Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ  
ΚΥΡΙΑΚΗ Η' ΛΟΥΚΑ
(29-11-2015)

ΝΕΑΠΟΛΗ.Μια ακόμα κίνηση της τοπικής μας εκκλησίας με σκοπό την ανακούφιση των πυροπαθών.

Μια ακόμα κίνηση της τοπικής μας εκκλησίας με σκοπό την ανακούφιση των πυροπαθών. Αγοράστηκαν από τη Μητρόπολη και προσεφέρθησαν 10 κυψέλες μελισσών σε μελισσοκόμο της ενορίας μας. Επίσης χρηματικά ποσά έλαβαν αλιείς των οποίων τα δίχτυα κάηκαν από τη φωτιά της 17ης Ιουλίου.
Πηγή 
π.Παναγιώτης Αρώνης

Αναζητείται οδηγός BMW! Σκοτώθηκε η συνοδηγός στο αυτοκίνητο που βλέπετε (PHOTO)

Το τροχαίο δυστύχημα με εγκατάλειψη σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τη νύχτα, στην Εθνική Οδό Σκάλας - Βλαχιώτη κοντά στο κέντρο Ερατώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα κόκκινο ΙΧ μάρκας ATOS που επέβαιναν 2 γυναίκες με κατεύθυνση από Σκάλα προς Βλαχιώτη, χτυπήθηκε από ΙΧ μάρκας BMW μεγάλου κυβισμού που ερχόταν από πίσω τους.
Από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή της η συνοδηγός του ATOS 44 ετών (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαμελισμό) ενώ η 46χρονη οδηγός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σπάρτης εκτός κινδύνου με ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι. Από τους επιβάτες της BMW δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνά το αστυνομικό τμήμα Βλαχιώτη, ενώ ο οδηγός 44 ετών του δεύτερου Ι.Χ., αναζητείται...
Πηγή: apela.gr http://www.athensmagazine.gr/

Πάνω από ένα εκατ. ελαιόδεντρα έχει καταστρέψει το βακτήριο Xylella fastidiosa

Επτά εκατομμύρια ευρώ σε έρευνες για την αντιμετώπιση του βακτηρίου Xylella fastidiosa, που έχει καταστρέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κρούσματα έχουν αναφερθεί και στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι ειδικοί που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα κατόπιν πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) περιγράφουν το Xylella fastidiosa ως ένα από τα «πιο επικίνδυνα φυτικά παθογόνα παγκοσμίως».

Το βακτήριο «εισήχθη» στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ, όπου μόλυνε επί δεκαετίες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Εκτός από τα ελαιόδεντρα προσβάλλει δεκάδες ακόμα είδη, όπως αμπέλια, αμυγδαλιές και ροδακινιές, καθώς και καλλωπιστικά είδη όπως η πικροδάφνη.

Παρέμενε αποκλειστικά στην αμερικανική ήπειρο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 όταν ανιχνεύθηκε σε αχλαδιές στην Ταϊβάν.

Στην Ευρώπη το βακτήριο πρωτοεμφανίστηκε το 2013, όταν ανιχνεύθηκε στην περιοχή της Απουλίας στη νότια Ιταλία.

«Η εδραίωση του βακτηρίου και η εξάπλωσή του στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανή» προειδοποίησε τον Ιανουάριο η EFSA, κάνοντας λόγο για «μείζονες επιπτώσεις» αν ο παθογόνος μικροοργανισμός εξαπλωθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν, στα 28 κράτη μέλη παράγεται το 73% της παγκόσμιας ποσότητας ελαιολάδου και καταναλώνεται το 66%.

Το Χ. fastidiosa μεταδίδεται από έντομα που απομυζούν το λεγόμενο ξύλωμα, τα αγγεία που μεταφέρουν νερό από τις ρίζες στα φύλλα. Εγκαθίσταται στα αγγεία αυτά και τα αποφράσσει, απονεκρώνοντας σταδιακά το φυτό.

