Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο ΟΡΜΟΣ ΒΟΙΩΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ......

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κύριος Χαρχαλάκης αυτές τις μέρες δίνει αγώνα για την αντιμετώπιση της μεγάλης ρύπανσης στο νησί των Κυθήρων . Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της έκτασης της ρύπανσης. Βεβαίως είναι εκεί το Λιμεναρχείο σαν αρμόδια υπηρεσία αλλά λόγω καιρού δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Έρχομαι τώρα και λέω εμεις; από εδώ μας ανησυχεί ? πόσο μας ανησυχεί ? η επειδή είναι στου γείτονα την αυλή εμείς αδιαφορούμε η και το... προσπερνούμε. Τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα παρακολουθούμε το φαινόμενο "σαντυγί" να φρεσκάρει στην παραλία του Νεραντζιώνα και χθες και στη Μονεμβασιά. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς στην προσπάθεια τους να μας πείσουν ότι δεν είναι επικίνδυνο , Εντάξει δεν είναι επικίνδυνο να το δεχτώ θέλω όμως όταν πάω στην έκθεση να προβάλω τον τόπο μου να έρθετε εσείς οι πανεπιστημιακοί να τους πείσετε να έρθουν εδώ να κάνουν μπάνιο με τον "αφρό" της θάλασσας να τους πείσετε ότι αυτό προέρχεται από τα αποκαίδια .Ότι η ρύπανση που γίνεται αυτή την στιγμή στα Κύθηρα δεν θα γίνει ποτέ απο εδώ ,επίσης το να βλέπουν και μερικά τάνκερ η φορτηγά πλοία την ώρα της ηλιοθεραπείας είναι μέσα στο πακέτο προσφοράς .Σας προκαλώ να έρθετε μαζί μου !! Να σοβαρευτούμε επιτέλους και μην μας βάζετε στην διαδικασία να συζητάμε πλέον για το θέμα δημιουργώντας την εντύπωση ότι εμείς που ανησυχούμε είμαστε υπερβολικοί ενώ αυτοί οι πανεπιστημιακοί τα ξέρουν όλα ! Εγώ επιστήμονας δεν το έπαιξα ποτέ και για άλλη μια φορά έχω να πω μόνο αυτό. Περιμένω από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν τον τόπο μου . Η βούληση της κοινωνίας έχει διατυπωθεί με όλους τους τρόπους για το θέμα του αγκυροβολίου .Μην προσπαθείτε να το πάτε στα "βαθιά" δεν κρύβεται .Υπάρχει πρόβλημα περιβαλλοντικό σοβαρό και κίνδυνος τουριστικά η περιοχή των Βατίκων να πάει στα τάρταρα. Όλοι εσείς λοιπόν που μας κατηγορείτε ότι είμαστε κινδυνολόγοι να μας αποζημιώσετε οικονομικά όταν ο πελάτης μου επιλέξει να πάει να κάνει τις διακοπές του σε θάλασσες χωρίς σαντυγί ,χωρίς αγκυροβόλιο και χωρίς κηλίδες πετρελαίου .Η κατάσταση είναι δραματική και εμείς αντί να έχουμε ορμήξει στο γραφείο του υπουργείου Ναυτιλίας καθόμαστε εδώ και λέμε δεν με νοιάζει για την κατσίκα του γείτονα ας ψοφήσει.
Πηγή 
Δεσποινα Βαγγελόγλου

ADELIN WEB TV OI "ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟI" TOY ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ

ΜΕ 8 ! ΜΠΟΦΟΡ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΚΥΘΗΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΥΣ" ΤΟΥ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ 30/10/2015

Καταγγελίες- Φωτιά για την πετρελαιοκηλίδα που μόλυνε τα Κύθηρα



Καταγγελίες- Φωτιά για την πετρελαιοκηλίδα που μόλυνε τα Κύθηρα
Σοβαρές καταγγελίες για την πετρελαιοκηλίδα που έχει μολύνει τα Κύθηρα και έχει προκαλέσει οικολογική καταστροφή έκανε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του Νησιού, Στράτος Χαρχαλάκης.

«Η κατάσταση είναι δραματική. Ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας μυρίζει πετρέλαιο» είπε ο κύριος Χαρχαλάκης και μίλησε για παράνομες ναυπηγικές εργασίες οι οποίες διαφημίζονται από ιδιωτικές εταιρίες στο διαδίκτυο, χωρίς να επιτρέπονται στην περιοχή.
Κατήγγειλε επίσης ότι εκτός από το παράνομο αγκυροβόλιο, παράνομη είναι και η διέλευση των τάνκερ από το βόρειο στενό των Κυθήρων.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρχαλάκη, το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο και ο δήμος θα ζητήσει να καλυφθούν τα έξοδα για την απορρύπανση της περιοχής από το πράσινο ταμείο.
Πηγή: ΕΡΤ1

ΧΟΡΕΨΑΝ "ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΑ"ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ. 12η «Γιορτή του Κάστανου»


 H «Γιορτή του Κάστανου» διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Άρνα τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.Φέτος για 12η συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε ήτοι στις 30- 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015.
Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά και για καλωσόρισμα δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί καθώς και ντόπιο τσίπουρο.

Όπως πάντα η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά.
Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική .
Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους  ξύλινους πάγκους που πάνω  τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα.
Μέσα στις πολυτάρες και τα κοφίνια τα χρώματα από τα κάστανα , τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα , τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί , τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού ….

«Μ’ αυτή την γιορτή απολαύσαμε τις τελευταίες  μέρες του Οκτώβρη και κρατάμε για τις κρύες μέρες του χειμώνα μια πολύ όμορφη και ζεστή ανάμνηση από την « γιορτή του κάστανου ». Η έκπληξη για μας ήταν η παρουσία του χορευτικού τμήματος του  Φιλανθρωπικού συλλόγου Γερακίου που χόρεψε Τσιριγώτικα τραγούδια και ξεσήκωσαν τον κόσμο !! Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πρόεδρο της κοινότητας της Άρνας κυρία Κατερίνα Τερκεζίδου για την φιλοξενία καθώς επίσης και τον Ηλία Ραγιαδάκο για την ξενάγηση στην όμορφη Άρνα !!
Σε λίγες ώρες το VIDEO-ΡΕΠΟΡΤΑΖ...