Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 4/12/2015


Ύστερα από συχνές προφορικές οχλήσεις αλλά και γραπτές εξώδικες διαδικασίες κατοίκων του οικισμού Λογοθετιανίκων σχετικά με το χαρακτηρισμό χρήσης του δρόμου στην περιοχή "Πλαταρά", οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν σε προσεκτική και λεπτομερή επανεξέταση και επανεκτίμηση όλων των σχετικών παραστατικών και αποφάσεων καθώς και στην έρευνα της νομικής τους υπόστασης. Υπήρξε μάλιστα και ειδική συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
Κατόπιν τούτου, πέρα από τις αντινομίες και αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν στην όλη υπόθεση κατά τον έλεγχο των στοιχείων, προκύπτει, σύμφωνα άλλωστε και με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ότι η υπ΄ αρίθμ 177/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων με την οποία καθορίζεται η χρήση του δρόμου στην παραπάνω περιοχή, είναι μη εκτελεστή και ανυπόστατη ως μη τελειωθείσα, δεδομένου ότι δεν υποβλήθηκε από την τότε Δημοτική Αρχή για ουσιαστικό έλεγχο και έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι ο δρόμος στην περιοχή "Πλαταρά" της Τ.Κ. Λογοθετιανίκων σε όλο του το μήκος και πλάτος χαρακτηρίζεται δημόσιος και για την τήρηση των κανόνων Κ.Ο.Κ. υπεύθυνη είναι η Τροχαία.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...ΑΝΝΑ

Η κηδεία της της αείμνηστης Αννας Φριλίγκου θα τελεστεί το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 13.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φριλιγκιανίκων.

ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ.Οφείλω να διευκρινίσω ρητά τα εξής:

Σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει, ύστερα από σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Δήμου Ανατ. Μάνης και Ευρώτα, μετά την επιτυχημένη εκδήλωσή τους την Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, οφείλω να διευκρινίσω ρητά τα εξής:
Η φορολογία για το αγροτικό εισόδημα που αποκτήθηκε το 2015 και θα δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του 2016, θα γίνει με συντελεστή 13%. Εξακολουθεί επίσης να ισχύει το αφορολόγητο στο σύνολο των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων ε
ώς 12.000 ευρώ.

Η ομιλία Δαβάκη στον προϋπολογισμό (video)

Η ανυπαρξία σχεδίου και η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής στόχευσης είναι τα χαρακτηριστικά του φετινού προϋπολογισμού”, ανέφερε σήμερα στη βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης.
“Είναι προφανές πως δεν πρόκειται για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, γεγονός που είχαμε επιτύχει με θυσίες στους προηγούμενους. Στις σελίδες του δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, καμία προοπτική”, υποστήριξε ακόμη, καλώντας στη συνέχεια την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιπολιτεύεται τον εαυτό της.
Επιπλέον ο κ. Δαβάκης ζήτησε να έρθει επιτέλους για κύρωση στη βουλή η αλλαγή της σύμβασης του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, “η οποία περιέργως έχει σταματήσει στο γραφείο του υπουργού κ. Σπίρτζη”.
Τέλος, ο λάκωνας βουλευτής έκανε αναφορά και στις περικοπές των λειτουργικών δαπανών των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που σημαίνει μείωση στα καύσιμα, τα εφόδια και το ρουχισμό. Στη συνέχεια κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι κάνει μόνον μεγαλόπνοες εξαγγελίες, ανακοινώσεις και υποσχέσεις προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, “όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε εμπράκτως στην αποκατάσταση του 50% των περικοπών στα εν ενεργεία στελέχη και τους συνταξιούχους στρατιωτικούς”. Διερωτήθηκε μάλιστα πότε θα αποδοθεί το υπόλοιπο 50% που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας στους στρατιωτικούς, όπως έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αλλά κάτι τέτοιο δεν εγγράφεται πουθενά στον προϋπολογισμό.
Το βίντεο της ομιλίας:

Προϋπολογισμός: Η τοποθέτηση Γρηγοράκου (video)

Παρακολουθήστε τη χθεσινή ομιλία του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου στην ολομέλεια, επί του του σχεδίου νόμου “Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016”:

Η Δάφνη της αθανασίας του Μανώλη Χάρου

4-12-2015-thumb
Απ’ έξω μαυροφόρα απελπισιά
της κρίσης το φαιόμαυρο σκοτάδι,
μ’ από του Δημαρχείου τα σκαλιά
αυτά τα ίδια που πατούν καθημερνά οι σκλάβοι
μια λάμψη φέγγει σκίζοντας το βράδυ
ίδια με φως που βγαίνει από βαθύ πηγάδι.
Εκεί, στο Δημαρχείο, κατοικεί
ο φάρος της φυλής, ο φεγγοδότης
αγέραστο στεφάνι δάφνης ξακουστό
φέγγει απ’ το φως του όλη η ανθρωπότης,
του Γένους θησαυρός μέσα σε πλεξιγκλάς
να μην το πιάνουν κι όλοι οι μπας-κλας.
Πάνω σε θρόνο ξαποσταίνει ακριβό,
σαν την Ελλάδα δεν πεθαίνει ούτε αυτό,
θυμίζει σ’ όλους κι απ’ τα πέρατα πιο πέρα
την μέρα που ήρθε με χρυσή αερογαλέρα
ο Υψηλότατος Πάκης, εις του νησιού μας το χώμα να πατήσει
και σ’ όλους φως και λάμψη –απ’ τη δική του λάμψη– να χαρίσει.
Ο πλουμισμένος θρόνος ακριβώς
σαν κάσα που φυλά βαρύ φορτίο
αφήνει άλαλο κάθε προσκυνητή,
από του καπλαμά τη μαστοριά και μεγαλείο
κι αναλογίζεται σκεπτόμενος κανείς στο πέρασμα της μέρας
τον απαράμιλλο θρίαμβο … της ντιβανοκασέλας.
Μες στη βιτρίνα μισόξερο στεφάνι κατοικεί
όπως του ήλιου η μισοσβησμένη ακτίδα,
όμως οι γαλανόλευκες κορδέλες μαρτυρούν
ολόκληρου του γένους την ελπίδα
πάλι να γίνει κάτι από την Κομισιόν
και να την βγάλουμε φτηνά (τηρουμένων των αναλογιών)!
Και όπως στην Πόλη τα μπαρμπούνια καρτερούν
το δοξασμένο ξύπνημα του Γένους,
για αιώνες μισοτηγανισμένα κολυμπούν
δείχνοντας την αδυναμία του τέλους,
προσμένουν τον παιάνα να σαλπίσει
και στο τηγάνι να ξαναγυρίσουν.
Έτσι κι εδώ η Ιστορία μια μέρα θα μιλήσει
και τότε το ξερό δαφνόφυλλο θα ξαναπρασινίσει.
Πηγή  http://dragonerarossa.gr/

Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς.Προστάτιδα του πυροβολικού μας !!

Εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς.Προστάτιδα του πυροβολικού μας !!
Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ.
Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της.
Στη χριστιανική πίστη κατήχησε και είλκυσε τη Βαρβάρα μια ευσεβής χριστιανή γυναίκα. Τη ζωή της μέσα στο ειδωλολατρικό περιβάλλον ηΒαρβάρα περνούσε «ἐν πάσῃ εὐσεβείᾳ καὶ σεμνότητι» (Α' πρός Τιμόθεον, β' 2). Δηλαδή με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα.
Όμως το γεγονός αυτό, δεν έμεινε για πολύ καιρό μυστικό. Ο Διόσκορος έμαθε ότι η κόρη του είναι χριστιανή και εκνευρισμένος διέταξε τον αυστηρό περιορισμό της. Αλλά η Βαρβάρα κατόρθωσε και δραπέτευσε. Ο πατέρας της τότε εξαπέλυσε άγριο κυνηγητό μέσα στις σπηλιές και τα δάση, όπου κρυβόταν η κόρη του. Τελικά, κατόρθωσε και τη συνέλαβε.
Ο άσπλαχνος και πωρωμένος ειδωλολάτρης πατέρας, παρέδωσε την κόρη του στον ηγεμόνα Μαρκιανό. Αυτός, αφού στην αρχή δεν κατόρθωσε με δελεαστικούς τρόπους να μεταβάλει την πίστη της, διέταξε και τη μαστίγωσαν ανελέητα. Κατόπιν τη φυλάκισε, αλλά μέσα εκεί ο Θεός θεράπευσε τις πληγές της Βαρβάρας και ενίσχυσε το θάρρος της. Τότε ο ηγεμόνας θέλησε να τη διαπομπεύσει δημόσια γυμνή. Αλλά ενώ έβγαζαν τα ρούχα της, άλλα ωραιότερα εμφανίζονταν στο σώμα της. Ο ηγεμόνας βλέποντας το θαύμα, διέταξε να αποκεφαλισθεί. Χωρίς καθυστέρηση, ο ίδιος ο κακούργος πατέρας της, ανέλαβε και την αποκεφάλισε. Την στιγμή όμως που είχε αποτελειώσει το έγκλημά του, έπεσε νεκρός χτυπημένος από κεραυνό κατά θεία δίκη.

Αλλαγή με νέου τύπου για τους κατόχους άδειας χειριστή ταχύπλοου www.dikaiologitika.gr

Νέα ταλαιπωρία θα υποστούν οι κάτοχοι αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους αφού θα πρέπει να αντικαταστήσουν την παλαιά άδεια με νέου τύπου Σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος οι κάτοχοι παλαιού τύπου εντύπων αδειών χειριστή ταχύπλοου σκάφους, πρέπει να τις αντικαταστήσουν με άδειες νέου τύπου μέχρι την 31-12-2017. Παράλληλα από εδώ και στο εξής σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που ειχε εκδοθεί για να εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή οι νέοι υποψήφιοι για την άδεια χειριστή θα πρέπει να προμηθεύονται την νέου τύπου άδεια

www.dikaiologitika.gr