Περίπου 1,1 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, ή το 10% του συνόλου, εκτιμάται ότι έχουν μολυνθεί στην Απουλία, και η Επιτροπή συνέστησε την προληπτική εκρίζωσή τους.

Όπως είχε μεταδώσει τον Μάρτιο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν κατηγορήσει την Ιταλία ότι επιδείνωσε την κατάσταση λόγω της απροθυμίας να ξεριζώσει αιωνόβια αλλά άρρωστα δέντρα.

Ανησυχία για ενδεχόμενη άφιξη του βακτηρίου υπάρχει και στην Ελλάδα.

econews
 
Πηγή http://www.texnologosgeoponos.gr/

Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος στο εργαστήριό του στα Κύθηρα 1949

Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος στο εργαστήριό του στα Κύθηρα με την σύζυγό του Ελευθερία τον κουνιάδο του Αριστείδη Λαδουκακη και την κόρη του Ελένη το1949.
Πηγή

Πόρισμα περί των αιτίων της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου στα Βάτικα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΠΡΟΣ:
1) Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού 
2) Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης
3) Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου
 
ΚΟΙΝ: 
1) δήμο Μονεμβασίας
2) Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
3) Περιφέρεια Πελοποννήσου
4) κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
5) Βουλευτές Λακωνίας, κκ. Αραχωβίτη, Δαβάκη, Γρηγοράκο

ΘΕΜΑ: «Πόρισμα περί των αιτίων της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου στα Βάτικα»

Η Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Λακώνων Αττικής νιώθει την ευθύνη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθεί για τους λόγους της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται αναφορικά με την έκδοση πορίσματος για τα αίτια της πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου, στα Βάτικα.

Εκτιμούμε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν δικαιολογείται, δεδομένου ότι η πυρκαγιά αυτή καταγράφεται ως η μεγαλύτερη ίσως των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας , καθώς κατέκαυσε 60.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων, 100.000 ελαιόδεντρα και δεκάδες κτίρια, κατά μήκος της έκτασης 5 χωριών των Βατίκων. 

Οι Βατικιώτες που έχασαν τις περιουσίες, τα σπίτια τους, τα εισοδήματά τους για τα επόμενα χρόνια (είτε έχουν επενδύσει στον αγροτικό είτε στον τουριστικό τομέα) έχουν το δικαίωμα να μάθουν ποιος ευθύνεται και να πράξουν τα δέοντα, το συντομότερο δυνατόν.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας να συμβάλουν άμεσα και από τη δική τους πλευρά, προς την κατεύθυνση αυτή.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ των ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ της ΑΤΤΙΚΗΣ

ΛΑΚΩΝΙΑ.Σοβαρό τροχαίο στην Σκάλα με πολύ σοβαρό Τραυματισμό!


Πολύ σοβαρό τροχαίο με μια πολύ σοβαρά τραυματισμένη έγινε στις 1:30 περίπου τα ξημερώματα Σαββάτου στο 3ο χιλιόμετρο Ε.Ο Σκάλας – Βλαχιώτη έξω από γνωστό κέντρο διασκέδασης.

Κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες σύμφωνα με πληροφορίες το μαύρο τζιπ έπεσε πάνω στο μικρό αυτοκίνητος μάρκας Άτος με αποτέλεσμα να το εμβολίσει και να πέσει με δύναμη πάνω σε παρακείμενα δέντρα – πορτοκαλιές.

Η μια γυναίκα εκτινάχθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες έξω απο το αυτοκίνητο.

Στο Άτος επέβαιναν δυο γυναίκες η οποία η μια σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι βαριά τραυματισμένη ενώ στο τζιπ επέβαιναν 3 άτομα.

Στο σημείο έφτασαν ασθενοφόρο και δυνάμεις της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό ενώ η Τροχαία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Οι πληροφορίες για την πορεία της υγείας της μιας κοπέλας είναι ακόμα συγκεχυμένες.

Φωτογραφίες από το σημείο του ατυχήματος.

Πηγή  http://www.report24.gr/