Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ομάδα Ed Parker's Kenpo Kythira

Η ομάδα Ed Parkers Kenpo Κυθήρων έλαβε μέρος στο 9ο Παλαμήδιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών, που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο το Σαββατοκύριακο 14-15 Νοεμβρίου 2015.
Η ομάδα μας αποτελούμενη από 8 αθλητές και ύστερα από σκληρή προπόνηση γύρισε πίσω με 14 συνολικά μετάλλια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάποια από αυτά τα παιδιά ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνες.
Αναφέρουμε ονομαστικά τους αθλητές και τις διακρίσεις που έλαβαν σε κάθε κατηγορία:

 
ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ
Θοδωρής Πρωτοψάλτης: 1η θέση στην κατηγορία 13-16 ετών
                                         2η θέση στην κατηγορία 17+ετών  καφέ-μαύρες ζώνες
Μαρία Λουράντου:           3η θέση στην κατηγορία 17+ετών  καφέ-μαύρες ζώνες
Δημήτρης Τσιμπέρης:       1η θέση στην κατηγορία 9-12 ετών
Ναταλία Φατσέα:              2η θεση στην κατηγορία 13-16 ετών
Μυρτώ Πρωτοψάλτη:       1η θέση στην κατηγορία 5-9 ετών
Κατερίνα Πρωτοψάλτη:   2η θέση στην κατηγορία 5-9 ετών





ΦΟΡΜΕΣ
Θοδωρής Πρωτοψάλτης:  2η θέση στην κατηγορία 13-16 ετών
Ναταλία Φατσέα:               2η θέση στην κατηγορία 13-16 ετών
Δημήτρης Τσιμπέρης:        3η θέση στην κατηγορία 9-12 ετών





FIGHT POINTING
Θοδωρής Πρωτοψάλτης:  2η θέση στην κατηγορία 13-16 ετών
Μαρία Λουράντου:            2η θέση στην κατηγορία 13-16 ετών
Μυρτώ Πρωτοψάλτη:        1η θέση στην κατηγορία 5-9 ετών
Μαρία Πετροχείλου:          1η θέση στην κατηγορία 5-9 ετών
Νίκος Καλλίνικος







Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο  Τουρλουμούση και το πλοίο ‘’Πορφυρούσα’’, που για ακόμη μία φορά στήριξαν την ομάδα με την χορηγία τους και μετέφεραν τα παιδιά δωρεάν.
                             
                                  Με εκτίμηση ο προπονητής της ομάδας
                                             Παναγιώτης Τσιμπέρης

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ΄"ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ" 18/11/15

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ .Μ ε Θέματα Επικαιρότητας 


ΒΑΤΙΚΑ.1930 οι νέες κοπέλες εκείνης της εποχής εκπαιδεύονταν στην χρήση της ραπτομηχανής singer με έμφαση τα κεντήματα

Κάποια πράγματα αποτελούν σημεία αναφοράς για την προπολεμική ζωή στην πρωτεύουσα των Βατίκων την Νεάπολη 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 οι νέες κοπέλες εκείνης της εποχής εκπαιδεύονταν στην χρήση της ραπτομηχανής singer με έμφαση τα κεντήματα 
Η Γερμανική εταιρία των ραπτομηχανών singer για να μπορέσει να προωθήσει τις πωλήσεις της εκείνη την εποχή δημιουργούσε Σχολές κεντήματος για δωρεάν εκμάθηση στα διάφορα χωριά της Ελλάδος στέλνοντας την εκπαιδεύτρια δασκάλα του κεντήματος .
Οι κοπέλες συνήθως είχαν μόνο την υποχρέωση να αγοράσουν την ραπτομηχανή εφόσον πάνω σε αυτή θα μάθαιναν δωρεάν τον χειρισμό της .
Οι Σχολές κεντήματος σταμάτησαν στο τέλος της δεκαετίας του 1950 γιατί τότε σταμάτησε και η χρηματοδότηση της εταιρίας .
Στην φωτογραφία που από την ηλικία των κοριτσιών συμπεραίνουμε ότι πρέπει να είναι του έτους 1937 βλέπουμε στο μεγάλο κατάστημα του Ιωάννη Νικολάου Γκούβερη που υπάρχει και σήμερα κλειστό στην παραλία της Νεάπολης τον ίδιο και την δασκάλα του κεντήματος με τις μαθήτριες τους πίσω από τις ραπτομηχανές .
Η θεία Πίτσα η Δερμάτη- Γκούβερη και η θεία Μαρίτσα Νυχά Στούμπου αναγνώρισαν τις περισσότερες κοπέλες της Σχολής από την Νεάπολη και τις αναφέρουμε για να παραμείνουν στο πολιτιστικό αρχείο των Βατίκων , αλλά ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν οι κοπέλες που ήταν από τα χωριά των Βατίκων που χρειαζόταν μεγαλύτερη προσπάθεια , παρακαλώ να τις αναφέρουν κάποιοι φίλοι μου στο facebook αν τύχει και τις γνωρίζουν πραγματικά.
Ιωάννης Νικολάου Γκούβερης (ο ίδιος ήταν και ο πλοιοκτήτης του μεγάλου για την εποχή σκάφους «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ»
1. Η Δασκάλα του κεντήματος
2. Ζαφείρω Παναγιώτη Χαραμή
3. Ευαγγελία Δημητρίου Αλεξανδράκη
4. Αλειφέρη…
5. Χρυσώ Σταθάκη – Βελιώτη
6. Ευαγγελία Μανούσου
7. Φώνη Μπαχτή
8. Καλλιόπη Μπαχτή -Βέζου
9. Σμαράγδη Μόσχοβη 
10. Ματίνα Δερτιλή – Σαρσέντη
Ο καλός μου φίλος Αντώνης Δουμάνης με πληροφορεί ότι η singer δεν είναι Γερμανική εταιρία αλλά Αμερικανό - Βρετανική και τον ευχαριστούμε .
Τελικά οι Αμερικανοί εκείνη την εποχή δεν έφτιαχναν μόνο ξυραφάκια Gillette όπως έλεγε ο Χίτλερ ....
Πηγή 

