Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 28-29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11 ΑΠΟ 09.30-13.30 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ 17.30-20.30. ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30-13.00 

28 Οκτωβρίου, Καραβά τέλη δεκαετίας 70s.

Πηγή φωτό
 Panagiotis Pagonis

ADELIN WEB TV "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"ΠΑΝΑΓ.ΦΑΤΣΕΑΣ..ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.16/11/15

ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.ΠΑΝ.ΦΑΤΣΕΑΣ..ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΥΘΗΡΩΝ.

Δήμος Ευρώτα.Tοποθέτηση ειδικών συστημάτων για το νερό και το φαγητό των αδέσποτων ζώων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμος Ευρώτα εφαρμόζοντας το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 την τοποθέτηση ειδικών συστημάτων για το νερό και το φαγητό των αδέσποτων ζώων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.
Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε συνεργασία με την Φιλοζωική Εταιρεία και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα ο οποίος περιλαμβάνει την καταγραφή και απογραφή των αδέσποτων ζώων, το τσιπάρισμα αυτών(ηλεκτρονική ταυτότητα ζώου), εκτεταμένες στειρώσεις, εμβολιασμούς και φαρμακευτική αγωγή για την αποφυγή ασθενειών και νοσημάτων. Το κόστος της περίθαλψης και της κάλυψης των συγκεκριμένων αναγκών έχει ανέλθει στις 13.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο Δήμος Ευρώτα στοχεύοντας σε μία μόνιμη λύση στο ζήτημα έχει πραγματοποιήσει αίτημα προς τη Δασική Υπηρεσία με το οποίο ζητά τον αποχαρακτηρισμό ως δασικής έκτασης μιας συγκεκριμένης περιοχής ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει εκεί έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον νόμο όπου θα συγκεντρωθούν όλα τα αδέσποτα ζώα.
Ο Δήμος Ευρώτα αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία του εφαρμόζει λύσεις για την άμεση και αποτελεσματική λύση του προβλήματος, ενώ έχει θέσει στόχο τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, την εξασφάλιση των βασικών αναγκών τους και την προστασία τους. Ωστόσο, η συνεργασία των πολιτών στην υπεύθυνη διαχείριση των ζώων είναι απαραίτητη για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας.




ADELIN WEB TVΚΥΘΗΡΑ.[ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΡΧΕΙΟΥ]ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ,ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 11/2013...."ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ"17η ΝΟΕΜΒΡΗ 1973
ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ....ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ....


Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου: Αποσύρεται ο Χρήστος Μπαλαμπάνος

Mpalampanos Xristos
Ύστερα από δέκα χρόνια στο τιμόνι του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου, ο πρόεδρος κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος αποφάσισε να αποσυρθεί, δημοσιοποιώντας την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:
“Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι,
Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που λες… ως εδώ… δεν έχω να προσφέρω άλλο. Έτσι και εγώ, μετά από δέκα χρόνια ως πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου, ήρθε η ώρα να αποσυρθώ. Εξάλλου είναι καλό όλα τα μέλη του συλλόγου να περνούν από το διοικητικό συμβούλιο, γιατί όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα για το καλό του συλλόγου, αλλά και για την προβολή του ιστορικού και βυζαντινού Γερακίου.
Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσους με βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου: τον βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιο Δαβάκη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Λακωνίας -και όχι μόνο- που ήταν πάντα δίπλα στο σύλλογο και πρόβαλαν όλες του τις εκδηλώσεις, την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας, το Επιμελητήριο Λακωνίας και τον πρώην πρόεδρό του κ. Κωνσταντίνο Πανδή, τους Εμπορικούς Συλλόγους της Λακωνίας, τους φορείς, την εκκλησία, τους συλλόγους του Γερακίου και τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Τελευταία άφησα την οικογένειά μου για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί την είχα πάντα δίπλα μου, ήταν το στήριγμά μου, μου έδινε δύναμη και κουράγιο αυτά τα δέκα χρόνια.
Εύχομαι ο σύλλογος να συνεχίσει να προσφέρει και να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, τόσο για το καλό των μελών του όσο και για το καλό του Γερακίου.
Σας ευχαριστώ πολύ!”.

Πρόσληψη συνοδού για το Σπήλαιο Καστανιάς

spilaio Kastanias
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (ΚΕΠΠΕΔΜ) ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός ατόμου με ειδικότητα ΔΕ συνοδού επισκεπτών σπηλαίου (για το σπήλαιο Καστανιάς), για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, μέχρι και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στα γραφεία της υπηρεσίας, στη διεύθυνση “Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασιάς, Πλατεία Ηρώων 4, ΤΚ 23053, Νεάπολη Λακωνίας”, υπόψη κ. Θ. Κωστάκου (τηλέφωνο επικοινωνίας 27343 60115).

