Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση Δαβάκη για τα προβλήματα πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης

Ερώτηση στη βουλή μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο Θανάσης Δαβάκης, με την οποία ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει πότε θα καταβάλει τις επιδοτήσεις στους αγρότες που έμειναν εκτός της πρώτης πληρωμής και πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
“Στις 7 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της πρώτης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης, με μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών. Σε προγενέστερο χρόνο, ο αρμόδιος υπουργός με δηλώσεις του συνιστούσε στους παραγωγούς υπομονή, δεσμευόμενος ότι οι πληρωμές που θα γίνουν θα αφορούν το 90% των δικαιωμάτων, ενώ, όπως αποδείχτηκε, αφορούσαν το 90% της βασικής ενίσχυσης του 55%(!).
Επιπλέον, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης στερείται η δυνατότητα από τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης να κάνουν χρήση του νέου ευεργετικού κοινοτικού κανονισμού 1748/2015 και να πληρωθούν μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 το 70% της προκαταβολής, αντί του 50% όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, οι νεοεισερχόμενοι αγρότες – κτηνοτρόφοι δικαιούχοι του Εθνικού Αποθέματος, δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις μεταβιβάσεις δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ οι αιτήσεις έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Ιουνίου, με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρωθεί την προκαταβολή, οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, που μεταβίβασαν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν στρέμματα σε περιοχές τηλεπισκόπησης, τα οποία δεν έχουν υπολογιστεί ως στρέμματα στα δικαιώματα, που εκδόθηκαν για τους παραγωγούς, παρόλο που στο χάρτη δεν παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα.
Επιπροσθέτως, αγελαδοτρόφοι και αιγοπροβατοτρόφοι της εντατικής κτηνοτροφίας με ειδικά δικαιώματα, δεν πληρώθηκαν, όπως εκτός πληρωμών έμειναν και οι παραγωγοί των συνδεδεμένων ενισχύσεων (ψυχανθή, όσπρια και άλλα) και οι δικαιούχοι του πρασινίσματος.
Δυστυχώς οι πληρωμές έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κάνουν λόγο για μεγάλα λάθη, παραλείψεις και άδικους αποκλεισμούς, με τον απολογισμό να δείχνει ότι εκτός πληρωμών μένουν 1 στους 4 παραγωγούς.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1. Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης που έμειναν αδίκως εκτός πληρωμών την προκαταβολή που δικαιούνται;
2. Πότε θα εξοφληθεί το σύνολο της ενιαίας ενίσχυσης, που παραδοσιακά και απαρέγκλιτα εξοφλείτο μέσα στο Δεκέμβριο κάθε έτους;”.

ΠολιτιστικόςΕξωρα'ι'στικός Σύλλογος ΠεριοχήςΚυθηρίων ΑλίμουΜυρτιδιώτισσα.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ , ΑΓΑΠΗ , ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ .

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ !!
ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ .
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ , ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ , ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ,
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ , ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΝΑ ΑΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ , ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ,ΧΑΡΗ ΣΕ ΣΑΣ .
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ , ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ .
ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΑΛΕΠΟΥΣ , ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ , ΟΤΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ , ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ , ΑΓΑΠΗ , ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ .
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ," ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ".
ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ .
ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ , ΠΕΡΑ ΑΠ'ΟΛΑ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΜΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ .
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ .
ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ , ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ , ΣΤΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Πηγή  ΠολιτιστικόςΕξωρα'ι'στικός Σύλλογος ΠεριοχήςΚυθηρίων ΑλίμουΜυρτιδιώτισσα

ΒΑΤΙΚΑ ! ΤΟ "ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥΣ [ ΦΩΤΟ ]


