Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΝΕΑΠΟΛΗ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖΗ ΑΝΩΜΗΤΡΗ

Την Πέμπτη που μας έρχεται 5 Μαΐου 2016 στις 7:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Limira-Mare της Νεάπολης θα γίνει η παρουσίαση του τρίτου τόμου της “Αρέσκουσας” Και θα παρευρεθούν στην παρουσίαση οι περισσότεροι από τους σπουδαίους ανθρώπους του τόπου μας που μόχθησαν με δωρεάν εθελοντική πνευματική εργασία για την πραγματοποίηση της έκδοσης και αυτού του σημαντικού βιβλίου για την Λαογραφία των Βατίκων .
Το σημαντικότερο είναι ότι το βιβλίο αυτό είναι και αφιερωμένο στην μνήμη του μεγάλου Βατικιώτη γιατρού και ερευνητή Τζώρτζη Ανωμήτρη και είναι μια ευκαιρία έστω να τον γνωρίσει ο νέος κόσμος στα Βάτικα μέσα από τα κείμενα του στο βιβλίο αυτό .
Λυπάμαι αληθινά τον νέο κόσμο των Βατίκων που δεν πρόλαβε να γνωρίσει αυτό το κολοσσό της καλοσύνης και σύμβολο της υγιούς κοινωνίας , της πραγματικής αγάπης για τον πλησίον του με πράξεις , τον ανιδιοτελή άνθρωπο και επιστήμονα γιατρό που για τα ίχνη της ζωής του θα υπερηφανεύεται στους επόμενους αιώνες η Βατικιώτικη Πατρίδα .
Γράφει ο Δικηγόρος Πέτρος Κουντούρης για τον Τζώρτζη Ανωμήτρη 
Αυτός ο παναθρώπινος από την φύση του και από χαρακτήρα χριστιανός του θεού γιατρός που επί πολλά χρόνια στις μεγάλες νηστείες εθελοντικά δοξολογεί το θέλημα του θεού από τον ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Πειραιά σκόρπισε αφειδώλευτα και χωρίς φαρισαϊσμό με αγάπη και λατρεία το ιατρικό του λειτούργημα δωρεάν κυριολεκτικά τις περισσότερες φορές .
Ως φιλόλογος και ιστορικός δεν ανήκε στην πνευματική ελίτ την αγκυλωμένη , τη παχύσαρκη , τη συμφιλιωμένη , την αλλοτριωμένη , την προδομένη στις ηδονές της καλοπέρασης , κούφια και εκφυλισμένη γιατί πίστευε στην άγια μετάληψη του διανοουμένου και στον ιδρώτα του φτωχού . Ήταν το νυστέρι του Λαού όπως έγραψε σωστά στην εφημερίδα «Τα Νέα ο Δημήτρης Δανίκας » 
Όσοι θα βρισκόμαστε την προσεχή Πέμπτη στα Βάτικα πρέπει να τιμήσουμε την εκδήλωση και την παρουσίαση του βιβλίου που γράφτηκε για εμάς και τους απόγονους μας .
Πηγή 
Stathakis Panagiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου