Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Τα "ΖΩΑ" ξύπνησαν πάλι ανήμερα Χριστούγεννα και "άφησαν την υπογραφή τους" στο Δημοτικό κτήριο

Ανήμερα των Χριστουγέννων άγνωστοι ανεγκέφαλοι δράστες βανδάλισαν την πρόσοψη του Δημαρχείου Κυθήρων γράφοντας απρεπή και υβριστικά συνθήματα. 

Επικοινωνήσαμε με το Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη και μας είπε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό τις πρώτες πρωϊνές ώρες ενώ έχει ήδη υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στην Αστυνομία κατά αγνώστων για καταστροφή δημόσιας περιουσίας. 


Ο Δήμαρχος μας δήλωσε ότι πριν μερικούς μήνες είχε δεχθεί ειρωνικά σχόλια για την επισήμανση των 2 θέσεων parking στην είσοδο του Δημαρχείου και ότι κάθε Δημαρχείο που δεν διαθέτει υπόγειο χώρο στάθμευσης δικαιούται συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης στην είσοδό του για τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους προκειμένου να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα οχήματά τους.

Παράλληλα μας δήλωσε ότι οι 2 συγκεκριμένες θέσεις είναι νόμιμες και προβλέπονται και στο ρυμοτομικό σχεδιασμό της περιοχής.


Τέλος μας είπε ότι τέτοια περιστατικά ανομίας δεν θα γίνουν δεκτά, ούτε γίνονται αποδεκτά από την τοπική κοινωνία και ότι θα πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για τα συμβάντα αυτά που προσβάλουν το δημόσιο αίσθημα. 

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι μετά και από αυτό το περιστατικό βανδαλισμού σε δημόσια κτήρια (θυμίζουμε τις καταστροφές στο Γυμνάσιο, στην Πλατεία της Χώρας, στα WC της Χώρας κ.λπ.), η Δημοτική Αρχή θα προβεί το συντομότερο δυνατό στην τοποθέτηση κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας στα δημοτικά κτήρια (Δημαρχείο, Τεχνική Υπηρεσία κ.λπ) προκειμένου να προστατεύεται η δημοτική περιουσία και το αρχείο του Δήμου. 

Δήλωσε δε ότι θα τηρηθεί η προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία και οι κάμερες δεν θα τοποθετηθούν αυθαίρετα.


Δυστυχώς φαίνεται ότι τα "Ζώα" εξακολουθούν το έργο που ξεκίνησαν με το κτήριο του γυμνασίου, τις προτομές, κ.λ.π.  Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα ζώα δεν διστάζουν ποτέ να αφοδεύουν εκεί ακριβώς που βρίσκονται και ακριβώς δίπλα να βόσκουν.

Το πιο δυσάρεστο όμως είναι ότι αυτά που κάνουν τα "νεαρά" αυτά άτομα είναι "αόρατα" για κάποια άλλα που εξακολουθούν να διατηρούν τις παρωπίδες τους και "δεν βλέπουν τίποτε" και φυσικά ούτε ακούν τίποτε ποτέ....

Έτσι στο κεντρικώτερο σημείο του νησιού πάλι κανείς δεν είδε τίποτε και κανείς δεν άκουσε τίποτε.

Θερμά συγχαρητήρια και Καλή χρονιά σε όλους αυτούς τους "Προοδευτικούς" συμπατριώτες. Μπράβο σας καλλιεργείτε μια αξιόλογη γενιά συμμοριών που σε λίγο θα μετατρέψουν το νησί σε Σόχο.... Άξιος ο μισθός σας καθώς και των γονιών τους......
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------

" ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΤΣΕΑΣ (ΦΟΥΡΙΑΡΗΣ)