Συνέρχεται την Τετάρτη με 19 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Μονεμβασίας

dimos Monemvasias logo
Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μονεμβασίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 17.00΄ για συζήτηση και λήψη απόφασης στα έξης θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Περί καταρτίσεως του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2016. Εισηγητές ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι.
2. Περί εγκρίσεως εισηγητικής έκθεσης οικονομικής επιτροπής για τα αποτελέσματαεκτέλεσης του δημοτικού προϋπολογισμού γ΄ τριμήνου 2015. (Μαυρομιχάλης Κων/νος και Χριστάκος Σταύρος)
3. Περί καθορισμού τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας. (Μαυρομιχάλης Κων.)
4. Περί καθορισμού τελών ύδρευσης – άρδευσης και αποχέτευσης. (Μαυρομιχάλης Κων.)
5. Περί αναμορφώσεως προϋπολογισμού και τροποποίησης τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015. (Μαυρομιχάλης Κων.)
6. Περί εγκρίσεως και οριστικής παραλαβής της μελέτης με τίτλο «Μελέτη ανάπλασης πλατείας ΤΚ Δαιμονιάς. (Σουρλάς Ιωάννης)
7. Περί εγκρίσεως και οριστικής παραλαβής της μελέτης με τίτλο «Μελέτη ανάπλασης παραλιακού μετώπου λιμένος Ελαίας. (Μαυρομιχάλης Κων.)
8. Περί εγκρίσεως του 3ου – τακτοποιητικού – ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών (ΑΠΕ) του έργου «Κατασκευή παιδικού και βρεφονηπιακού σταθμού στο ΟΤ 7 ΔΚ Νεάπολης του δήμου Μονεμβασίας». (Κουτσονικολής Χαράλαμπος).
9. Περί εγκρίσεως του 1ου ΑΠΕ του έργου «Βελτίωση κοινοχρήστου χώρου στη ΔΚ Νεάπολης από γέφυρα Βραϊμάκη μέχρι γέφυρα παραλίας». (Κουτσονικολής Χαρ.)
10. Περί εγκρίσεως του 2ου ΑΠΕ του έργου «Διάνοιξη δρόμου και κατασκευή γεφυριού στην ΤΚ Καστανέας ΔΕ Βοιών. (Κουτσονικολής Χαρ.)
11. Περί διορθώσεως λανθασμένων δημοσιευμένων χαρτών που συνοδεύουν το ΣΧΟΟΑΠ Ασωπού (ΦΕΚ 444/ΑΑΠ/2013). (Βουνελάκης Γεώργιος)
12. Περί εγκρίσεως της αριθ. 33/2015 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (ΚΕΠΠΕΔΜ), η οποία αφορά στην κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2016. (Πετράκης Χρήστος)
13. Περί τροποποιήσεως της συστατικής πράξης του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας (Αλειφέρη Παναγιώτα)
14. Περί εγκρίσεως της αριθ. 49/2015 απόφασης του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας, η οποία αφορά στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.(Αλειφέρη Παναγιώτα)
15. Περί απευθείας αγοράς ακινήτου στη ΔΚ Νεάπολης. (Κουτσονικολής Χαρ.)
16. Περί απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας παροχής γευμάτων για τη σίτιση των μαθητών της εστίας λόγω άγονου διαγωνισμού. (Μαυρομιχάλης Κων/νος)
17. Περί ορισμού νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Μονεμβασίας (ΚΕΠΠΕΔΜ). (δήμαρχος)
18. Περί αντικαταστάσεως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. (Κολλιάκος Ιωάννης)
19. Περί διαγραφής οφειλής 245,62 ευρώ από τους βεβαιωτικούς καταλόγους ύδρευσης, λόγω λανθασμένης χρέωσης. (Χριστάκος Σταύρος)

ΛΑΚΩΝΙΑ.Συλλήψεις σε Σκάλα και Βλαχιώτη για ληστεία

listeia
Θύμα ληστείας έπεσε χθες το πρωί (15/11) ένας 52χρονος στη Σκάλα, από δύο έλληνες ηλικίας 21 και 23 ετών που με τη χρήση βίας τού έκλεψαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στη Σκάλα και το Βλαχιώτη, για να οδηγηθούν στη συνέχεια στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/

Εργασίες Επισκευής του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Καρβουνάδων Κύθηρα