Ο νερόμυλος είναι μια από τις αρχαιότερες μηχανές που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος πριν χιλιάδες χρόνια. Από την Νεολιθική εποχή υπάρχουν ευρήματα μυλόλιθων με τα οποία άλεθαν οι άνθρωποι σιτάρι το οποίο μεταποιούνταν σχεδόν αποκλειστικά σε ψωμί. Ο παλιότερος γνωστός νερόμυλος αναφέρεται ως υδρολήπτης από τον Στράβωνα. Τον 6ο αιώνα μΧ κατασκευάστηκαν από το Βελισάριο μύλοι σε πλοία που δούλευαν με τη ροή του ποταμού Τίβερη κατά την πολιορκία την Ρώμης ενώ στο νησί του Μουράνο στη Βενετία χρησιμοποιήθηκε η κίνηση της παλίρροιας καθώς το νερό ανεβαίνει και κατεβαίνει. Ο νερόμυλος αποτελεί σταθμό της ιστορίας γιατί είναι η πρώτη μηχανή που κινήθηκε με τη βοήθεια φυσικής πηγής ενέργειας, το νερό.
Η λέξη «μύλος» είναι ελληνική και προέρχεται από τον Μύλη, γιο του πρώτου βασιλιά της Λακωνίας Λέλεγα, στον οποίο η ελληνική μυθολογία απέδιδε την επινόησή του. Προστάτης των χειρόμυλων, ήταν ο ίδιος ο Δίας, που μεταξύ των άλλων του επωνυμιών, λεγόταν και «Μυλεύς». Η λέξη πέρασε στα λατινικά ως mola και molendinum και από εκεί προήλθαν οι όροι: mill, moulin, mühle, molino κλπ. στις σύγχρονες ευρωπαϊκές γλώσσες.
Τα παλιότερα χρόνια σε κάθε ποτάμι σε κάθε χωριό υπήρχε και ένας νερόμυλος. Έτσι, μετά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους, αναφέρονταν 6.000 νερόμυλοι σε όλη την επικράτεια. Τα κτίσματα των μύλων είναι λιθόκτιστα (συνήθως ένας ορθογώνιος χώρος με πατάρι καμία φόρα για τη διανυκτέρευση του μυλωνά). Η κατασκευή της στέγης είναι προσαρμοσμένη στην τοπική αρχιτεκτονική με ξύλινη σκέπη σκεπασμένη με κεραμίδια ή σχιστολιθικές πλάκες. Στη μια άκρη του κτίσματος υπήρχε συνήθως ο αλεστικός μηχανισμός, ενώ στην άλλη περίμεναν οι πελάτες, γινόταν οι συναλλαγές και η αποθήκευση.
Στο Παραδείσι υπήρχαν περίπου 25 νερόμυλοι.
Κατεβαίνοντας από την Παναγία στον οικισμό συναντούσες το μύλο της Παναγίας, το σπίτι και τον μύλο του Αντωνάκη Κοντομηνά, του μπαρμπα Αντώνη Κοντομηνά (Καζαμαντώνη), του Γιωργάκη Σταθάκη, της θειά Ζαμπετούλας, του Μάζαρη (Μαζαράκη), της θειά Σταυράκαινας, της θειά Μπενέτας, του Χαραμόγιαννη, του Καννέλη, του Κοκκινόσταυρου (Στάυρος Κοντομηνάς), του Χαραμονικόλα, της θειά Παναγίνας, του μπαρμπα Δημήτρη Χαραμή, του Μεμιτσονικόλα, του Μεμητσοχαραλάμπη (χαρλούμπου), της Μιχοπαναγιώταινας, του μπάρμπα Στάυρου Χαραμή, του Πιτσίνακα, της θειά Τζερεφίνας, του ιερέα Αντώνη Κοντομηνά (παπα-Αντώνη) κ.α.
Τους μύλους τους δούλευαν περισσότερο οι γυναίκες γιατί οι άντρες ήταν οι περισσότεροι κτίστες και πωροκόποι.
Από τους αλευρόμυλους έβγαινε το (κριθαρένιο κυρίως) αλεύρι για το ψωμί που αποτελούσε τη βάση της διατροφής της εποχής αλλά και τα άλλα ζυμαρικά-παράγωγά του (χυλοπίτες, τραχανάδες κ.α.).
Σήμερα, στο Παραδείσι ο Σύλλογος κατάφερε με τη βοήθεια ιδιωτών και του Δήμου και αναστήλωσε με αγάπη, μεράκι και απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, έναν απ' τους νερόμυλους που διέθετε ο οικισμός.
Γεγονός είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαμορφωμένη κρατική πολιτική ή έστω κάποια σκέψη για αντιμετώπιση του θέματος. Έτσι, συγκροτήματα πραγματικά μνημεία της προβιομηχανικής τεχνολογίας, ιστορικής και ζωτικής σημασίας για την κοινωνία της εποχής τους, εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα, απροστάτευτα και να χάνονται. Η διάσωσή τους δεν θεωρείται ακόμη στην Ελλάδα σαν κάτι το αυτονόητο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - 10/12/2015

