Η περιοχή χρειάζεται μέτρα προστασίας . Αύριο που θα ξημερώσει η Αγία Πελαγία θα είναι μια πληγωμένη περιοχή των Κυθήρων.
ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 31/10/2015 ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 31/10/2015 ΦΩΤΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

VIDEO  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 31/10/2015