O εμπνευστής του cocktai l"Smyrna" συντοπίτης μας Γιώργος Μεγαλοκονόμος





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Ο διαγωνισμός Bacardi Legacy Cocktail Competition δημιουργήθηκε για να προκαλέσει τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο, να δημιουργήσουν ένα cocktail που θα αποτελέσει τη δική τους κληρονομιά στην ιστορία του Bacardi και στην παγκόσμια κοινότητα του bar. Δεν αναζητά, απλώς, ένα άριστο cocktail ή τον καλύτερο bartender, αλλά μια επινόηση με μεγάλη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο.
Η πρωτοτυπία του διαγωνισμού είναι το γεγονός πως στο διάστημα μεταξύ προημιτελικών και τελικών οι φιναλίστ οφείλουν να προωθήσουν το ποτό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Ο Ελληνικός προημιτελικός έλαβε χώρα τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο Μικρό Παλλάς και οι τρεις φιλαλίστ είναι πλέον έτοιμοι για την προώθηση των cocktails τους. Ένας απο τους φιναλίστ για τον Ελληνικό Τελικό που θα διεξαχθεί στη Λιον της Γαλλιάς, είναι ο Γιώργος Μεγαλοκονόμος (εγγονός του Ντόντου) με το cocktail Smyrna και διεκδικεί τη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ.
Το Smyrna cocktail είναι εμπευσμένο από την ομώνυμη πόλη της Σμύρνης αλλά και τους Έλληνες που έζησαν εκει έως το 1922. Εχει γλύκια και πικρή γεύση και όλα τα συστατικά του, συμβολίζουν κάτι για το δημιουργό τους. Περιέχει 50ml Bacardi Carta Blanca, 20 ml από το φινετσάτο γαλλικό απεριτίφ Suze, συνδυάζοντας την παρουσία του Γαλλικού Στρατού στο λιμάνι της Σμύρνης το 1922 με το cocktail, 10 ml ελληνικό και ιδιαίτερο λικέρ Mastiha Chios, συμβολίζοντας τα δάκτυα που κύλησαν στα πρόσωπα την περίοδο εκείνη, σταγόνες γρεναδίνης, θέλοντας να αποδόσει φόρο τιμής σε όλους όσους δεν κατάφεραν να διαφύγουν και τέλος, λίγες σταγόνες Abbotts bitters, με άρωματα από κανέλλα και γαρύφαλλο, που δίνουν μια νότα από την περίφημη Σμυρναϊκη κουζίνα. Ο εμπευστής του, Γιώργος Μεγαλοκονόμος ήθελε να δώσει μια νότα από γλυκόπικρη γεύση, ακριβώς όπως αυτή που έχουμε όταν αφήνουμε τους αγαπημένους μας και τις αναμνήσεις μας πίσω, όπως αισθάνεται και ίδιος κάθε φορά που αφήνει πίσω του τα αγαπημένα του Κύθηρα.
O εμπνευστής του cocktail και συντοπίτης μας Γιώργος Μεγαλοκονόμος, σας προσκαλεί να δείτε τη σελίδα του στο FacebookSmyrna for Bacardi Legacy 2016” και γιατί όχι να το απολεύσετε (υπεύθυνα πάντα) στην Αθήνα, στο Noel Bar, αλλά, και σε άλλα bars, με τα οποία συνεργάζεται!
Γιατί το
cocktail Smyrna, είναι η αίσθηση της κληρονομιάς!




