Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στα Παλιά τους .... παπούτσια.......

Παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 31/12/2015 στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών καθώς και παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα τους Δήμους ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΥΔΡΑΣ, ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ, ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΔΥΤ.ΑΧΑΙΑΣ, ΦΥΛΗΣ, ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ. 
 
Εμείς εδώ γίναμε κάρβουνο μέσα στο κατακαλόκαιρο, κάθε φορά που βρέχει τρέμει το φυλοκάρδι μας μην μας πάρει το ποτάμι με την λάσπη που κατεβάζει, τουριστικά η σαιζόν κράτησε μόνο 15 μέρες, οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε το λάδι του σπιτιού τους έχασαν περιουσίες ολόκληρες ... 
Τελικά είναι καρατσεκαρισμένο μας έχουν γραμμένους στα παλαιά των υποδημάτων τους οι υπουργοί πρώτον και κάποιοι άλλοι εδώ γύρω τα κρατάνε γυαλιστερά μέσα στα γραφεία και δεν έκαναν τιποτα φοβούμενοι μην λιώσουν τις σόλες τους. 
Και αν μάλιστα αν τους πεις και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε κοιτάνε σαν να είσαι από άλλο πλανήτη. 
Οι δε βουλευτές κάνουν επερωτήσεις επί επερωτήσεων αλλά "Άλλαι αι βουλαί της ....βουλής".
---------------------------------
Δέσποινα Βαγγελόγλου
---------------------------------

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΚΑΙ ΩΡΕΣ 10-12 π.μ.


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

ΤΟ "ΚΑΜΑΡΙ" ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΩΤΙΑΝΙΚΑ...ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΩΝΙΑ...

 Τα Κύθηρα σαν τα περιδιαβαίνεις ποτέ δεν παύουν να σε εκπλήσουν !! Θάλασσα η βουνό ,μικρά η μεγάλα χωριά το κάθε ένα με το δικό του χρώμα και την δική του ιστορία !! Στο κέντρο όμως του νησιού σε μια πλαγιά του βουνού είναι χτισμένο το χωριό Κυπριωτιάνικα . Μικρός παράδεισος, με τον έφορο κάμπο γεμάτο περβόλια και τα πολλά πηγάδια μια από τις ιδιαιτερότητες που έχει,αποδεικνύει ότι το χωριό κάποτε άκμαζε ! Εκεί όμως που αξίζει κάποιος να πάει είναι το "Καμάρι" μια άγνωστη γωνιά , για τους περισσότερους αλλά θαυμαστή για τούς λίγους που την επισκέπτονται . Παίρνοντας το δρόμο με το καλντερίμι σε βγάζει στη ρεματιά .Εδώ η φύση οργιάζει μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων ! Για τα πουλιά είναι ο επίγειος παράδεισος ! Όλα σε μια αρμονία μεταξύ τους. Αυτή την εποχή και για όλο τον χειμώνα τρέχει η Κουμούνα το ποταμάκι, γάργαρο και δροσερό ανάμεσα στις πέτρες περνώντας μέσα από περιβόλια .Όλος ο κάμπος είναι γεμάτος βρυσικά -πηγάδια όπως χαρακτηριστικά τα λένε οι Τσιριγώτες ! Αυτό όμως που κλέβει την παράσταση είναι το Καμάρι . Ένα πηγάδι -βρυσικό χτισμένο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σε μορφή παραδοσιακής καμάρας με πλύστρες γύρω γύρω ,κάτι που δείχνει την χρησιμότητα παλαιότερα από τις νοικοκυρές για το πλύσιμο των ρούχων, καθώς και για το πότισμα των ζώων ! Η κατασκευή της χρονολογείται το 1915 και επισκευάστηκε το 2014 με δαπάνη του Ιωάννη Γλίτσου του Παναγιώτη . Αν σας φέρει ο δρόμος αξίζει να περπατήσετε δίπλα στο ποταμάκι ανάμεσα από τα περβόλια και να ξαποστάσετε στην καμάρα πίνοντας δροσερό νερό ! Όλες τις εποχές τα χρώματα και αρώματα θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.





ΛΙΟΜΑΖΕΜΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Άλλοτε που είχαμε πρώιμες βροχοπτώσεις και έβρεχε και περισσότερο, το λιομάζεμα στα Κύθηρα άρχιζε στις 25 Σεπτεμβρίου, την επομένη της εορτής της Μυρτιδιώτισσας. Ο λιομαζωχτάδες και οι λιομαζώχτρες ξεχύνονταν στα λιόφυτα με τα γαϊδουράκια, με τα υφαντά λιοπάνια, με τις σκάλες, τα πριονάκια και με τα χέρια τους να μαδούν τον καρπό. Το κουβεντολόι, τα αστεία, τα τραγούδια έκαναν το λιομάζεμα πανηγύρι. Αν οι ελιές ήταν λίγες και αραιές τις έλεγαν "κοκκολόγια" Τον ελαιόκαρπο τον μετρούσαν με το μισοπίνακο, βάρους 4 οκάδων. 6 μισοπίνακα έκαναν ένα μουζούρι. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τα αυτοκίνητα, τα μηχανοκίνητα ελαιοραβδιστικά "ο χαλουλάκος" τα αλυσοπρίονα αβγατίζουν ναι μεν το λιομάζεμα, αλλά χάθηκε η ανθρώπινη επαφή και η χαρά του ελαιώνα.
Πηγή 
Eleni Harou

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.[VIDEO- FOTO] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ "ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"



ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.ΟΙ ΒΑΤΙΚΙΩΤΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ ??

Πληροφορήθηκα ότι με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών δόθηκε παράταση μέχρι τις 31/12/2015 στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών καιτελών καθώς και παράταση κσι αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και καταστροφών που έπληξαν πρόσφατα τους Δήμους ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΥΔΡΑΣ, ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ, ΑΧΑΡΝΩΝ ,ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ, ΔΥΤ.ΑΧΑΙΑΣ ,ΦΥΛΗΣ ,ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.
Με αφορμή αυτή τη σωστή και επιβεβλημένη απόφαση απευθύνω τη παρακατω
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ:
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΤΑ Νομού Λακωνίας ΔΕΝ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ, ο μεν πρώτος νε τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στά Βάτικα ο δε δεύτερος με τις καταστροφές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος στη Σκάλα;
Οι πολίτες που επλήγησαν σε αυτές τις περιοχές δεν πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτή την σπόφαση;
Θα σσχοληθεί επιτέλους κανείς σοβαρά ώστε να μη θεωρούνται οι Λάκωνες παιδιά ενός κατώτερου Θεού;

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


« ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΗΤΑΤΩΝ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΟΡΙΟΥ »





Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ             09-11-2015
                                                 
Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων, εν όψει της χειμερινής περιόδου, σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών.
Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γεώργιος Γαβρίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, το Πυροσβεστικό Σώμα, Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των Δήμων, φορέων και οργανώσεων και εθελοντικές ομάδες δράσης.
Οι Αντιπεριφερειάρχες καλωσόρισαν τους εκπροσώπους και ευχαρίστησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιπυρική περίοδο που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Αστυνομία για το πολύτιμο έργο που συντελεί, τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας που ήταν παρόντα σε όλα τα συμβάντα, τους υπεύθυνους Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και φυσικά τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Αναφέρθηκαν στις αναγκαίες προληπτικές ενέργειες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών καθώς και στα κονδύλια των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικά ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων τόνισε με έμφαση ότι το «προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν».
Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία επαναλαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, με την οριοθέτηση ρεμάτων και την εκπόνηση μελετών για την διεύρυνση των υδραυλικών απορροών, όπως αυτή του Κηφισού που έχει εξαντλήσει τα όρια του. Επίσης έμφαση δίνεται και στην αστυνόμευση των ρεμάτων για την απομάκρυνση όλων των εμποδίων που μειώνουν τις διατομές και προκαλούν εμφράξεις σε κρίσιμα σημεία των ρεμάτων.
Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των επικοινωνιών, της ετοιμότητας των διαθέσιμων μηχανημάτων και της επικαιροποίησης των σχεδίων.