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο ανήμερα των Χριστουγέννων του Μανώλη Φατσέα (Φουριάρη). Γιος του σκαπανέα φωτογράφου των Κυθήρων Παναγιώτη Φατσέα, ο Μανώλης Φατσέας ανέλαβε το φωτογραφείο του πρόωρα χαμένου πατέρα του το 1938, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Σε συνεργασία με τον μικρότερο αδελφό του Χαράλαμπο, διατήρησαν το φωτογραφείο για τουλάχιστον άλλες τέσσερις δεκαετίες, διευρύνοντας μάλιστα τις δραστηριότητες της επιχείρησης με την προσθήκη θερινού κινηματογράφου στο Λειβάδι καθώς και κινητού κινηματογραφικού κλιμακίου, που από το 1953 μέχρι το 1972 έδινε παραστάσεις και στα πιο απομακρυσμένα χωριά των Κυθήρων.
Το φωτογραφικό υλικό των δεκαετιών αυτών, που συμπεριλαμβάνει και σπάνιες εικόνες από την περίοδο της Κατοχής, αποτελεί πολύτιμη όσο και πλούσια μαρτυρία για τη ζωή στα Κύθηρα τα χρόνια εκείνα, αλλά και ανεκτίμητη προσφορά στην ιστορική μνήμη του νησιού. Συμπτωματικά, μόλις προ δύο μηνών ο Δήμος Κυθήρων έκανε δεκτή πρόταση της Πολιτιστικής Εταιρείας για αναδρομική έκθεση των φωτογραφιών του Μανώλη Φατσέα κατά τη διάρκεια του 2016, απόφαση που γνωστοποιήθηκε στον φωτογράφο λίγο πριν το μοιραίο ατύχημά του. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι υπο την αιγίδα του Δήμου.
--
Γιάννης Σταθάτος
Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων25 Δεκεμβρίου 2015



Φωτογραφίες:
1. Ο Μανώλης Φατσέας, Απρίλιος 2015
2. Μανώλη Φατσέα: Τράτα στο Καψάλι, δεκαετία 1950

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ ΧΩΡΑ.ΑΙΣΧΟΣ ! ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ....ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Απαράδεκτες εικόνες για το Νησί μας....
Άγνωστοι κατά  πάσα πιθανότητα τη νύχτα προέβησαν σε πρωτοφανή πράξη βανδαλισμού κατά του Δημαρχείου γράφοντας βωμολοχίες...

Ανήμερα των Χριστουγέννων στην καρδιά της 

Χώρας πρωτοφανή φαινόμενα για το Νησί μας...

Ήδη πραγματοποιείται έρευνα απο το Αστυνομικό Τμήμα

 ενώ κατατέθηκε μήνυση κατ΄ αγνώστων απο τον

 Δήμαρχο Κυθήρων.

Φωτό ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ


Τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Αθήνα
Τα γιορτινά τους φορούν όλες οι πόλεις της Ελλάδας και υποδέχονται τα Χριστούγεννα με έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στο χρόνο.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Στα χωριά συνηθίζουν να κρεμάνε στους τοίχους και τις εξώπορτες ολόκληρες πλεξούδες από σκόρδα που πάνω τους καρφώνουν μοσχοκάρφια, δηλαδή γαριφαλάκια για να διώξουν την κακογλωσσιά που «καρφώνει» την ευτυχία του σπιτιού τους.

Διακοσμημένο με χριστουγεννιάτικα στολίδια, το στεφάνι από έλατο στην εξώπορτα, εκτός από το καλωσόρισμα στους καλεσμένους φέρνει τύχη στο σπίτι. Βασική η ύπαρξη του σκόρδου στο δέσιμό του που προφυλάσσει από το κακό μάτι.

Το χριστόψωμο στην Κρήτη

Το ζύμωμα του χριστόψωμου στη Κρήτη είναι έργο θείο και έθιμο καθαρά χριστιανικό. Για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι το χριστόψωμο είναι ευλογημένο ψωμί αφού θα στηρίξει τη ζωή του νοικοκύρη και της οικογένειας του.

Χρησιμοποιούν καλό αλεύρι και ακριβά υλικά, όπως ροδόνερο, μέλι, σουσάμι, κανέλα και γαρίφαλα. Μαζεύονται οι γυναίκες του σπιτιού και μέχρι να γίνει το προζύμι, τραγουδούν, «ο Χριστός γεννιέται, το φως ανεβαίνει, το προζύμι για να γένει». Πλάθουν το ζυμάρι, παίρνουν τη μισή ζύμη και φτιάχνουν μια κουλούρα. Με την υπόλοιπη φτιάχνουν σταυρό με λουρίδες από τη ζύμη και στο κέντρο βάζουν ένα άσπαστο καρύδι που συμβολίζει τη γονιμότητα. Στην υπόλοιπη επιφάνεια σχεδιάζουν σχήματα με το πιρούνι για να βγάλουν το «κακό μάτι» και να «καρφώσουν» την κακογλωσσιά. 

Ο νοικοκύρης του σπιτιού παίρνει το χριστόψωμο, το σταυρώνει, το κόβει και το μοιράζει σε όλους όσους παρευρίσκονται στο τραπέζι, σαν συμβολισμό της Θείας Κοινωνίας, που ο Χριστός έδωσε τον Άρτο της ζωής σε όλη την ανθρώπινη οικογένεια του.