Από τις 7 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης βρέθηκε στις Βρυξέλλες μαζί με τους Δημάρχους Σκύρου κ. Μίλτο Χατζηγιαννάκη και Σικίνου κ. Βασίλη Μαράκη, μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωβουλευτή κ. Μιλτιάδη Κύρκου. Οι τρεις Δήμαρχοι κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν σειρά τεχνικών επαφών με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέτοντας ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο και παρουσιάζοντας με επιχειρήματα τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να υπάρξει υποστήριξη προς τους νησιωτικούς Δήμους. Υπήρξαν συναντήσεις με στελέχη της ΓΔ Περιβάλλοντος, ΓΔ Περιφερειακής Πολιτικής, ΓΔ Αλιείας, ενώ επισκέφθηκαν πρότυπη μονάδα ανακύκλωσης στο Kraainem όπου παρακολούθησαν την πρότυπη διαδικασία ανακύκλωσης των υλικών. Σημαντική για την επίσκεψή τους ήταν η παρουσία και υποστήριξη των κ. κ. Γιώργου Κασιμάτη (Ευρ. Κοινοβούλιο) και Τάσου Νυχά (Ευρ. Επιτροπή). 
Την Τετάρτη 09/12 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα "Εναλλακτικός Τουρισμός στη Νησιωτική Ελλάδα - το Παράδειγμα των Κυθήρων" την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Υπαλλήλων Διεθνών Οργανισμών (ΣΕΥΔΟ) σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή κ. Κύρκο. Στην εκδήλωση προβλήθηκε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ του Mountain TV με θέμα τα μονοπάτια των Κυθήρων, ενώ οι 3 Δήμαρχοι μίλησαν σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό και απάντησαν σε ερωτήσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Έλληνες Ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης,
Μανόλης Κεφαλογιάννης, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μιλτιάδης Κύρκος, Γιώργος Γραμματικάκης, Στέλιος Κούλογλου καθώς και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές Κώστας Μαυρίδης, Δημήτρης Παπαδάκης και Λευτέρης Χριστοφόρου. Παρευρέθησαν επίσης πολλοί Έλληνες υπάλληλοι του Κοινοβουλίου και της Επιτροπής, συνεργάτες Ευρωβουλευτών καθώς και Κυθήριοι. 

LANE SEA LINES.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 21.12.2015 ΕΩΣ 04.01.2015


11η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν. Αν όμως θέλετε τη γνώμη μου, τα παιδιά όλου του κόσμου θα έπρεπε να γιορτάζουν κάθε μέρα.
Γιατί τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα. Δικαιώματα που κάποιοι που θεωρούνται "έξυπνοι" καταπατούν με τον πιο βάναυσο τρόπο. 
Τι να πρωτοσκεφτεί κανείς; Την ψυχαναγκαστική παιδική εργασία; Την παιδική πορνεία; Την παιδική βία που βιώνουν παιδιά ακόμα και μέσα στην κούνια τους; Την έλλειψη εκπαίδευσης; Την έλλειψη βασικών καθημερινών αναγκών(νερό, φαγητό, ένδυση);
Την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης;

Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:

* Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.
* Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο της γνώσης.
* Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.
* Δικαιούμαι να μάθω τί είνα καλό για την σωματική και ψυχική μου υγεία.
* Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.
* Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.
* Δικαιούμαι να ζήσω σε μιά κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.
* Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. ΄Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσουν αύριο τα δικά μου παιδιά.

Όμως σπαταλάμε πολύτιμη ενέργεια στο να μετράμε τα λάθη. Μήπως θα έπρεπε να την σπαταλάμε για την εύρεση λύσεων;

Περιοδεία Δούρου-Αντιπεριφερειαρχών, σε Τροιζηνία και Μέθανα

Περιοδεία στην Τροιζηνία, τα Μέθανα και τον Πόρο πραγματοποιεί από σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παν. Χατζηπέρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, η Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες είχαν συνάντηση στην κοινότητα Καρατζά, με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας, Κώστα Καραγιάννη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπροσώπους των υπολοίπων κοινοτήτων του Δήμου.
Ο Δήμαρχος παρουσίασε στην Περιφερειάρχη τα τοπικά ζητήματα, θέτοντας ως προτεραιότητες την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα, προώθησης αναπτυξιακών έργων (σε θέματα υποδομών, υγείας, μεταφορών, κ.α.) καθώς και τουριστικής προβολής των αρχαιοτήτων της Τροιζήνας και ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας, κυρίως σε έργα ύδρευσης και άρδευσης. Το λόγο πήραν ακολούθως όλοι οι παρόντες αιρετοί και εκπρόσωποι των κοινοτήτων, παρουσιάζοντας τις απόψεις και τα αιτήματά τους σε σχέση με όλο το φάσμα των τοπικών προβλημάτων.