Αρεόπολη: Ενημέρωση για την εξωσωματική αναπαραγωγή

Kentro Ygeias Areopolis
Εκδήλωση με θέμα “Η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας – Το σήμερα, διαφορετικό από το χθες και το πολλά υποσχόμενο αύριο” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου από τις 12.15′ έως και τις 19.30′ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.
Όπως εξάλλου ενημερώνει ο διευθυντής του ΚΥ δρ Ανάργυρος Μαριόλης, “αναγνωρίζοντας το όφελος προς το κοινωνικό σύνολο και την εντυπωσιακή ανταπόκριση ασθενών και μη κατά τις προηγούμενες εκδηλώσεις, κλιμάκιο καταξιωμένων και εξειδικευμένων ιατρών θα πραγματοποιήσει ομιλίες και δωρεάν εξετάσεις ζευγαριών, με στόχο την αφύπνιση και ενημέρωση όλων των κατοίκων της Μάνης. Κάπως έτσι σημειώνεται ένα ακόμα βήμα προς την καθιέρωση παρόμοιων εκδηλώσεων, που απώτερο στόχο έχουν την εμπέδωση της αξίας της πρόληψης στη συνείδηση των πολιτών”.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας (κλικάρετε πάνω στη φωτογραφία για μεγέθυνση):
programma

Ίδρυση Παραρτήματος στη Λακωνία της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας

Microsoft Word - ÄÅËÔÉÏ ÔÕÐÏÕ 1.docxΠρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο νομό μας το πανελλήνιο συνέδριο της Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας με τη συμπαράσταση του Δήμου Σπάρτης και Μονεμβάσιας και της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σκοπός της Εταιρίας είναι η πρόληψη και η προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας του παιδιού και του εφήβου μέσα από την επιστημονική έρευνα και διαφώτιση, την κοινωνική ενεργοποίηση σε συγκεκριμένες δράσεις και την κοινοτική αλληλεγγύη.

Κατά της εργασίες του συνεδρίου αποφασίστηκε η ίδρυση παραρτήματος της εταιρίας στη Λακωνία με έδρα τη Σπάρτη Το παράρτημα Λακωνίας προτίθεται σύντομα να αναλάβει δράσεις που σε συντονισμό με αντίστοιχους φορείς πρόληψης και προαγωγής υγείας, θα ερευνήσει τις τοπικές ανάγκες σε αντίστοιχα θέματα και θα διαμορφώσει στρατηγική παρεμβάσεων τις οποίες και θα υλοποιήσει με τη συνδρομή των εδώ μελών και φίλων-εθελοντών του τοπικού παραρτήματος.

Προς τον σκοπό αυτό καλούνται οι Λάκωνες πολίτες που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τις δράσεις της εταιρίας ως μέλη ή εθελοντές να επικοινωνήσουν με το παράρτημα στην ηλ. Δνση: SocPedLak@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ηλ. Σελίδα: της εταιρίας: http://www.socped.gr/

ή του παραρτήματος Λακωνίας: https://sites.google.com/site/socpedlak/

Πηγή http://www.report24.gr/

Έντονη διαμαρτυρία για απρόκλητη επίθεση σε παιδιά με αναπηρία - Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
Κλεομβρότου 50, 23100
Πληροφορίες: Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Τηλ: 27310-83335
Κιν: 6932-312-912
e-mail: alexandrakistakis@gmail.com
blog: takisalexandrakis.blogspot.gr/
blog: amealakonias.blogspot.gr

Προς:  Μ.Μ.Ε., Σπάρτη, 17 Νοεμβρίου 2015, Αρ. Πρωτ.: 54
Δελτίο τύπου
Θέμα: Έντονη διαμαρτυρία για την απρόκλητη επίθεση προς παιδιά με αναπηρία
Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του συνόλου των μελών του για την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβει ένας ασυνείδητος πολίτης, επιδεικνύοντας την κακώς εννοούμενη "μαγκιά" του, αποφασίζοντας να επιτεθεί απρόκλητα σε παιδιά με αναπηρία, λίγο πριν την αποβίβαση τους από το όχημα μεταφοράς τους από το σχολείο τους.