Η κουλούρα της Ζακύνθου


Οι νοικοκυρές ζυμώνουν με τον παραδοσιακό τρόπο την κουλούρα, μέσα σε ξύλινες σκάφες και με τη χρήση αλευριού πολύ καλής ποιότητας, ψιλοκοσκινισμένου, με πολλά αρωματικά βότανα και με αρκετή δόση από καρύδια, σταφίδα, κρασί και λάδι.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ" 25/12/2015


Μήνυμα Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας για τις γιορτές

Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας εύχεται σε όλους υγεία και αγάπη και καλεί κάθε Άνθρωπο να έχει επιμονή και υπομονή.

Τέλος εφιστά την προσοχή για την περίπτωση προσπάθειας εξαπάτησης καθενός μας από επιτήδειους πλανόδιους, δήθεν αρωγούς Ατόμων με Αναπηρία, οι οποίοι συγκεντρώνουν χρήματα εκδίδοντας μάλιστα νομιμοφανείς αποδείξεις, στο όνομα κάποιου φορέα, της χώρας, του οποίου την ύπαρξη κανείς μας δεν είναι δυνατό να γνωρίζει ούτε το έργο του μπορεί να διαπιστώσει.


Κάθε πολίτης μπορεί να εκφράσει τα αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης προς το Συνάνθρωπο που ίσως έχει την ανάγκη του, ενισχύοντας τον Άνθρωπο της διπλανής πόρτας ή φορείς στήριξης Ατόμων με Αναπηρία της περιοχής του, των οποίων το έργο ήδη γνωρίζει και είναι δυνατό να ελέγξει οποτεδήποτε.
---------------------------------------------------------
Πηγή:  takisalexandrakis.blogspot.gr
---------------------------------------------------------

Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30-12-2015


Πρόσκληση για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπης της 30-12-2015


ΕΥΧΕΣ ! ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αγαπητές συμπατριώτισσες/συμπατριώτες,

Με την ευκαιρία των επερχόμενων εορτών θέλω να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος.
Ο χρόνος που φεύγει υπήρξε ελπιδοφόρος αλλά και δύσκολος. Οι δοκιμασίες για τον ελληνικό λαό, επακόλουθο της λιτότητας των μνημονίων και της ύφεσης, συνεχίστηκαν. Συγχρόνως, μέσα απ’ τους αγώνες του λαού, που αντιτάχθηκε στους εκβιασμούς, αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά τα προτερήματα της αλληλεγγύης και της αντίστασής του με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα. Ο λαός για άλλη μια φορά επέδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και ωριμότητα.
Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τις μεγάλες δυσκολίες που περνά η χώρα. Ευχαριστεί τον λαό για την εμπιστοσύνη που της δείχνει ώστε να χειριστεί στην δύσκολη αυτή συγκυρία τα προβλήματά του και να δώσει λύσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολλών. Ήδη, τα πρώτα θετικά σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας ήρθαν με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την μηδενική ύφεση με την οποία κλείνει το 2015. Αυτό που μας χρειάζεται τώρα, είναι, με πίστη στις δυνάμεις μας, να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που απομένουν και να απεγκλωβιστούμε οριστικά από τα μνημόνια και την εποπτεία των δανειστών.  Παράλληλα, να προωθήσουμε αποφασιστικά τα φιλολαϊκά μέτρα που θα μας οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Εύχομαι, και θα αγωνιστώ, το 2016 να είναι μια χρονιά που θα αφήνει πίσω της την σκληρότητα της τελευταίας πενταετίας. Με δύναμη, γνώση, ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση, όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε τις πανανθρώπινες αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.
Χρόνια Πολλά,
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά
Σταύρος Αραχωβίτης
Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΜΗΤΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΙΣΣΑ 24/12/2015


ΒΑΤΙΚΑ 22/12/15 Δεμένο το ARFETISALLE στον όρμο Βατικών λόγω βλάβης

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας, βραδινές ώρες της 22/12/2015, από τον Πλοίαρχο του M/V »ARFETISALLE» σημαίας Λ.Δ. Κονγκό, για μηχανική βλάβη.
Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης.
Επί του πλοίου επιβαίνουν επτά (07) άτομα πλήρωμα ενώ, είχε αποπλεύσει από το Μπαρ Μαυροβουνίου προς Ουκρανία.
Από την Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών Λακωνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του M/V »ARFETISALLE» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, απαγόρευση που ισχύει μέχρι και σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων.
Πηγή  http://seazoom.org/