Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

NEA ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.Τι θα γίνει με τις άγονες αεροπορικές γραμμές του νησιού μας;


Τι θα γίνει με τις άγονες αεροπορικές γραμμές του νησιού μας;
Όπως είναι γνωστό, το νησί μας συνδέεται αεροπορικά με την Αθήνα με οκτώ (8) δρομολόγια την εβδομάδα το καλοκαίρι και με έξι (6) δρομολόγια τον Χειμώνα. 
Με την δεύτερη γραμμή συνδέονται τα Επτάνησα, με τρία (3) δρομολόγια το καλοκαίρι, και δύο (2) δρομολόγια τον Χειμώνα.
Οι γραμμές αυτές επιδοτούνται, η σύμβαση ήταν τετραετής και λήγει στις 31-3-2016!
Θα έπρεπε από τον περασμένο Οκτώβριο, να είχαν αρχίσει οι διαδικασίες για τον νέο διαγωνισμό. 
Δυστυχώς ξεχάστηκε και μάλλον θα μείνουν τα Κύθηρα, όπως και άλλες περιοχές, χωρίς αεροπορικές συνδέσεις.
Χωρίς επιδότηση η σύνδεση με τα Επτάνησα θα χαθεί και η σύνδεση με την Αθήνα αν υπάρχει θα είναι εποχιακή και με διπλάσιο εισητήριο!
Δηλαδή θα χρειαζόμαστε 258€ για να ένα εισητήριο με επιστροφή στην Αθήνα!
Η παράταξή μας έχοντας πρωταγωνιστήσει, ως Δημοτική Αρχή, στην δημιουργία και ανάπτυξη των γραμμών, ανησυχεί βαθύτατα. 
Έγκαιρα κινητοποιηθήκαμε προκαλώντας τις δράσεις που μπορούσαμε.
Σε πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Ζαχαρίας Σουρής κινητοποίησε Ευρωβουλευτές και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Η ευρωβουλευτής κ. Μαρία Σπυράκη με επερώτησή της, μετέφερε τις ανησυχίες μας στην Κομισιόν. 
Την Δευτέρα η κ. Ελίζα Βόζεμπερκ, μέλος της επιτροπής μεταφορών και τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα καταθέσει εκ νέου επερώτηση για το ίδιο θέμα. 
Επίσης συνάντησε και ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές Κώστα Χρυσόγονο και Σοφία Σακοράφα.
Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Κώστας Κατσαφάδος κατέθεσε επερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό για το ίδιο θέμα.
Επειδή κατά την γνώμη μας, η κυβερνητική ολιγωρία θα έχει ως αποτέλεσμα, και αν ακόμη ξεκινήσει 
άμεσα η διαδικασία του διαγωνισμού, στις 31 Μαρτίου να μην έχει ολοκληρωθεί. 
Ζητούμε την άμεση προκύρηξη του διαγωνισμού, προτείνουμε την παράταση των σημερινών συμβάσεων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανάθεση στους νέους αναδόχους.
Η εικόνα όμως που αντικρίζουμε σήμερα είναι ότι, από πλευράς υπευθύνων, το θέμα ξεχάστηκε και κανείς δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί για την επίλυσή του.
Οι τοπικοί παράγοντες δείχνουν να έχουν άγνοια, ενώ στην κυβέρνηση αδιάφορουν!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/01/2016 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/01/2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.
  
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/01/ΑΠΟ 19.00-21.00.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/01 ΑΠΟ 09.30-13.30 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΑΠΟ 17.30-20.30.

 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/01 ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30-13.00

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΗΝ UNICEF


ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 16/12/2015

  • Την τελευταία τακτική τους συνάντηση για το 2015 είχαν τα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Ευστρ. Χαρχαλάκη, στις 15/12/2015. Συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν στη διοίκηση του Δήμου και εκφράστηκε η ικανοποίηση όλων για τις μέχρι σήμερα σημαντικές πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής κατά τους τελευταίους 15 μήνες, στον τομέα της οργάνωσης, των θεσμικών ζητημάτων, των σοβαρών νομικών εκκρεμμοτήτων, της εκτέλεσης των έργων, της χρηματοδότησης και του προγραμματισμού μεγάλων έργων υποδομής και της καθημερινότητας (υδρεύσεις, δίκτυα κ.λπ.) όπου λόγω έλλειψης προσωπικού παρατηρούνται προβλήματα, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ανάγκης επικαιροποίησης της απόφασης του Δημάρχου για την κατανομή αρμοδιοτήτων στο προσωπικό και επισημάνθηκε ότι η έλλειψη προσωπικού και η αυξημένη γραφειοκρατία στέκονται στον αντίποδα της ανάπτυξης που η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να υπηρετήσει. Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτης Ζαντιώτης ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία απορρύπανσης στην Αγ. Πελαγία, η οποία εκτελείται από την εταιρεία New Naval και το κόστος της καλύπτεται από δωρεά Κυθηρίου ομογενούς που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
  • Ο Δήμαρχος προχώρησε σε επισημάνσεις αναφορικά με τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων για τη νέα χρονιά και κυρίως σχετικά με την σωστή και έγκαιρη προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για το ερχόμενο καλοκαίρι, κατά το οποίο οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες. Ενημέρωσε επίσης σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις εκεί επαφές του με στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής.
  • Όλα τα μέλη του συνδυασμού μας και οι συνεργάτες μας, ευχόμαστε στους απανταχού Κυθηρίους και Αντικυθηρίους Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένη και δημιουργική νέα χρονιά!

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ.Επίσκεψη στις Σπέτσες και στον Γαλατά Τροιζηνίας

Επίσκεψη στις Σπέτσες και στον Γαλατά Τροιζηνίας
Εν όψει της ενάρξεως των εργασιών για την κατασκευή της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού, ο Αντιπεριφερειαρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος επισκέφθηκε το νησί των Σπετσών το Σάββατο και την Κυριακή 19-20 Δεκεμβρίου.
Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Πάνου, το προεδρείο της ΑΚΣΣ και κατοίκους του νησιού. Επιθεώρησε τους χώρους που πρόκειται να εγκατασταθεί ο βιολογικός καθαρισμός και διαβεβαίωσε όλους ότι παρά τη μεγάλη καθυστέρηση, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες , από την Π.Ε. 
Νήσων και την Δημοτική Αρχή, για την ωρίμανση του και την έναρξη των εργασιών το συντομότερο δυνατόν.
Την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών στην ΑΚΣΣ τα οποία πραγματοποιήθηκαν με επισημότητα χωροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ. Έκανε τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας για την ανακαίνιση του κτιρίου Γ΄και συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους ευεργέτες του ιδρύματος, Σωτήριο Ανάργυρο και Μαρίνο Κοργιαλένη. Στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΚΣΣ για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για το ίδρυμα. Τόνισε ότι αποτελεί ιερή παρακαταθήκη του ευεργέτη η διατήρηση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα του ιδρύματος και επισήμανε ότι από τότε που η εργασία έγινε «απασχόληση» και η παιδεία «εκπαίδευση», χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και υποβαθμίστηκε τραγικά η ΠΑΙΔΕΙΑ.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος μετέβη στον Γαλατά Τροιζηνίας και παρέστη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων που πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης», αλλά και στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων. Ο Αντιπεριφερειάρχης χαιρέτησε και ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και του Γυμνασίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τόνισε δε ότι το μήνυμα των ημερών είναι «ΑΓΑΠΗ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας.


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ " ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ " ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΘΑΝΑΣΗ ΔΑΒΑΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ


ΕΩΣ 26/01/2016 η τελική Προθεσμία Υποβολής Αίτησης Για Τα Πυρόπληκτα Κτίρια Των Βοιών

Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνέχεια των ενημερώσεων σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε  κτίρια (κατοικίες, επαγγελματικά κτίρια, αποθήκες οποιασδήποτε χρήσης, στάβλους, αγροτικές αποθήκες, αγροικίες εποχιακής χρήσης, βοηθητικούς χώρους, κλειστούς  χώρους στάθμευσης, διατηρητέα κτίρια, ιερούς Ναούς και κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο, ΟΤΑ κ.α),  από την πυρκαγιά της 17ης με 20ης Ιουλίου 2015, επισημαίνει εκ νέου ότι  για να χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή (Σ.Σ.)  για αποκατάσταση των ζημιών που προκληθήκαν σε αυτά,  οι ιδιοκτήτες (ή όλοι οι συνιδιοκτήτες) των κτιρίων πρέπει  μέχρι 26.01.2016  βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης - Φ.Ε.Κ (2319/Β/27.10.2015),  να  υποβάλουν στον  Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Νομού Μεσσηνίας (Τ.Α.Σ  Ν. Μεσσηνίας) και στη διεύθυνση Αθηνών 173/ Καλαμάτα/Τ.Κ  24100, αίτηση διενέργειας αυτοψίας για το πληγέν κτίριο, για την έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του. 
Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τίτλους ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου.
Επίσης για απευθείας έκδοση Άδειας Επισκευής για τη  χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.), πρέπει μέχρι 26.10.2016 να υποβληθεί  αίτηση η οποία θα συνοδεύεται από πλήρη φάκελο μελέτης επισκευής την οποία πρέπει να έχει εκπονήσει  διπλωματούχος Μηχανικός.
**(Τ.Α.Σ  Ν. Μεσσηνίας): Τηλ. 27210-96970 και  27210-96971 - Φαξ 27210-96972.
                                                                                                              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Μουσικό Σχολείο Σπάρτης.Xριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης θα μοιραστεί τη χαρά των Χριστουγέννων με μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει στο Πνευματικό Κέντρο «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος», στο ισόγειο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, αύριο Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:30.  Η γιορτή είναι ανοικτή στο κοινό που επιθυμεί να μοιραστεί τη χαρά των Χριστουγέννων μαζί με τη μαθητική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης.



ΝΕΑΠΟΛΗ.ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΡΣΕΝΑΚΟΣ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.
ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΧΡΙ 7/1/16 ΦΙΛΟΞΕΝΩΝΤΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.




ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ.ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΑ

Πηγή
Nikos Desillas