Η πράξη αυτή καταδικάστηκε από όλους τους Λάκωνες όπως αποδεικνύεται και από τις πάμπολλες δημοσιεύσεις και την έντονη συζήτηση στα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας εφιστά την προσοχή όλων για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών με αναπηρία από και προς το σχολείο τους και σε όλες γενικά τις μετακινήσεις τους, με ασφάλιση των θυρών του οχήματος είτε επιχειρηθεί το άνοιγμα από το εσωτερικό είτε από το εξωτερικό του οχήματος.

Μετά τιμής, το ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
------------------------------------------
Πηγή: takisalexandrakis.blogspot.gr
------------------------------------------

ΣΟΦΙΑ ΔΟΥΜΑΝΗ.Ενημέρωση για τη συνεδρίαση της 18/11/2015 του ΔΣ Δήμου Μονεμβασίας

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ...

Το θέμα της επιστολής του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Στράτου Χαρχαλάκη, προς τον δήμαρχο Μονεμβασίας, με την οποία πρότεινε συνεργασία όσον αφορά το θέμα της αγκυροβολίας στον όρμο των Βατίκων και στοχευμένες δράσεις, έθεσe χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μονεμβασίας η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σoφία Δουμάνη. 

Το συμπέρασμα, όπως σημειώνει η κ. Δουμάνη, είναι ότι "μάλλον ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του", καθώς ο κ. Τριχείλης ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα στη συνεργασία του με τον κ. Χαρχαλάκη. Mια "μάλλον κακή εξέλιξη"...
Ενημέρωση για τη χθεσινή συνεδρίαση της 18/11/2015 του ΔΣ Δήμου Μονεμβασίας. 
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μετά την ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου, θέσαμε δύο ζητήματα : 1) Την επιστολή του Δημάρχου Κυθήρων κ. Ευστρατίου Χαρχαλάκη προς τον κ. Τριχείλη και τον κ. Λιάρο για συνεργασία των τριών όμορων Δήμων για την επίλυση του προβλήματος του Αγκυροβολίου στον Όρμο Βοιών, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τον επερχόμενο ΕΚΛ και 2) την ανάγκη άμεσων αποκαταστάσεων ( πχ ασφαλτοστρώσεων, οδοποιίας κλπ ) μπροστά από τα καταστήματα στην παραλιακή Ακτή Βοιών μετά από διαμαρτυρίες των επαγγελματιών από τις εργασίες για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού στη Νεάπολη. 
Ως προς το πρώτο θέμα τόνισα ότι δεν θέλω να προκαταλάβω την απάντηση του κ. Δημάρχου, αλλά δε θα ήθελα να ακούσω επιμέρους διαφωνίες ή έλλειψη συνεργασίας ή οποιαδήποτε προβλήματα μεταξύ των δύο Δημάρχων, αλλά εφόσον έχουμε κοινό προσανατολισμό και κοινό στόχο στο θέμα του Αγκυροβολίου οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για το καλό των Δήμων μας. Ο κ. Δήμαρχος στην απάντησή του εξέφρασε παράπονα για τη συνεργασία του με τον Δήμαρχο Κυθήρων, μας ενημέρωσε ότι του απέστειλε απαντητική επιστολή και το συμπέρασμα ήταν ότι μάλλον ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του. 
Ως προς το δεύτερο ζήτημα, αφού τόνισα ότι κατανοούμε την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών μέχρι το τέλος του έτους λόγω ΕΣΠΑ, αλλά πρέπει να υπάρξει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τα μαγαζιά της παραλίας, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι ως προς το ευαίσθητο αυτό κομμάτι της παραλίας άμεσα θα γίνουν οι αποκαταστάσεις. 
Επίσης στα θέματα ημερήσιας διατάξης ήταν η λήψη απόφασης για τα τέλη καθαριότητας - ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης - αποχέτευσης. Τονίσαμε ότι είναι θετικό ότι δεν υπάχει αύξηση και παραμένουν σταθερά, ψηφίσαμε θετικά με την παρατήρηση να υπάρξει πρόβλεψη για τους πυρόπληκτους, κατ' αναλογία της απαίτησής μας να τύχουν φοροελαφρύνσεων από την κεντρική εξουσία. Ανάλογη πρόβλεψη πρέπει να υπάρξει και από τον Δήμο.