Παραμένει ο Διοικητής του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Κυθήρων κ.Γεώργιος Μεγαλοκονόμος

Σαρωτικός ήταν ο …ανασχηματισμός σε διοικητές νοσοκομείων και αναπληρωτές τα τελευταία 24ωρα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Γι αυτό άλλωστε και προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από διάφορους φορείς αλλά και την αντιπολίτευση.

Οι περισσότεροι ενημερώθηκαν είτε από τις υπηρεσίες τηλεφωνικά είτε με σημειώματα αφού οι αλλαγές έγιναν με διαδικασίες εξπρές. 



Γι αυτό άλλωστε και η λίστα με όλα τα ονόματα των διοικητών και αναπληρωτών που μένουν ή φεύγουν παραμένει επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Υγείας. Εξάλλου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ακόμη μέχρι την τελευταία στιγμή σβήνονται και γράφονται ονόματα.

Το HealthReport.gr εξασφάλισε όλα τα ονόματα που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε παρακάτω τη λίστα

Α ΥΠΕ
Μένουν:
Ζούμπος Αριστείδης, Παίδων Πεντέλης αναπληρωτής διοικητής
Πετρόχειλος Γιάννης, διοικητής Ερυθρός Σταυρός
Τίγκας Μάριος, αναπληρωτής διοικητής Ερυθρός Σταυρός
Γρηγορόπουλος Αναστάσιος διοικητής Ευαγγελισμός.
Μητσάκη Νάγια, αναπληρώτρια διοικήτρια Πολυκλινική
Τουρούτσικας Νίκος, αναπληρωτής διοικητής Ιπποκράτειο
Γκογκοζώτου Βασιλική αναπληρώτρια διοικήτρια ΣΩΤΗΡΙΑ
Παπασάββας Εμμανουήλ, διοικητής Παίδων Αγία Σοφία

Β ΥΠΕ
Μένουν:
Χρήστος Παπαχρήστος, Τζάννειο διοικητής
Αναπληρωτής Διοικητής Τζάννειο Γρηγοριάδης Γιώργος
Παπανικόλας Βασίλης, Ρόδος διοικητής
Μεγαλοκονόμος Γιώργος Διοικητής Κύθηρα
Μονεμβασιώτης Σταύρος Ασκληπιείο Βούλας αναπληρωτής διοικητής
Θριάσειο Χρυσανθόπουλος Γιώργος αναπληρωτής Διοικητής
Καρπούζου Λαμπρινή, Αττικό Αναληρώτρια διοικήτρια
Θεοχάρης Αθανάσιος Δρομοκαϊτειο
Ηλιόπουλος Γιώργος, Αγία Βαρβάρα αναπληρωτής διοικητής
Δόκος Παναγιώτης Νίκαια, αναπληρωτής διοικητής
Ρόδος Κορναρόπουλος Ευγένιος αναπληρωτής
Λαίτσας Τηλέμαχος Ικαρία αναπληρωτής διοικητής
Λυμπέρη Ισμήνη αναπληρώτρια διοικήτρια Λήμνος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ.Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για τη διόρθωση λαθών και τον επανακαθορισμό του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013 στις Σπέτσες



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών για τη διόρθωση λαθών και τον επανακαθορισμό του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013 στις Σπέτσες κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του κάνει λόγο για λάθος υπολογισμό του ΕΕΤΑ 2013 που προήλθε από λανθασμένες τιμές ζώνης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθούν υπέρμετρα οι κάτοικοι του νησιού.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ





Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα και με απόλυτη εκκλησιαστική λαμπρότητα και ευλάβεια, τελέστηκε  το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2015,    στο Γύθειο προς τιμήν του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου.

 


Στον Εσπερινό και στην αρτοκλασία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, Την Ιερά Ακολουθία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος π. Σημεών ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ και συλλειτούργησαν ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ και οι ιερείς της περιοχής π. Βασίλης ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ,   π. Σταύρος ΒΑΣΤΕΛΛΗΣ και π. Παναγιώτης ΑΡΦΑΝΗΣ. Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σημεών ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΟΣ.